Tampereen 'ruusumurha' 24.7.2011

Ratkaistut rikokset, rikoksentekijän kuolemaan päättyneet tapaukset, kadonneiden ja löytyneiden ketjut, aiheettomiksi osoittautuneet jutut, vuodesta 2010 alkaen siirrettyinä muista uusista
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tampereen 'ruusumurha' 24.7.2011

Post by -Uta- »

Tamperelaismies ei saanut haluamaansa naista ja päätti ettei kukaan muukaan saa
Päivitetty 8.2.2012 20:24, julkaistu 8.2.2012 20:23
Tuomas Rimpiläinen, Aamulehti

Tampereen Ikurissa kesällä tapahtuneesta henkirikoksesta on luettiin keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa murhasyyte 29-vuotiaalle tamperelaismiehelle. Mies surmasi 24. heinäkuuta 49-vuotiaan naisen vasaralla ja puukolla. Esitutkinnassa mies kertoi teostaan poikkeuksellisen avoimesti.

Miehelle tehtiin poikkeuksellisesti mielentilatutkimus jo esitutkinnan aikana.

Mies tapasi uhrinsa kesäkuun alussa 2011 Tampereen Seurahuoneella. Heidän välilleen syntyi lyhyt suhde, jota syytetty itsekin kuvaili esitutkinnassa yksipuoliseksi ihastumiseksi.

Nainen teki miehelle jo alkuvaiheessa selväksi, että he eivät voi seurustella keskenään. Todistajat kertoivat, että mies piti tästä huolimatta sinnikkäästi yhteyttä naiseen. He tapasivatkin toisensa joitakin kertoja. Mies lähetteli naiselle kukkia ja lahjoja sekä tekstiviestitse Eino Leinon runoja.

Pikkuhiljaa miehellekin alkoi valjeta, että suhde on mahdoton. Hänen mielessään alkoi kehittyä ajatuksia naisen vahingoittamisesta. 22. heinäkuuta mies meni Tampereen Clas Ohlsoniin ja osti Mora-puukon.

Surmaaja tuli ruusun kanssa
Illalla 24. heinäkuuta naisen tytär vieraili äitinsä luona Ikurissa. Tyttären mukaan äiti oli onnellinen, sillä hänellä oli uusi miesystävä. Nainen oli kertonut uudesta suhteestaan myös toivottomasti ihastuneelle nuorelle miehelle. Tyttären poistuttua nainen päivitti hyväntuulisen ja onnellisen Facebook-statuksen.

Pian tämän jälkeen nuori mies ilmestyi naisen asunnolle. Hänellä oli mukanaan kassissa ruusu, vasara ja kolme puukkoa.

Mies ja nainen istuivat tunteja terassilla ja juttelivat. Jossain vaiheessa iltaa mies varmistui siitä, että naisella todella oli uusi miesystävä. Nainen teki miehelle ystävällisesti selväksi, ettei tämä voi jäädä yöksi. Silloin mies meni sisälle hakemaan ruusua ja aseitaan.

Ei yhtään ystävää
Surmatyön jälkeen mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi surmanneensa naisen mustasukkaisuuden takia.

Poliisi otti hänet kiinni pian puhelun jälkeen. Hän puhalsi alkometriin nolla promillea. Hänellä ei ole aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Seuraavana päivänä poliisin kuulustelija kysyi mieheltä, miksi tämä surmasi naisen. Mies sanoi, ettei hänellä ole yhtään ystävää eikä hän ole koskaan seurustellut naisen kanssa. Nyt hän pelkäsi menettävänsä tämänkin ihmissuhteen. Surmaamista hän perusteli omistushalulla:

– Ettei sitten muutkaan häntä saa, jos en minäkään, mies sanoi kuulustelussa.

Mies myönsi suunnitelleensa teon etukäteen ainakin osittain. Hän myös sanoi, että hän katuu tekoaan ja ottaa siitä täyden vastuun.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194721 ... n+saa.html
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tampereen 'ruusumurha' 24.7.2011

Post by -Uta- »

Arka ja pelokas mies kateissa Pirkanmaalla
https://ylojarvenuutiset.fi/2020/01/08/ ... /#c941cc68
Iiria Lehtinen
Julkaistu 8.1.2020 17:28

Arka ja pelokas mies kateissa Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on kadonnut keskiviikkona 8.1. aamupäivällä mieshenkilö, jonka kuva näkyy jutussa.
Image
Havainnot voi kertoa numeroon 112

Kadonnut on 37-vuotias, 182 senttiä pitkä ja painoltaan noin 117 kiloa.
Miehellä on musta takki ja mustat housut. Hiukset ovat noin sentin mittaiset.
Kadonneella saattaa olla mukanaan kuviolliset kävelysauvat. Hän kävelee lyhyin askelin ja hätäisesti.
Hän on arka ja pelokas.
Mikäli miehestä tehdään havaintoja, tulee niistä ilmoittaa hätäkeskuksen numeroon 112.
Last edited by -Uta- on Sat Jan 11, 2020 10:36 am, edited 2 times in total.
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tampereen 'ruusumurha' 24.7.2011

Post by -Uta- »

Pirkanmaalla kateissa oleva henkilö löytyi
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... ytyi_86915
08.01.2020 klo 16.48
Sisä-Suomi

Pirkanmaalla 8.1. kadonnut mies tavoitettiin yleisöhavaintojen perusteella Tampereelta alkuillasta. Poliisi sai useita vihjeitä yleisöltä ja kiittää niistä. Tapahtuneesta ei tiedoteta tämän enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tampereen 'ruusumurha' 24.7.2011

Post by -Uta- »

Pirkanmaalla eilen kadonnut "pelokas" mies oli Tampereen ruusumurhaaja
- sai vanhemmalta naiselta pakit ja surmasi vasaralla 2011
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0ac8 ... 628e01d506
9.1.2020 klo 7:30

Syyntakeeton henkirikollinen oli kateissa noin 10 tuntia.
Ruusumurhaajana tunnettu mies ehti olla virkavallalta kateissa liki 10 tuntia.

Pirkanmaalla keskiviikkona 8. tammikuuta kadonnut, Tampereen keskustasta löydetty 37-vuotias mies on Iltalehden tietojen mukaan vuonna 2011 tehdystä henkirikoksesta tuomittu murhaaja.

Poliisi julkaisi keskiviikkona iltapäivällä varsin tavanomaisen katoamisilmoituksen, jossa kerrottiin miehen ulkoisista tuntomerkeistä ja arasta, pelokkaasta käytöksestä. Poliisi ei varoittanut miehen rikostaustasta. Kansalaisia ohjattiin soittamaan havainnoista suoraan hätänumeroon 112, mikä on yleinen toimintatapa, jos henkilö on vaaraksi itselleen tai muille tai ei pysty huolehtimaan itsestään.

Lyhyen jatkotiedotteen mukaan mies tavoitettiin Tampereelta myöhemmin keskiviikkona yleisövihjeiden perusteella. Poliisi ei kommentoinut asiaa enempää keskiviikkoiltana.

Kohdehenkilö on tuomittu syyntakeettomana heinäkuun 24. päivänä 2011 tehdystä murhasta. Vankilan sijasta mies passitettiin tahdosta riippumattomaan hoitoon. Murhaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun mies ihastui 28-vuotiaana selvästi itseään vanhempaan naiseen. Tuomittu tapasi 49-vuotiaan uhrinsa ravintolassa kesäkuun alussa. Mies tapaili naista, mutta osapuolilla oli eri käsitys suhteen laadusta. Tuomittu antoi naiselle kukkia ja runoja, mutta tuli torjutuksi.

Raju omistushalu
Asiasta kirjoitti tuolloin muun muassa Aamulehti. Uhrilla oli miesystävä, ja tieto siitä sai tuomitun raivoihinsa. Mies hankki useita puukkoja ja vasaran ja lähti naisen asunnolle keskustelemaan kaksikon väleistä. Kun nainen kertoi asiallisesti, että miehellä ei ole lupaa jäädä hänen luokseen yöksi, veriteko tapahtui. Tuomittu puukotti uhria useaan kertaan ja alkoi sitten lyödä häntä vasaralla päähän. Miehellä oli kassissaan myös ruusu.

Tuomittu määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Mies selitti tekoaan sillä, ettei halunnut kenenkään muunkaan saavan naista omakseen. Tuomittu soitti myöhemmin itse hätäkeskukseen ja tunnusti surmanneensa uhrin. Teossa oli mukana suunnitelmallisuutta, ja tekijä osoitti väkivallallaan muutakin murhan tunnusmerkistöön kuuluvaa, kuten sitkeää surmaamispyrkimystä ja erityistä julmuutta.
Murhaaja oli keskiviikkona kateissa tai karkuteillä noin kymmenen tuntia.

Solmu Salminen /IL
Post Reply