Kristiinankaupunki - Carina Appel'in murha 5.4.2012

Ratkaistut rikokset, rikoksentekijän kuolemaan päättyneet tapaukset, kadonneiden ja löytyneiden ketjut, aiheettomiksi osoittautuneet jutut, vuodesta 2010 alkaen siirrettyinä muista uusista
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kristiinankaupunki - Carina Appel'in murha 5.4.2012

Post by -Uta- »

Helsingin Sanomat
6.4.2012 11:10 | Päivitetty 6.4.2012 15:52
http://www.hs.fi/msn/kotimaa/Kristiinan ... 5559422126
(Linkki ei toimi)

Kristiinankaupunki. Omalla tontillaan työskennellyt nainen joutui surmaajan uhriksi torstaina Kristiinankaupungin Siipyyssä. Ampujaksi epäilty mies oli surmannut teon jälkeen itsensä. Hänet löydettiin kuolleena läheiseltä metsäaukealta.

Surmapaikka oli Siipyyn Lökdrundintiellä noin 43 kilometriä Kristiinankaupungin keskustasta etelään.

Nainen oli lähtenyt torstaiaamuna kaatamaan puita tontilta, jolle hän aikoi rakentaa talon. Surmaaja oli yllättänyt naisen kesken töiden.

”Ampuja oli kiertänyt metsän kautta niin, ettei nainen huomannut häntä. Uhri oli kuollut heti laukaukseen”, kertoo rikoskomisario Risto Nyholm.

Nainen oli ilmeisesti tankkaamassa moottorisahaansa, kun mies ampui häntä. Naisen vierellä olivat moottorisaha ja bensiinikanisteri. Metsurin kypärä oli hänen vatsansa päällä.

Surmattu nainen oli noin 45-vuotias. Hän on aikanaan opiskelut poliisiksi ja toiminut ammatissa vähän aikaa. Sen jälkeen hän on työskennellyt uutiskuvaajana Lähi-idässä, jossa hän on kuvannut muun muassa monilla sotatantereilla. Hän on työskennellyt kansainvälisille kuvatoimistoille ja myös Pohjoismaiden yleisradioyhtiöille.

”Hyvin surullinen tapaus. Nainen on ollut todella vaarallisissa paikoissa luotisateessa ja selvinnyt niistä. Kun hän sitten tuli rauhalliseen Siipyyhyn, hän joutui surmaajan uhriksi”, Nyholm sanoi.

Hätäkeskus sai ilmoituksen surmasta, kun paikan ohi mökilleen ajanut pariskunta huomasi auton ja sen vieressä maanneen uhrin. Poliisi löysi ampujaksi epäillyn miehen kuolleena noin 40 metrin päästä.

Ampujaksi epäilty mies on noin 80-vuotias. Hän asui sen tien varrella, josta nainen ajoi työmaalleen. Poliisin mukaan he tunsivat toisensa entuudestaan. Surman motiivina oli ilmeisesti torjutuksi tuleminen.

”Mies on elänyt erakkona, eikä oikein kukaan ole halunnut olla tekemisissä hänen kanssaan. Suuresta maailmasta tullut nainen ilmeisesti ymmärsi miestä hiukan paremmin kuin muut, ja se sai miehen kuvittelemaan suhteesta sellaista, mitä nainen ei halunnut", Nyholm arvioi.
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kristiinankaupunki - Carina Appel'in murha 5.4.2012

Post by -Uta- »


Carina Appel
(26. kesäkuuta 1967 Vaasa – 5. huhtikuuta 2012 Kristiinankaupunki) oli suomalainen valokuvaaja.
Image

Appel toimi pitkään freelance- ja tv-kuvaajana Lähi-Idän kriisialueilla, kuten Israelissa, Irakissa ja Afganistanissa. Hän asui vuodesta 2002 lähtien Jerusalemissa työskennellen muun muassa suomalaisen kirjeenvaihtajan Leena Reikon kanssa. Appelin asiakkaina oli pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden lisäksi uutistoimisto AP. Lisäksi hän teki kuvareportaaseja Alma Median lehtiin. Vuonna 2003 hänen Irakissa ottamansa kuva oli ehdokkaana Pulitzer-palkinnon saajaksi. Ennen valokuvaajaksi ryhtymistään Appel oli kouluttautunut metsänhoitajan ja poliisin ammatteihin.

Carina Appel muutti takaisin Suomeen vuonna 2011 ja asettui asumaan Kristiinankaupunkiin Siipyyn kylään. Hän menehtyi henkirikoksen uhrina huhtikuussa 2012

https://fi.wikipedia.org/wiki/Carina_Appel
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kristiinankaupunki - Carina Appel'in murha 5.4.2012

Post by -Uta- »


Krigsfotografen Carina Appel hittad mördad
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dd ... tad-mordad
PUBLICERAD: MÅN 09 APR 2012
UPPDATERAD: TIS 10 APR 2012


Den internationellt kända krigsfotografen Carina Appel, 45, hade rest världen runt och bevakat konflikter.
Men för ett år sedan flyttade hon till Österbotten i Finland för ett lugnare liv. I torsdags mördades hon
av en 81-årig bekant.

Mordet på den 45-åriga fotografen Carina Appel har berört hela Österbotten i Finland. Kvinnan, som var utbildad polis, hade under många års tid arbetat ute i världen som krigsfotograf. Hon hade bevakat konflikter i bland annat Irak, Afghanistan och Gaza, och rapporterat för bland annat NRK och Svenska Yle.

81-årig man
För ett år sedan sadlade 45-åringen om. Hon flyttade till det lugna samhället Sideby utanför Kristinestad där hon började att arbeta med skogsbruk.
En 81-årig man i byn blev förälskad i henne, skriver Vasabladet.
– Han har åtminstone varit lite förtjust i kvinnan. Hon har behandlat honom väl och varit tillmötesgående och han har fått uppfattningen att de varit mer än bara vänner. Då har hon tvingats säga nej, säger förundersökningsledaren Risto Nyholm till Vasabladet.

”Ofattbar historia”
Enligt polisen dök mannen plötsligt upp och sköt ihjäl Appel när hon röjde skog vid sitt hus. Efter att han skjutit henne tog han sitt eget liv. Båda kropparna, som låg 40 meter från varandra, hittades av ett par grannar som var ute på en påskpromenad.

– Det här är en ofattbar historia som väcker många tankar. Kvinnan har befunnit sig i farliga situationer ute i världen och när hon kommer hem till lugna Sideby händer det här. Man kan inte tro det, säger Risto Nyholm.
User avatar
-Uta-
Posts: 4720
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kristiinankaupunki - Carina Appel'in murha 5.4.2012

Post by -Uta- »


Carina Appel

Keväällä vuonna 2002 työhuoneelleni Jerusalemiin ilmestyi nuorehko suomalainen valokuvaaja. Hän laski Toffifee-laatikon pöydälleni ja kysyi, voisimmeko tehdä yhdessä töitä. Silloin emme voineet, mutta Carina löysi AP:n, Aamulehden, Dagens Nyheterin, Svenska Dagbaldetin ja muita yhteistyökumppaneita – ja jäi 10 vuodeksi alueelle.

Carina oli opiskellut metsänhoitajaksi, valmistui myöhemmin poliisiksi ja sen jälkeen valokuvaajaksi. Hän opiskeli myöhemmin myös videokuvauksen ja -leikkauksen ja työskenteli Ylen lisäksi Tanskan ja Norjan yleisradioyhtiöille.

Muistan, miten lehtikuvaaja aluksi hikoili videoiden kanssa. Hän mietti, mitä ovat äänet, miten niitä leikataan, miten kaikki sopivat yhteen. Ja hän oppi sen ihan itse. Hän istui ja luki käyttöohjeita ja käyttöoppaita, kuten freelancerit tekevät.

Carina oli monin tavoin rohkea, muttei koskaan uhkarohkea. Hän otti aina selvää siitä, minne oli menossa; mikä oli tilanne milloin Israelissa, Länsirannalla, Gazassa, Irakissa, Kurdistanissa, Afganistanissa, Iranissa. Rohkeinta Carinassa oli uskallus elää rehellisesti, kuten kulloinkin oikealta tuntui. Hän uskalsi tehdä elämänmuutoksia, jotka useimmat jättävät sikseen, koska se tuttu ja turvallinen on kuitenkin helpointa.

Viime kesänä Carina muutti Suomeen. Hän aloitti taas yhden projektin ja paneutui siihen tapansa mukaan huolellisesti. Hän aloitti maatalousyrittäjän opinnot, perehtyi EU-lainsäädäntöön, byrokratiaan ja lampolan pitoon. Hän halusi pienen tilan, missä sekä eläimillä että ihmisillä olisi hyvä olla.

Hän ei halunnut unohtaa kameraa. Meillä oli monia suunnitelmia asioista, joita kaksi paluumuuttajaa voisi yhdessä tehdä – ilman väkivallan pelkoa.

Suomi on hyvinvointivaltio, johon on lottovoitto syntyä. Jostain syystä täällä on myös paljon ihmisiä, jotka päättävät lopettaa toisten ja itsensä elämän. Carina Appel kuoli väkivaltaisesti omalla metsätyömaallaan Kristiinankaupungin Siipyyssä 6. huhtikuuta. Hän oli syntynyt 26. kesäkuuta 1967 Vaasassa.

Leena Reikko
Kirjoittaja on Carina Appelin pitkäaikainen ystävä ja työkaveri.
http://www.journalistiliitto.fi/journal ... ina-appel/ (< Ei toimi!)
Post Reply