Henkirikos Hauholla 27.10.2018

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1977
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Henkirikos Hauholla 27.10.2018

Post by -Uta- » Tue Oct 30, 2018 11:12 am

Poliisi tutkii Hämeenlinnan Hauholla viikonloppuna tapahtunutta henkirikosta
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... osta_75414
30.10.2018 klo 10.03
Häme

Lauantai-iltana 27.10.2018 mieshenkilö soitti hätäkeskukseen ja kertoi puukottaneensa miestä asunnossaan Hämeenlinnan Hauholla.

Paikalle saapunut poliisipartio totesi asunnossa olevan elottoman miehen. Muita henkilöitä ei asunnossa ollut. Poliisi on ottanut asunnonhaltijan kiinni epäiltynä henkirikokseen. Poliisi ei epäile, että tekoon liittyisi uhrin ja tekijän lisäksi muita henkilöitä.

Henkirikoksessa on käytetty teräasetta. Tekoon liittyy sellaisia yksityiskohtia, joiden perusteella tekoa on esitutkinnan tässä vaiheessa pidettävä erityisen raakana ja julmana ja siksi tekoa tutkitaan murhana.

Poliisi tulee esittämään epäiltyä vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Esitutkinnan keskeneräisyyden takia asiasta ei tiedoteta enempää.


User avatar
-Uta-
Posts: 1977
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Hauholla 27.10.2018

Post by -Uta- » Mon Feb 18, 2019 11:37 am

Julma veriteko Hauholla - murhasta syytetty silpoi vieraansa ruumiin ja keitti kahvit
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/078b ... 2f7543198b
Tänään klo 10:36

Miesten välinen illanvietto muuttui veriseksi henkirikokseksi Hämeenlinnassa. Syyttäjä vaatii vastaajalle elinkautista vankeutta murhasta.
- Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee murhaa, joka tapahtui syyttäjän mukaan lokakuun lopulla.
- Syytetty silpoi vieraansa ruumiin ja keitti kahvit. Hän soitti hätäkeskukseen seuraavana päivänä.
- Kahdella veitsellä tehty väkivalta oli syyttäjän mukaan erityisen raakaa ja julmaa.


Image
Hauholla tapahtui lokakuun lopulla verinen henkirikos. Arkistokuva. Pekka Lassila


Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee maanantaista alkaen henkirikosta, joka tapahtui 26.-27. lokakuuta 2018 Hämeenlinnan Hauholla.

Poliisi alkoi tutkia tekoa heti murhana. Juttu tuli ilmi, kun puukottaja soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi tehneensä väkivaltaa. Uhri oli kuollut, kun poliisi tuli paikalle. Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi kertoi, että tekoon liittyi erityisen raakoja ja julmia piirteitä.

Syyttäjä kertoo teon etenemisestä julki tulleessa haastehakemuksessa. Syyttäjän mukaan tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle siitä, kun vastaaja kutsui uhrin luokseen vierailulle. Tämä tapahtui jo torstaina päivällä 25. lokakuuta.

Syyttäjä vetoaa oikeudessa poliisin kasaamaan näyttöön. Haastehakemuksen mukaan miehet alkoivat juoda alkoholia. Tuli riitaa, ja vastaaja kävi uhrinsa kimppuun, todistelujen mukaan ”hyökkäsi herhiläisenä”.

Tilanne alkoi painina, syyttäjä kertoo. Sen jälkeen syytetty otti kaksi eri veistä ja alkoi puukottaa uhria. Päähän, kaulaan, yläselkään ja keskivartaloon tuli yhteensä 31 puukoniskua ja -viiltoa. Myös luita murtui väkivallanteossa.

Uhri oli vielä elossa, kun puukottaja aiheutti vakavimman vamman. Mies leikkasi uhriltaan kurkun auki.


Syyttäjä: Työnsi sormet henkitorveen

Syyttäjän mukaan puukottaja ei lopettanut murhaan. Miestä syytetään hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjä kertoo, että surmaaja leikkasi vainajan sukuelimet saksilla irti kuoleman jälkeen.

Uhri kuoli perjantaina tai lauantaina. Tekojensa jälkeen puukottaja siivosi verta pois lattialta ja tiskasi veitset. Hän meni saunomaan, söi ja keitti kahvit.

Lopulta puukottaja soitti hätäkeskukseen ja kertoi teostaan omaehtoisesti.

Syyttäjän mukaan teko tulee luokitella murhaksi, koska se oli erityisen raaka ja julma.

– Kaulan auki leikkaaminen ja sormien työntäminen läpi henkitorven tekotapana jo pelkästään osoittaa erityistä raakuutta ja julmuutta, syyttäjä perustelee.

Murhan tunnusmerkistö edellyttää myös, että teko voidaan tulkita kokonaisuutena arvostellen törkeäksi. Syyttäjän mukaan tästä kielivät lyöntien suuri määrä, kaksi tekovälinettä ja se, että uhri ei provosoinut puukottajaa.

Syyttäjä arvioi, että puukotukset ja viillot aiheuttivat uhrille suurta tuskaa ja kärsimystä.


Solmu Salminen /IL

Post Reply