Insuliinimurhasyyte Erkki Parkkiselle ja kaverilleen, Kuopio 2002

Ratkaistut rikokset, rikoksentekijän kuolemaan päättyneet tapaukset, kadonneiden ja löytyneiden ketjut, aiheettomiksi osoittautuneet jutut, vuodesta 2010 alkaen siirrettyinä muista uusista
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2534
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Insuliinimurhasyyte Erkki Parkkiselle ja kaverilleen, Kuopio 2002

Post by Queen »

Onko kenelläkään tietoa seuraavanlaisesta insuliinimurhasta, josta löysin tarinan Alibi 1/2003 -lehdestä? Lähinnä kaipaisin tietoa tuomiosta, koska sitä ei ole lehteen saatu painoon mennessä.

Aika: 5.7.2002
Paikka: Kuopion Teollisuuskadulla sijainnut ns. lämmittelysuoja eli asuntola "epäsosiaalisesti eläville"
Syytetyt: Erkki Parkkinen, s.1951 sekä toinen mies, jota lehdessä nimitetään Sepoksi (ei ole oikea nimi)
Uhri: Lehdessä käytetään nimeä Väinö

Nämä asianosaiset olivat siis kovia ryyppymiehiä.
Erkki kertoi, että oli aikonut surmata itsensä ko. päivänä iskemällä itseensä yliannoksen insuliinia. Hän oli sitä samaisena päivänä apteekista hakenut, koska sairasti diabetesta.
Hän oli kuulemma ennenkin ottanut ison annoksen ainetta ja kestänyt uskomattomia määriä. Olipahan vain nukkunut pistoksiensa jälkeen vuorokauden ja hankkiutunut sitten lääkärin hoitoon, joka oli varoitellut insuliinin vaaroista.
Miehet ryypiskelivät kaikenlaisia aineita tuona heinäkuun päivänäkin. Erkki kertoi pistäneensä itseensä yli kaksinkertaisen annoksen ja jatkaneen ryypiskelyä sen jälkeen.

Lopputulos oli kuitenkin se, että Väinö makasi rakennuksen pihassa kuolleena ja Erkki oli Sepon kanssa siinä lähellä istuskelemassa virkavallan saapuessa. Selvisi, että Väinö oli tapettu ja nimenomaan insuliinilla. Tyhjä insuliinikynäkin löytyi jostakin pusikosta.

Kumpikin miehistä kielsi iskeneensä uhriin insuliinia.
Löytyi kuitenkin kaksi todistajaa.
Toinen oli adventtikirkossa vaikuttanut henkilö. Hän oli ollut Erkki Parkkiselle jonkinlainen tukihenkilö. Hän oli Väinön kuoleman jälkeen törmännyt Erkkiin, joka oli kertonut olleensa mukana eräässä surmatyössä lämmittelysuojalla. Motiiviksi hän oli kertonut uhrin maksamattomat velat.
Erkki oli kertonut pistäneensä uhriin 2 kynällistä insuliinia ja joku toinen henkilö, jonka nimeä Erkki ei ollut kertonut, oli pistänyt vielä 1 kynällisen.

Toinen todistaja oli eräs nainen, joka oli ollut ryypiskelemässä välillä lämmittelysuojassa miesten kanssa. Hän oli nähnytkin Väinön ruumiin pihassa ja kertoi Erkin ja Sepon kuiskuttelusta, jossa oli käsitelty aineen poistumista elimistöstä, eli miehet olivat pohtineet, kuinka kauan insuliini näkyy vainajassa. Seppo oli estänyt naista menemästä ruumiin luokse.

Oikeudessa päätettiin ennen tuomiota tutkia Erkin mielentila. Seppo oli tällöin laskettu vapaaksi.
Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka tässä jutussa lopulta kävi?
Post Reply