Page 1 of 1

Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Mon Dec 09, 2013 11:42 pm
by matlockb
Raitiovaununkuljettaja kateissa – työkaveritkin huolissaan

Tänään kello 15.31

Image
Tietoja kadonneesta Arto Ruokosesta voi kertoa Helsingin poliisille.

Helsingin keskustassa torstaina 5. joulukuuta pikkujouluja viettänyt Arto Ruokonen on yhä kateissa. Viimeinen havainto miehestä on ravintola DTM:stä, josta hän poistui noin kello yksi yöllä vuorokauden ollessa jo vaihtunut itsenäisyyspäiväksi. Ruokonen oli kertonut työkavereilleen lähtevänsä kotiin, minne hän ei kuitenkaan saapunut.

Ruokosen naisystävä otti yhteyttä HKL:n pääluottamusmieheen lauantaina aamulla, kun Ruokosta ei ollut kuulunut kotiin, jolloin myös työkaverit huolestuivat. He kiinnittivät työkaveristaan paperisia kadonnut-ilmoituksia keskustan alueelle. Pääluottamusmies Jörgen Jensen on pyytänyt lupaa HSL:ltä katoamisilmoitusten julkaisemiseen myös joukkoliikennevälineiden digitaalisilla mainostauluilla.

Poliisille on tehty Ruokosesta katoamisilmoitus. Maanantai-iltapäivään mennessä poliisi ei ollut saanut vihiä kadonneesta.

– Ei ole vielä tullut vinkkiä, mikä olisi johtanut hänen jäljilleen, sanoo tutkinnanjohtaja Arto Karalahti Helsingin poliisista.

Poliisilla ei vielä maanantaina iltapäivällä ollut tietoa esimerkiksi siitä, onko Ruokosen mahdollista pankkikorttia käytetty katoamisajankohdan jälkeen.

– Ne aina myös selvitellään, että olisiko mahdollista, että hän liikkuu jossakin, sanoo Karalahti.

Tutkinnanjohtaja Karalahti ei halua ottaa kantaa, kuinka vakavasti omaisten ja tuttavien on syytä olla huolissaan.

Silminnäkijöiden mukaan sunnuntaina iltapäivällä noin kello 14.30 Töölönlahdelta nostettiin vedestä ylös vainaja. Tapaus ei Karalahden mukaan liity Ruokosen katoamiseen.

Työkaverit toivovat ihmisten kertovan mahdolliset tietonsa Ruokosesta Helsingin poliisille.

– Tietenkin olemme työkaverista kauhean huolissaan. Hän on tosi mukava kaveri, tunnollinen työntekijä. Hänellä on yleensä aina joku vitsi, mikä keventää kaikkien työpäivää, kertoo HKL:n pääluottamusmies Jörgen Jensen.

Ruokosen olisi pitänyt tulla töihin lauantaina kello 13.50 ajamaan linjan 7 raitiovaunua.

Noin 30-vuotias Ruokonen on noin 170 senttimetriä pitkä ja painaa noin 75 kiloa. Hänen hiuksensa ovat keskiruskeat ja ne ovat erittäin lyhyeksi ajetut. Yllään Ruokosella oli katoamishetkellä valkoinen kauluspaita, jossa oli tummempia, mahdollisesti sinisiä pystyraitoja. Jalassaan hänellä oli tummat farkut ja mattamustat, nauhalliset kävelykengät, jotka muistuttavat hieman työkenkiä. Takki oli tumma ja se ulottui vyötärönseudulle. Päässään Ruokosella oli harmahtavan beigen sävyinen pipo, jossa on tummemmalla värillä Puman logo.

Havainnot kadonneesta voi ilmoittaa Helsingin poliisin puhelinnumeroon 071 877 53 53.

