Vantaa - Miestä epäillään avopuolison taposta, heinäk.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Vantaa - Miestä epäillään avopuolison taposta, heinäk.2022

Post by -Uta- »

Nainen löytyi kylmettyneenä ja kuolleena suihkusta Vantaalla
- poliisi epäilee avopuolisoa taposta: "Kylmä suihku on mahdollisesti ollut päällä hyvin pitkään"
Naisen kuolinsyy oli alustavien tietojen mukaan hypotermia, kertoo tutkinnanjohtaja.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi miehen taposta epäiltynä.
https://yle.fi/uutiset/3-12542555
STT
19.7.


Poliisi epäilee vantaalaismiestä henkirikoksesta, koska hänen avovaimonsa löytyi suihkusta kuolleena ja kylmettyneenä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi tiistaina 44-vuotiaan miehen todennäköisin syin taposta epäiltynä. Poliisi epäilee, että henkirikos tapahtui aiemmin heinäkuussa pariskunnan yhteisessä kodissa Vantaalla.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että alustavan oikeuslääketieteellisen selvityksen mukaan naisen kuolinsyy oli hypotermia.

– Menehtyneen henkilön ruumiinlämpötila oli varsin alhainen. Kylmä suihku on mahdollisesti ollut päällä hyvin pitkään. Ruumiinlämpötila on laskenut alle 20 asteen, Tyynelä sanoo.

Terveen ihmisen kehon lämpötila on Duodecimin terveyskirjaston mukaan keskimäärin 37 astetta.

Epäilty soitti hätäkeskukseen itse
Poliisin mukaan epäilty soitti heinäkuun 9. päivänä hätäkeskukseen ja kertoi, että hänen puolisonsa löytyi suihkusta elottomana. Tyynelän mukaan poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen edellispäivänä.

Epäilty vangittiin 12. heinäkuuta, tuolloin vielä törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Nyt epäilty rikosnimike muuttui tapoksi eli tahalliseksi henkirikokseksi.

Tyynelän mukaan taustalla on ollut myös väkivaltaa, mutta hän ei toistaiseksi tarkenna, millaista. Hänen mukaansa tieto naisen kuolinsyystä on vasta alustava, ja se voi vielä muuttua esitutkinnan edetessä.

– Selvittelemme sitä, mikä oikea kuolinsyy on ja miten tapahtumaketju on edennyt, hän kertoo.

Epäiltyä itseään on kuultu Tyynelän mukaan tutkinnassa muutamia kertoja.
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa - Miestä epäillään avopuolison taposta, heinäk.2022

Post by -Uta- »

Vantaan hypotermiataposta epäillyllä karu rikostausta – tämä tapauksesta tiedetään nyt
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/van ... #gs.6rncza
JULKAISTU 22.07.2022 06:01

Poliisi epäilee, että Vantaalla epäillysti hypotermiaan kuollut nainen olisi joutunut väkivallan kohteeksi ennen kylmään suihkuun joutumista. Väkivallan laatua poliisi ei täsmennä.

Poliisi tiedotti toissa päivänä käräjäoikeuden vanginneen taposta epäilynä 44-vuotiaan miehen, jonka epäillään tappaneen avovaimonsa.

Alustavan oikeuslääketieteellisen selvityksen mukaan naisen kuolinsyy oli hypotermia kylmässä suihkussa.

– Tapahtumien yksityiskohdat ja aikajärjestys ovat vielä aika tiukasti selvitettävänä. Ei ole tarkkaa ja tiukkaa faktaa, miten tapahtumat ovat edenneet, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo MTV Uutisille.

Tyynelä muistuttaa, että kuolinsyy hypotermiaan on vielä alustava, ja poliisi odottaa oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lopullista tulosta.

Jonkinlainen käsitys tapahtumien kulusta
Rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo poliisilla olevan jonkinlainen käsitys tapahtumien kulusta, mutta ei kerro siitä tarkemmin julkisuuteen. Myös tekojen vaikuttimista on poliisilla jonkinlainen käsitys, jota julkisuuteen ei ainakaan vielä kerrota. Epäilyä on vielä tarkoitus kuulla ja saada häneltä selvitystä tapahtumista.

Iltalehti aiemmin kertoi, että poliisin käsityksen mukaan uhri oli sellaisessa tilassa, ettei ymmärtänyt tai voinut sulkea hanaa tai siirtyä suihkun alta. Lehti kertoo myös miehen myöntäneen laittaneen hanan vuotamaan kylmää vettä.

Tyynelä kertoo, että poliisin käsityksen mukaan tapahtumat ovat alkaneet perjantai-iltapäivällä 8. heinäkuuta ja hätäkeskuksen saaneen epäillyltä ilmoituksen puolison elottomana löytymisestä 9. heinäkuuta kahden aikaan yöllä.

–  Menehtyneen henkilön ruumiinlämpötila oli varsin alhainen. Kylmä suihku on mahdollisesti ollut päällä hyvin pitkään. Ruumiinlämpötila on laskenut alle 20 asteen, Tyynelä kertoi aiemmin STT:n jutussa.

Pitkä rikoshistoria
Taposta epäillään vuonna 1978 syntynyttä miestä. Miehellä on pitkä rikoshistoria, jonka keskiössä vaikuttavat olevan päihdeaineet ja omaisuusrikokset. Hän on muun muassa toistuvasti jäänyt kiinni amfetamiinien ja huumaavien lääkkeiden käytöstä sekä ajamisesta niiden vaikutuksen alaisena.

Epäilty on ollut myös kymmeniä kertoja syytteessä käräjäoikeudessa moninaisissa teoista omaisuusrikoksista liikenne-, huumausaine- ja väkivaltarikoksiin. Vankeusrangaistuksia hänelle on määrätty pitkäaikaisen rikoskierteen johdosta useita.

Viimeksi hovioikeus on antanut miestä koskevan tuomion toukokuussa. Hovioikeus vahvisti miehen tuomion törkeästä pahoinpitelystä, jossa tämä oli lyönyt erään naisen pään hiuksista kiinni pitäen rappukäytävän lasioven läpi.

Vasta vankilasta vapautunut mies oli suuttunut, kun hänet majoittanut nainen oli vaatinut häntä poistumaan epäiltyään tätä verkkokellarimurrosta. Nainen sai ompeleita vaativia haavoja kasvoihin, lasia meni tämän ihon alle ja tämän kasvoihin jäi teosta arpia, jotka eivät ole meikillä peitettävissä.

Miehen rikostaustassa on myös muun muassa tapaus, jossa hän kaahasi varastetulla henkilöautolla poliisia pakoon törmäten lopulta viihdekeskus Flamingon kiviseinään.

Vuonna 2016 hän oli puukottanut kolmiodraaman yhteydessä toista miestä ruuvimeisselillä tai sen kaltaisella esineellä kylkeen.
Post Reply