Kuninkaalliset

User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Ei, Elisabet II ei ole historian pisimpään hallinnut valtionpää
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ei-eli ... altionpaa/
Lauri Heikkilä 5.2.2022 18:00, muokattu 5.2.2022 16:18

Elisabet II
Yhdistyneen kuningaskunnan monarkin, kuningatar Elisabet II:n valtaannoususta tuli tänään kuluneeksi tasan 70 vuotta.

Elisabet on hallinnut niin kauan, että peräti neljä viidesosaa hänen alamaisistaan on syntynyt valtaannousun jälkeen. Pääministereitä maassa on ehtinyt tänä aikana olla 15, Winston Churchillista Boris Johnsoniin.

Harva monarkki on päässyt tällaiseen saavutukseen ennen Elisabetia. Muutama on kuitenkin hallinnut häntäkin pidempään, vaikka tätä voi olla vaikea uskoa.

KAIKKIAAN 70 vuotta ja 91 päivää hallitsi Liechtensteinin ruhtinas Juhana II. Hän eli vuosina 1840–1929 ja hallitsi vuodesta 1858 kuolemaansa asti.

Thaimaata hallitsi, Liechtensteinin Juhanaakin pidempään, vuosina 1946–2016 kaikkiaan 70 vuoden ja 126 päivän ajan kuningas Rama IX. Hän eli vuosina 1927–2016, halliten kuolemaansa asti.

Ludvig XIV ei tämänkään listauksen kannalta saanut turhaan lisänimekseen Aurinkokuningas. Hän keikkuu palkintopallin aurinkoisella ykkössijalla 72 vuoden ja 110 päivän hallitusajallaan. Mainituista Ludvig eli kuitenkin lyhimmän elämän, ja hallituskauden pituutta selittää hänen nousunsa kuninkaaksi jo lapsena.

Aurinkokuningas syntyi vuonna 1638 ja nousi kuninkaaksi nelivuotiaana vuonna 1643. Hän hallitsi 76-vuotiaana tapahtuneeseen kuolemaansa vuoteen 1715 asti.

Elisabetin pitää olla valtaistuimella vielä 98-vuotiaana 27. toukokuuta 2024 ohittaakseen Ludvigin ennätyksen.

EPÄITSENÄISILLÄ alueilla on ollut useita monarkkiin verrattavia ja esimerkiksi kuninkaan titteliä käyttäneitä hallitsijoita, jotka lyövät Aurinkokuninkaankin ennätyksen. Heitä ei kuitenkaan lasketa monarkkien ennätyslistalle.

Pisimpään on hallinnut Swazimaan kolmas kuningas Sobhuza II, jonka kautta kesti peräti 82 vuotta ja 254 päivää. Hänestä tuli kuningas alle vuoden ikäisenä, ja Sobhuza hallitsi kuolemaansa asti. Swazimaa oli Britannian protektoraatti.

Aurinkokuningasta pidempään on hallinnut kaikkiaan 12 epäitsenäisen alueen hallitsijaa, kaikki erittäin nuorella iällä valtaan nousseita.

Swazimaan Sobhuza syntyi ja nousi valtaan vuonna 1899. Hän kuoli vallassa ollessaan vuonna 1982.

Harva 1800-luvulla virassa ollut on ollut samassa virassa vielä 1980-luvulla.

Rikkoakseen Sobhuzan ennätyksen Elisabet II:n pitää olla vallassa vielä vuoden 2034 jälkipuoliskolla. Keväällä 1926 syntynyt Elisabet olisi tuolloin 108-vuotias.

ELOSSA olevista monarkeista ykkössijaa pitää toki Elisabet.

Elisabetin jälkeen pisimpään nykymonarkeista on hallinnut Brunein sulttaani Hassanal Bolkiah. Hän on ollut maan johdossa vuodesta 1967 ja on iältään 75-vuotias.

Euroopassa Elisabetin jälkeen kakkossijaa pitää Tanskan tammikuussa 50-vuotishallituskauttaan juhlinut kuningatar Margareeta II (s. 1940).

ELISABET nousi valtaistuimelle isänsä, kuningas Yrjö VI:n kuoltua yllättäen 6. helmikuuta 1952 56-vuotiaana. Yrjöä olivat rasittaneet sekä sota että jälleenrakennusaika, ja hän sai useita tupakointiin liittyviä sairauksia, mukaan lukien lopulta keuhkosyövän. Kuolinsyy oli kuitenkin verihyytymä sydämessä.

Elisabet peri isältään vallan paitsi Isossa-Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa, myös lukuisissa merentakaisissa dominioissa.

Yrjö jäi viimeiseksi Intian keisariksi, Irlannin kuninkaaksi ja Pakistanin kuninkaaksi, mutta itsenäistymisistä huolimatta moni maa on edelleen jättänyt Yhdistyneen kuningaskunnan valtionpään myös omaksi viralliseksi, toki vain muodolliseksi, monarkikseen.

Nykyään Elisabet II on paitsi Yhdistyneen kuningaskunnan myös Kanadan, Australian, Uuden-Seelannin, Jamaikan, Antiguan ja Barbudan, Bahamasaarten, Belizen, Saint Vincentin ja Grenadiinien, Grenadan, Papuan ja Uuden Guinean, Saint Lucian, Salomonsaarten sekä St. Kittsin ja Nevisin virallinen valtionpää.

Viimeisin muodollisesta monarkiasta irtautunut maa Elisabetin hallitsemista valtioista on Barbados. Se julistautui tasavallaksi 30. marraskuuta viime vuonna.

Lähteitä
Sky News
Insider
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Tällaisia ovat kuningatar Elisabetin häkellyttävät kodit – hallitsijan ”kesämökin” yllä on salaisuuksien verho.
Kesäloma Skotlannissa, joulu Norfolkissa. Kuudessa kodissa asuvalla kuningatar Elisabetilla on varaa valita, missä hän aikaansa viettää.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008877411.html
Niina Enqvist
19.6. 7:16


Kuningattarella on kuusi kotia, joissa hän viettää vaihtelevasti aikaa. Monarkin virallinen koti on Buckinghamin palatsi, mutta koronapandemian alettua Elisabet eristäytyi Windsorin linnaan, joka sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päästä Lontoosta.

Rakas piilopaikka Balmoralin linna
KUNINGATTARELLE rakkain kodeista on Skotlannin Aberdeenshiressä sijaitseva Balmoralin linna, jossa hän on lomaillut joka kesä lapsesta lähtien. – Siellä hän tuntee olevansa täydellisen vapaa, kuningattaren entinen lastenhoitaja Marion Crawford on sanonut. Kuningatar Elisabet on perinteisesti matkustanut Balmoraliin heinäkuun lopulla ja lomaillut siellä lokakuuhun saakka. Viime kesänä Elisabet oli ensimmäistä kertaa Balmoralissa ilman puolisoaan prinssi Philipiä, joka menehtyi huhtikuussa 2021.

Image
Skotlannin ylämailla sijaitseva Balmoralin linna on kuningatar Elisabetin rakas piilopaikka, jossa kuninkaallinen perhe on nauttinut kesästä jo vuosikymmenten ajan. KUVA: REUTERS/ANDREW MILLIGAN

Virallinen asunto Buckinghamin palatsi
LONTOON sydämessä sijaitsevasta Buckinghamin palatsista tuli Elisabetin virallinen koti, kun hänen isänsä Yrjö VI menehtyi ja 25-vuotias Elisabet kruunattiin kuningattareksi. Buckinghamin palatsi on ollut hallitsijan virallinen asunto vuodesta 1837, jolloin kuningatar Viktoria nousi valtaan.

Image
Buckinghamin palatsia on moitittu pimeäksi ja epäkäytännölliseksi. Esimerkiksi kuningatar Viktorian puoliso prinssi Albert inhosi nuhruisena pitämäänsä palatsia ja julisti aikoinaan asunnon ”häpäisevän hallitsijan ja kansakunnan”. KUVA: CHRIS COE/ZUMA

”Oikea koti” Windsorin linna
KUNINGATTAREN ”oikeana kotina” pidetäänkin Berkshiressä, Lontoosta noin 32 kilometrin päässä sijaitsevaa Windsorin linnaa. Linna oli aiemmin kuningatar Elisabetin viikonloppukoti, jonne hän vetäytyi vapaapäivinään. Siitä on kuitenkin tullut nyt hallitsijan pääasiallinen koti, eikä Elisabetin uskota enää palaavan Buckinghamin palatsiin.

Image
Windsorin linna toimi myös kuninkaallisen perheen turvapaikkana toisen maailmansodan aikaan. Elisabet ja hänen pikkusiskonsa Margaret lähetettiin turvaan Windsoriin Lontoon pommituksilta. KUVA: SOPA IMAGES / DDP USA / MVPHOTOS

Joulukoti Sandringhamin kartano
SANDRINGHAMIN kartano on ollut kuninkaallisen perheen omistuksessa vuodesta 1862, jolloin kuningatar Viktoria osti talon pojalleen Edvard VII:lle. Norfolkin idyllisissä maalaismaisemissa sijaitseva Sandringham herää henkiin etenkin joulun aikaan, jolloin kuningatar Elisabet perheineen matkustaa maalle joulunviettoon. Kuningatar poistuu Sandringhamista yleensä helmikuun alussa, isänsä kuolinpäivänä 6. helmikuuta.

Image
Sandringhamin kartano työllistää yli 200 ihmistä viljelijöistä tilanhoitajiin ja puutarhureihin. KUVA: CHRIS RADBURN / PA IMAGES / MVPHOTOS

Virallinen koti Skotlannissa Holyroodin palatsi
EDINBURGHISSA sijaitseva historiallinen Holyroodin palatsi on ollut hallitsijan virallinen asunto Skotlannissa 1500-luvulta lähtien. Palatsissa on 289 huonetta. Kuninkaallisen perheen asuintilat ovat palatsin toisessa kerroksessa. Elisabet majailee Holyroodissa noin viikon ajan kesä–heinäkuun vaihteessa. Kuningattaren vierailu on tärkeä tapahtuma Skotlannissa, ja Elisabet emännöi palatsissa muun muassa perinteisiä puutarhajuhlia.

Image
Kuningatar Elisabet vierailee Holyroodin palatsissa kerran vuodessa. KUVA: JOHANNA HOELZL/DPA VIA ZUMA

Maalaistalo Irlannissa Hillsborough’n linna
HALLITSIJAN virallinen koti Pohjois-Irlannissa on 1770-luvulla rakennettu Hillsborough’n linna, joka on nimestään huolimatta maalaistalo eikä varsinainen linna. Hillin aatelisperhe myi linnan monarkialle vuonna 1925. Hillsborough on kuningatar Elisabetin kodeista kenties kaikkein tuntemattomin, eikä kuningatar ole vieraillut linnassa kuuteen vuoteen. Talo onkin pääasiassa Pohjois-Irlannin asioista vastaavan ministerin virka-asunto.

Image
Hillsborough’n linna ei ole kovinkaan ahkerassa käytössä. Kuningatar on vieraillut siellä edellisen kerran kuusi vuotta sitten. KUVA: AVALON / AVALON / MVPHOTOS


Näin voit nähdä kuningattaren kodit
Osa kuningatar Elisabetin kodeista on avoinna myös yleisölle maksua vastaan. Hillsborough’n linna ja Holyroodin palatsi ovat avoinna vuoden ympäri.

Buckinghamin palatsiin kannattaa suunnata kesäkuukausina, jolloin palatsi avaa ovensa vierailijoille. Valtiosalit ovat avoinna yleisölle heinäkuusta lokakuuhun.

Kuninkaallisen perheen yksityisomistuksessa olevat Balmoralin linna ja Sandringhamin kartano ovat kodeista yksityisimmät, ja sisätiloihin pääsee kurkistamaan vain tiettyihin huoneisiin.

Balmoralin puutarhat ja juhlasali ovat yleisölle avoinna huhtikuusta heinäkuuhun.

Sandringham on osittain avoinna lokakuuhun saakka. Osa kartanon mailla sijaitsevista pienemmistä taloista on myös vuokrattavissa.

Windsorin linnan valtiosalit ja Pyhän Yrjön kappeli ovat avoinna ympäri vuoden, mutta matkailijoiden kannattaa varautua äkillisiin aikataulumuutoksiin, sillä asuinkäytön lisäksi Windsorilla on myös valtiollinen rooli.
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Prinssi William ja herttuatar Catherine muuttavat – perhe haluaa olla nyt lähempänä kuningatar Elisabetia
Herttuaparin kerrotaan muuttavan Adelaide Cottageen, Windsoriin.
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 587192b1be
Emmi Moilanen
Tiistai 14.6.2022 klo 7:19


Image
William ja Catherine ovat suunnitelleet uuteen kotiin muuttamista jo tovin. TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Jo jonkin aikaa muuttoa suunnitelleet prinssi William ja herttuatar Catherine ovat löytäneet viisihenkiselle perheelleen uuden kodin. Daily Mailin tietojen mukaan herttuapari lapsineen muuttaa Kensingtonista Adelaide Cottageen, Windsoriin, lähemmäs kuningatar Elisabetia. Adelaide Cottage sijaitsee vain kivenheiton päässä Windsorin linnasta.

Hovin lähipiiristä kerrotaan, että herttuapari halusi nimenomaan muuttaa asumaan lähemmäs kuningatarta, joka on viime aikoina kärsinyt runsaasti terveyshuolista. Muuton syynä oli myös se, uuden kodin lähistöllä sijaitsee hyvä koulu perheen kolmelle lapselle. Georgen, 8, Charlotten, 7, ja Louisin, 4, odotetaankin vaihtavan syksyllä uuteen opinahjoonsa.

Lähde kertoo The Sunille, että Adelaide Cottage oli perheelle kaikin puolin sopiva ratkaisu.

– Kate ja William olivat hyvin kiinnostuneita vaihtamaan kotia ja aloittamaan uuden elämän Windsorissa. Adelaide Cottage sopii kustannuksiin, koska siellä on neljä makuuhuonetta, eivätkä he tarvitse kotiinsa palvelusväkeä. – Heillä ei ollut muita vaatimuksia kuin se, että koti olisi mukava perheasunto lähellä kouluja ja kuningatarta, lähde jatkaa. Hovin lähipiiristä kerrotaan, että uuden kodin tuli olla myös heti muuttovalmis. – He tiesivät, etteivät halua mitään liian suureellista tai mitään sellaista, joka tarvitsisi remonttia tai lisäturvaa. He eivät halua olla taakka veronmaksajille.

William ja Catherine eivät ole ainoita kuninkaallisen perheen jäseniä, jotka ovat olleet kiinnostuneita Adelaide Cottagesta. Myös prinssi Andrew’n on tiedetty pitäneen paikkaa silmällä tyttärensä, prinsessa Eugenien perhettä varten. Prinsessa perheineen asuu Frogmoressa. – Siltä varalta, kun perhe muuttaa pois Frogmoresta. Ennen Andrew’n viimeisintä skandaalia prinssi yritti turvata asuntoa tyttärelleen, lähteet totesivat prinssin suunnitelmista tuolloin. Jos asunnosta olisi tullut kiistaa, William ja Catherine olisivat olleet myös perimysjärjestyksen mukaan etusijalla Adelaide Cottagen uusiksi asukkaiksi.

Lähteet: Daily Mail, The Sun

---

Adelaide cottage:
Image

Image

---

Inside William and Kate’s Windsor house hunt – from dolphin-themed cottage to home touted for Harry and Meghan
https://www.thesun.co.uk/fabulous/18157 ... kate-home/
16:23, 4 Apr 2022 Updated: 17:49, 4 Apr 2022
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Williamin ja Catherinen ensimmäinen yhteinen muotokuva julki – prinsessa Diana erityisellä tavalla läsnä
Kuninkaallinen pariskunta näki ensimmäisten joukossa heistä maalatun muotokuvan cambridgelaisessa museossa.
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... f94183add1
Sara Mallat
Torstai 23.6.2022 klo 18:51


Image
Jamie Coreth / Fine Art Commissions.

Prinssi William ja herttuatar Catherine todistivat ikimuistoista hetkeä Fitzwilliam-museolla Englannin Cambridgessä. People-lehti uutisoi, että pariskunta osallistui ensimmäisen ja virallisen muotokuvansa julkistamistilaisuuteen.

William ja Catherine nähtiin tilaisuudessa yhdessä maalauksen tehneen taiteilijan Jamie Corethin ja muiden hankkeen jäsenten kanssa. He tapasivat samalla muotokuvan idean takana olleen sir Michael Marshallin lesken lady Sibyl Marshallin.

Ikuisesti yhdessä
Muotokuvassa Catherinella on yllään metallinhohtoinen smaragdimekko, jota hän piti yllään pariskunnan vieraillessa Dublinissa maaliskuussa 2020. Mekko on The Vampire's Wife -liikkeen Falconetti-niminen juhlapuku, joka maksaa lähes 2000 euroa.

Mirrorin mukaan herttuattaren yllä nähtävät korut potretissa ovat valittu tarkkaan. Mekon rintamusta koristaa kuningatar Elisabetin helmikoristeinen rintaneula. Ranteeseen hänelle on ikuistettu edesmenneen prinsessa Dianan helmirannekoru.

William on maalattu muotokuvaan perinteisemmässä asussa eli puvussa ja sinisessä kravatissa. Molempien katseet suuntavat kaukaisuuteen eli he katsovat ikään kuin tulevaisuuteen.

Muotokuvan maalasi palkittu brittitaiteilija Jamie Coreth. Teos tilattiin taiteilijalta vuonna 2021 Cambridgen kuninkaallisen teosrahaston eli Royal Portrait Fundin kautta.

– On ollut ainutlaatuinen kunnia tulla valituksi tämän teoksen tekijäksi. Halusin näyttää kuninkaallisen pariskunnan tavalla, jossa he ovat molemmat rentoja ja helposti lähestyttäviä sekä elegantteja ja arvokkaita, taiteilija Coreth kertoi tilaisuudessa.

Taiteilija kertoi myös haluavansa kuvata teoksessaan prinssin ja herttuattaren parina, joka huokuu tasapainoa julkisen ja yksityisen elämänsä välillä. Teos on lahja Cambridgen ihmisille, ja taiteilija itse toivoo heidän ilahtuvan uudesta teoksestaan.

Kuninkaallisfanit ovat ottaneet uuden muotokuvan ihastellen vastaan sosiaalisessa mediassa.
– Vaikuttava muotokuva, joka välittää herttuaparin ytimen.
– Luulin aluksi tämän olevan valokuva. Upea!
– Kaunis muotokuva kauniista parista.

Lähde: People, Mirror
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Milestones of a Monarch: Elizabeth II hosts her first State Visit as Queen
https://royalcentral.co.uk/jubilee/2022 ... -as-queen/

Throughout The Queen’s seventy year reign she has hosted dozens of world leaders on State Visits. And it all began with a meeting with friends in 1954. In June that year, Her Majesty welcomed King Gustaf VI Adolf and Queen Louise of Sweden as they made the first State Visit to the UK of her reign.

Image
Queen Elizabeth II With King Of Sweden. Queen Elizabeth II (right) with (L-R) Prince Philip, Duke of Edinburgh welcome Louise Mountbatten, Queen consort of Sweden and King Gustaf VI Adolf of Sweden at Buckingham Palace, London during a State Visit on June 28th 1954. (Photo by Paul Popper/Popperfoto via Getty Images/Getty Images)
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

King Felipe and Queen Letizia host Qatar state visit
https://royalcentral.co.uk/east/qatar/k ... it-176842/
18th May 2022

Image
Casa de SM el Rey

King Felipe and Queen Letizia are currently hosting a two-day state visit from the Emir of Qatar, Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani, and his wife, Sheikha Jawaher Bint Hamad Bin Suhaim Al Thani.
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Romanovien suku saa jatkoa – keisarillinen aviopari ilmoitti tulevasta vauvasta
Venäjän vanhaan hallitsijasukuun kuuluva Georgi Mihailovitsh Romanov ja hänen vaimonsa Victoria Romanovna Bettarini odottavat vauvaa. Avioparin häitä juhlittiin viime syksynä huikein menoin.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008873684.html
Janna Nousiainen
8.6. 21:45


ROMANOVIEN suku on saamassa jatkoa. Venäjän keisarillinen aviopari Georgi Mihailovitsh Romanov ja Victoria Romanovna Bettarini odottavat ensimmäistä lastaan, kertoo Daily Mail.

Keisarillinen aviopari kertoi asiasta virallisella Instagram-tilillään. Tulevan äidin kerrottiin voivan hyvin ja osallistuvan edustustilaisuuksiin raskaudesta huolimatta.
Laskettu aika on tämän vuoden syksyllä.

GEORGI ROMANOV on Romanovin suvun suora jälkeläinen ja äitinsä Maria Vladimirovna Romanovan ainoa lapsi.

Romanovit olivat Venäjän hallitsijasuku vuosina 1613–1917. Georgi on tsaari Aleksanteri II:n jälkeläinen ja hänen esi-isänsä joutuivat ikuisiksi maanpakolaisiksi vuoden 1917 vallankumouksen jälkeen, mutta he säilyttivät kuitenkin henkensä. Toisin kuin Venäjän viimeiseksi tsaariksi jäänyt Nikolai II perheineen.

Viktoria Romanovna on puolestaan italialaisen diplomaatin Roberto Bettarinin tytär. Ennen muuttoa miehensä kanssa Venäjälle ja kääntymistä ortodoksiksi, hänen siviilinimensä oli Rebecca Virginia Bettarini.
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

The Literary Prince and Real-Life Princess: The Wedding of Princess Raiyah to Ned Donovan
https://www.arabamerica.com/the-literar ... d-donovan/

Princess Raiyah of the Hashemite Kingdom of Jordan, married longtime love Ned Donovan, in an intimate, socially-distanced wedding on July 8, 2020. The youngest daughter of Queen Noor and the late King Hussein of Jordan, Princess Raiyah is the half-sister of the reigning king, Abdullah II of Jordan.

Groom, Ned Donovan, is no stranger to celebrity either, as the grandson of famed British children’s author Roald Dahl (James and the Giant Peach, Charlie and the Chocolate Factory) and American actress Patricia Neal (Breakfast at Tiffany’s, The Day the Earth Stood Still). A British journalist in his own right, Donovan announced his engagement to Princess Raiyah on October 26, 2019, with the full blessing of The Royal Hashemite Court.

Image

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Narriman, Last Queen of Egypt
https://royalcentral.co.uk/features/his ... pt-137558/
20th February 2020

Image
Narriman, Queen of Egypt, The Queen in 1951.

Narriman Sadek was born on 31 October 1933 in Cairo
She was the daughter of a high ranking Egyptian official and the last Queen of Egypt as the second wife of King Farouk. The beauty married the King after he’d divorced his first wife after a failure to produce a male heir. The couple married on 6 May 1951 in Abdeen Palace.

The Egyptian monarchy was not to last, and Narriman was not the consort for long. After the beginning of the Egyptian Revolution, King Farouk abdicated on 26 July 1952. Their son, who was just a few months old, became King Fuad II. He had a short reign (in exile) until 18 June 1953 when Egypt became a republic.
User avatar
-Uta-
Posts: 5280
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

In Memoriam: Remembering the royals we lost in 2021
https://royalcentral.co.uk/uk/philip/in ... 21-170347/
31st December 2021

Prince Philip, Duke of Edinburgh 1921 – 2021
Prince Philip, Duke of Edinburgh, who died at the age of 99 on 9 April.

Princess Marie of Liechtenstein 1940 – 2021
Princess Marie of Liechtenstein was the wife of Prince Hans Adam II of Liechtenstein,
who died at the age of 81 on 21 August

King Goodwill Zwelithini of the Zulus 1948 – 2021
The King of the Zulus, Goodwill Zwelithini, died on 12 March 2021 from COVID-19 at the age of 72.

Queen Mantfombi Dlamini of the Zulus 1953 – 2021
Just a month after the death of her husband, Queen Mantfombi Dlamini, the “Great Wife,” died while serving as regent.
She was 68.

Prince Muhammad bin Talal of Jordan 1940 – 2021
Prince Muhammad died on 29 April 2021 at the age of 80.
He was a younger brother to the late King Hussein of Jordan and uncle to current King Abdullah II.

Princess Lalla Malika of Morocco 1933 – 2021
Princess Lalla Malika was born on 14 March 1933 as the daughter of King Mohammed V of Morocco.
She married Mohamed Cherkaoui in 1961, and they had four children.

Erling Lorentzen 1923 – 2021
The widowed husband of Norway’s Princess Ragnhild and brother-in-law to King Harald died at the age of 98 in Oslo.
Post Reply