Page 1 of 1

Esa Turusen,56v. henkirikos -Tohmajärvi 18.3.2014

Posted: Wed Mar 26, 2014 10:57 am
by matlockb
Pohjoiskarjalaisesta miehestä ei ole nähty merkkiäkään viikkoon - poliisilla isot tutkimukset

Julkaistu: 26.3.2014 10:50

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa kadonneesta Esa Turusesta, josta ei ole saatu havaintoja viikkoon.

Poliisin mukaan Esa Turunen (s. 1958) on ollut kateissa tiistai-illasta 18.3.2014 lähtien. Esa Turunen asuu Tohmajärvellä. Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan Turunen on poistunut asunnoltaan Tohmajärven Lahdenvaarantieltä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Poliisi on tiedotteen mukaan tehnyt lukuisia kuulusteluja sekä puhutuksia katoamisen johdosta. Lisäksi poliisi on suorittanut maastoetsintöjä Turusen kodin lähistöllä ja muualla Tohmajärvellä. Havaintoja kadonneesta henkilöstä ei ole saatu Rikoksen mahdollisuutta Turusen katoamiseen ei ole tässä vaiheessa pystytty sulkemaan pois.

Poliisin antamat tuntomerkit:
Esa Turunen on 170 cm pitkä, painaa noin 90 kg ja hänellä on ruskeat hiukset sekä punertavat viikset.

Katoamishetkellä hän on mahdollisesti pukeutunut mustiin verkkareihin, mustaan toppatakkiin sekä lippahattuun.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä Esa Turuseen liittyen. Havainnot voi soittaa numeroon 050 406 3778.

Simo Holopainen
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... pos=navnow

E: Otsikkoa muokattu 13/5/2014: Koska kyseessä on varmuudella henkirikos ja ruumis on löydetty, on aihe siirretty henkirikoksiin ja otsikkoa muokattu sen vuoksi, koska henkilö ei ole enää kateissa. Pidätyksen ja poliisien antamien niukkojen tietojen perusteella tätä henkirikosta voidaan pitää pääosin selvitettynä.
Hejacin ylläpito ja moderaattorit ottavat osaa omaisten suruun.

-Runar-
Moderaattori

Esa Turusen,56v. henkirikos -Tohmajärvi 18.3.2014

Posted: Thu Apr 03, 2014 9:37 pm
by matlockb
Poliisi epäilee: Kadonnut tohmajärveläismies surmattiin

Kotimaa 15:33 | STT

Joensuun poliisi epäilee, että Tohmajärvellä runsaat kaksi viikkoa sitten kadonnut mies joutui henkirikoksen uhriksi. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi torstaina yhden henkilön taposta epäiltynä.

Vuonna 1958 syntynyt Esa Turunen katosi tiistai-iltana 18. maaliskuuta.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja ja vihjeitä kadonneeseen liittyen. Turunen on 170 senttiä pitkä ja painaa noin 90 kiloa. Hänellä on ruskeat hiukset ja punertavat viikset. Katoamishetkellä mies oli mahdollisesti pukeutunut mustiin verkkareihin, mustaan toppatakkiin sekä lippahattuun.

Vihjeet ja havainnot voi soittaa numeroon 050 406 3778.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/po ... in/660849/

Esa Turusen,56v. henkirikos -Tohmajärvi 18.3.2014

Posted: Tue Apr 08, 2014 1:23 pm
by itäviitta
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194891 ... ekoon.html

Katso kuvat: Poliisi pyytää havaintoja kahdesta autosta, saattavat liittyä veritekoon


KOTIMAA | 8.4.2014 | 12:53 | PÄIVITETTY 12:540
Aamulehti

Poliisi pyytää edelleen havaintoja liittyen tohmajärveläisen Esa Turusen katoamiseen.
Turunen katosi tiistain 18.3. ja keskiviikon 19.3. välisenä aikana Tohmajärven Lahdenkankaantieltä.
Katoamista tutkitaan tappona. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut 3. huhtikuuta yhden henkilön tapauksen johdosta. Vangitseminen tehtiin syytä epäillä -perusteella.
Esa Turusen lompakko löytyi keskiviikkona 19. maaliskuuta noin kello 6.15 Lahdentien ja Kakkarintien risteyksen lähistöltä. Poliisi pyytää Lahdentiellä ja Kakkarintiellä tai lähistöllä liikkuneilta henkilöiltä havaintoja tapaukseen liittyen.
Useat henkilöt kulkevat Lahdentien kautta esimerkiksi Niiralan rajanylityspaikalle, ja näillä henkilöillä voi poliisin mukaan olla havaintoja tapaukseen liittyen.
Lisäksi poliisi pyytää havaintoja kuvissa olevista Ford Transit ja Toyota Hiace -autoista Tohmajärven alueelta 18.-24.3.2014 väliseltä ajalta.

Image

Image
Havainnot pyydetään ilmoittamaan puhelinnumeroon 050 408 6252, tai sähköpostilla [email protected].

Esa Turusen,56v. henkirikos -Tohmajärvi 18.3.2014

Posted: Tue May 13, 2014 8:14 pm
by matlockb
Viimein on Turunen löytynyt:
Henkirikosta epäillään - kadonneen ruumis löytyi maastosta

Image
Poliisi pyytää havaintoja vihreän tai turkoosin värisistä Toyota Hiace -pakettiautoista Tohmajärven ja Värtsilän alueelta 18.-19.3. välisenä aikana tai myöhemmin. Itä-Suomen poliisilaitos

Julkaistu: 13.5.2014 15:47

Tohmajärveltä 5.5. löytyneen ruumiin henkilöllisyys on selvinnyt. Kyseessä on epäillyn henkirikoksen uhriksi joutuneen miehen ruumis, poliisi tiedottaa.

Henkilöllisyys on nyt varmistunut oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa. Ruumis löytyi poliisikoiran avulla Tohmajärven Kangastien ja Murtointien risteyksen lähistöltä maastosta.

Poliisilla on tapaukseen liittyen vangittuna yksi henkilö todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Mies katosi 18.-19.3. välisenä yönä kotoaan Tohmajärveltä. Hänen autostaan, turkoosista Toyota Hiacesta tehtiin katoamisyön aikana havaintoja, mutta poliisi pitää myös yhtä havaintoa mahdollisena, jonka mukaan auto on liikkunut ruumiin löytöpaikan lähistöllä viikko katoamisen jälkeen.

Poliisi pyytää vielä havaintoja turkoosin Hiacen liikkeistä, ja ne voi soittaa numeroon 0504086252. Poliisi korostaa, että vähäpätöisiltäkin tuntuvat havainnot tulisi ilmoittaa poliisille, sillä niillä voi ratkaiseva merkitys tapauksen ratkaisemisessa.

IS
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 84581.html

Re: Esa Turusen,56v. henkirikos -Tohmajärvi 18.3.2014

Posted: Mon Jun 02, 2014 3:41 pm
by itäviitta
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194904 ... ttiin.html

Esa Turusen tapaus yhä mysteeri: Kaksi kuukautta sitten vangittu epäilty vapautettiin
Aamulehti

Poliisi on tänään vapauttanut tänään Esa Turusen katoamistapauksen johdosta vangitun henkilön tutkintavankeudesta, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.
Tutkinnanjohtaja päätti, että hänet vapautetaan, koska ei ollut enää todennäköisiä syitä epäillä kyseistä henkilöä Turusen henkirikoksesta. Henkilö otettiin kiinni rikoksen johdosta 31. maaliskuuta.
Esa Turunen katosi kotoaan Tohmajärven Lahdenvaarantieltä 18.–19. maaliskuuta. Turunen löydettiin kuolleena Tohmajärveltä Kangastien ja Murtointien risteyksen lähistöltä 5. toukokuuta.
Asian tutkintaa jatketaan. Rikoksen mahdollisuutta ei ole pystytty sulkemaan täysin edelleenkään pois.
Poliisi on saanut useita havaintoja turkoosin värisestä Toyota Hiacesta Turusen katoamisyöltä. Turusella itsellään oli omistuksessa turkoosi Toyota Hiace merkkinen pakettiauto HYE-670. Poliisi pyytää edelleen ilmoittamaan tiedot, vihjeet ja havainnot Esa Turuseen liittyen poliisille numeroon 050 408 6252

Re: Esa Turusen,56v. henkirikos -Tohmajärvi 18.3.2014

Posted: Wed Dec 03, 2014 7:34 am
by itäviitta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120 ... 4_uu.shtml

Esa Turusen kuolema on todellinen mysteeri - dna-näytekin umpikuja
Tiistai 2.12.2014 klo 17.35
Itä-Suomen poliisi on joutunut vapauttamaan henkirikoksesta epäillyn naisen täysin kaikista epäilyistä.

