"Ikaalisten päiväkirjamurhaaja", henkirikos 2011

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

"Ikaalisten päiväkirjamurhaaja", henkirikos 2011

Post by Queen »

Luin Vauva-palstan keskustelusta tällaisesta tapauksesta, johon en itse aiemmin ole kiinnittänytkään huomiota. En löytänyt ainakaan tältä palstalta keskustelua aiheesta. Ilmeisesti tämä tyyppi on taas aktivoitunut. Keskustelussa häntä verrataan sarjakuristaja Michael Penttilään.

Tässä tuo keskustelulinkki:
https://www.vauva.fi/keskustelu/4729856 ... kaa-naiset

Ja sitten uutinen 2017 vuodelta:
https://www.paivanlehti.fi/surmasi-ex-t ... ijatyttoa/
Surmasi ex-tyttöystävänsä – nyt vainoaa uutta opiskelijatyttöä

UUTISET 16.2.2017 11:00
Päivän Lehti
Syytetty on mielentilatutkimuksen mukaan erittäin mustasukkainen ja narsistinen persoonallisuus.
RIKOS Tammikuussa 2011 Ikaalisissa 21-vuotias mies kuristi 19-vuotiaan tytön kuoliaaksi. Mies tuomittiin taposta 10 vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomiostaan hän istui puolet. Surmateon syynä oli järjetön mustasukkaisuus. Tyttö oli katkaissut seurustelusuhteen ja ryhtynyt seurustelemaan uuden kumppanin kanssa.
Hylätty nuorimies piinasi tyttöä puolitoista vuotta. Hän saattoi roikkua tytön kodin oven takana tuntikausia ja anella sisään pääsyä. Mies tuomittiin kaksi kertaa sakkoihin tytön vapauden riistosta.
Vähän ennen surmatekoa mies oli päässyt tytön kotiin. Hän varasti tytön päiväkirjan ja sai sieltä tietää tytön uudesta suhteesta. Päiväkirjan viimeiselle sivulle tyttö oli kirjoittanut: “On tää elämä ihanaa.”
Seuraavana päivänä hylätty poikaystävä tunkeutui tytön kotiin ja kuristi tytön hengiltä. Tytön päiväkirjaan hän piirsi uhrin omalla verellä rikkinäinen sydän -kuvion.
Surmateon jälkeen mies meni Ikaalisten kauppaoppilaitokseen, jossa hän opiskeli.
– Tämä on oikein hyvä päivä, surmaaja sanoi tytön uudelle kumppanille.
Oikeus lähetti surmaajan mielentilatutkimukseen. Siellä hänen todettiin olleen surmateon aikaan täydessä ymmärryksessä. Lisäksi todettiin, että kyseessä on erittäin mustasukkainen ja narsistinen persoonallisuus.
Nuorimies sai taposta 10 vuotta vankeutta. Ollessaan vankilasta lomalla 2014 hän tapasi naisen, ja sen jälkeiset tapahtumat toivat miehelle tuomion sukupuoliyhdyntään pakottamisesta. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vankeutta 1 vuoden ja 5 kuukautta, mutta hovioikeudessa tuomio meni nurin. Hovioikeuden mielestä kyseessä oli sana sanaa vastaan -tilanne.
Torstaina miehelle luettiin Tampereella syyte nuoren naisen vainoamisesta. Uhrina oli nyt kaunis kosmetiikka-alan opiskelija. Tapahtumien kulku on samankaltainen kuin Ikaalisten tragediassa. Tyttö ei halunnut pitää yhteyttä, ja mies alkoi lähetellä uhkaavia ja törkeitä viestejä.
Mies oli muun muassa todennut, että tytölle pitää opettaa tapoja ja hänet pitää palauttaa maan pinnalle. Syytetty oli todennut myös rivoin sanankääntein, kuinka miehen tulisi käyttää uhria seksuaalisesti hyväkseen.
Mies oli uhannut tulla tytön kotiin ja oli myös yrittänyt toteuttaa aikeensa. Hän oli mennyt oven taakse, koputellut oveen ja huudellut postiluukusta ja vaatinut pääsyä sisälle. Vainoaminen aiheutti tytölle pelkoa ja ahdistusta.
Syyttäjä vaatii miehelle sakkorangaistusta vainoamisesta.

EDIT 17.2.2017 Tapahtumasarjan vakavuudesta kertoo jotain se, että vainoamisesta syytetty mies oli kolme päivää pidätettynä tutkinnan johdosta. Pirkanmaan käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen vainoamisesta.
Oikeus muun muassa totesi, että miehen harjoittama tytön ahdistelu oli kestänyt sen verran lyhyen aikaa, ettei teko ole vainoamista. Tytöllä itsellään ei ollut vaatimuksia. Siksi syyttäjä ei voinut syyttää esimerkiksi sellaisista asioista, jotka mahdollisesti olisivat olleet asianomistajarikoksia.

Lisäys:
Tässä hän nyt sitten on halunnut osaksi yhteiskuntaa:
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1561149

Nimikin tuli esille: Samuli Matias Lammi
Post Reply