Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii Lohjan Virkkalassa tapahtunutta henkirikosta
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... osta_88084
19.02.2020 klo 13.15
Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai 18.2. tiistaina ilmoituksen Lohjan Virkkalassa yksityisasunnossa tapahtuneesta kuolemantapauksesta. Asunnosta löytyi 1990-luvulla syntynyt mies, jossa oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Poliisi tutkii asiaa henkirikoksena.

Tapahtuman tarkempia yksityiskohtia ei voida tässä vaiheessa tarkemmin kertoa. Mahdollisia silminnäkijöitä pyydetään ilmoittamaan tapaukseen liittyvistä havainnoista, mm. ajoneuvoista: p. 0295 413 031 tai vihjeet.espoo(at)poliisi.fi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Post by -Uta- »

Asunnosta löytyi väkivaltaisesti kuollut mies: poliisi tutkii henkirikosta Lohjalla
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006412380.html
Julkaistu: 13:29

Image

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pyytää yleisöltä tietoja tiistaisiin tapahtumiin liittyen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai tiistaina ilmoituksen Lohjan Virkkalassa yksityisasunnossa tapahtuneesta kuolemantapauksesta. Asunnosta löytyi 1990-luvulla syntynyt mies, jossa oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Poliisi tutkii asiaa henkirikoksena. Poliisin mukaan tapahtuman tarkemmista yksityiskohdista ei voida vielä kertoa tarkemmin.

Poliisi pyytää tapauksesta tietäviä ilmoittamaan tiedoistaan, kuten tapahtumapaikan lähistöllä havaituista ajoneuvoista, puhelimitse numeroon 0295413031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo(at)poliisi.fi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Post by -Uta- »

Poliisi on ottanut kiinni Lohjalla tapahtuneeseen henkirikokseen liittyvän rikoksesta epäillyn
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... llyn_88104
19.02.2020 klo 21.18
Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan poliisi on tavoittanut Lohjalla Virkkalassa 18.2. tapahtuneeseen henkirikokseen liittyvän rikoksesta epäillyn Max Vuorikosken. Henkilö on poliisin hallussa.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan torstaina aamulla kello 9.00.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Post by -Uta- »

Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä epäiltynä murhaan
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... haan_88112
20.02.2020 klo 09.36
Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa, että Lohjan Virkkalassa tapahtuneeseen henkirikokseen liittyy kolme epäiltyä tekijää. Kaikki rikoksesta epäillyt on otettu kiinni.

Poliisi julkaisi aiemmin tiedotteen, jossa yhden rikoksesta epäillyn nimi ja kuva annettiin julkisuuteen. Epäillyn nimi ja kuva julkaistiin, koska kyseessä oli erityisen vakava rikos ja epäillyn tavoittaminen oli tärkeä myös mahdollisten uusien rikosten estämiseksi, sillä epäillyn vaarallisuuttaa muille henkilöille ei voitu sulkea pois.

Poliisi tavoitti kaikki kolme rikoksesta epäiltyä tiistain ja keskiviikon aikana. Epäillyt eivät vastustaneet kiinniottoa eikä kiinnioton yhteydessä aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Virkkalassa 17.2.-18.2. välisenä yönä tapahtuneen henkirikoksen kiinniotto-operaatioon ja rikoksen selvittämiseen käytettiin runsaasti Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen resursseja. Toimintaan saatiin hyvää tukea myös Helsingin poliisilaitokselta ja Keskusrikospoliisilta. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tulee esittämään epäiltyjä vangittavaksi. Esitutkintaa jatketaan rikosnimekkeellä murha. Alussa olevaan esitutkintaan saatujen tietojen mukaan teko on ollut suunnitelmallinen, sen toteuttamiseen on osallistunut useita henkilöitä ja teko on ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran esitutkinnan edettyä ja kun se tutkinnallisista syistä on mahdollista.

