Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Perheen sisäinen väkivallanteko Eurassa
https://poliisi.fi/-/perheen-sisainen-v ... ko-eurassa
13.5.2021 18.05
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisilla oli torstaina useita tunteja kestänyt operaatio Eurassa. Poliisi etsi alueella henkilöä, jonka epäillään syyllistyneen vakavaan väkivallantekoon, jossa sai surmansa yksi henkilö.

Hätäkeskukseen tuli torstai-iltapäivällä vähän yhden jälkeen puhelu, jossa ilmoittaja kertoi Eurassa viereisen mökin pihalta kuuluvan huutoa. Ilmoittajan mukaan kyse oli meneillään olevasta väkivallanteosta.

Poliisin mentyä paikalle kohteesta löytyi yksi surmansa saanut henkilö. Epäilty tekijä oli ehtinyt poistua paikalta.

Poliisi etsi tekijää lähiympäristöstä, minkä takia alueella oli iltapäivän ajan käynnissä mittava poliisioperaatio. Poliisi otti epäillyn tekijän kiinni muutaman tunnin kestäneen poliisioperaation jälkeen.

Kyse on perheen sisäisestä väkivallanteosta. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää. Poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan maanantaina.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Poliisi kertoi syyn Euran operaatiolle: Yksi kuollut perheen sisäisessä väkivallanteossa
- Poliisi ei kerro, epäileekö se tahallista henkirikosta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2e9 ... 2a480a4e83
Eilen klo 17:50

Image
Paneliassa tapahtui kuolemaan johtanut väkivallanteko. RONI LEHTI

Lounais-Suomen poliisi sai helatorstaina iltapäivällä vakavaluonteisen hälytystehtävän Euran Panelian alueelle. Kyse oli perheen sisäisestä väkivallanteosta.

– Poliisi etsi alueella henkilöä, jonka epäillään syyllistyneen vakavaan väkivallantekoon, jossa sai surmansa yksi henkilö, poliisi tiedottaa.

Hätäkeskusilmoitus tuli kello yhden jälkeen iltapäivällä. Ilmoittaja kertoi, että viereisen mökin pihalta kuului huutoa. Ilmoittaja epäili, että kyse oli meneillään olevasta väkivallanteosta. Poliisi meni paikalle ja löysi yhden vainajan. Poliisioperaatio sai alkunsa siksi, että epäilty oli poistunut paikalta. Epäiltyä etsittiin lähiympäristöstä muutaman tunnin ajan, kunnes poliisi löysi kohdehenkilön ja otti hänet kiinni.

Tiedotteessa ei mainita, millä rikosnimikkeellä esitutkinta alkaa. Tiedotteen sanamuoto viittaa joko epäiltyyn henkirikokseen tai törkeään väkivaltarikokseen ja kuolemantuottamusrikokseen. Poliisi ilmoittaa tiedotteessa, että tapauksesta ei kerrota julkisuuteen ainakaan kolmeen seuraavaan päivään.

Paikalla oli poliisitoimintaa useiden tuntien ajan. Poliisin yleisjohdon mukaan operaatio oli päällisin puolin ohi kello 17.45 aikaan, mutta paikalla liikkui yhä poliiseja.

Satakunnan Kansan mukaan poliisit työskentelivät Paneliantien varressa Saarenmaalla lähellä Nakkilan tienhaaraa. Lehden mukaan poliisi kehotti paikallisia lukitsemaan asuntonsa ja pysyttelemään sisällä.

Uutista päivitetty 13.5.2021 kello 18.15 tiedoilla hälytystehtävän syystä.

SOLMU SALMINEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Image

Image
User avatar
härkä
Posts: 7651
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007981237.html
MTV: Poliisi tutkii Euran väkivallantekoa epäiltynä murhana
Epäiltyä on määrä vaatia vangittavaksi.


Poliisi tutkii Satakunnan Eurassa viime torstaina tapahtunutta rikosta murhana, kertoo MTV:n uutiset.