Poliisi on päätynyt umpikujaan Tohmajärvellä mystisesti kuolleen Esa Turusen tapauksessa. Turunen katosi kotoaan maaliskuun 18.-19. päivänä ja hänet löydettiin kuolleena toukokuun alussa.
Pian katoamisen jälkeen tapausta alettiin tutkia tappona ja rikoksesta epäiltynä vangittiin nainen. Poliisi piti häntä pääepäiltynä kahdeksan kuukautta, kunnes ilmoitti tänään, ettei naista enää epäillä millään tavoin osallisuudesta tapaukseen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen sanoo, että naisen osalta tilanne oli pakko ratkaista, sillä poliisi ei voi loputtomiin pitää henkilöä epäiltynä.

- Nyt ollaan näytön perusteella siihen tulokseen tultu, Hämäläinen toteaa.

Rikoksen mahdollisuus on silti olemassa.

- Kaiken kaikkiaan tämä on hyvin poikkeuksellinen tapaus. On paljon yksityiskohtia, jotka ovat ristiriidassa keskenään ja herättävät poliiseissa ihmetystä, Hämäläinen sanoo.

"Varteenotettava vaihtoehto"

Pian katoamisen jälkeen Turusen lompakko löytyi alle kilometrin päässä miehen kotoa. Se havaittiin Lahdentien ja Kakkarintien risteyksen lähistöltä aamukuudelta maaliskuun 19. päivänä.
Huhtikuun alussa poliisi pidätti ja vangitsi naisen taposta epäiltynä.

Sen jälkeen oli pitkään hiljaista, kunnes poliisi pääsi hieman onnekkaasti ruumiin jäljille. Poliisin tutkija oli saanut mutkien kautta kuulla korppihavainnosta, jonka selvittely toi tulosta toukokuun 5. päivänä. Turunen lojui menehtyneenä Kangastien ja Murtointien risteyksen lähistöllä, noin kuuden kilometrin päässä kotoaan.
Hänen vaatetuksensa oli katoamisajankohtaan nähden kevyt.

Sitä, oliko mies kuollut väkivallan seurauksena tai muuten, poliisi ei kerro. Kuolinsyystä on kuitenkin selvyys.
- Jää varsin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, että kuolemaan liittyy henkirikos, tutkinnanjohtaja muotoilee.
Ennen ruumiin löytymistä ja sen jälkeen poliisi yritti pyytää yleisöltä havaintoja Turusen omistamasta Toyota Hiace -pakettiautosta. Pari havaintoa myös saatiin.

Aika katoamisen ja löytymisen välillä oli kuitenkin pitkä ja toimi tutkintaa vastaan. Toukokuussa havaintojen tekijät eivät olleet varmoja, olivatko nähneet vastaavan auton juuri tuona yönä. Rekisterinumero ei ollut painunut havaintojen tekijöiden mieleen. Poliisi kävi tutkinnassa läpi kaikki seudun samanmerkkiset ja lähes samanväriset autot, mutta silminnäkijähavaintojen luotettavuutta ei lopulta saatu vahvistettua.

Yksi keskeinen tutkittava asia oli pakettiautosta löytynyt, miehelle kuulunut dna-näyte. Loppuvuodesta myös sen omistaja löytyi. Turusen lähipiiriin kuulunut mies oli käyttänyt autoa aiemmin luvallisesti, eikä hänellä ollut katoamisen kanssa mitään tekemistä. Asian selvittäminen on silti merkittävä asia tutkinnan kannalta.
- Jos olisi jäänyt selvittämättä, niin sehän olisi tietenkin herättänyt epäilykset, että tähän liittyy muitakin tahoja, Hämäläinen sanoo.

Dna-näytteen ohella jutussa on käyty läpi suuret määrät muuta teknistä näyttöä sekä toistasataa sivua epäillyn kuulusteluja. Tämän hetkisen näytön perusteella poliisilla ei kuitenkaan ole ainuttakaan epäiltyä.
- Nyt pidetään rauhassa esitutkintaa käynnissä ja mietitään vaihtoehtoja, tutkinnanjohtaja sanoo.