Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013 (Jyrki Korkiakoski)

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013 (Jyrki Korkiakoski)

Post by matlockb »

Heinolasta löytyi ulkopuolisen toimesta vedestä kenkä jonka sisällä oli myös jalkaterä, kenkä on ollut vesistössä ainakin vuosia.

Ketä voimme ensinnäkin sulkea melkoisella varmuudella pois?
Oma listani:
-Antti Hanhivaara, Ivalo 2006
-Pekka Tuukkanen, Kinnula 2004

Kuka kengän ja jalkaterän "omistaja" voisi olla?

-Jyrki Korkiakoski, Heinola 1993
-Antero Harju, Hämeenlinna 1990
-Kai Salomaa, Karvia 2003

Tuossa nyt muutama, jatkan listaa iltapäivällä kunhan kotiudun, jokainen laittakoon omia mielipiteitä. Niin ja Aili Sarpio on niin suuri kysymysmerkki että en osaa sanoa siihen juuri mitään, voi olla Ailikin..
Lumienkeli
Posts: 156
Joined: Sat May 04, 2013 4:47 pm

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by Lumienkeli »

Mitenköhän tuo jalka kenkineen on päätynyt irti muusta ruumiista? Kuka noista mainitsemista olikaan se, josta huhuttiin että jotain velkoja oli "alamaailmaan"? Menisi mun veikkauslistalla ehkä ykköseksi noista. Uskon että tämä kyllä omistajansa löytää, vaan päätyykö mahdollinen tekijä tiilenpäitä lukemaan...? :roll:

---
edit. Todennäköisyys, että Sarpiolla olisi ollut noin reteet bootsit, on mielestäni aika pieni, joskaan ei missään nimessä mahdoton 8-) Ellei sitten kanssapotilaan kenkiä lainannut :!:
Halko sängyssä - luonnollista
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by matlockb »

Yhteyksiä alamaailmaan ja huumevelkoja oli ainakin Kai Salomaalla. Harjulla myös jotain yhteyksiä mutta hänen kohdallaan motiivin epäiltiin olevan mustasukkaisuus ja Harjun tapauksestahan on käyty oikeuttakin 2010 jolloin syyte hylättiin ja syytetty oli käsittääkseni alkoholisti, neljästä Harjun surmasta epäillystä tuolloin tätä yhtä syytettiin Harjun taposta, yhtä ei syytetty ja kaksi oli jo kuollut.
User avatar
Queen
Posts: 2420
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by Queen »

Kai Salomaalla kerrottiin olleen jalassaan lenkkarit katoamishetkellä. Salomaan tytär kaipaili kovasti isäänsä ja yritti selvittää tämän tapausta, joten uskon, että hän on ollut selvillä millainen vaatetus isällä oli. Toki olisi mahdollista, että Salomaa olisi tuollaiset kengät jalassaan kadonnutkin, kukapa tietää.
Sen enempää Juha Laitisen kuin Kimmo Ojalankaan jalkineista ei löydy merkintöjä. Tyylillisesti kengät sopisivat varmaan kummallekin. Ojalaa nyt kaivattiinkin niin pitkän ajan päästä, ettei edes vaatetuksesta taida olla tietoa. Samoin on Jyrki Korkiakosken laita, ettei ole taidettu missään hänen vaatetuksestaan kertoa, kun ei ilmeisesti tiedetä. Hänet surmattiin velkojen vuoksi, se nyt on melko varmaan jo todettu.
Ilomantsista kadonneella Jari Pesosella kerrottiin olleen lenkkarit kadotessaan.

Yksi mahdollisuushan olisi, että löytynyt jalka/kenkä kuuluu jo löytyneelle, surmatulle henkilölle. Mieleeni tuli esim. Jani Rätön palottelusurma, mutta alueellisesti se ei sovi löytöön. Jani surmattiin Vilppulassa ja ruumista yritettiin polttaa, ruumista kuskattiin asunnosta toiseen, palasia heiteltiin roskasäiliöön sekä Keuruulla koskeen. Tapauksen johdosta oli alun alkaen enemmänkin pidätettyjä, joten aivan mahdotonta ei olisi, että osa palasista olisi kuljetettu etäällekin. Tämä tuli siitä ajatuksiini, että muistan Janin käyttäneen tuon tyyppisiä jalkineita.
Entä löydettiinkö Tapani "Nahka-Tapsa" Linnanto -nimisen miehen kaikkia osia koskaan? Hänethän surmattiin Jyväskylässä ja jäänteitä löytyi Längelmäeltä.
Lisäksi Volkan Ünsalin ruumis jäi kateisiin, vaikka tuomiot luettiinkin.

Olin pudota tuolilta, kun joku minfossa ehdotti, että kenkä kuuluisi mahdollisesti Raisa Räisäselle. Kyllähän tuo tyyliltään sopisi erinomaisen hyvin minihameen kera ravintolailtaan. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lumienkeli
Posts: 156
Joined: Sat May 04, 2013 4:47 pm

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by Lumienkeli »

Queen wrote: Olin pudota tuolilta, kun joku minfossa ehdotti, että kenkä kuuluisi mahdollisesti Raisa Räisäselle. Kyllähän tuo tyyliltään sopisi erinomaisen hyvin minihameen kera ravintolailtaan. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ai sinäkin? :mrgreen: Samaa vähän hihittelin. Tietysti jos Raisa on päätynyt (korkkareissaan?) johkin asuntoon, homma siellä käynyt uhkaavaksi ja on lähtenyt karkuun, tempaissut asukkaan tms. bootsit jalkaan ja.. lähtenyt haneen.. :mrgreen: Tosin, itse vastaavassa uhkaavassa tilanteessa lähtisin kyllä ilman kenkiä, oli sitten keli mikä tahansa..

Tuo kengän kunto pikkuisen mietityttää, kun mielestäni ei näytä siltä, että olisi lillunut jossain vedessä pitkiä aikoja? Tosin enpä ole testaillut mitä bootsille tapahtuu missäkin oloissa.
Halko sängyssä - luonnollista
User avatar
härkä
Posts: 7107
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by härkä »

Kimmo Ojala sopisi tavallaan sijainnellisesti. Etäisyys Mikkelistä tai Kouvolasta ei ole mahdoton.
Sitten tämä Valkealasta kadonnut Mersumies , joka autoineen katosi. En muista juuri nyt nimeä.

Sitten on Teijo Juusola. Hän linkittyy Lahteen ja olisi sikäli lähellä Heinolaa.
http://yle.fi/ohjelmat/kortit/poliisi-t ... _3540.html
Alin kadonnut tuosta listasta. Bootsit sopisivat Juusolan styleen.

Sitten tietenkin olisi valmis torso.
Kuhmon vainaja. Saksaan linkittyvä , ehkä etelä , tai itäeurooppalainen , jolta puuttui raajoja.

Aadilla on tuskin tuollaisia bootseja ollut , vaikka Mikkelikin voisi olla löydetyn kotiseutu.
Heinola on läpikulkupaikka. Ollut sitä pitkään. Ruumiinosa on voitu tuoda kauenpaakin.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2420
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by Queen »

Mersumies oli Toni Mattila. Hänellä kerrottiin olleen "tummat kengät". No, tummathan nuokin on, ainakin joskus olleet. Uutisoinnissa kerrottiin myös hänellä olleen siniset housut - suorat housutko? Nuo kengät sopisivat erinomaisen hyvin farkkujen kanssa pidettäviksi.
Kengässä kerrottiin olleen sukkakin. Eiköhän siitä saa mitään irti? Minkä paksuinen? Jos kovin paksu, katoaminen on tapahtunut mahdollisesti talvella, jos ihan ohut, kesällä. Voihan se olla Lenitan "rakastama" urheilusukkakin. Kai siitä sukasta nyt ainakin oli joitain kuituja jäljellä?
Jos nyt oletamme (vaikken uskokaan), että Aili Sarpio olisi ottanut jonkun kengät käyttöönsä, onko hän sitten ottanut jonkun sukatkin? Aililla oli uskoakseni sairaalasukat, koska hänen kerrottiin käyttäneen sairaalan tossuja. Tokihan omiakin sukkia voi käyttää sairaalassa, mutta tossuihin ei oikein ainakaan villasukat käy ja uskoakseni tästä olisi ollut maininta hänen katoamisensa yhteydessä.
Lumienkeli kirjoitti ainoasta mahdollisuudesta Raisan suhteen. Siinäkin on vaan se ongelma, että jos Raisa olisi napannut jonkun kengät matkaansa, niin jokuhan Raisan sitten olisi kuitenkin kiinni saanut ja tappanut, koska jalka/kenkä/sukka löytyi Heinolasta. Eikö tuo joku olisi ottanut kenkiään takaisin, ettei vain sitä kautta päästäisi surmaajan jäljille?
User avatar
will
Posts: 2559
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by will »

härkä wrote:... Paikka on tosin riskaapeli ruumiin upotukseen. ...
Jyrängönvirran rautatiesilta on huomattavasti korkeammalla kuin auto- ja kevyen liikenteen sillat. Koska sinne näkyy huonosti, voi ylhäältä pimeyden turvin huomaamatta pudotella virtaan esineitä. Etelänpuoleisen virran haaran yli kulkevan sillan palkkirakenteeseen voisi jäädä kiinni esim. pudotettu kenkä pidemmäksi ajaksi. Nyt löydetty kenkä oli tämän haaran rannassa.

Liekö kokonaan pois luettavissa se mahdollisuus, että sillalla olisi ihminen jäänyt ratapihalta teollisuusradan vaihteen yli peruuttavan junan vaunujonon ruhjomaksi, ruumis kenkää lukuunottamatta päätynyt virtaan ja sade huuhtonut jäljet?

Image

Kuva: Jyrängönvirran pohjoisen haaran rautatiesilta jalankulkijoineen toukokuussa 2013. Kevyen liikenteen silta pyöräiljöineen on alempana ja vanhan viitostien sillan kaide oikeassa alakulmassa.
User avatar
härkä
Posts: 7107
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by härkä »

http://www.ess.fi/?article=417293

Heinolasta löytyneestä jalkaterästä saatiin määritettyä dna

6.6.2013 15:00 - päivitetty 19:33 - Krista Koivisto

Heinolan Jyrängössä sijaitsevan Forskullan kartanon rantavedestä huhtikuun lopussa löytyneestä ihmisen jalkaterästä on saatu määritettyä dna. Päijät-Hämeen poliisi sai tiedon asiasta torstaina.
Seuraava askel on verrata dna:ta poliisille vuosien mittaan kadonneiksi ilmoitettujen henkilöiden dna:han. Vertailu kadonneiksi ilmoitettujen henkilöiden dna:han tehdään keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa.

- Kun dna saatiin määritettyä, voimme toivoa, että saamme tapauksen selvitettyä, sanoo Päijät-Hämeen poliisin rikosylikonstaapeli Jukka Heiskanen.
Ohikulkija löysi lyhytvartisen buutsimallisen kengän ja sen sisällä olleen ihmisen jalkaterän huhtikuun lopussa. Poliisin mukaan löydön huono kunto viittasi siihen, että kenkä ja jalkaterä olivat olleet vedessä useiden vuosien ajan.


Hyviä nuo will:n kuvat.
Jännää , että sillalla , jossa ei ilmeisesti saisi kävellä . kävellään.
Laittomat 3 -Lailliset 1 :D
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
will
Posts: 2559
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Heinolan kenkälöytö -toukokuu 2013

Post by will »

Uutisen mukaan vertailu tehdään kadonneisiin henkilöihin eikä kadonneisiin miehiin. Ehkä DNA-löydökseen ei sisälly miesmarkkeria.
Post Reply