MTV:n tietojen mukaan 23-vuotiaan miehen epäillään surmanneen äitinsä kesämökillä. Miestä on määrä vaatia tänään vangittavaksi.

STT ei tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kommentoimaan MTV:n tietoja.

Poliisi kertoi viime viikolla, että yksi ihminen sai torstaina Eurassa surmansa perheen sisäisen väkivallanteon seurauksena.

Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli alkuiltapäivästä ilmoitus, jossa ilmoittaja sanoi viereisen mökin pihalta kuuluvan huutoa. Ilmoittaja kertoi, että kyseessä oli meneillään oleva väkivallanteko.

Epäilty oli ehtinyt poistua paikalta ennen virkavallan saapumista.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Tällainen on Eurassa äitinsä murhasta epäillyn miehen synkkä rikoshistoria
-23-vuotiaan miehen epäillään murhanneen oman äitinsä Eurassa.
Epäillyn rikoshistoriasta löytyy häiritsevää käytöstä, väkivaltaa ja huumeidenkäyttöä.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/71a9 ... 3227771f73
Eilen klo 22:01

Eurassa helatorstaina tapahtuneesta väkivallanteosta epäillyllä 23-vuotiaalla miehellä on taustallaan tuomioita huumausainerikoksista ja pahoinpitelyistä sekä lähestymiskielto. Miestä epäillään nyt oman äitinsä murhasta. Mies määrättiin maanantaina 17.5. vangittavaksi Satakunnan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Syytteennostamisen takaraja on 3.9.2021.

Eurassa helatorstaina tapahtuneesta väkivallanteosta epäillyllä 23-vuotiaalla miehellä on taustallaan tuomioita huumausainerikoksista ja pahoinpitelyistä sekä lähestymiskielto. Miestä epäillään nyt oman äitinsä murhasta.

Mies määrättiin maanantaina 17.5. vangittavaksi Satakunnan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Syytteennostamisen takaraja on 3.9.2021.

Syytä väkivallanteolle ei tiedetä. Poliisi on ollut tapauksesta vaitonainen, koska se ei ole päässyt vieläkään kuulemaan syyllistä. Poliisi aikoo tiedottaa tapauksen tutkinnasta lisää loppuviikon aikana, mikäli esitutkinta on edistynyt.

Pahoinpitely nuorena
Miehen ensimmäinen tuomio Satakunnan käräjäoikeudessa on vuodelta 2016, jolloin hän oli alle 18-vuotias. Euran surmasta epäilty tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 40 päiväsakkoon, mikä teki miehen tuloilla 240 euroa. Käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan mies oli tuolloin tehnyt ruumiillista väkivaltaa yleisötilaisuudessa toimineelle järjestyksenvalvojalle. Tuolloin alle 18-vuotias mies oli työntänyt järjestyksenvalvojan päin kalliota, kaatanut hänet maahan ja tarttunut valvojaa kurkusta, kun tämä oli yrittänyt ottaa nuoren miehen kiinni järjestyshäiriön takia. Tästä aiheutui valvojalle kipua sekä mustelma. Hän oli myös uhannut kiinniottaneita valvojia ampumisella.

Auto pysäytettiin
Vuonna 2017 mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta. Hän tunnusti tuolloin oikeudessa muun muassa pysäyttäneensä ajamansa auton keskelle ajorataa toisen auton eteen tarkoituksenaan pysäyttää se. Lisäksi hän tunnusti kuljettaneensa autoa vastaantulijoiden kaistalla. Syyksi takaa-ajolle vastaajat kertoivat, että toisessa autossa olleet henkilöt olivat uhanneet heitä. Kun toinen auto vihdoin pysähtyi, olivat Euran surmasta epäillyn miehen auton kyydissä matkustaneet muut miehet nousseet autosta. Yksi kyydissä olleista oli tämän jälkeen lyönyt pysäytettyä autoa pesäpallomailalla niin, että auton takaikkuna hajosi, ja yksi sen sirpaleista päätyi takapenkillä olleen miehen silmään aiheuttaen kovaa kipua. Euran henkirikoksesta epäilty mies tuomittiin tuolloin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta ehdolliseen 70 päivän vankeusrangaistukseen, ajokieltoon.

