Turku 3-4.7.2019 - Nainen nuiji miehensä kuoliaaksi

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2455
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Turku 3-4.7.2019 - Nainen nuiji miehensä kuoliaaksi

Post by -Uta- » Sat Nov 30, 2019 8:10 pm

Lähes 60-vuotiasta naista epäillään murhan yrityksestä Turussa – poliisi vaikenee
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lah ... #gs.jsb07d
Julkaistu 05.07.2019 16:12

Poliisi tutkii murhan yritystä Turussa. Epäiltynä on 1960-luvun alussa syntynyt nainen.
Rikoksen epäillään tapahtuneen keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Lähes 60-vuotias nainen on vangittu tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa rikoksesta epäiltynä. Poliisi ei ole tiedottanut asiasta, eikä MTV Uutiset tavoittanut poliisista ketään vahvistamaan asiaa tai kertomaan tutkinnasta. MTV Uutisten tiedossa ei ole, kuinka monta henkilöä tapahtuneeseen liittyy ja millaisissa olosuhteissa epäity rikos on tapahtunut.

Rikoslain mukaan murha on tappo, joka on tehty vakaasti harkiten, erityisen raa’alla tai julmalla tavalla, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai kohdistuen järjestystä tai turvallisuutta virkansa puolesta ylläpitäneeseen virkamieheen tai virkamieheen tämän virkatoimen vuoksi. Lisäksi teon on oltava kokonaisuutena arvostellen törkeä.
Last edited by -Uta- on Sat Nov 30, 2019 8:22 pm, edited 1 time in total.


User avatar
-Uta-
Posts: 2455
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Turku 3-4.7.2019 - Nainen nuiji miehensä kuoliaaksi

Post by -Uta- » Sat Nov 30, 2019 8:17 pm

Nainen löi miestään lihanuijalla, vasaralla ja veitsellä: Jätti tekonsa jälkeen miehen virumaan asuntoon ja perui ambulanssin – syyttäjä vaatii rangaistusta murhasta
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.j3hic4
29.11.2019

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luettiin eilen syytteet naiselle miehensä raa'asta murhasta. Henkirikos tapahtui viime heinäkuussa pariskunnan yhteisessä asunnossa Turussa.

Syytteen mukaan nainen löi 3.-4. heinäkuuta välisenä yönä nojatuolissa istunutta päihtynyttä miestään lukuisia kertoja päähän keittiöstä hakemallaan lihanuijalla. Nainen käytti lyömiseen lihanuijan nuija- ja kirvesosaa. Tekonsa jälkeen nainen vei lihanuijan takaisin keittiöön ja pesi sen. Seuraavaksi nainen haki syytteen mukaan asunnon eteisen kaapista vasaran, millä hän löi miestään useita kertoja päähän. Tämän jälkeen nainen haki keittiöstä veitsen, jolla hän löi syytteen mukaan miestä useita kertoja rintakehän ja selän alueelle ja viilsi miehen kaulaan kaksi viiltohaavaa. Lisäksi nainen viilteli syytteen mukaan miehen kasvoja niin, että miehen nenänpää leikkautui lähes irti. Väkivallan lopetettuaan nainen vei veitsen takaisin keittiöön, pesi sen ja meni itsekin peseytymään. Nainen poistui sen jälkeen asunnosta tuttavansa luo ja jätti miehen pahasti loukkaantuneena nojatuoliin istumaan.

Nainen myönsi muksineensa miestä
Esitutkinnassa nainen kertoi "muksineensa" miestä lihanuijalla ja vasaralla jonkin aikaa niin paljon kuin hän ehti. Nainen myönsi lyöneensä miestä ensin lihanuijalla päähän useita kertoja, jonka jälkeen hän pesi lihanuijan, haki eteisestä vasaran ja jatkoi sillä miehen lyömistä päähän. Nainen kertoi hakeneensa tämän jälkeen keittiöstä veitsen ja viillelleensä sillä miestä kaulaan ja kasvoihin. Nainen kertoi itse poliisille, että tekonsa jälkeen hän meni suihkuun ja lähti kotoaan. Kun nainen lähti asunnolta, hän näki, että nojatuolissa istuneen miehen sormet liikkuivat.

