Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
härkä
Posts: 7665
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1390 ... 16fc8156b7
Poliisi tutkii kahta epäiltyä murhaa ja yhtä murhan yritystä Turun Pernossa – kerrostalossa ammuttiin
Tänään klo 8:59
Tutkinnanjohtajan mukaan vakavasti loukkaantunut uhri on pystynyt puhumaan poliisille.

Poliisi on ottanut yhden ihmisen kiinni epäiltynä rikoksista. Kuvituskuva. JENNI GÄSTGIVAR
Turun Pernossa tapahtui tänään lauantaina aamuyöllä kaksi epäiltyä henkirikosta ja yksi epäilty henkirikoksen yritys. Asiaa tutkitaan kahtena murhana ja yhtenä murhan yrityksenä.

Poliisi sai ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa kello 4.02 aamulla. Alkutietojen mukaan tapahtumapaikalla ammuttiin useita laukauksia.
Paikalta löytyi kaksi vainajaa ja yksi vakavasti loukkaantunut henkilö. Loukkaantunut henkilö vietiin ensihoidon toimesta sairaalaan.

Poliisi kohtasi epäillyn tekijän, noin 30-vuotiaan miehen, kerrostalon rappukäytävästä. Hänet otettiin kiinni rikoksista epäiltynä. Sekä uhrit että epäilty tekijä ovat aikuisia.
– Tutkinta on alkuvaiheessa ja poliisi selvittää tässä vaiheessa tapahtumien kulkua, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Paaer Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Iltalehden tavoittama Paaer kertoo, että poliisi on pystynyt puhuttamaan vakavasti loukkaantunutta henkilöä. Hän ei tässä vaiheessa halua kommentoida, mikä epäillyn ja uhrien välinen suhde on mahdollisesti ollut.
– Toivon poliisille tässä vaiheessa työrauhaa, hän sanoo.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 577
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by itäviitta »

Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
itäviitta
Posts: 577
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 3 yritystä.

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000007899632.html
Pernon väki­valtarikoksissa mahdollisesti lisää uhreja – poliisi tutkii nyt kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä
Tekovälineinä on ollut ampuma-ase ja teräase.

Turun Pernon henkirikostutkinnassa on paljastunut lisää mahdollisia uhreja. Aiemmin poliisi kertoi, että alueella tapahtuneen ammuskelun jälkeen Turun Pernosta on löydetty kaksi vainajaa ja yksi vakavasti haavoittunut. Häntä epäillään rikosten tekijäksi.

– On myös kaksi muuta henkilöä, joiden katsotaan voineen joutua henkirikoksen kohteeksi, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Paaer kertoo IS:lle.
Paaer kertoo, että poliisi on ollut näihin kahteen henkilöön yhteydessä.
– Heitä tullaan virallisesti kuulemaan viimeistään tänään.
Myös rikosnimikkeiden määrää on lisätty, Paaer kertoo.
Alun perin poliisi kertoi tutkivansa kahta epäiltyä murhaa ja yhtä murhanyritystä.

– Tutkinnassa on nyt kaksi murhaa ja kolme murhanyritystä.
– (Murhan) tunnusmerkistön mukaan suunnitelmallisuus on yksi (tekijä). Raaka, julma tapa on toinen. En halua tätä sen enempää lähteä avaamaan.

Tapahtumapaikka on Pernon Paavolankadulla sijaitseva kerrostalo. Tapahtumia on Paaerin mukaan ollut kerrostalon yhdessä asunnossa, porraskäytävässä ja kerrostalon läheisyydessä.
Tapahtumissa on käytetty Paaerin mukaan ampuma-asetta ja teräasetta.
– Niillä on aiheutettu uhreille vammoja.
Paaer ei kommentoi, kenelle tapahtumapaikkana ollut asunto kuului. Poliisi ei myöskään vielä kerro, mistä vainajat löytyivät.

Mikä on teon motiivi?

– Poliisilla on siitä käsitys, mutta en halua avata sitä tässä vaiheessa. Kuulusteluja on paljon tekemättä.
Poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty tekijä on noin 30-vuotias mies.
– Suurin osa asianomistajista on tässä samassa ikähaarukassa.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7665
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 3 yritystä.

Post by härkä »

https://yle.fi/uutiset/3-11869331
Turun Pernossa on tapahtunut aamuyöllä kaksi epäiltyä henkirikosta ja yksi epäilty henkirikoksen yritys, poliisi kertoo(siirryt toiseen palveluun). Poliisi tutkii tapauksia kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä.
Poliisi sai aamuneljän jälkeen ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa Turun Pernossa Paavolankadulla.

