HKI - Postitalon myymälä suljettiin 29.7.2020

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI - Postitalon myymälä suljettiin 29.7.2020

Post by -Uta- »

Helsingin Elielinaukiolla sijaitsevan Postitalon myymälä suljettiin keskiviikkona haikeissa merkeissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuu ... #gs.c2x3xk
JULKAISTU 21 TUNTIA SITTEN

Posti on palvellut ikonisessa rakennuksessa ydinkeskustassa vuodesta 1938.
Viimeiset 20 vuotta Posti on ollut tiloissa vuokralla.

Nyt palvelumyyjänä työskentelevällä Tuuli Feltillä, 59, on takanaan 42 vuoden ura Postin palveluksessa. Tästä kymmenisen vuotta on kulunut pääpostissa. Felt sai kuulla potkuistaan huhtikuun alussa. Irtisanomisilmoituksen saaminen kouraan järkyttää vieläkin. – Mä jään työttömäksi. Syyskuun loppuun mulla juoksee palkka ja sen jälkeen sitten te-toimisto. Kyllä pelottaa taloudellinen tilanne, sillä te-toimistossa voi hakemusten käsittely kestää 6–8 viikkoa, mutta laskut eivät odota. Feltin työt päättyvät juuri niihin aikoihin, kun hänelle tulee 60 vuotta mittariin. Felt olisi halunnut jatkaa työskentelyä vähintäänkin 63-vuotiaaksi.

Kymmenisen työntekijää irtisanottiin
Pääpostin ovien sulkeminen Elielinaukiolla tietää irtisanomista kahdeksalle työntekijälle. Myymälän lakkautusta perustellaan kirjepostin vähenemisellä.

– Myymälä myy postimerkkejä ja postimerkkien myynti on se, mitä seurataan. Yleisesti ottaen tarve postimerkille ja sen ostamiselle on vähentynyt Suomessa ja maailmalla, sanoo asiakaskanavista vastaava johtaja Kaisa Ilola. – Taustalla on tietysti isompi muutos, mitä Posti on käynyt läpi eli kirjeen väheneminen sekä paketin ja verkkokaupan kasvu.

Postin omat myymälät jäävät Helsingissä Kasarmitorille ja Töölöön.

Niin sanottuja täyden palvelun postipisteitä on Helsingissä 26. Perinteisiin konttoreihin verrattuna Postin kumppaneiden kanssa pyöritettävissä palvelupisteissä on yleisesti laajat aukioloajat eli niissä voi asioida illalla, viikonloppuna ja vaikka sunnuntaina. Tavallista on, että työntekijät tekevät palvelupisteissä postityötä muun myyntityön ohessa. Lisäksi Postilla on automaatteja, joihin asiakas voi viedä tai noutaa paketin.

Mitä potkut saanut palvelumyyjä Tuuli Felt haluaa nyt sanoa Postille? – No en sano, vastaa Felt lyhyesti.

Työntekijöitä ja toimihenkilöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on paheksunut pääpostin sulkemista.

Laajat yhteistoimintaneuvottelut mylläävät Postia

Korona-aika tarkoittaa ylimääräistä säästökuuria Postille.

Koronapandemian takia kirjepostin määrä väheni huhtikuussa peräti noin 20 prosenttia. Tämän takia pidettiin kesäkuun alussa päättyneet lomauksiin johtaneet yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantoa ja hallintoa sekä Posti Group -konsernin hallintoa.

Sen sijaan paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän henkilöstö ei ollut näiden yhteistoimintaneuvottelujen piirissä, sillä näiden palvelujen kysyntä kasvoi.

Postinjakelussa otettiin käyttöön kesän ajaksi väliaikainen järjestely, jossa pääosa perjantain postista jaetaan jo torstaina. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä noin 8 000 henkilöä. Neuvottelujen tuloksena sovittiin enintään 90 päivän lomautusmahdollisuudesta vuoden 2020 aikana.

– Lomautuksilla ei ole ollut vaikutusta asiakkaiden palveluun, vaan lomautukset on rytmitetty niin, että palvelut on pystytty tuottamaan lomautuksista huolimatta, kerrotaan Postin viestinnästä MTV Uutisille.

Lisäksi Postilla on käynnissä alueellisesti yhteistoimintaneuvottelut Pirkanmaan-Satakunnan alueella, jotka koskevat varhaisjakelun eli sanomalehtien jakelun toimintatapojen yhtenäistämistä.

Pirkanmaan-Satakunnan alueen varhaisjakelun henkilöstö siirtyi liiketoimintakaupan myötä Postipalvelut Oy:n varhaisjakelutiimiin Alma Manu Oy:stä vuoden 2020 alussa. Nämä neuvottelut ovat vielä käynnissä.

MTV Uutiset Live vieraili Helsingin pääpostissa viimeisenä aukiolopäivänä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Postitalon myymälä suljettiin 29.7.2020

Post by -Uta- »

Pääposti sulki ovensa lopullisesti Helsingissä
pitkäaikainen työntekijä Tapani liikuttui: ”Tässä loppuu yksi aikakausi”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5af0 ... d8cc73f6fc
Eilen klo 17:19 (muokattu eilen klo 17:19)

Yli 80 vuotta vanha Helsingin Postitalon maineikas postimyymälä sulki ovensa viimeistä kertaa keskiviikkona.

Image
Tältä Postitalon myymälän viimeinen leima näytti. MIKKO HUISKO

Postin lippulaivamyymälänä tunnettu Helsingin Postitalon postimyymälä sulkeutui lopullisesti keskiviikkona.

Iltalehden haastattelema, merkittävän pitkän työuran Postilla tehnyt Tapani Ruotanen liikuttui muistellessaan Postitalon postimyymälän historiaa. – Tässä loppuu yksi pitkä aikakausi. Mutta se on väistämätöntä. Viestin välitys on muuttunut koko maailmassa, paperikirjeitä ei juuri kulje. On tullut monille yllätyksenä, että tämä muuttui näin nopeasti, Ruotanen kertoo.

– Olen hyvin surullinen. Olen käynyt täällä kymmeniä vuosia, toteaa Postitalon postin pitkäaikainen vakioasiakas Aila Ylönen.

Yli 80-vuotias Postitalo on nykyisin työeläkeyhtiö Ilmarisen omistuksessa. Myymälä lakkautettiin, sillä vuokrattuna olleen postitilan ylläpitämistä ei pidetty enää kannattavana.
– Keskeistä sijaintia, pinta-alaltaan isoa myymälää ja laajoja palveluaikoja on hyvin vaikeaa ylläpitää kannattavasti, kertoo Postin palvelupisteverkostosta vastaava johtaja Heiko Laubach.

Posti 10 -nimeä kantavan myymälän sulkeutumisen myötä vajaa kymmenen työsuhdetta päättyi keskiviikkona. Laubachin mukaan verkkokaupan voimakkaan kasvun ja digitaalisen asioinnin lisäännyttyä Postin palvelupisteiden rooli on muuttunut. Kirjepostin määrän väheneminen on kiihtynyt Laubachin mukaan entisestään.

– Postin myymälässä asioivista asiakkaistamme jopa 80 prosenttia on noutamassa tai lähettämässä pakettiaan. Suurin osa paketteihin liittyvästä asioinnista voidaan suorittaa Postin automaattien kautta.

Posti on päättänyt uudistaa lippulaivamyymäläkseen Helsingin Kasarmitorin palvelupisteen. – Siellä on toimivat tilat, uudet kalusteet, iso automaattialue, laaja korttivalikoima ja Poste Restanten palvelut, Laubach kertoo.


OLLI VAINIO /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5356
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Posti palaa Postitaloon

Post by -Uta- »

Posti palaa Postitaloon – lopetti historiallisissa tiloissa vasta viime vuonna
Posti lähti Postitalosta viime vuonna ja palaa sinne nyt marraskuussa.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008187799.html
Kari Rintakoski
11:38


POSTI avaa marraskuussa palvelupisteen Helsingin keskustan Postitalossa samoissa tiloissa, missä se vasta viime vuoden heinäkuussa lopetti Hki 10 -toimipisteensä.

Lopettamisen jälkeen Helsingin ydinkeskustaan ei jäänyt yhtään postin omaa toimipistettä. Tämä herätti kummastusta tuolloin ja posti on saanut asiasta runsaasti palautetta, mikä on osaltaan vaikuttanut päätökseen uudesta toimipisteestä.

Toisena syynä uuden toimipisteen avaamiselle on pakettien määrän voimakas kasvu, jota korona-aika kiihdyttänyt. Postin pääpostiksi kutsumaan toimipisteeseen tulee 700 lokeron pakettiautomaatti ja siellä ovat tarjolla Postin kaikki palvelut.

POSTIN paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Arttu Hollmérus kertoo, että uudesta toimipisteestä halutaan tehdä erilainen kuin Postin muut toimipisteet.

– Haluamme sisustuksella tuoda esiin sitä, että kyseessä on ikoninen ja historiallinen paikka Postin tarinassa, Hollmérus sanoo Taloussanomille.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole palata Postitalon historiaan, vaan innoitusta on tarkoitus hakea muun muassa Box by Posti -toimipisteestä, joka sijaitsee Helsingin Keskuskadulla.

– Tarkoitus ei ole tehdä samanlaista, mutta parhaita elementtejä halutaan varmasti kopioida ja tuoda vähän ekstraa esiteltäviin ratkaisuihin.

Hollmérus mainitsee esimerkkinä Boxin peilipintaisen pakettiautomaatin, joka Postin tietojen mukaan on ainoa maailmassa.

– Erityisesti alleviivaisin sitä kattoteemaa, että vastuullisuus on meille yhä tärkeämpää.

Boxissa esimerkiksi kierrätyspisteet ovat Hollméruksen mukaan olleet pidettyjä, ja niitä on määrä tuoda myös Postitalon pisteeseen.

Postitalon postin avajaisia on määrä viettää 26. marraskuuta.
Post Reply