Raahe - 39v pahoinpiteli isänsä hengiltä 6.6.-19

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Raahe - 39v pahoinpiteli isänsä hengiltä 6.6.-19

Post by -Uta- »

Henkirikos Raahessa epäilty vangittiin
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... tiin_81405
13.06.2019 klo 17.34
Oulu

Oulun käräjäoikeus vangitsi 13.6.2019 39- vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta. Syytteennoston määräpäiväksi käräjäoikeus määräsi 26.9.2019.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäilty oli pahoinpidellyt to 6.6.2019 aamuyöstä 66- vuotiaan miehen seurauksin, että uhri menehtyi saamiinsa vammoihin. Uhrilla todettiin huomattavia vammoja ylävartalon alueella. Alustavan arvion mukaan uhri menehtyi kuristamisen seurauksena.
Epäilty kiistää syyllistyneensä henkirikokseen. Epäilty ja uhri tunsivat toisensa. Teon motiivia selvitetään. Epäilty on ollut alkoholinvaikutuksen alainen tekohetkellä.

Tutkinnanjohtaja
Rikosylikomisario Ilkka Piispanen
Ylivieskassa 13.6.2018


User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Raahe - 39v pahoinpiteli isänsä hengiltä 6.6.-19

Post by -Uta- »

Poliisi epäilee: 39-vuotias kuristi isänsä hengiltä Raahessa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6020 ... be924b2f5b
Eilen klo 19:08

Oulun käräjäoikeus vangitsi torstaina 39-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä isänsä taposta.
Vangitsemisvaatimuksen mukaan epäilty pahoinpiteli 66-vuotiaan isänsä sillä seurauksella, että tämä menehtyi saamiinsa vammoihin. Rikos tapahtui Raahessa 6. päivä kesäkuuta aamuyöstä. Uhrilla todettiin huomattavia vammoja ylävartalon alueella. Alustavan arvion mukaan uhri menehtyi kuristamisen seurauksena.

Poliisi selvittää teon motiivia. Epäilty on ollut alkoholin vaikutuksen alainen tekohetkellä.
Epäilty kiistää syyllistyneensä henkirikokseen.

Tuomas Koukkunen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Raahe - 39v pahoinpiteli isänsä hengiltä 6.6.-19

Post by -Uta- »

66-vuotias isä kuoli Raahessa julman pahoin­pitelyn uhrina – murhasta syytetty poika lähetti sisarelleen yöllisen viestin: ”Isä makaa lammikossa, anteeksi, anteeksi”
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006272433.html
Julkaistu: 14.10. 14:20

Image
Syytetty (kuvassa oikealla) on myöntänyt pahoinpidelleensä isäänsä nyrkein.
Murhan hän kiistää. (KUVA: Mirja Rintala)


Isänsä surmasta syytetty raahelaismies myöntää lyöneensä isäänsä muutaman kerran nyrkillä. Kuolemaan johtanutta väkivaltaa hän ei tunnusta.

40-vuotiasta raahelaismiestä syytetään Oulun käräjäoikeudessa oman 66-vuotiaan isän murhasta. Miehen puolustus kiistää kuolemaan johtaneen väkivallan käytön. Syytetty myöntää käyneensä 6. kesäkuuta isän asunnolla ja lyöneensä tätä kasvoihin nyrkillä muutaman kerran.

Riidan jälkeen poika kertoo poistuneensa asunnosta omalle puolelleen. Isän löysi menehtyneenä hänen sisarensa, joka asuu kadun toisella puolen.

Poliisi otti pojan kiinni seuraavana päivänä kello 11.30 aikaan. Poika oli omassa asunnossaan. Hänessä havaittiin poliisilaitoksella vammoja käsissä ja oikeassa jalassa.

Syyttäjän mukaan vammat ovat tulleet pahoinpitelyn yhteydessä. Poika sanoo potkineensa paperisilppuria asunnossaan pahoinpitelyn jälkeen ja vammat ovat tulleet siinä yhteydessä. Syyttäjän mielestä pojan yöllä lähettämät viestit vahvistavat henkirikoksen.

– Isä makaa lammikossa anteeksi anteeksi, sanotaan aamuyöllä kello 5 aikaan pojan sisarelleen Ruotsiin lähetetyssä viestissä.

Pojan tekoa syyttäjä perustelee katkeruudella ja kaunalla isää kohtaan. Isä on rahoittanut samassa kiinteistössä asuvan aikamiespoikansa elämää. Vuonna 2018 hän siirsi poikansa tilille 22 000 euroa, mutta tänä vuonna siirtoja on vain tuhannen euron edestä.

– Olisiko rahasummien väheneminen syy katkeruuteen ja vihaan? Pitkään kytenyt katkeruus isää kohtaan voi olla suurimpana motiivina tekoon. Myös syytetyn kannabiksen käytön vaikutus ja vaihteleva mielentila ovat saattaneet vaikuttaa taustalla, erikoissyyttäjä Hannu Koistinen totesi.

Puolustuksen mukaan mitään erimielisyyksiä ei ole ollut. Rahasiirrot ovat liittyneet remonttitöihin, joita poika teki isänsä omistamassa, vanhan Raahen alueella sijaitsevassa talossa.

– Vaikea alkoholismi on määritellyt isän elämää jo pitkään. Talossa on juhlittu ja juotu. Poika on yrittänyt saada isää lopettamaan juomisen ja siinä yhteydessä on käytetty hyvin voimakasta kieltä. Mitään kaunoja siihen ei liity, puolustuksen asianajaja Altti Lepoluoto sanoi.

Mirja Rintala, Oulu

Post Reply