Tampere - Epäilty henkirikos yksityisasunnossa -22

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tampere - Epäilty henkirikos yksityisasunnossa -22

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Tampereella
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-epa ... ampereella
14.1.2022 15.37
UUTINEN


Epäillyn rikoksen esitutkinta on alkuvaiheessa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksella on tutkittavana epäilty henkirikos, jota tutkitaan rikosnimikkeellä murha. Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut tänään miehen epäiltynä kyseisestä teosta. Teon epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Tampereella.

Esitutkinta on vielä alkuvaiheessaan ja tutkinnan turvaamiseksi asiasta ei toistaiseksi voi tiedottaa enempää eikä esimerkiksi tapahtuma-aikaan tai tarkempaan tapahtumapaikkaan voi ottaa kantaa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5165
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tampere - Epäilty henkirikos yksityisasunnossa -22

Post by -Uta- »

Kolmekymppinen mies vangittiin epäiltynä murhasta Tampereella
Poliisi on vaitonainen tapauksesta. Se ei ole esimerkiksi kertonut uhrin iästä mitään.
https://yle.fi/uutiset/3-12273521
ANU LEENA HANKANIEMI
17.1. 11:49 • Päivitetty 17.1. 15:40


Vuonna 1993 syntynyt mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina. Epäilty murha tapahtui käräjäoikeuden mukaan 7. –10. tammikuuta Tampereella.

Syytteen nostamisen määräpäivä on käräjäoikeuden mukaan 29. huhtikuuta.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi perjantaina tutkivansa epäiltyä henkirikosta, jota tutkitaan rikosnimikkeellä murha. Teon epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Tampereella.

Poliisi on vaitonainen tapauksesta. Se ei ole esimerkiksi kertonut uhrin iästä mitään. Poliisi vetoaa siihen, että esitutkinta on vielä alkuvaiheessa.
User avatar
härkä
Posts: 7651
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - Epäilty henkirikos yksityisasunnossa -22

Post by härkä »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 62965.html
Epäillyn murhan uhri oli nainen – löytyi kuolleena kotoaan Tampereelta
Epäilty asui samassa asunnossa. Motiivista ja tekotavasta poliisi ei kerro vielä mitään.

Tiedot maanantaina 10. tammikuuta Tampereella paljastuneesta henkirikoksesta ovat edelleen niukat. Poliisin tuoreen tiedotteen mukaan uhri oli nainen, joka asui murhasta epäillyn miehen kanssa samassa asunnossa.
Henkirikos tapahtui osapuolten yhteisessä kodissa joko löytöpäivänä tai maksimissaan kolme päivää aikaisemmin.

UHRI LÖYTYI poliisin tekemän tarkastustehtävän yhteydessä tamperelaisesta yksityisasunnosta. Teosta epäilty 28-vuotias tamperelaismies on tällä hetkellä vangittuna kyseisestä rikoksesta epäiltynä Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä.
Poliisi jatkaa edelleen tapaukseen liittyvien yksityiskohtien selvittämistä sekä epäillyn kuulemista. Tutkinnasta ei voi toistaiseksi tiedottaa enempää.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7651
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - Epäilty henkirikos yksityisasunnossa -22

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000008702623.html
28-vuotiasta miestä epäillään murhasta Tampereella – joutui seuraavana päivänä liikenneonnettomuuteen ja törmäsi rekkaan
Epäilty murha ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen tapahtuivat tammikuussa peräkkäisinä päivinä. 28-vuotias mies kiistää murhaepäilyn.


Tampereella tammikuussa tehdystä henkirikoksesta ja sen jälkeisestä kolarista Virroilla epäillään samaa vangittuna olevaa 28-vuotiasta miestä.
Aluesyyttäjä Joni Köykkä vahvistaa asian. Epäillyt rikokset ovat hänellä syyteharkinnassa.

Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen löytyi maanantaina 10. tammikuuta Tampereella sijaitsevasta asunnosta poliisin saaman ilmoituksen jälkeen. Henkirikos oli tapahtunut sunnuntaina 9. tammikuuta.
Epäilty mies otettiin myöhemmin kiinni toisaalta. Mies vangittiin 14. tammikuuta Pirkanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta.
Asunnossa ei ole ollut syyttäjän saaman käsityksen mukaan paikalla henkirikoksen aikana muita kuin epäilty tekijä ja uhri.
Köykkä arvioi, että teon motiivi liittyisi parisuhteen riitaisuuteen.
”Epäilty ei ole myöntänyt henkirikosta”, Köykkä kertoo.

