Henkirikos Kittilässä 11.3.2019

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Henkirikos Kittilässä 11.3.2019

Post by -Uta- »

Henkirikos Kittilässä
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... assa_78920
13.03.2019 klo 09.54
Lappi

Poliisi sai Kittilässä maanantai-iltana 11.3.2019 hälytystehtävän yksityisasuntoon.
Yksityisasunnosta poliisi löysi naisen, joka oli kuollut väkivallan seurauksena.

Poliisi otti asunnosta kiinni epäillyn tekijän. Epäilty mieshenkilö on poliisin hallussa eikä poliisi epäile tekoon liittyvän muita ulkopuolisia henkilöitä. Poliisi tutkii tapausta tappona.
Poliisi ei tiedota asiasta edempää.


User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Kittilässä 11.3.2019

Post by -Uta- »

https://www.lapinkansa.fi/lappi/nainen- ... a-3493820/
Lappi
13.03.2019

Kittilässä on surmattu nainen. Teko on tapahtunut Kittilän kirkonkylällä sijaitsevassa omakotitalossa.
Poliisi kertoo saaneensa hälytyksen yksityisasuntoon maanantai-iltana 11.3. Asunnosta poliisi löysi naisen, joka oli kuollut väkivallan seurauksena.

Tuon enempää artikkelia ei pääse lukemaan.

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Kittilässä 11.3.2019

Post by -Uta- »

Kittilän kirkonkylä :
https://www.youtube.com/watch?v=NFUlYJFTwxE

Edit : Tuo YouTube-linkki ei liity tähän henkirikostapaukseen mitenkään,
mutta mielestäni siinä on mukava kuvaus ajelusta Kittilän kirkonkylän läpi.

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Kittilässä 11.3.2019

Post by -Uta- »

Syyte: Kittiläläismies surmasi puolisonsa sänkyyn – viisivuotias lapsi nukkui äitinsä vieressä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006299182.html
Julkaistu: 7.11. 9:35

Lapin käräjäoikeuden Rovaniemen istuntopaikalla käsitellään torstaina murhasyytettä, jossa kittiläläismiestä epäillään vaimonsa puukottamisesta kuoliaaksi. Henkirikos tapahtui Kittilässä maaliskuussa 2019.

Syyttäjän mukaan pariskunta oli riidellyt jo aikaisemmin ja mies oli uhkaillut puolisoaan tappamisella.

Surman aikana asunnossa oli paikalla pariskunnan viisivuotias lapsi. Hän nukkui äitinsä vieressä samassa sängyssä.

Mies on myöntänyt surman, mutta kiistää toimineensa harkitusti tai uhanneensa aikaisemmin vaimoaan tappamisella. Teko on hänen mukaansa tapahtunut pikaistuksissa osapuolten välisen riidan jälkeen ja voimakkaan humalatilan aikana. Mies myös väittää, ettei hän ollut tietoinen ennen tekoa tai sen tehdessään siitä, että poika oli samassa huoneessa äitinsä kanssa.

Aluesyyttäjä Juhani Mäki vaatii syytetylle elinikäistä vankeusrangaistusta murhasta. Teonkuvauksen mukaan kittiläläismies on tahallaan tappanut puolisonsa lyömällä tätä noin 15 senttimetrin terällä varustetulla keittiöveitsellä voimakkaasti useita kertoja eri puolille kehoa tämän ollessa nukkumassa kotonaan.

Noin kolme viikkoa ennen surmaa pariskunta oli riidellyt ja mies oli kohdistanut puolisoonsa ruumiillista väkivaltaa. Edelleen noin kaksi viikkoa ennen kuolemaansa vaimo oli tullut sellaisen käsitykseen, että mies tappaa puolisonsa.

Syytetty on teonkuvauksen mukaan tappanut vaimonsa tämän ollessa nukkumassa sängyssään lyömällä häntä veitsellä aiheuttaen rintakehälle ja selkään yhteensä yksitoista pistohaavaa, jotka ovat johtaneet kuolemaan. Samassa tilanteessa syytetty on puukolla lyömällä aiheuttanut uhrilleen lisäksi yhteensä yksitoista muuta pisto- ja viiltohaavaa käsiin.

