Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
härkä
Posts: 7017
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006636338.html
Sini Ruohonen, 25, on kadonnut – poliisi julkaisi tuntomerkit ja pyytää havaintoja
Sini Ruohonen on nähty viimeksi perjantaina 11. syyskuuta 2020.

Lounais-Suomen poliisilaitos pyytää havaintoja 25-vuotiaasta Sini Ruohosesta.
Ruohonen on poistunut kodistaan Pöytyällä perjantain 11.9.2020 illan aikana.
Kadonnut on noin 170 senttimetrin pituinen. Kadotessaan hänellä on ollut musta takki, harmaat housut ja mustat Crocs-jalkineet.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ja silminnäkijöistä ilmoittamaan havainnoistaan puhelimitse 0295417259, sähköpostitse [email protected] tai whatsapp 050 4117 655.

Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7017
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by härkä »

Minfon puolella näkyi olevan viesti , että kadonneen omaisen fb-sivulla olisi ollut maininta kadonneen löytymisestä. ( Toivotettu hyvää taivasmatkaa )
Voi hyvinkin olla noin.

Crocsit olivat alkuun tarkoitettu veneilykengiksi. Taitavat kellua , en ole kokeillut.
60-70 - lukujen vaihteessa olivat aidot ( aidot ja aidot :mrgreen: ) hollannikkaat muodissa.
Puukenkä ainakin kellui. On monta omakohtaista kokemusta. Kenkä nimittäin voi luisua jalasta veneeseen noustessa ja myös siitä poistuessa. Varsinkin , jos laituri on korkealla.

Tuskin nuo crocsit ovat kovin oivalliset jalkineet maastossa menoon kuitenkaan.
Yllättävän paljon näkee muuten crocseja ikä-ihmisillä es. ruokakaupoissa.
https://hollanti.info/puukengat/
Linkissä puukenkä historiaa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 3764
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by -Uta- »

Pöytyällä kadonneen Sini Ruohosen katoamista tutkitaan henkirikoksena.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... sena_93466
20.09.2020 klo 12.48
Lounais-Suomi

Kadonneeksi ilmoitetun Sini Ruohosen katoamista tutkitaan henkirikoksena Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Rikoksesta epäilty on otettu kiinni torstaina 17.9.2020 poliisin omien tutkimusten perusteella. Epäilty on kuulustelussa kertonut surmanneensa Ruohosen ja hän on selventänyt tapahtumien kulkua. Sini Ruohonen on löydetty kuolleena.

Rikosnimikkeenä on tällä hetkellä tappo, ja se voi tutkinnan edetessä vielä muuttua. Epäiltyä esitetään vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Tekotavasta, epäillyn henkilöllisyydestä tai muista esitutkinnassa ilmi tulleista seikoista ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää, koska poliisi haluaa kunnioittaa omaisten suruaikaa sekä esitutkinta on alkuvaiheessa.
User avatar
härkä
Posts: 7017
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by härkä »

Vai niin siinä on käynyt.
https://www.avl.fi/2020/09/kadonneen-na ... poytyalla/
Image

Linkin ja kuvan mukaan " kadonnut " noilta kulmin.-
Henkirikos voitu suorittaa sisätiloissa ja ruumis sitten vaan johonkin.
Crocsit sattuneet olemaan jaloissa tai sitten on sovellettu kiireessä ??
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 3764
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by -Uta- »

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi Sini Ruohosen taposta epäillyn
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... llyn_93496
21.09.2020 klo 13.07
Lounais-Suomi

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut tänään Sini Ruohosen taposta epäillyn miehen todennäköisin syin. Tapauksessa ei tässä vaiheessa tiedoteta enempää, koska esitutkinta on alkuvaiheessa. Esitutkinnasta tiedotetaan aikaisintaan viikolla 40.
User avatar
-Uta-
Posts: 3764
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by -Uta- »

IL:n tiedot: Perheenäiti Sinin taposta epäillään aviomiestä – silminnäkijä kuvasi poliisin tutkimassa kotitaloa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5939 ... 257346d0d3
Eilen klo 11:32 (muokattu eilen klo 15:11)

Pöytyän henkirikoksessa on Iltalehden tietojen mukaan kyse perheväkivallasta.
- Poliisi epäilee Sini Ruohosen taposta uhrin aviomiestä.
- Pariskunnan kotitalo joutui poliisitutkinnan kohteeksi jo samana päivänä, kun uutisvälineet julkaisivat naisesta katoamisilmoituksia.
- Poliisi on saamassa hyvän kuvan tapahtumista, sillä epäilty on tunnustanut surmateon ja vainaja on löytynyt.

