Erik Sarinin tapaus

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Pk_etsijä
Posts: 257
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

Erik Sarinin tapaus

Post by Pk_etsijä »

Pk_etsijä
Posts: 257
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by Pk_etsijä »

Tuo Erikin tapaus on myös melko kiinnostava. Nuo kaivokset olisivat seuraava tarkastelun kohde. Syvin olisi tietojen mukaan 51m, joka kätkee kyllä kropan jo hyvin, pintaannousu tuossa syvyydessä ja kaivoksen kylmyydessä lähes mahdotonta. Liekö tuolloin -80 luvun lopulla on ihan pelkällä palolaitoksella ollut valmiuksia sukeltaa 50m syvyyteen, toki puolustusvoimilla on voinutkin olla, mikäli ovat pyytäneet virka-apuja. Kun tuo syvyys luetaan jo syväsukellukseksi.
Mutta miten Erik olisi joutunut kaivokseen? Ensimmäisenä mieleen tulee henkirikos. Jutussa oli mainintaa verijäljistä/raahausjäljistä, mutta niitä ei varmuudella voida yhdistää tähän tapaukseen. Toiseksi tulee omaehtoinen katoaminen, mutta miksi? Kyllähän noita sekoiluja on varmasti katoamistapauksissakin tullut vastaan, kun kroppa on löydetty mitä oudommasta paikasta, mm 20 vuotta kateissa ollut helsinkiläismies, joka löytyi Vantaalaisen teollisuuskiinteistön savupiipusta rakennuksen purkutöiden yhteydessä..
User avatar
härkä
Posts: 7025
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by härkä »

https://www.google.com/maps/place/Kaivo ... 24.8692034
Image

Olikohan tuo taksikuskin piirtämä Shell huoltoasema tuohon aikaan ?
Sama kun nyt googlemapsissa oleva Nesteen kylmäasema ?
Olen kyllä jopa käynyt ko. asemalla , mutten muista , minkä ketjun se silloin oli ?
juuri 80 ja 90-luvuilla.
Sarinin tarkka osoite ei tule tuossa MTV:n jutussa esiin , mutta varmaan se on jossakin sanottu.
Mielenkiintoinen paikkahan tuo on.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2397
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by Queen »

Tämä taksikuskin kertomus on tietysti mielenkiintoinen, mutta oliko asiakas Erik Sarin. Kuski ei sitäkään varmaksi muistanut, minä yönä kuljetus tapahtui. Oliko se 3.11. vai 10.11. päivän yö.
Taksikuski oli kertonut kuljetettavalla olleen pitkähkö beige takki.
Erikillä oli puna/vaal.pun./siniraidallinen toppapusero.
Kuljetettava oli puhunut Saabinsa huonoista takarenkaista. Erikillä ei ollut Saabia.
Kuljetettava oli sanonut lähtevänsä perjantaina perheensä kanssa maalle. Erikillä oli vaimo, mutta ei lapsia. Seuraavana viikonloppuna he olivat suunnitelleet lähteä Mari-vaimon kotiseudulle käymään.

Tuon kaivoskuilun aitojen sisäpuolelle ei vahingossa voinut eksyä.
Palokunnan sukeltajat mahdollisuuksiensa mukaan olivat tutkineet kaivoskuilun onkalot.

Yöllä oli ollut pakkasta 16 astetta, oli siis ollut harvinaisen kylmä ilma.
Kaivoskuilut olivat jäässä, eikä pinnassa näkynyt reikiä.

Vasta huhtikuussa 1989 poliisin pakeille tuli vantaalainen mies Aarne (nämä nimet muutettu kait). Aarnen kaveri Pekka oli kertonut muutama viikko takaperin, että heidän yhteinen tuttunsa Vesa oli sanonut nähneensä kaivokselle johtavan tien lumessa kahdet miesten kengänjäljet, verta ja raahaamisen merkkejä. Jäljet olivat johtaneet kaivoskuilun lähelle.
Aarne oli käynyt etsimässä jälkiä, mutta hän ei nähnyt niitä. Aarne uskoi, että Pekka oli puhunut ns. lämpimikseen.
Toukokuussa poliisi tavoitti Vesan kuultavaksi. Hän oli kertonut talvella, pari viikkoa sen jälkeen, kun poliisi oli alkanut etsiä Erikiä, kävelleensä ko. paikalla Pekan kanssa ja havainneensa lumessa jotain punaista, mikä saattoi olla verta tai vaikkapa limonadia, sekä jäljet. Hän oli arvellut kaverilleen Pekalle, olisiko joku saanut siellä turpaansa.

(Olen kerännyt näitä tietoja kirjasta Ei jälkeäkään.)
Ihmetyttää nuo "jälkijutut". Jos jäljet huomattiin siis Erikin katoamisesta jonkun viikon kuluttua, kuinka Aarne olisi olettanut, että ne vielä keväällä olisi siellä, kun kerta niitä etsimään meni?
Toinen asia: Aarne oli alunperin sanonut, että Pekka oli sanonut, että Vesa oli nähnyt jäljet. Pekkahan oli sitten kuitenkin Vesan kertoman mukaan itse mukana. Hänkö ei nähnyt mitään?
monoliitti
Posts: 968
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by monoliitti »

Sarlinin osoite oli Kaivokselantie 4 c Kaivoskuiluja on tyrkytetty monenkin Martinlaakson radanseudun kadonneen kohtaloksi. Itse uskon Sarlinin viedyn elävänä tai ruumiina autolla muualle. Kaivoskuiluun olisi pitänyt ruumista kantaa tai raahata puolikilometriä talojen ja valaistusten ohi, nousten lopuksi ylämäkeen kaivoskallioille. Ehkä vähän helpompi kantaa ruumis Mätäojapuroon, mutta saman valaistusten läpi sinnekin. Keskiyö tosin ,mutta yksikin näkijä riittänyt paljastumiseen.
Onko Sarlinin myöhemmin riidellyllä sukutilalla Vantaalla, asunut tuolloin Sarlinin sukulaisia. Tyypillinen humalaisen päähänpistohan olisi ollut lähteä lähistöltä tapaamansa puolitutun kanssa sinne tämän autolla.
User avatar
will
Posts: 2555
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am
Contact:

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by will »

Sillbölen kaivoksilla on ollut toistakymmentä louhintamonttua, joista osa täytetty. Topografikartalla vuodelta 1935 näkyy kuusi monttua ja seitsemäs Vaskivuoressa etelän suunnalla. Kuten uutinen kertoo, montut on aidattu 1988 mennessä ja muutenkin ovat arkeologisia kohteita, jollaiselle meneminen saatetaan huomata. Ehkä poliisi tiesi, miten aidan sisälle olisi päässyt. Liekö panssariverkkoaita rikottu, kuten pääkaupunkiseudulla oli tapana niille tehdä.

http://vanhatpainetutkartat.maanmittaus ... 1_1935.jpg
Sillbölen kaivokset ovat oikeassa yläneljänneksessä.

Aitaamishistorian alkua:
https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/rapo ... nsio_id=92

Kaivoshistoriaa ja kuvia sivulta 23 alkaen:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... bwOYIp12OC
Kuvan 16 kartalla esitetään 13 kaivosmonttua nimineen.

Julkaisussa on esitelty myös Kaarelan, Hämeenkylän ja Jupperin kaivosmonttuja, joista osa on yhä olemassa ja veden valtaamia.
monoliitti
Posts: 968
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by monoliitti »

Kaivos louhinnassa tietty kivilaatu säröilee laattamaiseksi . Kauan sitten kun alue oli maaseutua ja paikalle johti metsätie, olin isäni kanssa lastaamassa levymäisiä kiviä, jota paikalla oli valtavasti, kuorma automme lavalle. Omakotien pihoille ostettiin.
User avatar
härkä
Posts: 7025
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by härkä »

Hieman aikataulua Erikin katoamisillalle. Seurueessa olivat Erik, Pertti ja Martti ja Veikko (esimies).
Miesten keilausvuoro alkoi 15.30. Olutta juotiin.
Siirryttiin Torniin. O´Malleys -pubissa juotiin lisää.
Klo 17 mentiin saunomaan ja juotiin olutta.
18.45 - 20 siirryttiin takaisin pubiin. Jatkettiin juomista.
21.30 -22 Erik oli jo niin huonossa kunnossa, että työtoverit tukivat häntä kävellessä.
Ravintola Old Bakersiin ja Säkkipilliin ei päästy enää sisälle humalatilan vuoksi.
Työporukka siirtyi taksilla työpaikalle Tehtaankadulle. Perille saavuttiin klo 22 - 22.15. Martin mukaan Erik horjahti rapuissa seinää vasten pari kertaa, mutta ei loukannut itseään.
Työpaikan toimistossa nautittiin vajaat 2 pulloa viskiä.
Erikin saamasta palkankorotuksesta tuli eripuraa.
Erik oli kaatua kyljelleen lattialle, mutta sai pöydän reunasta kiinni. Martti auttoi takki päällä olleen Erikin nojatuoliin istumaan ja pani tämän pipon ja hanskat miehen viereen.
Miehet olivat puhuneet syömisestä, mutta ruuan ääreen ei oltu päästy. Vihdoin päästiin yksimielisyyteen siitä, että lähdetään syömään. Toiset eivät tienneet kuuliko Erik enää suunnitelmia. Erik sammui tuoliin ja jäi yksin toimistoon toisten lähtiessä klo 23.50.
Toiset lähtivät Martinaan syömään, mutta koska ravintola oli jo menossa kiinni, he eivät päässeet sisälle. Kolmikko käveli katua ylös työpaikan suuntaan. He päätyivät Kapteeninkadun ja Tehtaankadun kulman taksitolpalle. Esimies Veikko ja Pertti kinasivat palkankorotuksista. Pertti irtisanoutui kännipäissään työstään (tämä peruuntui miesten selvittyä).
Martti ja Pertti lähtivät tolpalta. Veikko palasi työpaikalle. Erik oli kadonnut. Pipo ja hanskat oli jäänyt miehen jälkeen.


Yllä Queenin tekemä kooste illan kulusta.
Queen ei itse jostain syystä päässyt tänään kirjautumaan Hejaciin.
Siksi minä postasin tuon.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2397
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by Queen »

Kiitos avusta. En tosiaan onnistunut eilen kirjautumaan. Juuri siinä kohdassa, kun olisi pitänyt päästä sisälle, pyydettiinkin uudelleen käyttäjätunnusta ja salasanaa. Nyt taas ei ole ollut ongelmia.

Tuosta palkankorotuksesta kinaamisesta ja riitelystä. Tällainen olisi oiva pohja isommallekin tappelulle, mutta poliisit olivat päätyneet siihen, ettei työkavereilla ollut osuutta katoamiseen. Kavereiden lausunnoissa oli kyllä ollut eriävyyksiä, mutta niiden katsottiin johtuneen humalatilasta.
Vielä lisäys: Poliisi oli tutkinut tuon firman autojen käytön tuolta ajankohdalta, eikä sieltä sitten kait mitään merkittävää löytynyt.
monoliitti
Posts: 968
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by monoliitti »

Tämä muistuttaa mystisyydessään Birgitta Siljanderin katoamista. Jäljet johtavat ovelle, josta ei kuitenkaan käyty. Tuskin pihalla hörhöjä ollut hengailemassa yöllä 16-pakkasessa ,joiden kanssa ehtinyt riitautua . Sarlinin kotirapussa lämmittelevä narkomaani olisi jättänyt ruumiin paeten , mistäpä autoa ruumiin poiskuljetukseen olisi saanut tai välittänyt hommata. Minfossa mainittiin lähistöllä tuolloin asuneen joitakin tyyppejä autossa.
Taksimatkustaja voinut todella olla joku muu. Tuskin poliisi kaikilla lähitalojen ovilla käynyt kyselemässä viitettä sopivasta . Talojen ihmiset puhuneet ja lukeneet katoamisesta, mutta harva syventynyt taksimatkustaja ongelmaan.
Humalaisilla tuntuu olevan joku vetovoima veteen. kadonneet, joiden viimeinen havaintopaikka etäällä rannasta, on usein löydetty ruumis vedestä. Ehkä tässäkin tapauksessa.
Post Reply