– Tappo on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Lisäksi teko on ollut ilmeisen harkittu ja rikosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä ottaen muun ohella huomioon lyöntien lukumäärä ja kohdistuminen, väkivallan voimakkuus ja aiheutuneiden vammojen lukuisuus, hyökkäyksen yllätyksellisyys teräaseella varustautuneena ja kohdistettuna puolustuskyvyttömään nukkuvaan ja sängyssä makaavaan henkilöön sekä teosta ilmenevä päättäväisyys ja sitkeä surmaamispyrkimys, syyttäjä toteaa.

Mirja Rintala /IS

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Henkirikos Kittilässä 11.3.2019

Post by -Uta- »

Kittiläläismies surmasi vaimonsa sänkyyn 5-vuotiaan lapsen nähden – hovioikeus tuomitsi elinkautiseen murhasta
Poika heräsi surman aikana ja juoksi yläkertaan sisarpuolensa luo.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006632604.html
Mirja Rintala
14:27


Image
Rovaniemen hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että kyseessä oli murha, ei tappo.
Arkistokuva.­ KUVA: KAISA SIREN / LEHTIKUVA

KITTILÄLÄINEN mies surmasi puolisonsa maaliskuussa 2019 kotona sänkyyn, kun pariskunnan 5-vuotias lapsi nukkui äitinsä vieressä. Oulun käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa 2019 Veli-Tapio Einari Keskitalon taposta 11 vuodeksi vankeuteen.

Uhrin omaiset sekä syyttäjä valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Valittajien mielestä mies on tuomittava murhasta, sillä surma oli harkittu ja se tehtiin erityisen raa´alla ja julmalla tavalla. Keskitalo vaati kaikkien vaatimusten hylkäämistä.

Rovaniemen hovioikeuden mielestä henkirikos on tehty erityisen julmalla tavalla ja sitä on pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä ja siksi kyseessä on murha eikä tappo. Hovioikeus tuomitsi Keskitalon elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Keskitalo surmasi puolisonsa lyömällä tätä teräaseella 19 kertaa eri puolille kehoa tämän ollessa nukkumassa. Samassa sängyssä nukkui myös pariskunnan 5-vuotias poika, joka heräsi tapahtumien aikaan ja näki äitinsä verisenä sängyssä.

Poika juoksi huutaen yläkertaan, missä nukkui hänen sisarpuolensa 2-vuotiaan lapsen kanssa.

PARISKUNTA asui Kittilässä. He olivat todistajien mukaan riidelleet kolme viikkoa aikaisemmin ja vaimo oli tuntenut henkensä uhatuksi. Mies oli kohdistanut vaimoonsa väkivaltaa potkimalla ja hiuksista repimällä.

Vaimo oli kertonut miehelleen hakevansa avioeroa, jos tämä ei lopeta liiallista alkoholin käyttöä. Vaimo oli myös soittanut uhkailusta pari viikkoa aiemmin lääkäriaseman päivystyspuhelimeen. Riitely jatkui vielä surmapäivänä puoli tuntia ennen tapahtumia.

Tuomitulle miehelle on tehty mielentilatutkimus, jonka mukaan tämä on ollut rikoksen tehdessään syyntakeinen. Hänellä on todettu alkoholiriippuvuus ja sekamuotoinen persoonallisuushäiriö.

Hovioikeuden mielestä Keskitalon on täytynyt teon tehdessään ymmärtää aiheuttavansa uhrille suurta kärsimystä ja tuskaa. Lukuisat ja voimakkaat veitseniskut, joista seitsemän on ulottunut rintaonteloon saakka, ovat varmuudella aiheuttaneet suurta kipua.

– Teko on myös mitä ilmeisimmin kestänyt vähäistä pidemmän ajan ottaen huomioon, että uhri on pyrkinyt puolustautumaan ja että hänen vieressään nukkunut lapsi on ehtinyt mennä yläkertaan hakemaan sisartaan, joka puolestaan on tullut alakertaan ja ehtinyt nähdä äitinsä elossa. Nämä seikat sekä tapahtumienkulku kokonaisuudessaan huomioon ottaen hovioikeus katsoo toisin kuin käräjäoikeus, että tappo on tehty myös erityisen julmalla tavalla, Rovaniemen hovioikeus perustelee tuomiotaan.

Post Reply