Turku, Härkämäki - 34-vuotiaan miehen murha 8.9.2019

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2467
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Turku, Härkämäki - 34-vuotiaan miehen murha 8.9.2019

Post by -Uta- » Fri Sep 13, 2019 10:32 am

Neljä vangittu Turun epäillystä murhasta – kaksi nuorta naista
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4961 ... d2e5fddc42
Tänään klo 9:28

Viime sunnuntaina Turun Härkämäen yksityisasunnosta löydettiin kuolleena 34-vuotias mies

Turun henkirikoksesta epäillyt on vangittu.
Epäiltyjä on neljä: 34- ja 41-vuotiaat miehet sekä 21- ja 22-vuotiaat naiset.


Epäilty henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Turun Härkämäessä viime sunnuntaina. Asunnosta löydettiin kuolleena sen haltija, 34-vuotias turkulaismies, jonka todettiin menehtyneen vakavan ulkoisen väkivallan seurauksena.

Poliisi otti vielä tapahtumapäivänä kiinni useita henkilöitä. Rikosta tutkitaan murhana.
Tutkinnallisista syistä poliisi ei paljasta rikoksen tekotapaa tai motiivia. Rikoksen selvitystyö jatkuu kuulusteluilla sekä rikosteknisellä ja oikeuslääketieteellisellä tutkinnalla.

Anna Egutkina /IL

Lue myös:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c3a0 ... c453fc66dc
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8b82 ... b4a80ef3aa


User avatar
-Uta-
Posts: 2467
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Turku, Härkämäki - 34-vuotiaan miehen murha 8.9.2019

Post by -Uta- » Fri Sep 27, 2019 12:08 pm

Turun epäilty murhajoukkio:
Miksi 21-vuotias nainen on yhä vangittuna? Vanhemmat miesepäillyt paatuneita laitapuolenkulkijoita
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae4d ... 8a262b4b68
Eilen klo 20:56

Toinen nuorista naisista on päässyt tutkintavankeudesta. Poliisi ei edelleenkään kerro tapauksesta.
- Toinen Turun murhasta epäillyistä naisista on päässyt pois tutkintavankeudesta. Epäiltyjä on toistaiseksi ainakin kolme.
- Poliisi ei kerro esitutkinnasta.
- Miesepäillyt eivät ole juuri piitanneet huume- tai liikennelainsäädännöstä.

Poliisi suojelee edelleen Turun Härkämäessä tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa viimeiseen asti julkisuudelta.

Käräjäoikeus vangitsi taannoin 21- ja 22-vuotiaat naiset sekä 34- ja 41-vuotiaat miehet epäiltyinä miehen murhasta yksityisasunnossa 8. syyskuuta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli kertoi vajaat pari viikkoa myöhemmin, että poliisi on yhä tutkinnan alkuvaiheessa eikä kommentoi asiaa lehdistölle.

Käräjäoikeuden tiedoista selviää, että yksi epäillyistä, 22-vuotias nainen on vapautettu tutkintavankeudesta 17. syyskuuta. Vapautustiedosta ei voi päätellä, epäilläänkö häntä yhä osallisuudesta tapahtumiin. Torstaina Lounais-Suomen poliisi kieltäytyi edelleen kommentoimasta rikostutkintaa mitenkään.

Tiedossa ei ole, miten epäillyt ajautuivat asuntoon, miten henkirikos tehtiin tai mikä asianosaisten välinen suhde oli. Vanhoista tuomioistuintiedoista kuitenkin selviää, että kolmea vangittua epäiltyä yhdistää taipumus huumeidenkäyttöön.

”Tervetuloa tähän elämään”

Nuorin epäilty, 21-vuotias nainen on tuomittu toistaiseksi kertaalleen käräjäoikeudessa. Poliisipartio pysäytti naisen liikenteessä ja selvitti, että nainen ajoi huumecocktailin vaikutuksen alaisena: verestä löytyi amfetamiinia, metamfetamiinia, klonatsepaamia, 7-aminoklonatsepaamia ja alpratsolaamia. Nainen kiisti rattijuopumuksen ja väitti nousseensa auton takapenkiltä pankkiautomaatille, kun poliisi tuli puhuttamaan häntä. Väite ei kuitenkaan menestynyt käräjäoikeudessa.

Murhasta epäillyt miehet ovat käräjäoikeuksien vakioasiakkaita. Nuorempi, 34-vuotias mies on tuomittu muun muassa erilaisista rattijuopumuksista. Vuonna 2017 hän sai tuomion törkeän petoksen yrityksestä, kun yritti rikoskumppaniensa kanssa haalia vahingoittuneesta autosta oikeudettomia korvauksia. Samana vuonna mies uhkaili sakkojen arvoisesti vuokranantajaansa. Epäilty varasti mieheltä ruohonleikkurin ja ilmoitti: ”Tiedän ihan tasan, missä olet ja millä liikut. Sinua ei ole vaikea löytää!”
– Tervetuloa tähän elämään, matkanne on päättymäisillään, mies kirjoitti

Massiivinen kannabisfarmi
Mies on tuomittu myös avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Hän osti vuonna 2017 kasvatustarpeistoa kannabisviljelmälle, jossa oli lähes 70 kasvia. Päätekijänä ollut nainen tuomittiin yli 1,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Vanhempi, 41-vuotias murhaepäilty on niin ikään kärähdellyt ratista. Vuonna 2014 hänen veressään oli samaan aikaan vahvaa opiaattilääkettä, ekstaasia, amfetamiinia ja fentanyyliä. Seuraavana vuonna hän kärysi jälleen ekstaasista ja ilman korttia ajamisesta - jälkimmäisestä yhdeksättä kertaa vuoden sisään. Viime vuonna epäilty piti yleisellä paikallaan hallussaan neljää puukkoa ja kirvestä. Samassa käräjäasiassa hänet tuomittiin myös revolverin ja patruunoiden hallussapidosta.

Solmu Salminen /IL

Post Reply