Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Ratkaistut rikokset, rikoksentekijän kuolemaan päättyneet tapaukset, kadonneiden ja löytyneiden ketjut, aiheettomiksi osoittautuneet jutut, vuodesta 2010 alkaen siirrettyinä muista uusista
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

En oikein tiennyt, mihin ketjuun tämän panisin. Olen jonkun verran tutkaillut viime aikoina ns. homosurmia ja tein niistä pienen koosteenkin. Tähänkään ketjuun tämä ei varsinaisesti kuulu, koska osa on selvittämättömiä tapauksia.
Otoksessa on vain muutama tapaus, lähinnä pk-seudulta.

On tietysti vaikeaa varmaksi sanoa, kuka uhreista on homo ja kuka ei, mutta osa on ainakin ollut täysin julkihomoja. Näitä surmia on jäänyt selvittämättäkin vuosien varrella. Yksi syy voi olla ainakin noissa vanhemmissa tapauksissa, että homopiireissä on mahdollisesti voinut olla tietoakin, jota poliisit olisivat kaivanneet, mutta miehet eivät ole halunneet tulla "kaapista ulos" kertomaan tietojaan.
Toinen mahdollinen syy voi olla, että koska homous on ollut pidettävä piilossa ja seuralaiset etsittävä ihan näppituntumalla ravintoloista tai puistoista, on saattanut tulla erehdyksiäkin ja mukaan pyydetty mies on suuttunut ja surmannut uhrin.

Huomattavaa on:
-Raimo-nimisiä miehiä löytyy muutama
-kenkien ja muiden varusteiden kanssa vekslaamista: mm. Sjödahlin, Lahden, Aaltosen sekä 45-v uhrin kohdalla
-vaikka otos on pieni, silti ainakin neljä uhreista on toiminut ravintola-alalla.


Lauantaina 15.1.1983 punatukkainen muotitaiteilija Raimo Kantanen, 45 v., löydettiin pahoinpideltynä kotoaan os. Sallinkatu 3, Helsinki.
Torstaina 17.1. tekoon syylliseksi epäiltynä pidätettiin helsinkiläinen 22-vuotias panostaja.
20.1. muotitaiteilija kuoli tajuihinsa tulematta Töölön sairaalassa.
Perjantaina 4.3. panostaja julistettiin vangituksi.
Kantanen oli homoseksuaali.

30.1.1987 ravintolatyöntekijä Per Sjödahl, 46-v. löydettiin palamaan sytytetystä asunnosta Aleksis Kiven katu 10:stä Helsingistä. Uhri oli ensin surmattu ja sen jälkeen asunto sytytetty tuleen. Palo saatiin sammutettua, mutta vaatteita ja huonekaluja tuhoutui ja sammutuksen seurauksena asuntoon tuli vesivahinkoja. Asunnosta kuitenkin löytyi tekijälle kuuluvia vaatekappaleita, vaaleansininen tupsupipo sekä mustat Portugalissa valmistetut Buhan-merkkiset talvikengät, koko 43.
Kerrottiin, että surma-aseita oli useita.
Sjödahl oli homoseksuaali.
Surmailtana noin klo 21 aikaan Sjödahl oli käynyt läheisellä Bertina grillillä.

Lokakuussa 1987 surmattiin Helsingin Punavuoressa Raimo Suvistola. Hänen surmaajakseen paljastui Jari Holopainen. Holopainen tuomittiin 8 vuodeksi vankeuteen, alentuneesti syyntakeisena. Myös Suvistola oli homo.

23.4.1988 surmattiin kotiinsa Intiankadulla Helsingissä tunnettu Drag Queen -esiintyjä, ravintola Omenapuun tarjoilija Raimo Liukkonen, 34 v. Liukkonen oli nähty ko. iltana hoikan, n. 180 cm pitkän, 20-25 -vuotiaan miehen seurassa.
Liukkonen oli homoseksuaali.

Keväällä 1988 surmattiin Helsingin Toukolassa Raimo Toukola. Hänen surmansa on selvittämättä. Valitettavasti tästä ei löydy lisätietoja.