Heidi Lämsä, Metro
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutise ... uolissaan/

Re: Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Tue Dec 17, 2013 10:03 pm
by härkä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121 ... 5_uu.shtml

Helsinkiläinen raitiovaununkuljettaja Arto Ruokonen on edelleen kadoksissa, kertoo Helsingin poliisi.
Mies nähtiin viimeisen kerran Mannerheimintiellä sijaitsevassa DTM-yökerhossa itsenäisyyspäivän vastaisena yönä kello yhden ja kahden välillä. Yökerhossa vietettiin työpaikan pikkujoulujuhlan jatkoja.

Poliisin mukaan Ruokonen on tehnyt usein kävelylenkkejä muun muassa Hermannin, Arabian ja Sörnäisten rantateitä pitkin.
Kadotessaan noin 170-senttinen mies oli pukeutunut valkoiseen, sinisin raidoin varustettuun kauluspaitaan, tummiin farkkuihin, beigenharmaaseen Puman pipoon ja tummaan takkiin.

Lyhythiuksisella Ruokosella on myös useita tatuointeja: oikeassa olkapäässä kotka, pilviä ja enkeli, vasemmassa puolestaan hautakivi ja kolmipäinen koira. Oikeaan kyynärtaipeeseen on tatuoitu numerosarja, vasempaan käteen taas kirjainsarja KESL.
Helsingin poliisi pyytää kaikkia tapauksesta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä numeroon 071 877 5353 tai 071 877 5334.


En osaa sanoa tästä tapauksesta sen enempää , mutta tiedän kokemuksesta , että pikkujoulut voivat olla ns. erilainen juhla.
Niissä nimittäin juovat itsensä känniin sellaiset ihmiset , jotka eivät tätä säännöllisesti " harjoita ".
Tämä voi johtaa ylilyönteihin ???

Kadonneen tatuoinnnnit herättävät ajatuksia.

Re: Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Sat Jan 04, 2014 4:01 pm
by matlockb
HS: Kollegat etsivät kadonnutta ratikkakuskia

Lauantai 4.1.2014 klo 12.38

Helsingin Sanomien mukaan kollegat etsivät kadonnutta raitiovaununkuljettajaa sukeltajan ja ruumiskoiran avulla.

Image
Kadonnutta rautiovaununkuljettajaa etsitään Helsingin Pitkänsillan kupeesta. (KARI PEKONEN)

Lehdessä kerrotaan, että raitiovaununkuljettajan työkaverit aikovat lähipäivinä etsiä kadonnutta kollegaansa merestä Pitkänsillan läheltä.

Helsinkiläinen raitiovaununkuljettaja Arto Ruokonen katosi itsenäisyyspäivän yönä pikkujoulujen jälkeen. Viranomaisten toistaiseksi tuloksettomiin etsintöihin pettyneet työkaverit ovat käynnistämässä lähipäivinä omia etsintöjä vesialueella Kaisaniemessä.

Heillä on käytössään vene, kaikuluotain, ruumiskoira ja sukeltaja.

- Kaikki on järjestynyt kuljettajien tuttavien kautta, kertoo kadonneen Ruokosen työkaveri Jörgen Jensen Helsingin Sanomissa.

Työkavereiden etsinnöillä on kadonneen omaisten ja ystävien tuki.

Helsingin poliisi suhtautuu myönteisesti läheisten ja ystävien toimiin kadonneen löytämiseksi.

Image
Arto Ruokanen on ollut kateissa jo kuukauden.

Lähde: Helsingin Sanomat

IL
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014010 ... 0_uu.shtml

Re: Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Fri Jan 10, 2014 8:08 pm
by härkä
Kumma , ettei Ruokonen ole tallentunut kameroihin ?

Voisiko olla joutunut tavalla tai toisella johonkin autoon tahdosta tai tahtomattaan ?

Re: Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Sat Jan 18, 2014 9:37 pm
by matlockb
^Enemmän kuin todennäköistä. Helsingin keskusta ja lähi-alueet on niin miinoitettuja kameroilla että siellä on lähes mahdoton liikkua tulematta ikuistetuksi kameralle, eri asia miten pian filmit on tuhottu ja onko kamera(t) ollut päällä, onko tärkeimmät kamerat olleet käyttökunnossa ja mikä on kuvan laatu (tänä päivänäkin on niin Helsingin keskustassa kuin muuallakin todella heikkokuntoisia, rikkinänäisiä ja vanhoja kameroita).

Edelleen oma mielipiteeni on, että Arto Ruokonen ei ole joutunut satunnaisen väkivallan kohteeksi. Ensinnäkin peinteiset katujuopot ei edes pahoinpitele sivullisia (tappelevat keskenään) ja nuorempi sukupolvi kyllä saattaa hakata julmastikin (tosin monet käyttävät muutakin kuin alkoholia ja yleisesti sanoen päihdeongelma on karkaamassa tai siis karannut käsistä mutta täällä Helsingissä se korostuu kun ihmisiä on sen verran paljon enemmän kuin pienemmillä paikkakunnilla) jos ei satu olemaan tupakkaa taskussa tarjota (nimim. kokemusta on ja näin ot:nä ilmainen neuvo että kannattaa sitä tupakkaa jätkille antaa jos isompi joukko tulee kerjäämään, halpa mutta tehokas vakuutus terveyden kannalta). Kuitenkaan teko ei sovi tällaisen nuorisojoukon tekemäksi, he eivät kätke (ainakaan näin hyvin) uhria.

Samoin poissuljettu on huumeidenkäyttäjät ja varsinkin ns. "rapanistit" joita täällä valitettavasti riittää vaikka muille jakaa.
He ryöstävät ja saattavat vastarintaa kohdatessa käyttää julmaakin väkivaltaa (osa tosin on niin huonossa kunnossa että "lentää kuin leppäkeihäs lepikkoon") mutta kun ovat saaneet mitä haluavat (yleensä käteinen raha ja muu mahdollinen arvokas omaisuus) ja uhri jää siihen, he eivät kyllä ala uhria piilottamaan eikä heillä aivotoiminta niin pitkälle riitä, jos jäädään kiinni, sitten jäädään on heidän ajatusmallinsa, lisäksi keskellä Helsinkiä tuollainen ruumiin piilottaminen on vähintäänkin vaikeaa ja riskialtista. Mikäli tekijöinä olisi nuo narkomaanit, vaatisi se autoa ja heistä harvalla auto on, ajokortista puhumattakaan ja poliisi keksii aina jos niin haluaa, (teko)syyn (vaikka selvinpäin olisikin ja ajo-oikeus tallessa) vähän "vilkaista" autoa mm. peräkontista, (teko)syynä usein esimerkiksi huonosti toimivat takavalot tms. tuoreet ja vanhemmatkin rikokset kun näkyvät koneella ja varsinkin H-merkki (henkilö käyttää/käyttänyt huumausaineita ja/tai välittänyt niitä ja se merkintä ei poistu edes 50 vuodessa, pieni mahdollisuus että poistuu henkilön täytettyä 90 tai 95 vuotta :D kyseessä ei siis ole rikosrekisteriin rinnastettava merkintä!) ja sen merkin näkyessä poliisin koneella kuljettaja ja usein ajoneuvo tutkitaan mikäli ehditään, tarkemmin kuin normaalipysäytyksessä vaikka ajo-oikeus olisi ja auton ja kuskin asiat muutenkin kunnossa (kuljettajalla ei esim. etsintäkuulutuksi eli hakuja).

Väärään ja tuntemattomaksi jääneeseen seuraan eksyminen/autoon joutuminen (kuten härkä mainitsikin), onnettomuus tai itsemurha vaikuttavat minusta todennäköisimmältä, satunnaiseen väkivallantekijään en yllä mainittujen perusteiden vuoksi (josta tulikin näköjään keskikokoisen lehtiartikkelin pituinen) jaksa uskoa.
Tosin aika karmivan jutusta tekee se, mikäli Ruokonen löytyy samoilta kohdin kuin Pekka Puputti aikanaan, myös Puputti katosi pikkujouluista, muutama päivä vain väliä vuosipäivään (Puputti 2.12.2006 ja Arto Ruokonen 6.12.2013).

Re: Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Wed Feb 05, 2014 7:21 pm
by härkä
Rikos - Tv on tehnyt kadonneesta juttua.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 20558.html

Savukoski on myös mukana Kaisaniemenlahdella.
Poliisin mukaan Merivartiosto on tutkinut vesialueen Pitkältäsillalta rautatielle asti.
Ruokonen pudottanut ja sittemmin löytänyt puhelimensa rav. Kaisaniemen rannassa.
Käynyt vaihtamassa märät vaatteet kotona ja jättänyt kännyn kotiin.
Kamera DTM.n edessä epäkunnossa.

Re: Kadonnut Arto Ruokonen,36v. Helsinki 6.12.2012

Posted: Sat Mar 15, 2014 2:40 pm
by itäviitta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014031 ... 2_uu.shtml

Kadonnut ratikkakuski löytyi kuolleena

Lauantai 15.3.2014 klo 11.32

Pikkujoulujen jatkojen jälkeen kadonneen Arto Ruokosen ruumis löytyi perjantaina Vantaanjoesta.
Helsinkiläinen raitiovaununkuljettaja Arto Ruokonen, 30, katosi itsenäisyyspäivän vastaisena yönä. Mies oli viettänyt työporukan pikkujouluja ensin Ravintola Kaisaniemessä. Viimeisen kerran Ruokonen nähtiin yökerho DTM:ssä, joka on Mannerheimintiellä aivan Helsingin keskustassa.

Ruokosen työtoverit ja ystävät eivät tyytyneet viranomaisten tekemiin etsintöihin, vaan aloittivat omat etsinnät muun muassa Kaisaniemessä. Katoamisesta ja etsinnöistä on uutisoitu useaan otteeseen myös Iltalehdessä.
Kuitenkaan edes ruumiskoiran ja sukeltajan saaminen avuksi ei tuottanut tulosta. Katoaminen ratkesi viimein eilen iltapäivällä, kun poliisi sai ilmoituksen ruumiista, joka oli Vantaajoessa Oulunkylän kohdalla. Ruokosen ystävä Jörgen Jensen kuuli kadonneen löytymisestä myöhemmin illalla.

- Joku koiran ulkoiluttaja oli löytänyt Arton, ystävä kertoo saamistaan tiedoista.
Poliisi vahvisti perjantai-iltana Iltalehdelle, että Vantaanjoesta on löytynyt miehen ruumis neljän aikaan perjantaina iltapäivällä.

Ystävät etsivät

Jensen on etsinyt ystäväänsä lähes tauotta tähän asti.
- Aluksi meitä oli kymmenkunta, mutta kun Reino Savukoski tuli ruumiskoiran ja veneen kanssa mukaan, meitä on ollut noin viisi etsijää. Meidän piti ensi viikolla saada Savukoski takaisin ruumiskoiran kanssa.
Vaikka ystävän kuoleman vahvistuminen on surullinen asia, Jensen kertoo olevansa myös helpottunut. Hän kertoo käyttäneensä kaiken vapaa-aikansa ystävien kanssa kadonneen etsimiseen.
- Iso kivi tippui nyt harteilta. Kyllä tämä oli helpotus.
Jenseninin tietojen mukaan asiassa ei epäillä rikosta.
Iltalehti ei ole lauantaina tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Kaukana katoamispaikasta

Arto Ruokonen nähtiin viimeisen kerran elossa Helsingin keskustassa.
Siihen nähden vainaja löytyi varsin kaukaa. Jensen pohtiikin, olisiko Ruokonen lähtenyt kävelemään tyttöystävänsä luokse.
Ruokosella oli tapana tehdä pitkiä kävelylenkkejä muun muassa Hermannin, Arabian ja Sörnäisten rantateitä pitkin, ja siksi päätös yöllisestä kävelystä ei olisi ollut mitenkään tavatonta.