Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by matlockb »

Jussi Peltolan täydellisestä katoamisesta tulee vuosi

28.09.2013 16:00

Image
Yksi viimeisimmistä kuvista Jussi Peltolasta.

Riihimäkeläisen Jussi Peltolan katoamisesta tulee ensi viikonloppuna vuosi. Peltola, 18, lähti matkaansa Äänekosken Parantalasta, jossa hän oli mökkireissulla kahden kaverinsa kanssa.

Katoamistemppu oli täydellisen. Nuorukaisesta ei ole lokakuun 6. päivän jälkeen mitään sellaisia jälkiä, jotka olisivat auttaneet etsinnässä.

Jotain jälkiä kuitenkin on. Jussin äiti kertoo ÄKSälle kummallisuuksista, joita on katoamisen jälkeen tapahtunut Jussin facebook-sivuilla.

– Viikko katoamisen jälkeen Jussin sisko poistettiin kaverilistalta. Kaksi viikkoa myöhemmin meni serkkupoika, äiti ihmettelee.

Jussi oli perustanut fb-sivunsa salanimellä. Viimeisen päivityksensä Jussi teki vajaa viikko ennen katoamistaan.

– Mutta sen jälkeen on sivuilla on tapahtunut tällaisia pieniä, melkein huomaamattomia muutoksia. Viimeksi tietoja on muutettu elokuussa.

Image
Kadonnut Jussi Peltola nuorempana teinipoikana Kreetalla.

SIVUJA ON seurailtu aika ajoin Jussin lähipiirissä. Havainnoista on ilmoitettu poliisillekin, mutta tuloksetta. Äidin mukaan virkavallan suhtautuminen asiaan on ollut ”vähän kyynistä”.

– Poliisin mukaan joku tekee vain kiusaa. Mutta miksi kukaan tekisi jotain sellaista, mitä kukaan ei oikein huomaakaan, äiti kysyy.

Avoimia kysymyksiä riittää: kuka on tehnyt muutokset ja mistä käsin? Selvittäminen ei ole helppoa, sillä Facebook on amerikkalaisyhtiö.

– Poliisin pitäisi lähettää sinne virka-apupyyntö ip-osoitteiden tarkistamiseksi. Toisaalta ymmärrän kiinnostuksen puutteen, sillä Jussi katosi vapaaehtoisesti.

Jussin vanhemmat uskovat, että heidän poikansa on yhä elossa – jossain. Kyynisemmän näkökulman mukaan Jussi on surmannut itse itsensä paikassa, jota ei vain ole vielä löytynyt.

Onko paikka Äänekoskella? Vai jossain kauempana?

Vai olisiko Jussi sittenkin onnistunut häivyttämään itsensä ja henkilöllisyytensä. Asuuko hän ehkä jossain Suomen rajojen ulkopuolella?

Image
Onko Jussi kuollut vai vain lähtenyt omille teilleen?

TAUSTA
Jussi Peltola saapui kahden kaverinsa kanssa Riihimäeltä Pyhäjärven rantaan Parantalan kylään Äänekoskelle perjantaina 5. lokakuuta 2012.

Kaverin suvulle kuuluva mökki oli tuttu paikka myös Jussille. Kaiken piti olla kunnossa.

Illanviettoon kuului tietysti saunomista. Pikkutunneilla Jussilla on kiivas keskustelu puhelimitse Riihimäellä olevan kaverin kanssa.

Neljän maissa yöllä Jussi ei enää mene saunaan kavereidensa kanssa. Kun kaksi muuta saapuvat löylystä, Jussi on kadonnut. Samaten kuin Sitikka, jolla kolmikko Äänekoskelle saapui. Jussin lompakko ja avaimet löytyvät mökiltä, mutta kännykkää ei.

Kello 4.48 toinen kavereista soittaa hätäkeskukseen.

Sen jälkeen Jussi ja – ihmeellistä kyllä – myös Sitikka (musta, farmarimallinen Citroën C5, vuosimallia 2010, rekisterinumero OPZ-994) ovat olleet kateissa. Havainnot ovat olleet vähäisiä, eikä niitä ole voitu varmistaa.

Rikoksesta ei ole merkkiäkään. Poliisi on ollut neuvoton.

175-senttisellä ja normaalivartaloisella Jussilla oli yllään farkut ja värikäs huppari.

Vihjeet Äänekosken poliisiasemalle numeroon 07187 46250 tai lähimmälle poliisille.
http://aksa.fi/jussi-peltolan-taydellis ... lee-vuosi/
Erityisesti yksi seikka vaivaa poliisia vuonna 2012 kadonneen Jussin tapauksessa: "Tämä on täysi mysteerio"

Image
Peltola katosi syksyllä 2012. (KUVA: kotialbumi)

Julkaistu: 13.8.2014 16:28

Poliisi on ryhtynyt aktiivisemmaksi selvittääkseen liki kaksi vuotta sitten mystisesti kadonneen Jussi Peltolan kohtalon.
18-vuotias riihimäkeläinen katosi lokakuussa 2012 mökkireissulla Äänekosken Parantalassa. Sen jälkeen nuorukaisesta ei ole tehty yhtään varmaa havaintoa.

Erikoista katoamisessa on se, että Peltolan mukana katosi myös Citroën C5 -henkilöauto. Yksi vaihtoehto on, että nuorukainen olisi ajanut autolla ulkomaille – tai se, että auto ja nuorukainen ovat järven pohjalla.

Poliisi on pyrkinyt sulkemaan jälkimmäisen vaihtoehdon naaraamalla katoamispaikan läheisiä vesistöjä. Käytössä on ollut myös ruumiskoiria.

Tulos on kuitenkin ollut tähän mennessä täysi nolla. Jussi on edelleen kuin maan nielemä.

– Vihjeitä on tullut edelleen niin omaisille kuin meillekin ja niitä kaivataan lisää, tutkinnanjohtaja Reima Rossi Äänekosken poliisista kertoo.

Ihmisen katoaminen jäljettömiin ei ole harvinaista.

– Mutta miten on mahdollista, ettei autoakaan löydy? Tämä on täysi mysteerio. Auto on sen verran iso mötikkä, että siihen naara kyllä tarttuu. Toisaalta tällä seudulla riittää vesipintaa.

Rossi korostaa, että töitä tehdään edelleen sitkeästi.

– Tapaus ei ole unohtunut. Omaisten mieltä tällainen katoaminen painaa hirveästi.

Kadonneen omaiset ovat edelleen toiveikkaita Jussin löytämisestä.

– Toivoa pitää aina olla. Jussi voi edelleen olla hengissä, sisko Iina Peltola miettii.

Peltola Oli kadotessaan mökkeilemässä kahden kaverinsa kanssa Pyhäjärven rannassa Parantalassa. Kaverin mökki oli Peltolalle entuudestaan tuttu.

Aamuyöllä Peltola katosi auton kanssa mökin pihasta kahden muun vielä saunoessa. Alkoholia nauttineella Peltolalla oli autokoulu kesken.

Toinen kavereista soitti hätäkeskukseen kello 4.48. Sen jälkeiset havainnot Peltolasta ovat epävarmoja. Yhden vihjeen mukaan Peltola olisi nähty lauantaina iltapäivällä auton kanssa pururadalla Saarijärvellä, mutta vihje ei johtanut eteenpäin.

Peltola on 175-senttinen ja normaalivartaloinen. Yllään hänellä oli farkut ja värikäs huppari. Kateissa oleva vuosimallin 2010 Citroën on musta ja farmarimallinen. Auton rekisterinumero on OPZ-994.

Mahdolliset vihjeet Äänekosken poliisille numeroon 029 544 0131.

Terho Vuorinen, Äänekoski
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 69505.html
User avatar
härkä
Posts: 7016
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by härkä »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 50458.html

Minne Jussi katosi syksyllä 2012? Epätietoisuus kalvaa vuosien jälkeenkin

Julkaistu: 5.10. 6:00
Kadonneen Jussi Peltolan sisko Iina Peltola kertoo, että tieto kuolemastakin olisi helpotus.
Kolme kaverusta päättää lähteä viettämään syksyistä viikonloppua kesämökille Äänekosken Parantalaan lokakuussa 2012.

Nuoret miehet hörpiskelevät alkoholia ja painuivat vielä aamuyöllä neljän jälkeen saunan löylyihin. Riihimäkeläinen Jussi Peltola, tuolloin 18 vuotta, lähtee löylyistä ennen muita.
Kaverit kuulevat hänen puhuvan kiivastuneesti puhelimeen, luurin päässä on hänen entinen tyttöystävänsä.
Kun kaverit poistuvat saunasta, he huomaavat, että Jussi on häipynyt. Hän on karauttanut paikalta kaverinsa isän autolla.
Jussi ei aja entisen tyttöystävänsä luo tai mihinkään muuhun tuttuun paikkaan. Mökkireissu on viimeinen kerta, kun Jussista kuullaan mitään.

Kolme vuotta myöhemmin sisko Iina Peltola, 23, odottaa edelleen, että hänen kadonneen veljensä mysteeri selviäisi. Poliisi on käynyt vuosien mittaan läpi lähitienoon ja naarannut vesistöjä.


Kadonneesta Citroën C5-henkilöautosta tai sitä ajaneesta Jussista ei ole löytynyt jälkeäkään.
– Tämä on ollut todella raskasta. Kaikkeen tottuu, mutta on jäänyt ikävä sellaista kenelle jutella, Iina kuvaa.
Peltola kertoo, että sisarukset olivat läheisiä. Hän ei ollut havainnut Jussissa mitään merkkejä, jotka viittaisivat psyykkisiin ongelmiin tai muihin katoamiseen vaikuttaviin seikkoihin. Hänen elämänsä vaikutti olevan kunnossa:
– Hän oli avoin, reipas ja urheilullinen. Hänellä oli paljon kavereita. Hän harrasti painia monta vuotta ja oli siinä hyvä, Iina kertoo.

Jussin katoaminen oli suuri järkytys sekä sisaruksille, että heidän vanhemmilleen. Iina kertoo, että perhe on pitänyt tiiviisti yhtä ja kaikenlainen puuhastelu on pitänyt kalvavan ikävän kurissa. Myös Jussin kaverit järkyttyivät katoamisesta syvästi.
– Se kaveri, jonka isän autolla Jussi lähti on kertonut minulle, ettei ikinä enää jätä auton avaimia pöydälle, hän sanoo.
Iina kertoo, että joidenkin on ollut vaikea puhua asiasta. Itse hän haluaa ottaa asian esiin, jos jollakin olisi vielä havaintoja Jussista. Hän kertoo itse olevansa hieman pessimistinen, eikä usko veljensä olevan elossa.
– Sekin, että Jussi löytyi kuolleena, olisi parempi ratkaisu kuin epätietoisuudessa eläminen, hän tunnustaa.

Poliisi on ollut perheeseen säännöllisesti yhteydessä. Iina kertoo, että alussa tuli vihjeitä, jotka eivät johtaneet mihinkään. Viime aikoina on ollut jo hiljaista.
Jussi Peltola on 175-senttinen ja normaalivartaloinen. Yllään hänellä oli farkut ja värikäs huppari. Kateissa oleva vuosimallin 2010 Citroën on musta ja farmarimallinen. Auton rekisterinumero on OPZ-994. Mahdolliset vihjeet tulisi ilmoittaa Äänekosken poliisille.
Matti Järvi


https://www.google.fi/maps/place/44190+ ... d8a394a4b0

Linkissä Parantalan kylä.
Saarijärvelle ei ole matkaa kovin paljon ja siellä on paljon vettä. Myös teitä , jotka sivuavat vesistöä.

Saarijärvi, Suomi
Huutomaki
2
Feels like 2
Selkeää11-20%

323386221
12AM6AMNOON6PM12AM
Oct 6EESTOct 7
Full Forecast
Yön alin - 2

Sää nyt tänään.
http://www.wunderground.com/history/air ... .wmo=02935
Sää kadotessa.
Tiet vesistöjen varrella voivat olla tulevana yönä liukkaat ,mutta tuolloin oli vähän lämpimämpää.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7016
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by härkä »

Yksi ja oikeastaan enää ainoa seikka, jhon voisi kiinnittää huomiota on kaverusten keskinäiset suhteet katoamisen aikaan.
Kadonnutta ja autoa on varmaan tehokkaasti etsitty lähialueilta. Voi se auto silti siellä jossain olla.

Tässähän on tapahtunut kaksi pienehköä lainrikkomusta.
Ensin kadonneen kaverin luvaton auton käyttöönotto isältään.
Sitten kadonneen luvaton käyttöönotto kohdistuen samaan automobiiliin.
( Herää kysymys , onko vakuutuksesta saatu jotain ? )

Teko sinänsä , että ottaa , joskin kännissä kaverinsa auton , on varsin vi....mainen.
Mikä oli osapuolten kaveruus pohjinmiltaan ?
Tuo varsin myöhäinen saunomisaika kummastuttaa minua.
Tosin olen viideltä saunaan ja kuudelta putkaan ikäluokkaa. :mrgreen:
Olen kyllä koko ikäni saunonut ja ryypännytkin oman määränsä.
Mutta saunominen kännissä ei ole kivaa. Omasta mielestäni.

Lokakuussa on jo aika kalsaa juoda kaljaa saunan terassilla ja jos on Riksusta päivällä lähdetty , niin johan se alkaa aamuyöllä nuorenkin kollin simmua painamaan.
En halua kadonneen kavereita sen kummenmin arvostella , mutta tämmöisiä ajatuksia vaan tulee mieleen.

Myös yhteys ex- gimmafrendiin ( aamuyöllä ) ja fb- profiilin muutokset ovat ajatuksien arvoisia.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by matlockb »

Kyllähän tuossa samoja kysymyksiä herää kuin härällä. Varsinkin saunominen (vahvasti) humalassa on enemmän epämiellyttävää kuin millään tavalla mukavaa.

Kuitenkin tässä tapauksessa jotenkin itsetuhoisuus vaikuttaa todennäköisimmältä, nuori mies, mahdollisesti ensimmäinen (tosi)rakkaus ja ero, ei olisi ensimmäinen kerta kun mies päättää päivänsä ulkopuolisen näkökulmasta melko mitättömästä syystä.
User avatar
Harriet
Posts: 1191
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by Harriet »

Itsemurhia on turha romantisoida, vähäpätöinen rakastuminen on harvoin syynä. Yleensä taustalta paljastuu muitakin ongelmia, taloudellisia, terveysongelmia, joiden kanssa ihminen on paininut pidemmän ajan, joku muu koettu vääryys, nöyryytys, ja rakkaan ihmisen menetys on se viimenen pisara, jolloin ihminen jää ikään kuin tyhjän päälle ja menettää elämänhalun kokonaan.
Itselläni on tuttavapiirissä muutama joka on tehnyt itsemurhan muka 'kun nainen jätti' mutta toisella oli pitkäaikainen paha päihdeongelma ja toisella ongelma 'hyväksynnän' kanssa perheen taholta.q

Toisaalta nykyajan ihminen on itsekäs, tämän päivän trendi on se että erotilanteissa haetaankn useasti kostoa, esim surmataan myös eksä ja tai lapset, eikä mennä nöyrästi hirteen kun joku 1000 sitten. Tällöinkin kyseessä ei ole rakkausasiat vaan ihminen hakee ns hyvitystä kokemasta nöyryytyksestä. Luultavasti pätee enimmäkseen miesten osalta. Naiset muutenkin päätyy ko ratkaisuun harvemmin, ehkäpä siksi että naiset pystyvät avautumaan näistä asioista paremmin, kun miehet usein ongelmatilanteissa käpertyvät itseensä ja synkistyvät.
(itse olen ns älyn ihminen ja pidän silmittömästi rakastumista toiseen ihmiseen lähinnä mielen häiriönä josta ei tietenkään hyvää seuraa, ihminen on mielstäni sen verran vastenmielinen olento eikä hän ole rakastumisen/ rakkauden arvoinen)Sent via Tapatalk
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
Eks-EkstroVertti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by Eks-EkstroVertti »

Oliko niin, että saunovat kaverit kuulivat Jussin puhuvan kiivastuneena puhelimessa jonkun kanssa ennen katoamista, mut´ eivät auton lähtöä pihalta? Viimeinen havainto Jussista kuitenkin on " näki hänen lähtevän autolla pihalta"? Saunan ikkunasta, vai? Miten tämä nyt oikein on?

Puhelin löytyi pöydältä vai eikö löytynyt? Teletunnistetietojen perusteella kaiketi voidaan sulkea kavereiden mahdollinen syyllisyys pois?

Minua kiinnostaa, oliko mökillä mahdollisesti käytettävissä moottorivene ja jos, niin millainen?

Kuinka lujaa ruohonleikkurilla pääsee?
Lpio noviiseja Puli otSa
Tuli okomentaa jäi veliä
Join jiä P geishat
OdotusVeet Ui En pahoin Isä
åytans odo ja RotsistaRo7
Sepin veli Pieks Loppu
moraLLa

Leinwand im Mund

Luminol Lennart
User avatar
härkä
Posts: 7016
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by härkä »

Matlockb:n laittamassa avauksessa sanotaan , että pöydällä oli Jussin lompakko ja avaimet. Kännykkää ei ollut.

Veneajatus on mielenkiintoinen. Periaattessa soutuvenekin riittää , jos es. ruumiin upotusta mietitään.
Kyllä mökeillä , jotka ovat rannassa , yleensä aina jonkinlainen paatti on.
Jos sauna on mökin yhteydessä, voivat sen seinät olla paksummat ja mm. äänet ulkoa eivät kuulu hyvin.
Jos taas sauna on erillinen ja ohuempilautainen , äänet kuuluvat hyvin.
Ikkunoistahan emme tiedä.

Poliisi on varmaan tarkistanut puh. soiton ex gimmafrendin kanssa.
Miksi Jussi ei ottanut lompsaa ja avaimia ( ehkä koti ) mukaan ?
Ruohonleikkureikkureilla ajetaan kilpaakin.
https://www.youtube.com/watch?v=ixMSCe2fbSk
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Eks-EkstroVertti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by Eks-EkstroVertti »

Tankki oli kuulemma täynnä autossa. Oli siis tankattu jossain juuri ennen mökille saapumista. Miksei.

Nyt kai poliisi hakee ensisijaisesti paikkaa, missä itsetuhoinen ja kokematon kuljettaja menetti autonsa hallinnan tai ajoi harkitusti järveen?

Mökkikausi oli lopuillaan, hiljaista oli; minä etsisin saman järven esim. vastarantaa, jolle johtaa tie. Ja naaraisin/luotaisin tavanomaista syvemmältä kuin mitä olettaa sopisi = itse ajamalla pääsee.

Reino Savukoski? Etsintäveneen Tuki ry:n yhteystiedot ja tilinumero ovat helposti haettavissa.
Lpio noviiseja Puli otSa
Tuli okomentaa jäi veliä
Join jiä P geishat
OdotusVeet Ui En pahoin Isä
åytans odo ja RotsistaRo7
Sepin veli Pieks Loppu
moraLLa

Leinwand im Mund

Luminol Lennart
User avatar
härkä
Posts: 7016
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by härkä »

Todennäköisin vaihtoehto on , että Jussi on ensin ajanut VT 13:ta. Siitä sitten jonpaankumpaan suuntaan.
On voinut ajaa jopa Kokkolaan saakka.
Poliisi on varmasti tarkistanut lähialueen mahdolliset veteenajopaikat. Ja varmaan muutkin tahot ovat niitä tsekanneet.
https://www.google.fi/maps/place/%C3%84 ... 25.7278806
Ehkä se itsetuhoisuus on ensisijainen vaihtoehto , mutta jotain muutakin on voinut tapahtua.

Oletan , ettei Savukoski lähde etsimään ennenkuin paikka varmentuu. On niin paljon vaihtoehtoja.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
monoliitti
Posts: 965
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18 v. Äänekoski 5.10.2012

Post by monoliitti »

Autolle ei minusta ole kovin helppoa löytää pysyvää kätköpaikkaa sisävesistöön. Suomen järvenrannoista varmasti yli 90% on matalaa kaislikkoa joka vaikeuttaisi upottamista, silloilla ja penkereillä on kaiteita. Luulisi ,että mahdoliset upotuspaikat olisi ollut mahdollista tarkistaa laajastikin katoamisseudulta. Autonkaton päällä täytyisi olla ehkä vähintään metri vettä.
Post Reply