Mies pyysi naista lopettamaan väkivallan
Syytteen mukaan mies pyysi teon aikana useita kertoja naista lopettamaan. Mies yritti myös puolustautua nostamalla käsiään päänsä suojaksi, kunnes hän ei enää kyennyt puhumaan tai liikkumaan. Miehen oikea käsi oli kipsissä ja kantositeessä. Tästä huolimatta nainen jatkoi väkivaltaa miestään kohtaan. Miehelle aiheutui väkivallasta päälaen ja takaraivon alueelle laaja pirstaleinen kallonmurtuma, verenvuotoa aivoihin ja lopulta kuolioon johtanut aivoruhje. Miehen kehon vasen puoli halvaantui vammojen johdosta. Hänen kasvojensa luissa oli murtumia. Lisäksi mies sai useita pisto- ja viiltohaavoja kasvoihin, kaulaan, rinnan ja selän alueelle sekä oikeaan jalkaan ja vasempaan käteen. Miehelle aiheutui veitseniskujen johdosta massiivinen ilmarinta ja reikä palleaan.
Mies kuoli vammoihinsa sairaalassa 9. elokuuta.

Sitkeä surmaamispyrkimys
Syytteen mukaan naisen mieheensä käyttämä väkivalta oli voimakasta ja se kohdistui pään ja ylävartalon alueelle. Teossa käytettiin useita erilaisia välineitä. Nainen jatkoi väkivaltaa miehen puolustuskyvyttömyydestä huolimatta. Syyttäjän mukaan naisen menettely osoitti päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä. Teko kesti pidemmän aikaa ja tekonsa jälkeen nainen jätti vielä elossa olleen miehen yksin asunnolle tuntien ajaksi.

Perui ambulanssin
Myöhemmin nainen yritti estää avun saamista ja hän pitkitti tällä tavalla miehen kärsimystä. Syytteen mukaan nainen lähti tekonsa jälkeen pois asunnolta pariksi tunniksi ja meni tuttunsa luo. Sen jälkeen nainen palasi asunnolle, ja soitti itse hätäkeskukseen.
Hetken kuluttua hän soitti kuitenkin uudelleen hätäkeskukseen ja perui ambulanssin. Nainen ilmoitti puhelimessa, ettei paikalle tarvitakaan apua, koska hän saa itse hoidettua miehen. Kun ensihoitajat tulivat paikalle, kukaan ei tullut avaamaan asunnon ovea. Nainen tuli rappukäytävään, jolloin ensihoitajien oli otettava avaimet naiselta.

Pahoinpiteli miehen uutenavuonna
Naista syytetään myös miehensä törkeästä pahoinpitelystä. Teko tapahtui 1. tammikuuta 2019 Turussa. Nainen viilteli miestä veitsellä leukaan heidän yhteisessä kodissa. Miehelle aiheutui teosta leukaan viiden senttimetrin mittainen viiltohaava. Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä törkeänä, koska siinä käytettiin teräasetta ja viilto kohdistui lähelle kaulaa ja elintärkeitä sisäelimiä. Esitutkinnassa nainen myönsi huitaisseensa miestä keittiöveitsellä saadakseen miehen räksytyksen loppumaan. Nainen kertoi, ettei hän muista tapahtumia, mutta hän kertoi toimineensa aiemmin samalla tavalla.

Vaaditaan elinkautista vankeutta
Syyttäjän mukaan henkirikos tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja rikosta on pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Nainen otettiin kiinni teon jälkeen aamuyöllä 4. heinäkuuta ja hän on ollut siitä lähtien vapautensa menettäneenä.
Syyttäjä vaatii naiselle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

---

Lainaus Minfosta:
Kirjoittaja WarWas » La Marras 30, 2019 3:12 pm
Tämä keissi ja tapahtui Varissuolla eikä todellakaan ole kyse tytöstä. Miehen tiesin ja epäilen todellakin, että olisi ansainnut yhtäkään iskua, mitä kuullut niin tuo nainen on ennekin pimahdellut, nähnyt pari kertaa hänet, mutta en nimeä edes tiedä.

Post Reply