Tarkoitus vahingoittaa itseään?
Henkirikoksen jälkeisenä päivänä Virroilla tapahtui illalla liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto ajautui vastaan tulleen rekan kaistalle. Rekassa oli kaksi henkilöä, jotka loukkaantuivat törmäyksessä lievästi. Henkilöauton kuljettaja oli puristuksissa ja hän loukkaantui vakavasti.
Henkilöautoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Ilmoittiko epäilty Virroilla, että poliisin on syytä käydä asunnossa Tampereella?
”Kolarin osalta en ole perehtynyt asiaan vielä niin tarkasti, että voisin sanoa, onko näin.”

Samasta syystä syyttäjä ei ota tarkasti kantaa siihen, oliko miehellä tarkoitus vahingoittaa itseään kolarissa. Epäilty on hänen mukaansa enemmänkin puhunut nukahduksesta tai vastaavasta.
Syytteen nostamisen määräpäivä on 29. huhtikuuta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7651
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tampere - Epäilty henkirikos yksityisasunnossa -22

Post by härkä »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 79427.html
Syyte: Kahden lapsen äiti tapettiin 29 puukoniskulla Tampereella
Murhasta syytetty 28-vuotias mies ajoi tekoa seuraavana päivänä päin rekkaa Virroilla.


SYYTTÄJÄ vaatii 28-vuotiaalle tamperelaismiehelle elinkautista tammikuussa Tampereella tapahtuneesta murhasta. Asian käsittely alkoi torstaiaamuna Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies tappoi 26-vuotiaan avopuolisonsa 29 veitseniskulla pariskunnan yhteisessä kerrostaloasunnossa Tampereen Multisillassa. Muun muassa pää- ja kaulavaltimoihin osuneet, syvimmillään viisisenttiset pistohaavat aiheuttivat vuotoshokin ja elimistön toiminnan pettämisen.
Uhri, kahden pienen lapsen äiti, oli rikoksen tapahtuessa lattialla. Syytteen mukaan vastaaja iski uhria takaapäin niin, ettei uhri kyennyt puolustautumaan.
Molemmat lapset – 5- ja 7-vuotiaat tyttäret – vaativat vastaajalta 13 500 euron korvauksia. Uhrin äiti vaatii puolestaan 8000 euron korvauksia.

Syyttäjä korostaa teon suunnitelmallisuutta muun muassa sillä, että vastaaja käytti teossa kahta eri veistä. Teko oli syyttäjän mukaan erityisen raaka ja julma.
Teon mahdollinen motiivi oli vastaajan pelko parisuhteen loppumisesta. 26-vuotias nainen oli edellisenä päivänä ilmoittanut töissä olleelle puolisolleen WhatsAppin välityksellä haluavansa erota tai aikovansa laittaa suhteen ainakin tauolle.

AAMULLA kello yhdeksän maissa naapuriasunnossa herättiin kovaan meteliin. Todistaja kertoi kuulleensa naisen huutavan ”ihan kuin häntä olisi tapettu”.
Vastaaja poistui asunnosta pian epäillyn 9. tammikuuta tapahtuneen teon jälkeen.
Seuraavana päivänä vastaaja kävi muun muassa Vaasassa. Matka katkesi, kun hän ajoi lopulta – syyttäjän arvion mukaan tahallaan – Virroilla päin täysperävaunullista ajoneuvoyhdistelmää.

Jarruttamisen ja väistämisen myötä rekka suistui tieltä ja sen vetoauto kaatui. Rekan kyydissä ollut harjoittelija mursi ranteensa.
Vastaajan auto osui rekan etukulmaan. Vastaaja loukkaantui onnettomuudessa. Häntä syytetään murhan lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.
Kolaripaikalla vastaaja kertoi poliisille, että heidän ”on syytä mennä välittömästi” pariskunnan asuntoon Tampereelle.

POLIISIN saapuessa asuntoon uhri makasi makuuhuoneen lattialla. Huoneen ikkuna oli auki, ja huoneen lämpötila oli laskenut 0,9 celsius-asteeseen. Ulkona lämpötila oli 22 astetta pakkasella.
Veitsistä toinen löytyi terä katkenneena asunnon roskakorista. Toinen epäilty tekoase, hedelmäveitsi, löytyi astianpesukoneesta. Molemmista veitsistä löytyi uhrin DNA:ta.

Vastaaja ei myönnä eikä kiistä syytteitä. Asianajaja Kaarle Gummeruksen mukaan vastaajalla ei ole muistikuvia tapahtuneesta.
Pariskunta oli seurustellut noin vuoden ajan. Myös vastaajalla on yksi lapsi. Yksikään lapsista ei asunut pariskunnan luona.
Oikeus joutunee pohtimaan muun muassa sitä, oliko kyseessä murha vai tappo. Uhrin äidin näkemyksen mukaan teko ei ollut tehty äkkipikaistuksissa, sillä keskustelu mahdollisesta erosta oli alkanut jo edellisenä päivänä. Näin ollen vastaajalla oli vähintään yön yli aikaa miettiä asiaa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply