3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by Harriet »

'Halusi' maksaa vain kolmasosan?
luulen ettei siihenkään varat riittäneet. :?
Poliisi vahvistaa MTV3:lle: Talokauppa suomalaisten kolmoissurman motiivi

Suomalaisen pariskunnan ja heidän ystävättärensä surmien motiivi Brasiliassa on kiinteistökauppa.

Brasilian poliisin mukaan surmaaja halusi ostaa suomalaismiehen omistaman talon. Tekijä ei kuitenkaan olisi maksanut kauppasummaa ainakaan kokonaisuudessaan, eikä hänellä poliisin mukaan ole siihen tarvittavia varoja.

- Talo on suuri ja hieno, ja se on edelleen suomalaismiehen nimissä, tutkinnanjohtaja Rodolfo Santa Cruz kertoi MTV3 Uutisille.

Poliisi on etsintäkuuluttanut surmista epäiltynä yli 40-vuotiaan autokorjaamon omistajan.

Mekaanikkoa kuultiin pian surmien paljastuttua, mutta perusteita hänen pidättämiselleen ei tuolloin ollut.

-Hän kertoi, että olisi maksanut talosta 120 000 euroa. Tämän kaltainen kiinteistö maksaa Brasiliassa kuitenkin 290 000 - 330 000 euroa.

Tutkinnanjohtajan mukaan suomalaiset surmattiin sisällä talossa, aamuyöllä viikko sitten.

- Kohteena oli nimenomaan suomalaispariskunta. Heidän ystävättärensä joutui uhriksi, koska oli väärässä paikassa väärään aikaan, tutkinnanjohtaja kertoo.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... an-motiivi
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by Harriet »

Tämä talokauppa homma näyttä olevan aikamoinen sotku jota poliisi nyt selvittää.

Ilmeisesti Kaartiset ovat omistaneet myös maata Brasiliassa, brassimedian mukaan ainakin kolme tonttia, jota ko mekaanikko on myynyt mutta Kaartisille ei ole mitään maksanut. Kaartisten lakimies on antanut mekaanikolle täydet valtuudet näiden kauppojen tekemiseksi. Mekaanikko oli sanonut että talon hän oli myynyt jo eteenpäin, mutta sen hinta oli puolet sen arvosta ja talo edelleen kaartisten nimissä. Kaartiset olivat ilmeisesti haluneet nyt luopua tästä välittäjästä, joka oli ilmeisesti huijari.

http://theprimesuspect.blog.com/?p=1486

Sitten uutisoidaan että sukulaisten on haettavaa ruumiit 30 päivän mennessä :shock:
Voi hyvänen aika, eikö niitä voi tuhkata siellä ja lähettää uurnat Suomeen, ei kai sukulaisten tarvitse niitä erikseen hakea.
Sukulaisten täytyy varmaan muutenkin mennä sinne selvittämään uhien omaisuuteen liittyviä asioita tms muttä nämä asiat selvitetään yleensä hautajaisten jälkeen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... ausi-aikaa
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by Tottijärven Tolppa »

Brasiliassa surmatun naislääkärin sisar: Poliisien toiminta pöyristyttävää
10.12.2011 20:20

Brasiliassa surmatun lääkäripariskunnan ja heidän tuttavansa poliisitutkinta pöyristyttää omaisia.

Surmatun naislääkärin sisar kummastelee Brasilian poliisin toimia, kun se vapautti yli 40-vuotiaan mekaanikon tutkinnan alkuvaiheissa, koska näyttöä ei ollut riittävästi. Nyt mies on surmien pääepäilty, pakosalla ja hänet on etsintäkuulutettu.

– Hirveästi ihmetyttää poliisien toiminta, kun he päästivät miehen vapaaksi. Me pelkäämme, ettei häntä saada siitä miljoonakansasta enää kiinni, surmatun naislääkärin sisar sanoo MTV3 Uutisille.

Sisar myöntää, että surmat olivat koko suvulle kamala tapahtuma, jota kukaan ei voinut uskoa.

– Tämä on ollut kuin painajaisuni.

Surmasta on vangittuna lisäksi 51-vuotias yrittäjä. Naislääkärin omainen ei uskalla mennä Brasiliaan.

– En lähtisi missään nimessä hakemaan vainajia sieltä Brasiliasta, sillä sen verran maa pelottaa meitä. Ei meistä (omaisista) varmaan kukaan menisi sinne. Me luotamme siihen, että Suomen viranomaiset hoitavat heidät takaisin Suomeen.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaankin, että Suomen Brasilian suurlähetystö yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa avustaa omaisia käytännön järjestelyissä.

– Tämä tarkoittaa sitä, että vainajat hoidetaan arkkuihin ja toimitetaan lentokoneilla Suomeen. Suurlähetystö ei kuitenkaan vastaa mistään maksuista, vaan silloin katsotaan esimerkiksi vainajien vakuutuksia. Myös omaiset saattavat osallistua kustannuksiin, ulkoministeriöstä kerrotaan.