Image
Uhrin ja epäillyn kotitalolla oli tiistaina näkyvää poliisitoimintaa. Kuvassa näkyvän partion ohella kiinteistöllä työskenteli siviilipukuisia poliiseja. LUKIJAN KUVA


Kadonneen perheenäidin Sini Ruohosen, 25, taposta epäilty on uhrin oma aviomies.

Poliisi vaati 30-vuotiasta miestä vangittavaksi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Poliisi on arvioinut henkirikoksen tekoajaksi 11.-12. syyskuuta. Tekopaikka on Pöytyä.

Oikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä teosta. Syytteennoston määräpäiväksi asetettiin 3. joulukuuta, eli asia edennee käräjäoikeuden pöydälle vielä ennen vuodenvaihdetta.

Uhri ja epäilty ovat olleet naimisissa Iltalehden tietojen mukaan vuodesta 2016. Osapuolet ovat sosiaalisen mediansa perusteella eläneet suhteellisen normaalilta vaikuttavaa perhe-elämää ja hoitaneet kahta pientä lasta.

Poliisi ei ole toistaiseksi tiedottanut epäillyn henkirikoksen taustoista juurikaan. Tiedossa on, että epäilty otettiin kiinni viime torstaina.

Poliisi toimitti jonkinlaista tutkintaa kaksi päivää ennen kiinniottoa omakotikiinteistön alueella Pöytyällä. Iltalehden tietojen mukaan kiinteistö on sekä uhrin että epäillyn yhteinen kotiosoite. Paikalla havaittiin useita tunnuksettomia autoja. Poliisit liikkuivat suureksi osaksi siviilivaatteissa, mikä viittaa rikostutkintaan.

”Katosi” kotitaloltaan
Poliisi myös eristi paikkoja kiinteistön liepeillä. Tiedossa ei ole, miksi maastoalueet kiinnostivat tutkijoita. Talo sijaitsee suhteellisen syrjäisellä maaseutualueella.

Henkirikosasian tärkein todiste eli vainaja on poliisin mukaan löytynyt. Tutkinta hankki kiinniottoon riittävät tiedot poliisin omilla tutkimuksilla. Ensitiedon mukaan aviomies on tunnustanut surmanneensa uhrin ja selvittänyt tekoa ja siihen liittyviä tapahtumia.

Varsinaissuomalaista miestä ei ole aiemmin tuomittu rikoksista ainakaan kotialueensa käräjäoikeudessa. Mies on kuitenkin ollut rahaongelmissa kolmen viime vuoden aikana ja joutunut velka-asioiden takia tuomioistuimeen.

Katoamistutkinnassa läheiset kertoivat viimeiseksi havaintoajankohdaksi saman yön kuin minä Ruohosen epäillään joutuneen surmatuksi. Ei ole tiedossa, oliko tieto peräisin aviomieheltä tai mikä hänen asemansa tutkinnassa oli tässä vaiheessa. Uhri ilmoitettiin kadonneeksi nimenomaan kotinsa liepeiltä. Poliisi julkaisi katoamisilmoituksen tiistaina 15. syyskuuta, kolmantena päivänä katoamisen jälkeen.

Epäilty selvittänyt taustoja
Vangitsemisvaatimuksen toimittanut tutkinnanjohtaja Juhani Malmberg sanoo, että esitutkinnassa on yhä tehtävää siitä huolimatta, että syytteennoston määräpäivä asetettiin vain reilun kahden kuukauden päähän. Poliisi lupaa lisätietoja aikaisintaan ensi viikolla.

– Tapahtumien kulku pitää saada varmistettua epäillyltä. On myös muita henkilöitä, joita pitää kuulla esitutkinnassa. Emme halua muokata ihmisten mielikuvia median kautta, rikoskomisario Malmberg perustelee.

Malmbergin arvion mukaan tapaus on muutoin luonteeltaan sellainen, että poliisi aikoo tiedottaa siitä tulevaisuudessa. Alkuvaiheessa tutkinnanjohtaja sanoo haluavansa suojella myös uhrin omaisia, joiden on syytä saada ensitiedot poliisilta median sijaan.

– Epäilty on myöntänyt aiheuttaneensa kuoleman. Tekotapaan en ota kantaa. Se tulee jossain vaiheessa julkisuuteen.

Päivitys 21.9.2020 kello 13.19 ja 15.11: Lisätty tiedot vangitsemispäätöksestä ja tutkinnanjohtajan kommentit.

SOLMU SALMINEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 3764
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by -Uta- »

Vielä viikkoa aiemmin kotona juhlittiin syntymäpäiviä
- surmatun perheenäidin kuvista välittyy tavallinen perhearki
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006644191.html
Anna-Maija Naakka, Miikka Hujanen
11:06

Image
KUVA: BO STRANDEN


Poliisi otti viime torstaina kiinni miehen, joka vangittiin maanantaina todennäköisin syin epäiltynä 25-vuotiaan perheenäidin Sini Ruohosen taposta.

Pöytyällä henkirikoksen uhriksi joutuneen 25-vuotiaan Sini Ruohosen puoliso on myöntänyt aiheuttaneensa Ruohosen kuoleman. 30-vuotiaalla miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Poliisi otti viime torstaina kiinni miehen, joka vangittiin maanantaina todennäköisin syin epäiltynä 11.–12. syyskuuta tapahtuneesta taposta.

Uhri ilmoitettiin kadonneeksi perjantain 11. syyskuuta jälkeen, ja poliisi pyysi hänestä havaintoja kuvan ja tuntomerkkien kanssa. Katoamisilmoituksen mukaan hän oli lähtenyt kotoaan iltamyöhään eikä ollut tullut takaisin. Perheen kotitalo sijaitsee pihatien päässä harvakseen asutulla maaseudulla.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuulusteluilla ja tapahtumien kulun selvittämisellä.

Pariskunnalla on kaksi alle viisivuotiasta poikaa. Vielä pari viikkoa ennen Ruohosen katoamista hän oli lisännyt Instagram-tililleen kuvan, jossa perhe viettää nuoremman pojan syntymäpäiviä. Pöydälle on nostettu vihreä, traktorin muotoinen kakku.

Enimmäkseen perheen sosiaalisen median tileillä oli hiljaista. Ruohonen otti kuvia lähinnä lapsista ja lasten kanssa touhuilusta, normaalista perhe-elämästä. Kuvissa esiintyy myös monenlaisia eläimiä, kissoja, koiria, kanoja ja lampaita. Perheellä oli useita lemmikkejä ja kotieläimiä.

Puolison – taposta epäillyn miehen – sometileillä on vielä hiljaisempaa. Näkyvissä on vain muutamia kuvia ja niissä mies esiintyy lasten kanssa.

Pariskunnan häitä juhlittiin vuonna 2016, reilu vuosi kihloihin menon jälkeen. Pariskunnalla ei ollut avioeroa tai muitakaan käräjäasioita vireillä.

Poliisi ei ole kertonut surmapaikasta mitään, ja pihatietä vartioivien muovinauhojen syitä voi vain arvailla. Taposta epäillyn miehen auto on edelleen syrjässä maaseudulla sijaitsevan talon pihalla. Sen takana näkyy keinuja ja leluja.

Syyttäjän on määrä nostaa syytteet Ruohosen surmasta 3. joulukuuta 2020 mennessä.

Juttua korjattu 22.9. kello 11.31. Uhrin puolisoa epäillään tällä hetkellä taposta, ei murhasta, kuten jutun yhdessä kappaleessa virheellisesti kerrottiin.
User avatar
härkä
Posts: 7017
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by härkä »

Pieni huomio.
Pöytyän raitti oli maanantaina päivällä hiljainen. Pitseriassa oli lounasaikaan vain pari ruokailijaa, ja kaupan ovi kävi harvakseltaan. Uutinen vangitsemisesta ei ollut vielä levinnyt laajalti reilun 8 000 asukkaan kuntaliitoskunnassa. Monikaan IS:n jututtamista kyläläisistä ei tiennyt, mistä on kysymys. Vastaukset olivat vaisuja ja varovaisia. Edes paikallislehti ei ollut maanantaiaamuun mennessä raportoinut tapauksen uusimmasta käänteestä. Kunnanjohtaja kertoi IS:lle palanneensa juuri lomalta ja lukeneensa tragediasta lehdestä aivan hetki sitten. Pöytyä on pinta-alaltaan laaja, mikä voisi selittää sitä, että puskaradio ei ole toiminut erityisen ripeästi.
Ote on IS:n jutusta.

Pienten paikkakuntien tilattavat lehdet ja ilmaisjakelulehdet eivät yleensä kirjoita kuin hyvin yleistävästi.
Johtunee siitä , että omistajataho ynnä toimittajat ovat paikallisesti kansan kanssa kokoajan tekemisissä ?
Ja toki mainostulotkin saattavat olla taustalla ?

En tiedä varmasti , mutta oletan noin voivan olla.
Sosiaaliporno jää siten pois ? :mrgreen:

Katoamistapauksissa joskus , saa puolestaan hyvinkin tarkkaa tietoa paikoista.
( On muutamia esimerkkitapauksia muistissa )
Jos vaan maksumuurien taakse pääsee kipuamaan ? :lol:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 3764
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by -Uta- »

Jatkotiedote Pöytyällä tapahtuneeseen henkirikokseen
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... seen_93601
25.09.2020 klo 14.10
Lounais-Suomi

Poliisi on aikaisemmin tällä viikolla tiedottanut, että Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut Sini Ruohosen taposta epäillyn miehen. Asiasta on liikkunut Pöytyällä paljon huhuja ja epätietoisuutta, tästä syystä poliisi tiedottaa lyhyesti esitutkinnan tässä vaiheessa.

Epäilty on ollut kuulusteluissa yhteistyökykyinen ja vastannut hänelle esitettyihin kysymyksiin. Ruohosen ruumis löytyi maastosta, eri paikasta kuin missä henkirikos on tapahtunut. Katoamisesta poliisille ilmoitti uhrin aviomies. Poliisin epäilykset rikoksen mahdollisuudesta heräsivät hyvin nopeasti ilmoituksen teon jälkeen.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan ensi viikon aikana tai heti, kun esitutkinta on siinä vaiheessa, että tiedottaminen on mahdollista.
User avatar
-Uta-
Posts: 3764
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Sini Ruohonen 25v Pöytyä, Kyrö 11.9.20

Post by -Uta- »

Pöytyällä kadonneen Sinin taposta epäilty aviomies määrätään heti mielentilatutkimukseen.
Mielentila tutkitaan jo esitutkinnan aikana.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/60f9 ... de5e5b94de
Eilen klo 11:00

Pöytyällä kadonneen ja sittemmin löydetyn Sini Ruohosen taposta epäilty aviomies on määrätty mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana.

Käräjäoikeus päätti asiasta eilisessä pakkokeinoistunnossa. Tuomioistuimen mukaan syyttennoston määräpäivälle ei ole ainakaan tähän asti haettu jatkoa, eli esitutkinnan ja syyteharkinnan pitäisi olla valmis 3. joulukuuta mennessä.

Poliisi alkoi epäillä henkirikosta, kun Ruohonen ilmoitettiin kadonneeksi kotoaan. Aviomies on myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman. Ruumis löytyi kätkettynä pariskunnan kotitalon läheltä.

30-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen henkirikokseen 11.–12. syyskuuta.

SOLMU SALMINEN /IL
Post Reply