Paikalta löytyi kaksi vainajaa ja yksi loukkaantunut. Myöhemmin päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kertoi, että myös kaksi muuta henkilöä ovat olleet vaarassa joutua henkirikoksen uhreiksi. Poliisin tietojen mukaan näillä kahdella ihmisellä ei ole vammoja.

– Tapahtumia on ollut niin kerrostaloasunnossa kuin kerrostalon porraskäytävässä kuin myös talon välittömässä läheisyydessä, Paaer kertoo.
Kyseessä ei Paaerin mukaan ollut epäillyn asunto.

Poliisi otti epäillyn, noin 30-vuotiaan miehen, kiinni kerrostalon rappukäytävästä.
– Poliisille tuli ilmoitus, että sieltä on laukauksia kuulunut, kertooPaaer Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Image

Nuo kaksi , joilla ei ole vammoja , ovat varmaan päässet pakenemaan ja heitä on ehkä jahdattu rapussa ja pihalla ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 577
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43ce ... 6046151824
Toinen Turun surman uhreista oli sivullinen nainen – epäilty ammuskeli asunnossa, rappukäytävässä ja talon pihalla

27-vuotias epäilty on poliisin hallussa. Ihmisten vahingoittamiseen käytettiin sekä ampuma-asetta että teräasetta.
Poliisit suorittivat eilen näkyvää tutkintaa Paavolankadulla.Poliisit suorittivat eilen näkyvää tutkintaa Paavolankadulla.
Poliisit suorittivat eilen näkyvää tutkintaa Paavolankadulla. LINDA LAINE
Iltalehti uutisoi eilen Turussa Pernossa tapahtuneesta veriteosta, jossa kuoli kaksi ihmistä. Poliisi on ottanut kiinni 27-vuotiaan miehen, jota se epäilee tapauksessa kahta murhaa ja kolmea murhan yritystä.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kertoo Iltalehdelle, että näiden lisäksi poliisi epäilee miestä ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta tai huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisi oli vielä eilen vaitonainen veriteon yksityiskohdista, mutta nyt tutkinta on edennyt siihen pisteeseen, että niitäkin avataan julkisuuteen.
Poliisi sai lauantaina aamuyöllä tehtävän hätäkeskuksesta Paavolankadulla sijaitsevaan kerrostaloon. Hätäpuhelun soittaja kertoi, että paikalla oli ammuttu laukauksia ja sanoi, että häntäkin oli ammuttu.

Paikalle saapuneet poliisit löysivät kaksi ruumista, joilla oli ampumavammoja. Uhrit olivat 25-vuotias nainen ja 27-vuotias mies. Paikalta löytyi myös 29-vuotias mies, joka oli saanut vakavia vammoja teräaseesta. Vakavia vammoja saanut puukotuksen uhri vietiin sairaalaan.

Ampuma-ase ja teräase
Poliisipartio kohtasi lähistöltä myös miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui niistä poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa. Vielä eilen poliisi kertoi kohdanneensa epäillyn rapussa, mutta tämä tieto ei uusien tietojen valossa pitänytkään paikkaansa.
Lisäksi poliisit löysivät tapahtuma-asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä. Heillä ei ollut ulkoisia vammoja.
Poliisi on päässyt kuulemaan sairaalaan vietyä puukotuksen uhria, epäiltyä sekä useita silminnäkijöitä. Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella.
– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, kertoi päivystävä tutkinnanjohtaja tiedotteessa.

”Tarkka käsitys motiivista”
Poliisin tämänhetkisten tietojen perusteella teon varsinaisena kohteena on ollut surmansa saanut mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet henkilöt. Menehtynyt nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia.
– Poliisin tietojen mukaan he olivat sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle. Tutkinnan edetessä näihin asioihin saadaan lisää varmuutta, Paaer sanoo.

