Pielavesi - Janne Huttunen, viim. havainnot 8.10.2020

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
lightning
Posts: 52
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Pielavesi - Janne Huttunen, viim. havainnot 8.10.2020

Post by lightning »

Oisko kellään laittaa karttalinkkiä yms mistä kohtaa Janne auto löytyi,miten kaukana Rillakivestä.
User avatar
härkä
Posts: 7043
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pielavesi - Janne Huttunen, viim. havainnot 8.10.2020

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/66f1 ... fdfcda9aa4
Poliisi sai selville, ettei Janne Huttunen ollut katoamispäivänään oikeasti menossa töihin: ”Täysi mysteeri”

Janne Huttunen on ollut kateissa jo lähes kuukauden.
Kadonneen Janne Huttusen etsintöjä on edelleen jatkettu.Kadonneen Janne Huttusen etsintöjä on edelleen jatkettu.
Kadonneen Janne Huttusen etsintöjä on edelleen jatkettu. IL-KUVAYHDISTELMÄ
Itä-Suomen poliisi ei ole saanut ratkaisevia vihjeitä Pielavedellä kadonneen Janne Huttusen tapauksesta.

Viimeksi viikonloppuna Huttusen auton löytöpaikan lähistöllä on tehty maastoetsintöjä, mutta mitään ei ole löytynyt.
Poliisi on kuitenkin edistynyt omissa tutkimuksissaan ja saanut muun muassa selville, että Huttunen ei ollut oikeasti menossa töihin katoamispäivänään.

Poliisi tiedotti 45-vuotiaan Huttusen katoamisesta 17. lokakuuta. Viimeiset havainnot hänestä on tehty 8. lokakuuta, jolloin hän kertoi lähtevänsä töihin Pyhäjärvelle. Tämän jälkeen häneen ei ole saatu yhteyttä.
– Se ei ole ollut ihan täsmällinen se hänen kertomansa. Ei hänellä ole ollut sinne silloin aitoa menoa, rikosylikonstaapeli Jari Rytkönen muotoilee.

Huttusen auto löytyi 10. lokakuuta Pielaveden ja Pyhäjärven rajan tuntumasta, läheltä niin sanottua ”Rillan kiveä”.
Rytkösen mukaan myös kadonneen autoa on tutkittu, eikä siitä ole löytynyt mitään sellaista vikaa tai muuta syytä, joka selittäisi auton jättämisen syrjäiseen paikkaan.
– Se on nyt täysi mysteeri, minkä takia auto on sinne jätetty.

Rytkösen mukaan poliisi selvittää, onko Huttunen syystä tai toisesta kadonnut vapaaehtoisesti, mutta myöskään rikoksen mahdollisuutta ei ole saatu suljettua pois. Yksi vaihtoehto on, että Huttunen on noussut johonkin autoon – vapaaehtoisesti tai vastentahtoisesti.
Paikka on niin syrjäinen, että jos Huttunen on jonnekin kauemmas paikalta lähtenyt, sen on täytynyt tapahtua toisella ajoneuvolla.

Hankala paikka
Rytkönen sanoo, että auton löytöpaikan lähimaasto on haasteellista etsijöille, sillä alueella on laajoja metsäalueita eikä juuri lainkaan asutusta.
Auton löytöpaikan lähellä on myös vesialue, jolla on tarkoitus vielä lähiaikoina tehdä etsintöjä. Orastava talven tulo luo etsijöille kiirettä.

Poliisi kaipaa Huttusesta edelleen vihjeitä.

Poliisi on julkaissut kuvan Janne Huttusesta. Hän on on noin 178 senttimetriä pitkä. Havainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjesähköpostiin osoitteeseen [email protected] tai vihjenumeroon 0295 415 232.

Tuollainen uusi juttu.
Rikoksen mahdollisuuskin siis on poliisin mukaan.

Aivan tarkkaa karttalinkkiä en nyt ehdi kaivamaan , mutta melko liki sitä Rillankiveä autolla näkyisi pääsevän.( Paikka ei tarkalleen jutuista käy ilmi. )
Aiemmassa viestissäni olen laittanut google-mapsin linkin Rillankivestä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
lightning
Posts: 52
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Pielavesi - Janne Huttunen, viim. havainnot 8.10.2020

Post by lightning »

Aivan,siitä kiitos.Metsäauto tie sana hämmentää ja kun vielä kerrottu Jannen auton löytyneen läheltä Rillankiveä.Google mapsin satelliittikuvissa näkyy jonkinlainen soranotto paikka ym.
monoliitti
Posts: 975
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Pielavesi - Janne Huttunen, viim. havainnot 8.10.2020

Post by monoliitti »

Itsemurhaanhan tämä selvästi viittaa. Täältäkäsin ei tiedä hänen tuttavapiiriään eikä elämäntapojaan . Rillankiven luokse olisi helppo sopia kohtaaminen kaukaa tulevan kanssa , mutta silloin luulisi autoon jääneestä puhelimesta löytyvän yhteystietoja.
lightning
Posts: 52
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Pielavesi - Janne Huttunen, viim. havainnot 8.10.2020

Post by lightning »

-Uta- wrote: Wed Oct 21, 2020 6:30 pm Kateissa olevan Janne Huttusen, 45, puhelin löytyi
- poliisitutkinta käynnistyi metsämiehen epäilyttävästä autohavainnosta

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kat ... #gs.j9r0mq
JULKAISTU 12 TUNTIA SITTEN

Keiteleläinen Janne Huttunen ilmoitti toissa viikon torstaina 8. lokakuuta lähtevänsä kotoaan töihin Pyhäjärvelle. Paikkakuntien välinen matka on reilut 60 kilometriä, mutta mies ei koskaan saapunut perille.

Poliisin mukaan Huttusella ei ollut varsinaista vakituisempaa työtä Pyhäjärvellä, mutta hän vietti paikkakunnalla aikaa muiden yhteyksien vuoksi.

Virkavalta alkoi tutkia tapausta lauantaina 10. lokakuuta, kun paikallinen metsämies ilmoitti hylätystä autosta Rillankiven läheisyydessä syrjäisen metsäautotien varrella. Rillankivi on siirtolohkare ja rajamaamerkki Pielaveden, Pihtiputaan ja Pyhäjärven kuntien rajalla. Nähtävyys sijaitsee noin puolivälissä matkanvartta Keiteleeltä Pyhäjärvelle.

Metsämies oli nähnyt auton samalla paikalla syrjäisen metsätien varressa harvaan asutulla alueella jo perjantaina. Hänen epäilyksensä heräsivät, kun erikoiselle paikalle parkkeerattu auto ei ollut lauantaihinkaan mennessä hievahtanut. Hän ilmoitti havainnostaan poliisille. Partio lähti tarkistamaan asiaa.

Näin tutkinta käynnistyi
Kun auton omistaja selvisi, virkavalta lähestyi Huttusen omaisia. Ilmeni, ettei kukaan ollut saanut häneen yhteyttä torstain jälkeen. Viimeiseksi Huttuseen oli ollut yhteydessä hänen ystävänsä.

– Hän asuu vanhempiensa luona Keiteleellä. Kun kyse on aikuisesta ihmisestä, omista menoista ei välttämättä ihan päivittäin toisille ilmoitellakaan. Siksi kukaan ei ollut osannut katoamista epäillä. Omaiset vasta myöhemmin tähän havahtuivat, kertoo rikosylikomisario Jari Rytkönen Itä-Suomen poliisista.

Metsämiehen ilmoittaman autohavainnon jälkeen poliisi suoritti Rillankiven lähiympäristössä etsintöjä. Vahvoista epäilyistä huolimatta mitään ei löytynyt. Etsintöihin on poliisin lisäksi tähän mennessä osallistunut noin kolmekymmentä vapaaehtoista etsijää useana päivänä.

Rytkösen mukaan maastossa on liikuttu myös kahden poliisikoiran kanssa. Rillankiven lähistöllä oleva metsälampi on myöskin tutkittu sukeltajien ja ruumiskoiran avustuksella, tuloksetta. – Alueella on kuitenkin seuranta päällä koko ajan, tutkinnanjohtaja sanoo.

Huttusen puhelin on poliisin hallussa. Se oli jätetty autoon. Rytkönen ei tutkinnallisista syistä kommentoi, löytyikö autosta jotakin omaehtoiseen katoamiseen viittaavaa. - Tietenkin meillä oli vahva epäily, että hän olisi löytynyt jostakin auton lähettyviltä. Koska näin ei ole, herää kysymys onko hän jossakin muualla.

Mikä katoamisen selittäisi?
Rikosepäilyjä ei tässä vaiheessa poliisitutkintaa ole noussut esiin, mutta viitteitä omaehtoisestakaan katoamisesta ei sen koommin virkavallalla ole. – Tietenkin poliisi varautuu pahimpaan, eli josko jotakin on sattunut. Poliisilla ei ole tietoja siitä, mistä syystä hän olisi kadonnut omasta halustaan, Rytkönen kertoo.

Poliisi on saanut Huttusen liikkeistä useita vihjeitä, mutta ne koskevat aikaa ennen katoamisajankohtaa. Rytkösen mukaan tällaisetkin tiedot ovat edelleen olennaisia tutkinnan kannalta.

– Jos joku olisi ollut häneen yhteydessä ja tietäisi, onko Huttunen puhunut mitään sellaista, joka tämän katoamisen selittäisi. Omaiset ovat tietenkin hyvin hädissään ja huolissaan, tutkinnanjohtaja toteaa.

Janne Huttunen on noin 178 senttiä pitkä ja 75-kiloinen. Häntä koskevista havainnoista pyydetään yhä ilmoittamaan poliisin vihjesähköpostiin [email protected] tai numeroon 0295 415 232.
Eihän Jannen auto ollut ehtinyt olla paikallaan kuin yhden vuorokauden. Onhan autoja ollut paikoillaan jopa viikon verran,ilman että kukaan on puuttunut asiaan. Auto oli tietenkin outo,se ei ollut kenenkään tuon metsämiehen kollegan,eikä hänen tuttunsa auto.Marja-ja sienestysaika mennyt jo ohi. Toinen,juttu oliko sen Jannen auton ovi löydettäessä auki? Luulisi,että tuo on se syy,miksi tämä metsämies kiinnitti autoon huomiota,luulisi myös,että julkisuudessa tuollainen seikka olisi mainittu. Muutenkin metsämies sanana on hiukan epämääräinen,mieleen tulee ensimmäisenä piekkari olalla metsissä samoileva erakkomainen ukkeli,ei metsätöitä metsässä tekevä henkilö,eli metsuri tsm.
Post Reply