Jouluaaton vastaisena yönä 24.12.1988 surmattiin teräaseella kotonaan Helsingin Vallilassa viinuri Risto Ilmari Mikkola, 31 v. Tarkempi osoite oli Mäkelänkatu 20.
Mikkola oli HIV-tartunnan saanut homoseksuaali. Mikkola oli kihloissa 3 v nuoremman Pertin kanssa. Pari oli tavannut toisensa marraskuun puolivälissä ravintola Populuksessa ja he olivat kihlautuneet viikkoa ennen Mikkolan kuolemaa.
Mikkolan surmaaja oli tarjoilija Markku Juhani Räisänen, 37 v.,joka myöskin oli homoseksuaali. Hän oli muuttanut Mikkolan kotiin syksyllä 1988 ns. kotimieheksi, kun Mikkola meni opiskelemaan Sirola-opistoon.
Mikkolalla ja Räisäsellä ei ollut suhdetta, tosin Räisänen olisi sitä toivonut. Mikkolan kihlattu lähti 22.12 joulunviettoon muualle.

Ravintolapäällikkö Raimo Olavi Tuomainen, 36 v. löydettiin surmattuna 6.4.1990 Helsingin Töölössä, os. Mannerheimintie 43, sijaitsevasta asunnostaan. Surma on selvittämättä.
4.4. Tuomainen oli ollut hotelli Inter-Continentalin Ambassador Club -ravintolassa. Sieltä hän oli lähtenyt yksin ja tarjonnut vielä savukkeen sitä pyytävälle henkilölle, joka siis oli viimeinen hänestä havainnon tehnyt, lukuunottamatta murhaajaa. Tämän jälkeen hänen liikkeistään ei enää ole havaintoja.

29.1.1994 surmattiin seksikaupan myymälänhoitaja Paul Kalervo Lahti, 58 v. raskaalla massavasaralla keskellä päivää Sturenkadulla Helsingissä. Surman jälkeen tekijä sytytti liikkeen tuleen. Palo havaittiin klo 14. Palossa oli tuhoutunut irtaimistoa ja kamppailun jäljiltäkin rikkoontunut välineistöä.
Surmaaja oli n. 30-v. 180 cm pitkä, normaalivartaloinen. Hänellä oli liikkeeseen mennessä ollut yllään puolipitkä, sinivihreä maiharityyppinen takki ja tummat, suorat housut. Kaupasta lähtiessään hänen vaatetuksensa oli vaihtunut, hänellä oli ollut uhrin nahkatakki. Tekijä jätti paikalle sekä massavasaran, että oman takkinsa.
Tekijällä oli ilmeisesti mukanaan lentäjänlaukku ja hän lähti liikkeestä takaoven kautta. Liikkeestä oli varastettu pieni summa rahaa. Poliisi-tv:ssä pohdittiin, tapettiinko tässä tapauksessa väärä mies.

Pasi Aaltonen surmattiin 23.-24.8.2002 Tampereella.
viewtopic.php?f=29&t=395&p=15556&hilit=homo%2A#p15556

14.12.2003 surmattiin Helsingin Vesalassa, Rekipellontiellä 45-v mies. Tekopaikka oli uhrin koti. Surmaajat olivat Antti Ahmasoja, 26 v. ja Aliroy Richard Syrjä, 28 v. Uhria oli isketty puukolla yli 100 kertaa ja hänen sukuelimiään oli silvottu saksilla.
Ahmasoja oli tutustunut uhriin junassa, josta he olivat menneet Syrjän asunnolle ja sitten uhrin asunnolle. Ahmasoja vaihtoi omat vereentyneet kenkänsä uhrin kenkiin.
Syrjä tuomittiin 10 vuodeksi vankilaan. Ahmasoja katsottiin syyntakeettomaksi. Teko kyllä katsottiin murhaksi, mutta Syrjän osuuden katsottiin olleen pienempi, joten hänelle annettiin vuosituomio elinkautisen sijaan.