Paaerin mukaan poliisilla on ”hyvinkin tarkka käsitys teon motiivista”, mutta hän ei halua sitä sen enempää vielä tässä vaiheessa tutkintaa tuoda julkisuuteen.
Poliisi aikoo esittää epäiltyä miestä vangittavaksi alkuviikosta. Tapahtumista tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan, kun epäiltyä esitetään vangittavaksi.
Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneeseen liittyen. Havainnoista voi ilmoittaa soittamalla vihjenumeroon 0503268089 virka-aikaan kello 8-16, tai lähettämällä tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7665
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by härkä »

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000007901887.html

Kahden asunnon tragedia järkyttää Turussa – sivulliset joutuivat epäillyn murhaajan uhreiksi
Poliisi tutki kahta asuntoa, joiden ovissa seisoo sama, yleinen suomalainen sukunimi. Toisen asunnon asukas surmattiin lauantaina ampumalla.


70-luvun omakotitalojen pihoilla lojuu sekä pulkkia että polkupyöriä. Talvi on vähitellen kääntymässä kevääksi. Jäätävä pohjoistuuli repäisee harmaaseen pilvipeitteeseen raon, ja aurinko pääsee pilkahtamaan.
Melko idyllisen oloisen nukkumalähiön keskellä sijaitsee kerrostalo, jossa tapahtui pääsiäisenä järkyttävä veriteko. Kolmikerroksisen kerrostalon rapun eteen on tuotu viisi kynttilää. Kevättalven puhurissa lepattavat liekit muistuttavat talossa henkirikoksen uhreina menehtyneistä kahdesta ihmisestä.

Täällä Pernon lähiössä, seitsemän kilometriä Turun keskustasta, tapahtui lauantaina neljän aikaan aamuyöllä rikossarja, jota poliisi tutkii nyt kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä. Näiden lisäksi poliisin kiinniottamaa 27-vuotiasta miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Traaginen tapahtumasarja liittyy kahteen saman kerrostalorapun asuntoon, joista toinen sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja toinen kolmannessa kerroksessa. Näiden kahden asunnon ovissa lukee sama, yleinen suomalainen sukunimi.
Poliisi on sinetöinyt kolmannessa kerroksessa sijaitsevan asunnon oven. Ensimmäisen kerroksen asunnossa on rikostutkimus kesken vielä maanantaina aamupäivällä.

Pilkottu ote linkistä.

Huomattavan paljon tuntuu tämä tapaus kiinnostavan. Ja onhan tässä erikoisi elementtejä , ei sen puoleen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Kaljaloota
Posts: 282
Joined: Sat Apr 26, 2014 6:16 pm
Location: Lähikauppa
Contact:

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by Kaljaloota »

No joo, sen verran eikoista elementtiä ilmassa, ettei ole ennen vastaan tullutkaan, kaikkea sitä netistä näkeekin.
Tullaan Kouvolasta asti murhaamaan Perno -Pansioon.
User avatar
härkä
Posts: 7665
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by härkä »

^
Vangittu on . 3 murhan yritystä ja 2 murhaa Turun kär.oikeus etänä.

Mutta tämä on outoa.
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5 ... loukkaavaa
Syytön turkulaismies leimattiin Pernon kaksoismurhaajaksi – "Uhrien ja heidän omaisiinsa liittyvä riepottelu on todella loukkaavaa"

Turkulainen Kristian Karlsson kertoo tehneensä rikosilmoituksen netissä laajalle levinneistä valheellisista väitteistä, että hän olisi Pernossa tapahtuneiden henkirikosten tekijä.

Turkulainen Kristian Karlsson järkyttyi viime lauantaina aamulla lukiessaan netistä, mitä Pernossa oli edellisenä yönä tapahtunut.
Paavolankadulla Pernon kaupunginosassa oli tapahtunut poikkeukselline...

Eihän tämä mikään Olympia laji ole.
Että helkutinmoisella kiiruulla pitää mennä tonkimaan tunkiolta , mitä irti lähtee.
Onko se nyt sitten niin tärkeää saada sen tekijän nimi kailotettua eetteriin ?

Kun joissakin tapaksissa kuluu aikaa kymmeniä vuosia , eikä sittenkään selkene. :mrgreen:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7665
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by härkä »

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000007903620.html
Turun kaksois­murhasta epäillyllä 27-vuotiaalla poikkeuksellinen tausta – turri­harrastus yhdistää uhriin
Turreiharrastuksesta kiinnostuneella miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.


VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeus vangitsi tiistaina iltapäivällä todennäköisin syin 27-vuotiaan miehen, jota epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä Turun Pernossa.
Poliisi kuvailee tummatukkaista, 27-vuotiasta kouvolalaismiestä yhteistyöhaluiseksi. Mies on kertonut avoimesti tekoonsa johtaneista syistä.
Hän ei myöskään peitellyt kasvojaan valokuvaajilta vangitsemisoikeudenkäynnin alussa. Epäilty istui korona-ajan hengen mukaisesti kasvomaski naamallaan ja piti käsiään rauhallisesti sylissään.

IS:n tekemän selvityksen mukaan miehen kontolla ei ole viimeisten kymmenen vuoden ajalta rikostuomioita. Hänellä ei ole siis aiempaa väkivaltaista taustaa.
Mikä sitten johti veritekoon, jota tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio pitää ”poikkeuksellisena”?

Poliisilla on kertomansa mukaan tieto tapahtumien kulusta, taustoista sekä tekojen motiivista. Tutkinnallisten syiden takia poliisi ei kuitenkaan vielä tiedota niistä.
– Meillä on hyvä käsitys motiivista, mutta kun esitutkinta on kesken, sitä pyritään vielä tarkentamaan. Ennen kuin käsitys on täysin varma, emme halua antaa disinformaatiota. Tarkoitus on tiedottaa tarkemmin esitutkinnan myöhemmässä vaiheessa, Kontio kertoo IS:lle.

MIES on ollut sosiaalisessa mediassa vähintäänkin melko aktiivinen.

Erityisesti mies on vihkiytynyt furry-alakulttuuriin, joka keskittyy eläinhahmoihin, joissa on ihmismäisiä piirteitä. Suomessa puhutaan turrikulttuurista tai turreista. Alakulttuurin suosimia antropomorfisia eläinhahmoja esiintyy mediassa ja taiteessa ja alakulttuurissa järjestetään myös tapahtumia, joissa osa harrastajista pukeutuu esimerkiksi pörröisiksi eläinhahmoiksi.
Epäilty on jakanut Twitter-tilillään myös lukuisia kuvia piirretyistä lohikäärmeistä. Englanniksi kirjoittava mies ilmoittaa kiinnostuksen kohteiksi myös muun muassa ruuanlaiton, musiikin ja amatööripyrotekniikan.
Mies kertoo pitävänsä ”kaikenlaisesta musiikista”. Hän on pelannut myös lukuisia videopelejä tietokoneella ja PlayStationilla. Lempieläimekseen mies mainitsee kissan.

SURMANSA lauantaina tapahtuneessa veriteossa saivat pääkohteeksi arvioitu 27-vuotias mies ja sivullinen 24-vuotias nainen. Lisäksi yksi sivullinen henkilö sai vakavia vammoja, mutta hänellä ei ole enää hengenvaaraa. Poliisin mukaan häntä on päästy puhuttamaan sairaalassa.
Epäiltyä ja 27-vuotiasta uhria yhdistää kiinnostus turriharrastukseen.
Tapahtuma-asunnosta löytyivät myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä.
Poliisi otti epäillyn kiinni heti surmatyön jälkeen, ja hänen hallustaan löytyi luvaton ampuma-ase ja teräase.
– Meillä on käsitys siitä, mistä surma-ase on peräisin, Kontio kertoo.

KIINNIOTETUN miehen epäillään ampuneen laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä ja talon ulkopuolella. Poliisi ei ole kertonut, ovatko molemmat surmatyöt tapahtuneet yksityisasunnoissa vai niiden ulkopuolella.
Sairaalaan joutuneen uhrin sukunimi on sama kuin menehtyneellä miespuolisella uhrilla. Poliisi ei ole tiedottanut, oliko heillä sukulaisuussuhde. Poliisi ei ole myöskään ottanut kantaa siihen, menikö surmaaja mahdollisesti saman sukunimen vuoksi aluksi väärään asuntoon, minkä vuoksi kaksi sivullista joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Vangittua miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta. Poliisi ole kertonut, oliko epäilty tekoaikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena.
– Voin vahvistaa, että tähän liittyy huumausainerikos, mutta millä tavalla, sitä avataan esitutkinnan myöhemmässä vaiheessa, Kontio sanoo.


Vai turrikulttuuri.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2653
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Turku Perno 3.4.21 2 murhaa + 1 yritys.

Post by Queen »

Yritinkin tätä pohtia, että menikö tekijä mahdollisesti väärään asuntoon, koska kovasti korostettiin sitä, että samassa rapussa asui kaksi saman, yleisen, sukunimen omaavaa. Ehkä näin sitten olikin.
Turreille on kaiketi tullut huumausaineiden maksusta erimielisyyttä?
Post Reply