Huumerikoksia
Mies on tuomittu pari kertaa Satakunnan käräjäoikeudessa huumausainerikoksista. Satakunnan käräjäoikeuden antamien tuomioiden perusteella hän on käyttänyt kannabista. Tuomioiden joukossa on muutamia käyttörikoksia sekä yksi huumerattijuopumus. Hänet on myös kertaalleen tuomittu marihuanan levittämisen yrityksestä, josta hän jäi kiinni poliisin valeostotilanteen yhteydessä. Lisäksi hänet tuomittiin pidätystilanteen yhteydessä tapahtuneesta viranomaisten vastustelusta. Kiinnijäämisen jälkeen miehen hallusta löydettiin nyrkkirauta, mikä johti vielä tuomioon vaarallisen esineen hallussapidosta. Tästä vuonna 2018 tapahtuneesta kokonaisuudesta mies tuomittiin maksamaan 540 euron edestä päiväsakkoja. Summa pieneni 504:ään euroon, koska miestä oli pidetty vuorokauden ajan vangittuna.

Lähestymiskielto
Lisäksi Euran väkivallanteosta epäillyllä miehellä on taustallaan lähestymiskieltoasia vuodelta 2019. Häntä oli kielletty vuoden ajaksi lähestymästä kieltoa hakeneiden asuntoa, jonne hän oli kielloista huolimatta saapunut sekavassa tilassa.

Vuonna 2020 miestä syytettiin Satakunnan käräjäoikeudessa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja kahdesta vahingonteosta. Jutun yhtenä asianomistajana oli miehen entinen seurustelukumppani, jolle mies oli alkanut lähetellä uhkaavia ja asiattomia viestejä, kun nainen oli maaliskuussa 2020 kieltäytynyt tapaamisehdotuksesta. Oikeudessa miehen väitettiin tunkeutuneen naisen kotiin ja hajottaneen tämän tavaroita, mutta syyte törkeästä kotirauhan rikkomisesta kaatui näytön puutteessa.

Mies kuitenkin tuomittiin erään raumalaisen kiinteistön valaisinten rikkomisesta sekä vuokranantajansa auton polttamisesta. Asianomistajana ollut vuokranantaja oli ennen tätä jutellut miehen kanssa, että hänen tulee lähteä asunnosta aikaisempien häiriöiden vuoksi. Kahdesta vahingonteosta kertyi yhteensä 450 euroa päiväsakkoja sekä korvausvelvollisuus rikkomistaan valaisimista ja polttamastaan autosta.


JOONAS ALANNE /IL
User avatar
härkä
Posts: 7651
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3588 ... e273381fbc
Euran väkivallanteko: Miestä epäillään äitinsä murhan lisäksi naapuritalon polttamisesta
Tänään klo 7:00
Iltalehden useista lähteistä saamien tietojen mukaan miestä epäillään myös talon polttamisesta. Poliisi ei kommentoi keskeneräistä tutkintaa.

Iltalehden useista lähteistä saamien tietojen mukaan Euran väkivallanteosta epäillyn miehen epäillään polttaneen mökin vieressä asuvan naapurinsa talon viime vuoden marraskuussa. Varsinais-Suomen poliisilaitokselta vahvistetaan, että tutkinta on edelleen kesken.

Murhatapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula ei ota kantaa taloasiaan, koska asian tutkinta on edelleen keskeneräinen. Hän sanoo, ettei poliisi ole vieläkään päässyt kuulustelemaan epäiltyä. Hiltula sanoo, että poliisi tiedottaa asiasta enemmän sitten kun sillä on jotain kerrottavaa.

