Ruotsi - 10v Helén Nilsson'in murha 1989

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Ruotsi - 10v Helén Nilsson'in murha 1989

Post by -Uta- »

Helénmordet 1989

GOOGLE-kääntäjän automaattinen käännös
https://translate.google.fi/translate?h ... ch&pto=aue

Salamurha
Ruotsin oikeudellinen tapaus

Helen murha oli sadistinen seksuaalinen murhasta 10-vuotias tyttö Helén Nilsson Hörby Skåne vuonna päivänä maaliskuuta 1989. Se sai paljon huomiota Ruotsin tiedotusvälineissä ja oli ratkaisematta jo pitkään. Vuonna 2005 Ulf Olsson (1951–2010) tuomittiin murhasta ainutlaatuisen poliisityön jälkeen.

Helén Nilsson siepattiin 20. maaliskuuta 1989 illalla, kun hän oli matkalla Hörbyn edulliseen myymälään tapaamaan kahta toveria. Hänen haavoittui pahasti ruumis löydettiin kuusi päivää myöhemmin muovipussissa metsässä lehto ulkopuolella Tollarp . Murhaa ei ollut ratkaistu pitkään aikaan, ja se sai paljon huomiota sekä televisiossa, radiossa että sanomalehdissä, koska tyttöä kohtaan kohdistunut väkivalta oli epätavallisen vakavaa ja kävi ilmi, että hän oli ollut elossa useita päiviä vankeudessa tekijän kanssa. Tutkimuksessa esiintyi useita epäiltyjä, tutkimuksen, jonka sanottiin toistuvasti lähestyvän ratkaisuaan, mutta joka kerta kaikki edistykset juoksivat hiekkaan. Kun Helen löydettiin, rikostekniset tutkijat pystyivät varmistamaan DNA: n jäljetsiemennesteessä hänen kehossaan ja päällä, mutta ajan DNA-tekniikka oli riittämätön eikä analyyseja voitu suorittaa vaarantamatta todisteita. Sitten poliisi päätti jäädyttää näytteet odottaessaan analyysitekniikan parantumista. Kesäkuussa 2004 epäilty voitiin yhdistää rikokseen juuri näiden DNA-löydösten avulla. Syyttäjät ja poliisi pystyivät siten saattamaan rikoksen syytteeseen ja oikeudenkäyntiin. Poliisi oletti, että kaksi miestä oli ollut osallisena sieppauksessa ja murhassa, mutta vain yksi mies syytettiin ja tuomittiin.

Thomas Quick esiintyi tutkimuksessa, mutta hänen DNA: ta ei voitu yhdistää tähän tekoon. Murha ei myöskään kuulu Quickin myöntämään murhaan.

Ulf Olssonia vastaan ​​annettu tekninen näyttö voitaisiin koota muiden todisteiden kanssa, kun nainen kertoi poliisille, että hän epäili aina entistä työtoveria. Huolimatta siitä, että tytön kuolemasta on kulunut 15 vuotta, hänen teonsa murhahetkellä saatiin selville. Kun hänen DNA-näytteensä testattiin, saatiin vastaava osuma monien muiden miesten testaamisen jälkeen.

Joulukuussa 2004 Lundin käräjäoikeus julisti puheenjohtajansa Jan Alvån johdolla Ulf Olssonin syylliseksi murhaan. Huhtikuussa 2005 hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen , kun oikeuspsykiatrinen tutkimus osoitti, että Olssonia ei mielenterveydestä huolimatta voitu pitää niin syvästi häiriintyneenä, että se rinnastettaisiin sairauteen ja että vankeutta sovellettaisiin. Tuomio muutettiin, ja muutoksenhakutuomioistuimessa Olsson tuomittiin oikeuspsykiatriseen hoitoon, kun muutoksenhakutuomioistuin katsoi, että mielenterveyden häiriö oli niin syvällinen, että se olisi rinnastettava vakavaan mielisairauteen ja että Olssonin katsottiin tekevän tekonsa tämän häiriön vaikutuksesta.