---

Lisätietoa Virkkalassa tapahtuneen murhan vangitsemiskäsittelyihin liittyen
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... tyen_88123
20.02.2020 klo 12.27
Länsi-Uusimaa

Virkkalassa 17.2.-18.2. välisenä yönä tapahtuneeseen murhaan liittyen Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on esittänyt epäiltyjä vangittavaksi. Vangitsemisjärjestelyt on Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden kanssa vahvistettu käsiteltävän perjantaina 21.2.2020. Tutkinnanjohtajan vaatimus tulee olemaan, että kaikki asiaan liittyvät käsitellyt tullaan käsittelemään suljetuin ovin
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Post by -Uta- »

Kaksi miestä tuomittiin elinkautisiin Lohjan Virkkalan kidutusmaisesta murhasta
- kolmannen paikalla olleen miehen murhasyyte kaatui

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kak ... #gs.9uej9t
JULKAISTU TUNTI SITTEN

Oikeuden mukaan henkirikos oli "jopa ylitörkeä". Yksi tuomareista olisi passittanut myös kolmannen syytetyn vankilaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi miestä elinkautisiin vankeusrangaistuksiin Lohjan Virkkalassa tehdystä murhasta. Oikeuden mukaan miehet kohdistivat uhriin, vuonna 1995 syntyneeseen mieheen, kidutuksenomaista väkivaltaa. Jutussa oli syytettynä myös kolmas mies, mutta hänen murhasyytteensä oikeus hylkäsi.

Veriteko tapahtui helmikuun puolivälissä uhrin kotona. Toinen murhasta tuomituista miehistä oli uhrin ystävä ja hän sai tältä avaimen, jolla kolmikko meni sisälle asuntoon. Syytetyt menivät sisälle takin huput päässään ja kumihanskat käsissään. Oikeus katsoi, että kolmikon tarkoituksena oli alun perin ainakin varastaa asunnosta jotain omaisuutta, muttei tehdä uhrille vakavaa väkivaltaa tai surmata tätä. Oikeuden mukaan yhteinen ymmärrys ja tarkoitus surmata uhri syntyi myöhemmin kahden tuomitun miehen välille.

Oikeuden mukaan tuomitut surmasivat uhrin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. – Väkivalta oli kidutuksenomaista ja muutoinkin uhrin tuntemuksista täysin piittaamatonta -- Erityisen raaka ja julma tekotapa ovat täyttyneet tässä asiassa niin selvästi, että tappoa voidaan kyseisen ankaroittamisperusteen näkökulmasta pitää jossain määrin jopa ”ylitörkeänä”, mikä niin ikään puoltaa teon katsomista kokonaisuutena arvostellen törkeäksi, tuomiossa sanotaan.

Yli 70 teräaseen iskua

Oikeuden mukaan tuomitut sumuttivat uhria ensin kaasulla ja sitten löivät tätä nyrkeillä, vasaralla, leipäveitsellä, kirveellä, viidakkoveitsellä, vesurilla ja ruuvimeisselillä eri puolille vartaloa, erityisesti pään alueelle. Kaikkiaan uhria lyötiin teräaseella yli 70 kertaa, tuomiosta ilmenee. Oikeuden mukaan tuomitut jatkoivat väkivaltaa vielä senkin jälkeen, kun uhri oli jo kuollut. Uhrin ranteita oli viillelty ja häneltä oli irrotettu hampaita.

Kolmas mies oli tapahtuma-aikaan asunnossa, mutta oikeuden mukaan hänen ei näytetty osallistuneen väkivaltaan.

Jere Kasperi Paldanius, 18, tuomittiin murhasta ja Olli Matias Tuovinen, 25, murhasta sekä muun muassa kahdesta huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Lisäksi heidät tuomittiin maksamaan yhdessä uhrin vanhemmille ja sisarelle kullekin kärsimyskorvauksia 20 000 euroa.