Uhkaili muita
Iltalehden tietojen mukaan äitinsä murhasta epäilty 23-vuotias mies muutti Euran Paneliassa sijaitsevalle mökille viime kesänä. Mökin omistaa hänen sukulaisensa.
Iltalehden lähteet kuvailevat epäiltyä vuonna 1997 syntynyttä miestä aggressiiviseksi, ja uhkaavaksi. Hänen tiedetään uhkailleen toistuvasti muita ihmisiä tappamisella, eikä hänen uskota ottavan teoistaan vastuuta.

Iltalehden lähteet kutsuvat miestä huumeidenkäyttäjäksi. Hänellä oli jo entuudestaan pitkä rikosrekisteri, johon kuuluu nuorena henkilönä tehty pahoinpitely ja huumausainerikoksia. Lisäksi hänellä oli taustallaan lähestymiskieltoasia, jota häntä vastaan vaadittiin, kun hän oli kesällä 2019 mennyt kahdesti sitä hakeneiden ihmisten kotiosoitteeseen ”erittäin sekavassa mielentilassa”.
Pyynnön mukaan hän oli molemmilla kerroilla uhannut lähestymiskieltoa hakeneita ihmisiä väkivallalla ja ensimmäisen kerran jälkeen jopa tappamisella.

Vangittuna murhasta epäiltynä
Poliisilla oli helatorstaina 13. toukokuuta käynnissä näyttävä poliisioperaatio Euran Paneliassa. Seuraavana päivinä Lounais-Suomen poliisilaitos kertoi, että miehen epäillään murhanneen oman äitinsä. Teon jälkeen epäilty poistui paikalta, mutta poliisi otti hänet kiinni muutaman tunnin kestäneen poliisioperaation jälkeen.

Poliisi on ollut esitutkinnan ajan väkivallanteon yksityiskohdista vaitonainen. Maanantaina 23-vuotias mies määrättiin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Euran henkirikoksen esitutkinta on edistynyt
https://poliisi.fi/-/euran-henkirikokse ... -edistynyt
27.5.2021 11.07
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Eurassa helatorstaina tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. Asiaa tutkitaan murhana. Satakunnan käräjäoikeuden päätöksellä on vangittu todennäköisin syin vuonna 1997 syntynyt mies. Henkirikoksen uhriksi joutui asiassa epäiltynä olevan miehen äiti.

Poliisi on kuulustellut asiassa useita henkilöitä, ja tapahtumien kulku on hyvin poliisin tiedossa.

Poliisi sai helatorstaina 13. toukokuuta kello 13.18 hälytyksen tapahtumapaikalle, missä ensitietojen mukaan oli meneillään väkivallanteko. Poliisin päästyä paikalle rikoksen uhri oli kuollut ja epäilty tekijä oli poistunut tapahtumapaikalta uhrin autolla.

Poliisi järjesti mittavat etsinnät epäillyn tekijän löytämiseksi. Poliisi löysi myöhemmin kyseisen auton hylättynä maastosta.

Noin kolmen tunnin kuluttua tapahtumasta poliisi sai hälytyksen Euraan noin 20 kilometrin päähän henkirikoksen tapahtumapaikasta. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan asukas oli löytänyt kesämökkinsä saunatilasta tuntemattoman miehen. Mies oli käyttäytynyt uhkaavasti ilmoittajaa kohtaan.

Epäilty on myöntänyt teon
Poliisi pääsi nopeasti paikalle ja otti miehen kiinni. Mies osoittautui henkirikoksesta epäillyksi mieheksi. Poliisi joutui käyttämään kiinniottotilanteessa etälamautinta.

