Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Post by -Uta- »

Yksi henkilö on kuollut ampumisen seurauksena Lahdessa
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... essa_84848
06.10.2019 klo 18.35
Häme

Yhtä henkilöä on ammuttu Ala-Tonttilankadulla Lahdessa. Uhri kuoli ampumisen seurauksena. Epäilty ampuja on kiinni. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi enempää tapahtunutta. Poliisi tiedottaa aikaisintaan huomenna lisää asiasta


User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Post by -Uta- »

Lahdessa ammuttiin henkilöä kadulla – yksi kuollut, poliisi otti epäillyn kiinni
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1946 ... bbe846d207
Tänään klo 18:12 (muokattu klo 18:54)

Hämeen poliisi kertoo asiasta Twitter-tilillään.

Sunnuntaina alkuillasta Lahden Ala-Tonttilankadulla on ammuttu ihmistä.
Hämeen poliisi kertoo, että epäilty on otettu kiinni.
Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että ammuskelun seurauksena on kuollut yksi henkilö. Epäilty on poliisin hallussa.
Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa epäillyn tai uhrin sukupuolta tai muita yksityiskohtia tapahtumista tässä vaiheessa enempää.
Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää huomenna.

Kia Kilpeläinen /IL
Anni Saastamoinen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Post by -Uta- »

Lahden ampumistapauksen esitutkinta etenee tutkintasuunnitelman mukaisesti
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... esti_84879
07.10.2019 klo 15.39
Häme

Eilen iltapäivällä puoli kuuden aikaan hätäkeskukseen tehtiin ilmoitus Lahdessa Ala-Tonttilankadulla tapahtuneesta ampumistapauksesta. Tapahtumapaikalla ampumistapauksen selvittämiseen osallistui useita poliisin partioita ja ensihoidon yksiköitä. Rikoksesta epäilty otettiin kiinni muutamia minuutteja hälytyksen jälkeen tapahtumapaikan läheisyydestä. Poliisi on takavarikoinut epäillyn tekovälineen.
Rikoksesta epäilty on Kymenlaaksossa asuva 53-vuotias mies ja rikoksen uhri on miehen 38-vuotias aviovaimo.

Esitutkinta on edennyt suunnitelman mukaisesti ja rikoksesta epäillyn miehen ja todistajien kuulustelut on aloitettu. Poliisi tulee tämän viikon aikana esittämään miestä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä p. 0295 414 222 tai sähköpostilla [email protected]

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Post by -Uta- »

Aviomies vangittu epäiltynä vaimonsa murhasta
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... asta_84946
10.10.2019 klo 16.47
Häme

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut kymenlaaksolaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Teko tapahtui sunnuntaina 6.10.2019 Lahden Ala-Tonttilassa. Teossa epäillään käytetyn epäillyn omistamaa luvallista ampuma-asetta. Poliisi on takavarikoinut ja taltioinut kaikki tarvittavat näytteet. Poliisi ei etsi ketään ulkopuolista henkilöä tapaukseen liittyen. Asiassa ei epäillä, että se olisi aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille.

Koska surma liittyy avioparin välisiin asioihin ja tapauksessa on viitteitä yksityiselämään liittyvistä ja arkaluontoisista asioista, poliisi ei tiedota tapauksesta enempää tässä vaiheessa. Poliisi tiedottaa seuraavan kerran, kun esitutkinta siirretään syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi on erittäin kiitollinen kansalaisten toiminnasta sekä itse tilanteessa että poliisin pyytäessä lisätietoja asiasta. Poliisi on saanut runsaasti yhteydenottoja tapauksesta ja osa on joutunut odottamaan poliisin yhteydenottoa takaisin. Kaikkiin yhteydenottoihin tullaan vastaamaan.

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Post by -Uta- »

Silminnäkijä kuvasi teon: Mies ampui vaimonsa teloitustyyliin kerrostalon pihalla Lahdessa
– kaksivuotias lapsi odotti autossa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3fb7 ... c6517bd591
Tänään klo 11:28

Surma tapahtui viime lokakuun alussa Lahden Ala-Tonttilassa.
- Syyttäjä vaatii murhasta rangaistusta 53-vuotiaalle miehelle, jonka epäillään ampuneen aviovaimonsa Lahdessa viime lokakuussa.
- Mies oli varustautunut surmatekoon ottamalla mukaansa panostetun haulikon sekä kiväärin patruunoineen.
- Aviomies ampui vaimoaan tämän kotitalon takapihalla kolmella laukauksella.

Image
Murhasta epäilty mies peitti kasvonsa oikeudessa. Risto Lasila

Syyttäjä vaatii Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä elinkautista rangaistusta murhasta. Surma tapahtui Lahden Ala-Tonttilassa kerrostalon piha-alueella. Kymenlaaksossa asunut aviomies lähti ajamaan Lahteen vaimonsa luo. Hän kävi matkalla kaupassa ostamassa kaksi olutta ja oli soittanut jäähyväispuhelun vanhemmalle pojalleen. Tämän jälkeen mies oli soittanut puolisolleen, joka oli tullut ulos pariskunnan yhteisen lapsen kanssa. Vaimon saavuttua ulos aviomies oli alkanut ampua laukauksia puolisoaan kohti. Tämä oli lähtenyt pakoon huutaen apua. Syyttäjän mukaan teko oli tehty raa’alla tai julmalla tavalla teloitustyyliin kosketuslaukauksella. Uhri sai päähänsä osuman ja yhden pakaraan. Surmateko oli tapahtunut kiväärillä. Laukaukset ammuttiin poliisitutkinnan mukaan 6 sekunnin välein. Tapahtuman todistajista yksi oli kuvannut julman surmateon, ja kuvattu materiaali on nimetty oikeudessa todistusaineistoksi.

Ampuja soitti hätäkeskukseen
Syyttäjän mukaan teko osoittaa sitkeää suunnitelman toteuttamista, vaikka hän olisi voinut sen eri vaiheissa luopua tappamisaikeistaan. Vastaajan avustaja katsoi teon tapoksi. Mies oli mennyt ampumisten jälkeen autoonsa ja soittanut itse hätäkeskukseen. Puhelussa mies kertoi ampuneensa vaimoaan. Asianomistajan mukaan pariskunnan lapsi oli tekohetkellä kaksivuotias. Isä oli laittanut lapsen autoon, ottanut autosta aseen ja alkanut jahdata äitiä.

Surma tapahtui viime lokakuun 6. päivän iltana Lahden Ala-Tonttilassa. Hätäkeskukseen tehtiin hieman ennen iltakuutta ilmoitus ampumisesta. Tapahtumapaikalle hälytettiin useita poliisin partioita sekä ensihoidon yksiköitä. Epäilty ampuja saatiin kiinni pian hälytyksen jälkeen tapahtumapaikan läheisyydestä.

Image
Surma tapahtui kerrostalon lähialueella Lahden Ala-Tonttilassa. Risto Lasila

Poliisille selvisi pian, että ampujaksi epäilty on 53-vuotias kymenlaaksolainen mies, ja uhri hänen 38-vuotias vaimonsa. Uhri menehtyi ampumisessa saamiinsa vammoihin. Tapahtuneelle teolle oli poliisin mukaan heti alussa tiedossa silminnäkijöitä. Poliisi sai haltuunsa myös aseen, jolle oli olemassa tarvittavat viranomaisluvat. Pariskunnan mies asui Kymenlaaksossa, ja puoliso Lahdessa kerrostalossa, jonka pihalla surmalaukaukset ammuttiin. Vaimo oli hakenut Kymenlaakson käräjäoikeudessa avioeroa miehestään viime kesänä. Hakemus oli tullut vireille 7. kesäkuuta. Oikeuslähteiden mukaan parilla oli myös huoltajuuskiista yhteisestä lapsesta. Ampujaksi epäilty kymenlaaksolainen mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta lokakuun 10. päivänä viime vuonna.

Risto Lasila /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 3346
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Lahti - Yksi henkilö kuollut Ala-Tonttilank. ammuskelussa

Post by -Uta- »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vai ... #gs.vqsuhr
Julkaistu 5 tuntia sitten

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vaimonsa kerrostalon pihalla Lahdessa ampuneen miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Oikeuden mukaan teko oli vakaasti harkittu
Syyttäjä katsoi, että tuomittu Kimmo Tapio Arvola, 53, teki puolisonsa surmaamista koskevan päätöksen jo kotoa lähtiessään. Hän oli myös syyttäjän mukaan jatkanut sitkeästi suunnitelman toteuttamista, vaikka olisi voinut aina viimeiseen laukaukseen asti luopua tappamisaikeistaan. Mies ampui kaikkiaan kolme laukausta. Ensimmäinen laukaus meni ohi ja toinen osui naista alaraajaan. Kolmannen Arvola ampui kosketuslaukauksena vaimonsa päähän. Oikeus ei pitänyt Arvolan selitystä hermojen pettämisestä uskottavana. – Arvolan valmistautumistoimet sekä hänen toimensa tekohetkellä osoittavat, etteivät tapahtumat ole vain riistäytyneet Arvolan käsistä eikä tilanne ole muutenkaan ollut yllättävä tai odottamaton. Käräjäoikeus katsoo, että tappo on tehty vakaasti harkiten, tuomari katsoi.

Post Reply