25.5. 2006 surmattiin Helsingin Punavuoressa verojohtaja, professori Kari S Tikka, 61 v. Hänen surmaajansa olivat venäläissyntyinen Aleksander Ionin, 19 v. ja Viron inkerinsuomalainen Mika-Martti Zukov, 23 v. Tikka oli lähtenyt DTM-ravintolasta surmaajiensa kanssa ja pyytänyt heidät kotiinsa.
Seuraavan päivän työpäiväänsä vedoten Tikka pyytää vieraitaan poistumaan. Tällöin Zukov lyö uhria viskipullolla päähän kahdesti.
Zukov poistuu penkomaan asuntoa Ioninin jäädessä eteiseen elämästään taistelevan Tikan vahdiksi, joka yrittää nousta ja paeta asunnon ulko-ovelle. Tikan todettiin kuolleen kuristamisesta syntyneisiin murtumiin, lisäksi hänellä oli useita kallonmurtumia. Helsingin käräjäoikeus tuomitsee Ioninin ja Zukovin taposta ja törkeästä ryöstöstä 11 vuoden vankeustuomioihin. Hovioikeus piti tuomiot ennallaan.
2009 Zukov pääsi karkaamaan vanginkuljetusautosta, kun vartijat unohtivat lukita takaoven. Zukov löydettiin samana päivänä.

Myös esim. Jussi Helasvuon sekä Markku Mallatin yhteydessä on puhuttu homoseksuaalisuudesta.

Lähteet: Suomalainen murha 1991-1994 / Hannes Markkula, Poliisi-tv, Alibi-lehdet, iltalehtien uutisoinnit
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Antti Olavi Taskinen s.1976, lääkekuolemat

Taskista epäiltiin syylliseksi 20-vuotiaan tamperelaisen opiskelijan kuolemaan, mikä oli tapahtunut elokuussa Tampereella.

Helmikuussa 1997 Taskinen oli samassa Tampereen Rantaperkiön kaupunginosassa sijaitsevassa asunnossa juomassa alkoholia 30-vuotiaan lääketiedettä opiskelleen miehen kanssa. Jossain vaiheessa illan aikana mies menehtyi. Miehen verestä löytyi vahva yliannostus Abalgin-särkylääkettä. Mies oli tehnyt testamentin Taskisen hyväksi ennen kuolemaansa.

Marraskuussa 2005 Taskinen surmasi 54-vuotiaan yritysjohtaja Markku Heimo Juhani Franssilan, jonka kanssa hän oli rekisteröinyt parisuhteen elokuussa 2005 Lahden maistraatissa. Surma tapahtui Franssilan kesähuvilalla Heinolan Vierumäellä. Kuolinsyynä oli Abalgin-särkylääkkeen yliannostus. Motiivina oli Franssilan miljoonaperintö. Oikeudessa kuullun todistajan mukaan Taskinen oli polttanut nuotiossa avioehtosopimuksen, joka olisi vienyt oikeuden perintöön.

Epäiltiin, että Taskinen olisi surmannut kaksi muutakin miestä. Hänet kuitenkin tuomittiin käräjäoikeudessa näistä edellä mainituista kolmesta tapauksesta. Tuomio oli elinkautinen murhasta, taposta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
Hovioikeus hylkäsi syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, kaksi muuta pysyivät ennallaan.
Taskinen itse piti näitä onnettomuutena ja itsemurhina.
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Tässä eräs vanhempi homomurha:

TAITEILIJA ROSENQVISTIN KUOLEMA 1932

21.3.1932 Helsingin Sanomien otsikko kertoi: Raakalainen laski uhrinsa veren viemäriin.
Raaka surma oli tullut ilmi edellisenä päivänä, paikka oli Annankadulla Helsingissä sijaitseva kellarikerroksen työhuone.
Huoneen vuokralaista ei ollut näkynyt, eikä hän ollut pariin kuukauteen maksanut vuokraansakaan. Talonmies ja isännöitsijä lähtivät tarkistamaan asiaa.

Ulkoapäin huoneisto näytti hylätyltä, eikä katutason ikkunasta nähnyt sisälle. Ovi oli ulkoapäin lukittu riippulukolla.
Huoneen peräseinällä oli telttasänky, jossa makasi kuollut mies. Vainajan kasvojen halki kulki valtava haava, samoin kaulassa. Haavat olivat kauttaaltaan homeessa, joten tuore tapaus ei kyseessä ollut. Poliisi totesi, että surman tekijä oli kaatanut astialla vainajan verta viemäriin, joka oli tukkeutunut verestä.

Posteista pääteltiin, että verityö oli tapahtunut mahdollisesti jo helmikuun puolivälissä. Vainaja oli taiteilija Karl Richard Rosenqvist, joka oli vuokrannut huoneen kipsikuvien valamista varten. Seinänvierustat olivat täynnä näitä kipsiteoksia, mutta huonetta oli selvästi käytetty myös asuntona, sillä siellä oli kaksi sänkyä.

Kuka oli nukkunut toisessa sängyssä?

Hän oli Aarne Aksel Sundblom, taiteilija hänkin.
Naapureiden mukaan miespari oli asustellut huoneessa ja välillä pitäneet siellä kosteita illanviettojakin.
Sundblom löydettiin Turusta. Ensin hän kertoili mielikuvituksellisia tarinoita. Hän kyllä tunnusti olleensa Rosenqvistin huonetoveri pitkään. Sundblom mm. kertoi, että Rosenqvist oli viime aikoina alkanut suunnitella itsemurhaa siten, että lavastaisi sen henkirikokseksi ja Sundblomin syylliseksi. Tarina ei ollut uskottava, sillä tuskin vainaja itse olisi kerännyt vertaan astiaan ja käynyt tyhjentämässä sitä viemäriin, ja siivoillut muutenkin paikkoja.

Lopulta Sundblomista saatiin irti jonkinlainen totuus.
Miehet olivat ryypänneet huoneessa 18.2. ja olipa siellä käynyt vieraitakin, jotka olivat poistuneet iltayöstä. Vieraiden poistuttua Rosenqvist oli esittänyt Sundblomille "luonnottomia vaatimuksia", joiden seurauksena oli kehittynyt riita. Näillä luonnottomilla vaatimuksilla Sundblom viittasi homoseksuaalisuuteen, joka noihin aikoihin oli rikos.
Asiasta seurasi nyrkkitappelu ja Rosenqvist kaatui sängylle, jolloin Sundblom nappasi käteensä partaveitsen ja viilsi sillä sängyllä maanneen uhrin kurkun auki.
Sitten hän alkoi puhdistaa rikoksen jälkiä huoneesta ja pesi lattian ja kaatoi vuotaneen veren viemäriin. Seuraavana aamuna hän lähti pannen ovelle riippulukon. Iltapäiväjunalla hän matkusti Turkuun.

Oikeudessa todettiin, että miehet olivat olleet huonetovereita jo neljättä vuotta ja olleet "kaiken aikaa mitä luonnottomimmassa suhteessa keskenään".
Motiiviksi surmaan katsottiinkin vain ryyppyriita.
Sundblomin katsottiin olleen mieleltään kehittymätön. Mielentilatutkimuksen jälkeen hänet tuomittiin 4 vuodeksi kuritushuoneeseen täyttä ymmärrystä vailla tehdystä taposta.

29.9.1935 Helsingin Sanomat uutisoi, että Turun alisillan luota löytyi miehen ruumis. Hänen todettiin olleen Aarne Sundblom, s. 1907. Hän oli vapautunut Helsingin keskusvankilasta elokuun 28. päivänä. Hän oli ollut kateissa 16.9. lähtien. Ruumiissa ei ollut mitään ulkoisen väkivallan merkkejä.

Lähde: Viljakainen ja Silvander: Helvetinkone ja 49 muuta suomalaista rikosta
User avatar
Arvo Kyyrölä
Posts: 315
Joined: Tue Jun 30, 2015 7:29 pm

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Arvo Kyyrölä »

Koin kolme viikkoa sitten varsin erikoisen tapahtumaketjun. Olin lukenut edellisenä iltana Queenin mainion yhteenvedon suomalaisista homomurhista.Varsinkin jäin miettimään Rosenqvistin tapausta, joka heti kuulosti tutulta.Seuraavana päivänä työpäivän jälkeen astelin paikalliselle kirpputorille.Kuinka ollakaan, sattumalta huomasin osaston, joka sisälsi vanhoja Etelä-Savo lehtiä.Pinkassa päällimmäisenä ollut lehti kiinnitti huomioni.Siinä oli kuva Sundholmista ja Rosenqvistista! Mainitsen vielä erikseen, että koko edellisen illan ja yön aikana olin pohtinut tapausta.

Image

Image

Queenin listasta jäi puuttumaan Antero Hyvösen selvittämätön homomurha 1950- luvulta.
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Arvo Kyyrölä wrote: Fri Mar 08, 2019 6:01 pm Koin kolme viikkoa sitten varsin erikoisen tapahtumaketjun. Olin lukenut edellisenä iltana Queenin mainion yhteenvedon suomalaisista homomurhista.Varsinkin jäin miettimään Rosenqvistin tapausta, joka heti kuulosti tutulta.Seuraavana päivänä työpäivän jälkeen astelin paikalliselle kirpputorille.Kuinka ollakaan, sattumalta huomasin osaston, joka sisälsi vanhoja Etelä-Savo lehtiä.Pinkassa päällimmäisenä ollut lehti kiinnitti huomioni.Siinä oli kuva Sundholmista ja Rosenqvistista! Mainitsen vielä erikseen, että koko edellisen illan ja yön aikana olin pohtinut tapausta.

---
Queenin listasta jäi puuttumaan Antero Hyvösen selvittämätön homomurha 1950- luvulta.
Sellaista se kuule on, kun Queenin sepustuksia lukee. :mrgreen:
Huvitti tuo lehtileikkeessä ollut: "Sundblom lienee itseasiassa abnormi". Voihan sen näinkin ilmaista. Mutta tarkoitetaankohan siinä, että S oli abnormi sen vuoksi, että oli homoseksuaali vai sen vuoksi, että teki näin raakalaismaisen teon, vai molempien.
Kiinnostaisi tämä Antero Hyvösen tapaus. Mitä tietoa sinulla, Arvo, siitä on?
User avatar
Arvo Kyyrölä
Posts: 315
Joined: Tue Jun 30, 2015 7:29 pm

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Arvo Kyyrölä »

Kiitän!

Alibi n:o 2 1981:

Image
Image

Muista tunnetuista kotimaisista homosurmista tulee välittömästi mieleen Mauri Nissilän vappusurma 1966.Tekijä ilmeisesti tiedettiin, mutta riittävää näyttöä ei koskaan saatu.Minfoon olen joskus laittanut kuvankin surmapaikasta.

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=15&t=8375

Järkyttävyydessään vertaansa vailla oli Matti Aallon tapaus 1960.Hän raiskasi ja surmasi Helsingin Kaarelassa 9-vuotiaan pikkupojan.Varsinaisesta homomurhasta ei kuitenkaan ollut kysymys, päätellen siitä, että Matti Aalto on myöhemmin monissa lehdissä kertonut, että hän ei edes ollut homoseksuaali.

Nyt Queen kipin kapin takaisin vintille penkomaan vanhoja lehtiä.Matti Aallosta kirjoitti mm. Nykyposti
11/ 1979."Olin silloin peto, mutta en ole enää"
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Kiitos taas lehtileikkeestä. Mielenkiintoinen tapaus.
Mielenkiintoinen on myös tuo Matti Aallon tapaus. Yritin jo joskus aiemmin etsiä siitä tarkempia tietoja, mutta en löytänyt. Koko tapaus tuntuu iljettävältä, eikä Aalto "parantumisestaan" huolimatta saa minulta ymmärrystä. Mietityttää kuitenkin, mikä tuollaiseen käyttäytymiseen on johtanut; onko hän itse joskus lapsena joutunut jonkun miespuolisen (ehkä nuoren pojan) uhriksi.

Mauri Nissilän kohtalo on myöskin karu. Pienestä on hänenkin elämänsä ollut kiinni, kun on sattunut tuolle paikalle.
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Queen »

Lueskelin vanhoja Alibeja ja vastaani tuli Markus "Kikero" Virtasen tekemä tappo Tampereella 1997 (Alibi 7/2001), mikä on jäänyt uupumaan tästä ketjusta.

Virtasen seurue oli ensin ollut kellariravintola Messissä ja siellä tämä 66-vuotias uhri, taidemaalari Seppo V. oli lyöttäytynyt heidän seuraansa. Markus kertoi miten Seppo yritti ensin iskeä ravintolassa hänen kaveriaan ihan selvästi, jolloin selväksi tuli, että mies oli homo.

Seppo oli pyytänyt asunnolleen seurueen jäseniä. Virtanen ainakin kertoi hieman yllättyneensä taksia odottaessa, että kahdestaanko sitä matkaan lähdettäisiinkin, eikä muita tullut mukaan.
Virtanen kertoi olleensa hyvin väsynyt kahden vuorokauden valvomisesta, mikä oli tapahtunut pirin voimalla. Häntä kuitenkin kiinnosti lähteä miehen matkaan, sillä itsellä hänellä ei ollut kuin 11 mk rahaa ja Sepon luona olisi viinaa tarjolla. Hän oli myös ravintolassa huomannut, että Sepolla oli lompakossaan runsaasti rahaa ja ajatellut, että nuo rahat siirtyvät hänen omistukseensa.

Perillä hän oli mennyt patjalle asunnon lattialle makaamaan. Laskuhumala oli tulossa ja hän oli pyytänyt Sepolta vettä, mitä tämä oli hänelle tuonutkin. Siinä vaiheessa Virtanen kertoi olleensa jo unen rajamailla. Sepolla oli ollut vain alushousut yllänsä ja hän oli tunkenut siihen samalle patjalle. Virtanen kertoi tunteneensa, että häntä oli loukattu tällaisella käytöksellä. Hän oli noussut ylös ja kertonut hakevansa vettä lisää, mennyt keittiöön ja valinnut tiskipöydällä olleista kolmesta veitsestä keskikokoisen.

Tämän jälkeen Virtanen puukotti uhria lyöden teräaseen tämän rintaan. Hän kertoi, että mies oli suurella kourallaan tarttunut häntä kurkusta kiinni ja näin hän sitten oli huitonut puukolla lisää.
Virtanen poistui asunnosta kiireellä.
Hän ei sitten ottanut kuitenkaan Sepon rahoja matkaansa, sillä hän kertoi, että mukana oli ainoastaan edelleen nuo 11 mk.
Hän päätyi huoltoasemalle, josta hänen kaverinsa kuskasivat hänet äidin luokse. Äiti oli heittänyt ikkunasta avaimen ja mennyt itse nukkumaan takaisin.

Ruumis löydettiin vasta viikkoa myöhemmin. Jossakin vaiheessa Virtanen oli kaverilleen kertonut, että hän tappoi Sepon. Erään kerran mies oli taas äitinsä luona siistiytymässä ja pannut juuri nukkumaan, kun poliisit tulivat hakemaan häntä. Seuraavana päivänä hän tunnusti surmatyön.

Markus Virtanen tuomittiin 8,5 vuodeksi vankilaan, josta hän istui puolet ensikertalaisena. Tässä lehdessä haastattelu on tehty ennen hänen vapautumistaan Kylmäkosken vankilassa.
Markuksen taustalta löytyy poikakotielämää. Hän oli jo nuorena kokeillut kaikki mahdolliset huumeet, millä päänsä sai sekoitettua.
Markus Virtanen meni vankilassa naimisiin Ingridin kanssa. Ingridillä oli ollut istuttavana 2,5 vuoden tuomio ja hänen oli määrä vapautua kuukautta ennen Virtasta.
...
Järjellä jos ajattelee, niin eipä ne Virtasenkaan motiivit kovin kunnioitettavat olleet hänen lähtiessään Sepon matkaan; rahaa ja viinaa piti saada. Hän lähti, vaikka kertoi jo ravintolassa tulleen tiettäväksi, että Seppo oli homoseksuaali.
Tottakai Virtasella olisi ollut mahdollisuus yksinkertaisesti vetäistä takki niskaan ja lähteä asunnolta. Tuskin Seppo häntä väkisin olisi siellä pitänyt. Mutta se on sitä jossittelua.
Paljonhan näissä "homotapoissa" on tekijä selityksenä antanut juuri tämän uhrin lähentelyn, joka on koettu loukkaavana. Ehkä Virtanen kuitenkin ihan tosissaan koki asian näin vai säikähtikö hän sitten tekoaan, kun ei Sepon rahoja ja mahdollisia viinoja ottanutkaan matkaansa.
Eli kysehän ei voi olla ryöstöstä.
Mitenkähän tämän pariskunnan elämä on jatkossa sujunut?
User avatar
Arvo Kyyrölä
Posts: 315
Joined: Tue Jun 30, 2015 7:29 pm

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by Arvo Kyyrölä »

Alibi- lehti 6/1997:

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ns. homomurhia vuosikymmenten varrelta

Post by -Uta- »

Tänään tv:ssä: Kuolemaa tekevä Kari S. Tikka huusi turhaan apua - Naapuri kuuli, mutta lähti hautausmaalle
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... da65e5e134
Tänään klo 5:33

Arvostettu professori Kari S. Tikka kuoli toukokuussa 2006.
Image
Kari S. Tikka oli suuri taiteen ystävä, jolla oli laaja tuttavapiiri. EERO LIESIMAA

Arvostettu professori ja Suomen johtava verotuksen asiantuntija Kari S. Tikka kuoli väkivaltaisesti 25. toukokuuta vuonna 2006. Kulttuurin ystävänä tunnettu Tikka oli 61-vuotias.

Kari Sulo Tikka joutui raa'an henkirikoksen uhriksi omassa kodissaan Helsingin Punavuoressa. Tekijät olivat Tikan matkaan yökerhosta lähteneitä parikymppisiä miehiä, jotka saivat teostaan 11 vuoden vankeustuomion. Nuorempi istui siitä alle 21-vuotiaana kolmanneksen, vanhempi, 23-vuotias, puolet.

Tapausta käsitellään tänään uusin jaksoin jatkuvassa Arman ja Suomen rikosmysteerit -sarjassa. Siinä käydään läpi myös se, mitä Tikan naapuri oli kuullut tuoreeltaan. Poliisin tietoon Tikan kohtalo tuli vasta sunnuntaina 28. toukokuuta. Tikka oli viettänyt viimeiseksi jäänyttä ravintolailtaansa saman viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Naapurin havainnot ovat tuolta torstailta. Hän oli kuullut aikaisin aamulla huutoa.

– Naapuri oli kuullut noin kello 8.20 aikaan Kari Tikan asunnosta avunhuutoja: "Apua, apua, auttakaa!", rikosylikomisario Arto Karalahti kertoo ohjelmassa.

Läheiselle Hietaniemen hautausmaalle menossa ollut naapuri oli kuullut myös lauseen "tämä ei ole reilua."

– Koko ajan, kun tein lähtöä, niin yläkerrasta kuului samaa kolinaa eri puolilta asuntoa. Mitään huutoääniä en enää kuullut. Lähdin hautausmaalle 9.20–9.30 välillä, naapuri kertoi virkavallalle.

Kun naapuri oli ollut tulossa takaisin hautausmaalta, hän oli huomannut Kari S. Tikan ovella kaksi miestä. He olivat kantaneet isoja kasseja. Poliisin mielestä havainto antoi viitteitä kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn kestosta.

– Tämä ei tapahtunut hetkessä, Karalahti summaa.

Arman ja Suomen rikosmysteerit tänään Nelosella kello 21.00.


JENNI UOTINEN /IL
Post Reply