Epäiltyä on kuulusteltu asiassa, ja hän on myöntänyt teon pääpiirteissään. Poliisi on yhdessä syyttäjän kanssa arvioinut esitutkinnassa esiin tulleita seikkoja, ja niiden perusteella asia tulee siirtymään syyteharkintaan murhana.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää eikä avaa tarkempia tekoon liittyviä yksityiskohtia.
Syytteen nostamisen määräaika asiassa on 3.9.2021.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Miehelle syytteet äitinsä murhasta Eurassa – tekijä oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeeton
Mies murhasi äitinsä raa'alla tavalla Eurassa toukokuussa. Oikeus käsittelee tapausta.
Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeeton.
https://yle.fi/uutiset/3-12230964
ANTTI LAAKSO
15.12. 10:46 • Päivitetty 15.12. 16:16


Satakunnan käräjäoikeudessa on luettu vuonna 1997 syntyneelle miehelle syytteet oman äitinsä murhasta.
Syytteen mukaan mies murhasi äitinsä helatorstaina iltapäivällä kesämökillä Eurassa. Poliisi sai hälytyksen tapahtumapaikalle, mutta ei ehtinyt estää tekoa. Syytetty pakeni äitinsä autolla. Auto löytyi myöhemmin hylättynä maastosta, ja poliisi järjesti mittavat etsinnät epäillyn tavoittamiseksi.

Löytyi saunasta 20 kilometrin päästä
Kolmen tunnin kuluttua surmatyöstä poliisi sai hälytyksen Euraan noin 20 kilometrin päähän tapahtumapaikasta. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan asukas oli löytänyt kesämökkinsä saunatilasta tuntemattoman miehen, joka oli käyttäytynyt uhkaavasti. Poliisi otti miehen kiinni käyttäen etälamautinta.

Syyte: Erittäin raaka teko
Syytteen mukaan mies toteutti murhan erittäin raa'alla tavalla eikä suostunut lopettamaan surmatekoaan, vaikka sekä uhri että paikalle tullut ulkopuolinen henkilö yrittivät saada häntä lopettamaan.

Äidin kuolinsyy olivat kaulaan kohdistuneet useat teräaseen iskut. Teko sisälsi nöyryyttäviä piirteitä.

Mielentilatutkimus: Syyntakeeton
Mies katsoo itse syyllistyneensä tappoon. Mielentilatutkimuksen mukaan hän oli teon tehdessään syyntakeeton.
Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Syyntakeetonta ei voi tuomita vankeuteen, mutta hänet voidaan passittaa pakkohoitoon. Mies on ollut vangittuna kiinniotostaan saakka.

Oikeus antaa ratkaisunsa 14.1.2022.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eura - Yksi henkilö kuollut väkivallanteossa 13.5.2021

Post by -Uta- »

Äitinsä Eurassa murhannut mies syyntakeeton – ollut pakkohoidossa syksystä lähtien
Satakunnan käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen murhaan, mutta jätti rangaistuksen tuomitsematta, koska mies oli murhan tehdessään syyntakeeton. Surma tapahtui kesämökillä Eurassa viime vuoden toukokuussa.
https://yle.fi/uutiset/3-12270735
TAPIO PUKKILA
14.1. 15:51


Oman äitinsä Eurassa raa'asti surmannut vuonna 1997 syntynyt eurajokelainen mies on passitettu pakkohoitoon. Satakunnan käräjäoikeus julkisti tuomionsa veriteosta tänään.

Syyttäjä vaati miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli murhan tehdessään syyntakeeton, eikä häntä voitu tämän takia tuomita vankeuteen. Mies itse katsoi syyllistyneensä tappoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL määräsi miehen lokakuussa tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan vahingonkorvauksia uhrin läheisille yhteensä runsaat 50 000 euroa.

Veriteko tapahtui viime vuoden helatorstaina kesämökillä Eurassa.

Poliisi sai hälytyksen tapahtumapaikalle, mutta ei ehtinyt estää tekoa. Mies pakeni paikalta äitinsä autolla. Poliisi tavoitti hänet myöhemmin lähistöltä. Mies myönsi tekonsa kiinnioton yhteydessä.

Käräjäoikeuden mukaan teko oli erittäin raaka. Äiti kuoli kaulaan kohdistuneista useista teräaseen iskuista. Tuomion mukaan teko sisälsi nöyryyttäviä piirteitä.
Post Reply