Toinen tuomittu vasta täyttänyt 18

Paldanius oli täyttänyt 18 vuotta vain neljää kuukautta ennen veritekoa. Oikeuden mukaan hänen kohdallaan ei kuitenkaan ollut perusteita kohtuullistaa rangaistusta iän perusteella. Oikeus huomioi, että Paldanius oli ennen helmikuista murhaa syyllistynyt joulukuussa muun muassa törkeään pahoinpitelyyn, josta hänet tuomittiin maaliskuussa 2,5 vuoden vankeuteen. Paldanius syyllistyi murhaan vain kuusi päivää sen jälkeen, kun hän oli vapautunut aiempia rikoksiaan koskeneesta tutkintavankeudesta. Näin ollen oikeus katsoi, ettei murhaan syyllistymisessä ollut kyse ainutkertaisesta ja siten nuoruuden ajattelemattomuudesta johtuneesta vakavasta virheestä.

Asia ratkaistiin kolmen tuomarin kokoonpanossa. Yksi tuomareista olisi tuominnut myös kolmannen miehen murhasta elinkautiseen.
User avatar
härkä
Posts: 7651
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Lohja - Henkirikos Virkkalassa 18.2.2020

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008504087.html
Hovioikeus äänesti Lohjan Virkkalan raa'an murhan tuomiosta: kahdelle elin­kautinen, kolmas mielen­tila­tutkimukseen
Yhden miehen vapaus vaihtui elinkautiseksi äänin 2–1.


Hovioikeus muutti Lohjan Virkkalan murhajutun tuomiota.

LOHJAN Virkkalassa tehty raaka, kidutuksenomainen murha toi Helsingin hovioikeudessa elinkautistuomiot kahdelle nuorelle miehelle. Kolmas mies lähetettiin mielentilatutkimukseen.
Hovioikeus antoi tuomionsa tiistaina. Tuomion mukaan Jere Kasperi Paldanius (s. 2001) ja Max Alex Casimir Vuorikoski (s. 1999) syyllistyivät murhaan. Kolmannen miehen lopullinen tuomio annetaan mielentilatutkimuksen valmistuttua.
Uhri oli vuonna 1995 syntynyt mies. Kolmikko meni helmikuussa 2020 uhrin asuntoon huput päässään ja kumihanskat käsissään.

Hovioikeuden mukaan tarkoitus oli tehdä vakavaa väkivaltaa uhrille. Puolen tunnin vierailun aikana uhria sumutettiin kaasulla ja häntä lyötiin nyrkeillä, vasaralla, leipäveitsellä, kirveellä, viidakkoveitsellä, vesurilla ja ruuvimeisselillä. Yhteensä lyöntejä oli yli 70.
Aiemmin jo käräjäoikeudessa oli käynyt ilmi, että tekijät jatkoivat väkivaltaa vielä senkin jälkeen, kun uhri oli jo kuollut. Uhrin ranteita oli viillelty ja häneltä oli irrotettu hampaita.

KAHDESSA oikeusasteessa on taitettu peistä siitä, ketkä kolmikosta osallistuivat murhaan ja missä määrin.
Täysi yksimielisyys sekä käräjä- että hovioikeudessa vallitsi vain siitä, että Paldanius osallistui surmaamiseen ja syyllistyi murhaan.
Vuorikoski sen sijaan oli saanut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vapauttavan tuomion. Hovioikeuskaan ei ollut yksimielinen, vaan elinkautinen hänelle langetettiin tuomariäänin 2–1. Eri mieltä ollut jäsen olisi vapauttanut Vuorikosken käräjäoikeuden tavoin.

Myös kolmannen miehen osalta käräjä- ja hovioikeudessa päädyttiin erilaiseen ratkaisuun. Käräjäoikeus tuomitsi hänet elinkautiseen murhasta. Hovioikeus sen sijaan lähetti hänet mielentilatutkimukseen kuten edellä jo mainittiin.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply