Missä he ovat???

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Missä he ovat???

Post by Tottijärven Tolppa »

Maanantai 12.12.2011 klo 04.58

Viimeisen puolentoista kuukauden aikana on kadonnut useita ihmisiä kuin tuhka tuuleen.
Image
MUSEOAUTOLLA Kemiläinen 93-vuotias Aarne Anttila katosi Kemissä 2. joulukuuta. Hänet on viimeksi nähty 2. joulukuuta iltapäivällä Kemin keskustassa. Anttila on liikenteessä omistamallaan vuoden 1959 mallisella Peugeot 203 -henkilöautolla, joka on väriltään musta.

Image
MUISTISAIRAS Helsinkiläinen 76-vuotias Esko Iivari Sirkka katosi Mellunkylässä 29. marraskuuta. Hän kärsii muistisairaudesta ja verenpainetaudista. Hän on 170 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Sirkka on huomattavan kumararyhtinen ja liikkuu huonosti. Hän on lähes kalju.

Image
KIPSATTU Kemiläinen 51-vuotias Kalevi Korhonen katosi Simossa 28. marraskuuta. Korhosella oli katoamispäivänä yllään musta toppatakki, ruskeat lenkkikengät, mustat tuulihousut ja päässä tupsullinen pipo. Hän on 183 cm pitkä ja vartaloltaan hoikka. Hänellä on oikeassa jalassaan kipsi ja hän käyttää apunaan kyynärsauvoja.

Image
PERHEELLINEN Vihtiläinen 41-vuotias Simo Palomäki katosi 1. marraskuuta. Hänellä oli kadotessaan yllään punamustaruudullinen takki ja verryttelyhousut. Hän on 190 cm pitkä ja hoikka. Hänellä on tummat tai ruskeat hiukset. Hänellä on Vihdissä vaimo ja kolme lasta.

Image
Helsingin Malmilta katosi 4. joulukuuta laosilainen 26-vuotias Souksakhone Fongthavong, kutsumanimeltään Bim. Hän on noin 165 cm pitkä ja hoikka. Hänellä oli katoamishetkellä joko punainen toppatakki tai musta, hupullinen takki, punainen pipo, farkut ja mustat kengät.

Ainakin viisi suomalaista on tällä hetkellä kadonnut odottamattomasti, eikä heistä ole saatu kunnollisia vihjeitä.

Muistisairas, 76-vuotias Esko Iivari Sirkka katosi tiistaina iltapäivällä 29. marraskuuta Helsingin Mellunkylässä.

Poliisi ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu ovat etsineet Sirkkaa Mellunkylän alueelta. Viime perjantaina etsintöihin osallistui poliisin lisäksi yli 100 vapaaehtoista sekä lämpökameralla varustettu helikopteri.

- Muutamia vihjeitä on tullut perjantain jälkeen. Ne on tarkastettu ja niin sanotusti vesiperä vedetty, kuvailee rikosylikomisario Esko Wahe.

Wahen mukaan kaikki Sirkan potentiaaliset olinpaikat on nyt läpikäyty. Vanhuksen liikkumisalue ei ole ollut niin laaja, että mikään paikka olisi jäänyt etsimättä, rikosylikomisario uskoo.

- Mitään paikkoja ei tule enää kenellekään mieleen. Uutta etsintää ei aloiteta, ellei tule vahvoja vihjeitä.


Autokin katosi

Vihdissä puolestaan on ihmetelty jo lähes puolentoista kuukauden ajan, minne on kadonnut 41-vuotias Simo Palomäki. Rakennusalalla työskentelevä kolmen lapsen isä katosi marraskuun ensimmäisenä päivänä
Lohjan poliisin ylikomisario Paavo Myöhänen ihmetteli miehestä tulleiden vihjeiden vähyyttä viime perjantaina.

- Yleensä on jotain epäilyksiä, mutta nyt ei ole mitään. Etsintöjä on vaikea tehdä, koska Palomäestä ei ole havaintoja katoamispäivän jälkeen.

Melkein kaksi viikkoa kadonneena on ollut kemiläinen 93-vuotias Aarne Anttila nähtiin viimeksi 2. joulukuuta Citymarketin pihassa. Hänellä oli tapana ajella vuoden 1959-mallisella Peugeot 203-museoautolla. Sekä mies että auto katosivat oudosti tavallisella kauppamatkalla.

Kauppamatkalle jäi myös Helsingissä asunut, Laosilta vastikään Malmille muuttanut Souksakhone Fongthavong viikko sitten sunnuntaina. Hän lähti kävelemään 600 metrin matkan Piilikujalta Prismalle, eikä tullut takaisin.

Hän oli ennen katoamistaan ehtinyt asua Suomessa kaksi viikkoa. Hänen kihlattunsa kertoi Iltalehdelle hätääntyneenä, että hänellä oli rahaa vain 16 euroa.

KAISU PURANEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121 ... 3_uu.shtml

Kieltämättä, nämä katoamiset on pistänyt silmään juurikin siksi, ettei minkäänlaisia vihjeitä ole ilmaantunut katoamisajankohdan jälkeen. Lievästi sanottuna, OUTOA!
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Missä he ovat???

Post by Tottijärven Tolppa »

Mysteeri syvenee - surmattiinko Esko Sirkka?

Julkaistu: 16.12.2011 17:08
Kotoaan Helsingin Mellunkylästä 29.11. kadonneen Esko Iivari Sirkan tapauksesta on aloitettu henkirikostutkinta.
Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikön johtaja rikoskomisario Ritva Elomaa vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

- Siinä on sellaisia seikkoja tullut esille, että meidän on syytä epäillä rikosta.

Seikat ovat tulleet esille poliisin omien tutkimuksien kautta. Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että poliisi tutkii muun muassa Mellunmäen metroaseman valvontakameroiden nauhat johtolankojen varalta. Elomaan mukaan valvontanauhoista ei kuitenkaan ole ollut apua.

- Nämä rikoksen esitutkinnan käynnistävät seikat ovat tulleet esille poliisin omissa selvityksissä ja puhutuksissa. Ne ovat sellaisia tietoja, että on syytä epäillä henkilön joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Yleensä katoamistapaus etenee Elomaan mukaan henkirikostutkinnaksi siinä vaiheessa, jos tutkinnan edetessä ei löydy mitään seikkaa selittämään katoamista. Myös jos poliisille herää epäilys siitä, että katoamiseen liittyviä seikkoja ei voi muuten selittää kuin jonkin ihmisen tekosilla.

Sirkan tapauksessa ei kyse kuitenkaan ole tästä, vaan Elomaa myöntää poliisin löytäneen selviä viitteitä henkirikoksesta.


Omaiset vaikuttuneita poliisin työstä

- Raskasta on ollut, toivomme vain, että asiaan saadaan joku päätös ja pääsemme käsittelemään sitä, pohtii kadonneen poika Erkki Sirkka.

Hän kertoo, että poliisin ilmoitus henkirikostutkinnan aloittamisesta ei tullut yllätyksenä.

- Isä on ollut kateissa jo kaksi viikkoa, ja kyllä sitä on jo jotenkin realistina alistunut siihen, että ei sieltä enää mitään hyviä uutisia voi tulla.

Sirkka toivoo kaikkien omaisten puolesta, että tapaus selviäisi pikaisesti.

- Raskainta tämä on tietysti äidille. Se on hirveää, kun ei ole mitään tietoa siitä, mitä isälle on voinut tapahtua tai mitä hän on kohdannut.

Hän kertoo, että omaiset ovat vaikuttuneita Helsingin rikospoliisin työstä.

- Ensimmäistä kertaa olen poliisin kanssa tekemisissä näin rikosasioissa, ja se tapa millä he asiaa hoitavat on kyllä tehnyt vaikutuksen. Olen erittäin iloinen siitä, että isän asiaa hoitaa niin ammattitaitoiset henkilöt, Sirkka kehuu.

Sanna-Leena Santapakka
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/myste ... 84086.html

Jaaha, kohta pitää varmaan vaihtaa tää toiselle osastolle, mutta näkyy poliisi saavan jotakin aikaiseksikin.
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Missä he ovat???

Post by Tottijärven Tolppa »

Kemiläinen vanhus ja museoauto edelleen kadoksissa
Tiistai 20.12.2011 klo 11.44

Aarne Anttila ja vuoden 1959 Peugeot ovat teillä tietämättömillä jo kolmatta viikkoa.
Kemistä joulukuun 2. päivä kadonnutta, 93-vuotiasta Aarne Anttilaa ei vieläkään ole löydetty. Anttila nähtiin viimeksi 2. joulukuuta Citymarketin pihassa.

Hän ja vuoden Peugeot 203-museoauto olivat tuttu näky Kemissä. Sekä mies että auto katosivat oudosti tavallisella kauppamatkalla.

- Mitään radikaalia ei ole tapahtunut, koko ajan vihjeitä tarkistellaan, kertoo rikosylikonstaapeli Vesa Keinänen Peräpohjolan poliisilaitokselta.

Keinäsen mukaan tälläkin hetkellä maastossa on poliiseja moottorikelkoilla etsimässä vanhusta. Eilen poliisi tarkisti Ylitornion ja Pellon välissä sijaitsevan vanhan mökin.

Keinäsen mukaan vihjeitä on tullut paljon, mutta varmoja havaintoja miehestä ei toistaiseksi ole.

Poliisilla on kaksikin teoriaa siitä, mitä Anttilalle olisi voinut tapahtua.

- Yksi teoria on, että kun hän on paljon käynyt katselemassa vesistöalueita, hän olisi ajanut jostakin veteen sairauskohtauksen, ajovirheen tai vastaavan takia.

Toisen teorian mukaan Anttila olisi saanut muistihäiriön, ja lähtenyt ajelemaan jonkin vanhan asian takia lähialueille tai kauemmas Lappiin päin.

Merivartiosto on kaikuluodannut lähivesistöjä, ja sukeltajat ovat käyneet tarkistamassa löydettyjä kohteita. Maastosta Anttilaa on etsitty helikopterein.

Vanhan miehen ja auton katoaminen on nostattanut ihmetystä ja saanut ihmiset kertomaan havaintojaan vuolaasti.

- Nuorgamista on pohjoisin, Tallinnan laivalta eteläisin havainto, Keinänen sanoo.

KAISU PURANEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011122 ... 3_uu.shtml
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Missä he ovat???

Post by Tottijärven Tolppa »

Esko Sirkka löytyi
20.12.2011


29.11.2011 kadonnut Esko Sirkka löytyi kuolleena 19.12.2011 noin puolen kilometrin päästä kodistaan, Itäväylän ja Länsimäentien risteyksen läheltä voimalinjan alta heinikosta. Hänet löysi tuttava, joka oli jatkanut etsintöjä yksin ulkona liikkuessaan. Esko Sirkkaa etsittiin tuloksetta useita kertoja poliisin ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimesta. Poliisi sai yleisöltä satoja vihjeitä Esko Sirkasta, mutta ne eivät johtaneet hänen löytymiseen. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta ja tutkintaa jatketaan kuolemansyyn selvittämisenä.
http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/ ... 6B00662A4F

No niin, yksi viidestä selvä, mutta missä ovat nuo neljä muuta??
User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Missä he ovat???

Post by Harriet »

Esko Sirkan tapaus ei sitten olekaan henkirikos kuten roskalehdet aluksi uutisoivat.

Pääasia että saa lööpin aikaisenski 'raaka murha', ei mitään tekemistä tosiasioiden kanssa.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Missä he ovat???

Post by Uutisvastaava »

Kadonnutta vanhusta ja museoautoa etsitään keväällä helikopterilla
Tiistai 31.1.2012 klo 10.33

Joulukuun alussa Kemissä kadonnut Aarne Anttila, 93, on yhä kateissa harvinaisen museoautonsa kanssa.

Anttila nähtiin viimeksi 2. joulukuuta Citymarketin pihassa.

Hän ja vuoden Peugeot 203-museoauto olivat tuttu näky Kemissä. Sekä mies että auto katosivat oudosti tavallisella kauppamatkalla.

