Jonna Jokiranta, Turku kateissa 2009-2012

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Jonna Jokiranta, Turku kateissa 2009-2012

Post by matlockb »

Vuonna 1986 syntynyt Jonna Jokiranta katosi 23-vuotiaana Turussa Runosmäen kaupunginosassa sijaitsevasta ravintolasta joulukuun puolenvälin aikoihin vuonna 2009, hän poistui ravintolasta yksin, tämän vahvistaa turvakamerakuvat. Vapaaehtoinen katoaminen tuntui melko epätodennäköiseltä jo katoamisolosuhteetkin huomioiden, sillä Jokiranta oli todennäköisesti jokinlaisessa humalatilassa ravintolasta poistuttuaan ja ilmeisesti matkalla Nostoväenkadulla sijaitsevaan kotiinsa, jonne hän ei koskaan kuitenkaan saapunut. Etsinnät eivät tuottaneet minkäänlaista tulosta.
Itsemurhaa, tapaturmaa/sairaskohtausta ja henkirikosta pidettiin kaikkein todennäköisimpänä, kun Jonnaa ei lumien sulettuakaan löytynyt kevään, kesän ja syksyn 2010 aikana, nousi epäily henkirikoksesta entistä enemmän esille.
Käänne asiassa tapahtui syyskuun alusssa 2012 kun sienestäjät löysivät ihmiselle kuuluvia luunkappaleita ja pääkallon Runosmäen kaupunginosasta. 23.9.2012 poliisi vahvisti pääkallon ja muiden jäänteiden kuuluvan Jonna Jokirannalle. Tiedossa ei ole vielä kuitenkaan kuolinsyytä ja sen vuoksi rikoksenkaan mahdollisuutta ei ole voitu sulkea pois. Epäselvää on lisäksi se, missä Jokiranta on kuollut, sillä ihmisten lisäksi myös eläimet pystyvät siirtämään ruumiinkappaleita paikasta toiseen. Tiettävästi Jokirannalla ei ollut vihamiehiä tai sellaisia velkoja jotka olisivat johtaneet henkirikokseen, mutta esimerkiksi satunnainen seksuaalirikollinen on voinut iskeä tytön kimppuun kohtalokkain seurauksin ja toisena mahdollisuutena on tietenkin esimerkiksi tuupertuminen hankeen.
Aika näyttää, miten Jokirannan tapauksen tutkinta edistyy.
Post Reply