Ulf Olsson teki itsemurhan huoneessaan Sundsvallin oikeuspsykiatrisessa klinikassa 10. tammikuuta 2010 sen jälkeen, kun hän lähetti blogiinsa jäähyväiskirjeen, jossa hän lopulta väitti syyttömyytensä.


Sama ruotsiksi / Samma på svenska :
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hel%C3%A9nmordet
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - 10v Helén Nilsson'in murha 1989

Post by -Uta- »

Image

Image
Ulf Olsson


Image

Image

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - 10v Helén Nilsson'in murha 1989

Post by -Uta- »

Kymmenvuotias Helén Nilsson pahoinpideltiin ja murhattiin Ruotsissa 1989
- tositapahtumiin perustuva sarja alkaa
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007613915.html
Paula Myllykoski
7:35


Nuoren tytön murha kuohutti aikoinaan koko Ruotsia. Uutuussarjassa seurataan poliisien yritystä ratkaista rikos.
Image
Rikostutkijat Monica Olhed (Lotten Roos) ja Pelle Åkesson (Anders Beckman) alkavat tutkia nuoren tytön murhaa.
KUVA: CAROLINA ROMARE / YLE KUVAPALVELU


Pääsiäisenä 1989 kymmenvuotias Helén Nilsson lähtee tapaamaan kavereitaan kodin lähellä sijaitsevaan kauppaan. Kun Helén ei palaa kotiinsa, perhe tekee poliisille ilmoituksen katoamisesta. Pian 160 ihmistä etsii kadonnutta tyttöä ympäri Skånessa sijaitsevaa Hörbyn kuntaa – tuloksetta. Kuusi päivää myöhemmin ruumis löydetään jätesäkistä pienen tien varrelta. Helén oli raiskattu ja murhattu. Häntä oli kuristettu ja lyöty päähän.

– Murhaaja on löydettävä! poliisipäällikkö julistaa tiedotustilaisuudessa.

Katoamisen aikoihin lähistöllä nähtiin epäilyttävä Volvo. Poliisilaitokselle tulvii yleisövihjeitä. Kokeneen ja taitavan henkirikostutkijan Per-Åke (Pelle) Åkessonin ei anneta osallistua tutkintaan. Poliisi ei saa kuitenkaan oikeaa tappajaa selville, koska ”tapaus on vaikea”.

Elokuussa löydetään 26-vuotiaan prostituoidun ruumis. Tapauksissa on yhteneväisyyksiä.

Neljä vuotta myöhemmin murhataan 90-vuotias nainen. Tätä tapausta Pelle saa tutkia. Hän saa tiimeineen murhaajan tunnustamaan tekonsa. He alkavat penkoa myös Helénin ratkaisematonta murhaa.

– Murhaaja joutuu vastuuseen. Minä lupaan sen, Pelle vakuuttaa poliisiasemalle ilmestyneelle äidille.

Tositapahtumiin perustuva Tappajan kantapäillä (Jakten på en mördare, Ruotsi 2020) keskittyy nimenomaan murhatutkintaan, vanhempien hätää tai tuskaa ei näytetä. Avausjaksossa ensimmäisten vuosien tutkintaa ei juurikaan avata.

Olisi myös ollut kiinnostava tietää, miksi aseman kokenein murhatutkija ei saanut alkaa tutkia koko Ruotsia kuohuttanutta tapausta. Toivottavasti se selviää myöhemmin.

Kuusiosainen ruotsalainen rikossarja perustuu Tobias Barkmanin kirjaan. Sarjan on ohjannut Mikeal Marcimain.

Tappajan kantapäillä, ma 16.11. alkaen Teema & Fem klo 22.00
User avatar
härkä
Posts: 7684
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Ruotsi - 10v Helén Nilsson'in murha 1989

Post by härkä »

Vaikuttaa mielenkiintoiselta sarjalta.
Teemalta tulee silloin tällöin muutenkin mielenkiintoista katsottavaa.

Onneksi tänään ei ole merkittäviä futismatseja , joskin sellaiseksi voisi lukea Englannin etelärannikon kiihkeän derbyn Plymouth - Porstmouth. Tulee veikkaus-tv:ltä samaan aikaan.
Taidan seurata molempia samanaikaisesti.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply