Erik Sarinin tapaus

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Pk_etsijä
Posts: 257
Joined: Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by Pk_etsijä »

Kävimme hieman kartoittamassa aluetta tuolla Kaivokselassa ja kaivoksilla. Sarinin kotoa kaivoksille on vajaa 1km matkaa. Kuvia kaivoskuiluista löytyy mm Pääkaupunkiseudun Etsintä ry fb sivustolta. Kaivoskuiluihin ei siis ihan hepposesti putoa, ensin pitää ylittää noin 1,5m korkea paaluaita, johon on hankala saada jalansijaa. Osa kuiluista on osittain kuivia tai vain vähän vettä pohjalla. Kaivoksilla myös kiipeilyseurat harrastaneet kiipeilyä. Kaivokset sijaitsevat myös yksityisalueella. https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/1508933
ponipoika
Posts: 14
Joined: Sun Oct 18, 2020 5:31 am

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by ponipoika »

Tämä Erikin tapaus minua aina välillä mietityttää. Tässä muutama ajatus tälle illalle: Erik oli jo varhain ilmeisesti erittäin humalassa, niin ettei yksin olisi suunnilleen pystynyt selviytymään (horjahtaminen, jne.) Tämän jälkeen neljään pekkaan on vielä kuitenkin juotu kaksi pulloa viskiä, eli noin puolikas jokaiselle alle kahteen tuntiin (22.15-23.50). Tämähän on aivan hirvittävä määrä alkoholia jo valmiiksi juopuneelle! Sen jälkeen ei voi kuin olettaa, että Erik on ollut tosiaan aivan sammuneena (jätettiin toimistolle, piti pukea takki päälle, jne.)

Missä tuo Martina on ollut, eli mihin aikaan esimies Veikko on palannut työpaikalle? Millä sinne on menty, ja millä tultu? Kuvauksesta saan sellaisen kuvan, että se on ollut suht. lähellä, ja kävellen on menty.

Haen tällä sitä, että jos joku on aivan humalassa, niin mitkä ovat mahdollisuudet sille, että jossain 20 minuutissa tekee ihmeselviytymisen ja lähtee tarpomaan taksitolpalle? Ilmeisesti välikuolema on kestänyt sen aikaa, että Erik on saanut vähän selvittyä, ja mennyt ilmeisesti tuonne samalle taksitolpalle mistä työkaverit lähtivät (Tehtaankatu/Kapteeninkatu).

Onko taksarilta selvinnyt, mistä matka alkoi? Taksarin kertomus on jossain määrin ristiriidassa faktojen kanssa (ulkoasu, Saab, perhe), eikä päivämäärästäkään ole varmuutta. Olisiko hänen muistelmansa ehkä sittenkin väärin? Oma kokemukseni on, että jos kaveri hoipertelee klo 22 eikä pysy enää pystyssä, ja sen jälkeen juodaan vielä puoli pulloa viskiä, niin silloin kaveri saattaa tarvita apua siihen kotiin pääsemiseen, eikä välttämättä taksikuskinkaan kanssa ihan kovin selkeästi juttele mistään tulevista matkoistaan.

JOS taksimatkustaja oli Erik, niin kaivoksiin hän tuskin eksyi lukemani perusteella. Myöskin noille jälkihavainnoille nyrpistän vähän nokkaani, jos nämä 3 ihmistä ovat olleet ainoat, jotka nämä jälkihavainnot ovat tehneet, ja ne on tehty viikko katoamisesta. Mitkä olisivat mahdollisuudet sille, että verijälkiä on maassa viikon verran, eikä kukaan ilmoita poliisille mitään, etenkin jos tiedetään että paikalta on kadonnut henkilö?

Mielestäni mahdollisempaa on se, että Erik on humalaspäissään lähtenyt tuolta toimistolta ja tullut muilutetuksi humalatilansa takia, sitten viety esim. autolla johonkin kauemmaksi tai viskaistu mereen jossakin paikassa missä virtaus on hyvä. Vaihtoehtoisesti, hän on itse lähtenyt kävelemään, mutta sitten esim. eksynyt. En myöskään pidä mahdottomana, että tuo palkankorotus on aiheuttanut humalaisissa kanssatovereissa niin kovaa eripuraa, että on saanut esim. nyrkistä, kaatunut ja lyönyt päänsä.
User avatar
Queen
Posts: 2396
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by Queen »

Ponipojan kirjoituksen mietteet ovat aivankuin omasta päästäni lähtöisin. Olen pohtinut ihan samoja asioita.
Tämä alkoholimäärä on tosiaan ollut todella runsas.
Luulen, että tämä taksikuski on sekoittanut Erikin johonkuhun toiseen ihmiseen, koska mikään tunnistuksessa ei pidä kutiaan Erikiin verrattuna.
En myöskään usko noihin kaivoskuilujälkiin.
Omat epäilykseni ovat kääntyneet tämän työporukan puoleen. He kertoilivat näistä Erikin kaatumisista, tehtiinkö se juuri siksi, että jos Erikin ruumis löytyykin esim. vesistöstä, voitaisiin ruhjeet selittää tällaisilla itsensä telomisilla.
Jospa tässä kävi esim. niin, että työpaikalla tapeltiin palkankorotuksesta siihen malliin, että Erik on saanut osumaa, kaatunut lattialle, jäänyt siihen makaamaan. Muu porukka lähtenyt sitten kaupungille. Veikko on palannut katsomaan lopulta, miten Erikin asiat ovat ja todennut hänen kuolleen.
Pahus, kun minulla ei ole enää tuota ko. kirjaa, että olisin voinut katsoa tarkennuksia taksimiehen kertomaan ym.
monoliitti
Posts: 965
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by monoliitti »

Erikin matka taksilta kotiovelle olisi ollut mystisyydessään ja pituudessaan verrattavissa Birgitta Siljanderin matkaan Kampin metrosta kampaamolleen. Erikin vaimoa ei tietääkseni ole epäilty ,joten ei olisi ovelleen päätynyt. Mielenkiintoista ,että Taksi joka epäili kuljettaneensa Sarlinia ilmottautui viikon tai parin kuluttua . Raisa Räisäsen mahdolliseksi kuljettajaksi ilmottautui taksi vuosia katoamisen jälkeen. Jos on Helsinkiin jäänyt niin luultavasti omin toimin mereen päätynyt. Ihmeellinen vetovoima sinne ihmisiä vetää putoamaan.
ponipoika
Posts: 14
Joined: Sun Oct 18, 2020 5:31 am

Re: Erik Sarinin tapaus

Post by ponipoika »

Minusta tuo on hyvin mahdollista, että tässä on tapahtunut kuolemantuottamus esim. juuri noiden työtoverien puolesta. Ei se olisi kerta eikä ensimmäinenkään kun suomalainen mies ottaa vähän huikkaa ja menee sitten pikkusen yli, vrt. esim. Kannuksen ratapihan tappo. Tai sitten juuri noin, että Erik on jätetty toimistolle mutta on sitten löytynyt sieltä kuolleena, eikä kuolemantuottamuksen syytteen pelossa ole sanottu asiasta mitään.

Mielestäni tuo eripura illan aikana voisi hyvinkin olla se ratkaiseva tekijä tässä jutussa. Miksi sitä muuten olisi tuotu esille ollenkaan?
Post Reply