- Tiedämme varmasti, että hän oli siellä Citymarketin parkkipaikalla tuolloin. Hänellä oli tapana käydä usein siellä asioilla, kuten ruokailemassa lähistöllä olevissa ravintoloissa, kertaa rikosylikonstaapeli Vesa Keinänen Peräpohjolan poliisilaitokselta.

Keinäsen mukaan tapaus on herättänyt Kemissä suurta mielenkiintoa. Vihjeitä poliisi on ottanut tasaisesti vastaan, mutta varsinainen johtolanka puuttuu edelleen.

- Teoriani mukaan hänet löydetään mahdollisesti Kemin edustalta vedestä. Keväällä helikoptereiden kanssa käynnistetään sitten uudet etsinnät, kunhan lumet sulavat.

Keinäsen mukaan on myös mahdollista, että Anttila on suistunut autoineen tieltä metsikköön. Rikosylikonstaapeli pitää tällöin todennäköisenä, että 93-vuotias Anttila on saanut ajaessaan sairauskohtauksen. Tämän takia poliisi aikoo myös haravoida alueen tienvarsia.

- Tälle miehelle ei ole tyypillistä kadota ilmoittamatta.

Rikosylikonstaapeli muistuttaa, että kaikki katoamiseen johtaneet vaihtoehdot ovat yhä auki. Rikoksen mahdollisuutta ei ole poissuljettu.

JENNA HEINO

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012013 ... 0_uu.shtml
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Missä he ovat???

Post by Uutisvastaava »

Aarne kateissa jo kolmatta kuukautta - poliisilla tietty epäily
Julkaistu: 17.02.2012 12:37


Joulukuun toinen päivä kadonneen 93-vuotiaan Aarne Anttilan kohtalo on edelleen mysteeri.
Mies katosi perjantaiaamuna näyttävän vuoden -59 mallin Peugeot 203 -henkilöautonsa kanssa.

Hän on ollut kadoksissa yli kaksi kuukautta eikä poliisi ei voi tällä hetkellä tehdä oikein mitään.

- Poliisi on tehnyt kaiken mahdollisen ja tekee edelleenkin kaiken mahdollisen aina, kun vihjeitä tulee, kertoo tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Miia Lehtinen.

Ongelmana on, ettei vihjeitä oikein tule.

Mitään ratkaisevaa ei ole tullut esiin viime aikoina.

- Tällä hetkellä ei ole oikein mitään mitä voisimme tehdä, Lehtinen kertoo tuskastuneena.

Kemin Kivikolla asuva Anttila nähtiin katoamispäivänsä aamuna ainakin kaupassa Kemin keskustassa sekä eteläisellä hautausmaalla.

Viimeinen havainto hänestä on Kemin Citymarketin pihalta.

Kadonnutta on etsitty Kemin, Tervolan, Tornion ja Ylitornion alueilta. Merivartioston sukeltajat ovat käyneet läpi Kemin satama-allasta ja läheisiä vesialueita.

- Kyllä tässä on mielessä, että auto olisi vedessä. Tämä on ensimmäinen epäily meillä, tutkinnanjohtaja paljastaa.

Lumen vuoksi poliisi ei voi kuin odottaa.

- Nyt vain odotellaan ja tehdään maastoetsintöjä helikopterin avulla sitten, kun lumet lähtevät, rikoskomisario sanoo.

Kaikista mahdollisista havainnoista pyydetään ottamaan virka-aikana (kello 8-16) yhteyttä Peräpohjolan poliisilaitoksen rikostorjuntayksikköön numeroon 0718766154 ja virka-ajan ulkopuolella hätäkeskukseen 112.
Emma Grünn
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/aarne ... 46379.html
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
terho
Posts: 5
Joined: Tue Jul 10, 2012 6:01 pm

Re: Missä he ovat???

Post by terho »

Vaasalainen 14v.tyyttö kuukauden kadoksisa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071 ... 9_uu.shtml

17v. Kim Hytönen Porvoo, katosi 8.7

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071 ... 6_uu.shtml


Toivotaan, että nämä teinit ovat niitä ns. vapaaehtoisesti kadonneita, kun kesä, kaverit ja kalja houkuttaa kotia enemmän.


EDIT: molemmat löytyneet.
Post Reply