Brasilialainen tutkinnanjohtaja Rodolfo Santa Cruz kertoo MTV3 Uutisille, että hänen tietojensa mukaan suomalaisia omaisia ei ole tähän mennessä saapunut Brasiliaan noutamaan vainajia.

Brasiliassa surmattujen noutoa odotetaan

Niko Rantaniko
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... istyttavaa

Lievästi sanoen, erikoisia käänteitä tapahtumissa, taas kerran.
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by Harriet »

Ties mten toimitaja on vääntanyt taas omaisten sanomisia ja paisuttelevat asioita.
Tuskin ne mitään poliisia mollaavat.
Sehän on selvä asia ettei ihmistä voi vangita jos näyttö ei riitä.

Siinä maassa ei ole kyllä mitään pelättävää sen kummempaa kuin Suomessakaan, suomessakin on tehty koulusurmia, äsken surmattu lapsia jne

Muutamat kolmoissurmat kuten Bodom, ja kirkkonummi ovat jäänet tyystin selvittämättä. Ja suomessa uutisoitaan jo parin päivän päästä että poliisi on 'vaivaantunut' kun rikos ei ole selvinnyt.

Tunnen itse muutamia brasseja ja todella iloisia ja avoimia ihmisiä ovat, verrattuna ahdasmielisiin suomalaisiin. Eivät siis ole mitään raakalaisia, vaan ihan mukavia, myötätuntoisia ihmisiä.
Jos lähtee sellaisella asenteella liikkeelle että meilla suomessa hoidetaan asiat niin hyvin ja te olette jotain alaarvoista sakkia, jossain maailman kolkassa, niin ei varmaan paikallisten kanssa tule toimeen. Ehkä se raa'an kuvamateriaalin julkaiseminen pelotti omaisia, sehän on siellä aivan tavallista.
Etelä-Amerikan maissa julkaistetaan vaikka minkälaisia verisia kuvia ruumiista rikospaikalta, luultavasti se ei siellä ketään järkytä. Lähikuvia ruumiista löytyy harvemmin, mutta oliko siinä alussa tunnistamisen kansaa ongelmia vai miksi nämä annettiin julki.
Siitä ei kannata kyllä vetää mitään johtopäätöksiä. Sehän on valitettavia ettei omaisten tunteita otettu huomioon, ja näitä karmeita kuvia levitettiin netissä. Sehän oli tiedossa että ulkomaalaiset ovat kyseeesä, jotka eivät ole tällaiseen tottuneet.

Sitä ei kannata tietysti odottaa että siellä toimittaisiin samalla tavalla kuin Suomessa. Brasilia on monessa mielessä Suomen vastakohta, niin hyvässä kuin ehkä tämän tapauksen yhteydessä, pahassakin.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by Tottijärven Tolppa »

HS: Brasilian suomalaissurmissa pidätys! Hallussa nippu uhrien luottokortteja
Päivitetty 15.12.2011 10:26, julkaistu 15.12.2011 10:25

STT, Aamulehti.

Kolmen suomalaisen murhasta Brasiliassa epäilty mies on pidätetty keskiviikkona. Hän jäi kiinni São Paulon kaupungissa, kertoo Helsingin Sanomien verkkoliite. Se pohjaa tietonsa brasilialaisiin viestimiin.

Mies löydettiin vihjeen perusteella asunnosta suurkaupungin pohjoislaidalta. Hänellä oli hallussaan yli kymmenen suomalaisille uhreille kuulunutta luottokorttia.

Pidätetty mies on 58-vuotias ja ammatiltaan mekaanikko. Miehellä oli brasilialaisten viestimien mukaan hallussaan yli kymmenen suomalaisille uhreille kuulunutta luottokorttia.

Poliisi on aiemmin ottanut kiinni toisen miehen, jonka epäillään avustaneen mekaanikkoa surmissa. Avustajaksi epäilty mies on 51-vuotias.

Suomalainen lääkäripariskunta ja heidän ystävänsä löydettiin joulukuun alussa ammuttuina sokeriruokopellon laidalta lähellä João Pessoan kaupunkia Brasilian itärannikolla. Surmat liittyvät suomalaisten talonmyyntihankkeeseen.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194710 ... tteja.html
--------------------------------------------------

Brasilian suomalaissurmien pääepäilty jäi kiinni São Paulossa
15.12.2011 9:33
Juhani Saarinen

Kolmen suomalaisen murhasta Brasiliassa epäilty mies on jäänyt kiinni São Paulon kaupungissa, kertovat brasilialaiset viestimet.

Poliisi pidätti 58-vuotiaan pääepäillyn keskiviikkona iltapäivällä. Hänet löydettiin vihjeen perusteella asunnosta suurkaupungin pohjoislaidalta.

Pidätetty mies on ammatiltaan mekaanikko. Hänellä oli viestimien mukaan hallussaan yli kymmenen suomalaisille uhreille kuulunutta luottokorttia.

Poliisi on jo aiemmin ottanut kiinni 51-vuotiaan miehen, jonka epäillään avustaneen mekaanikkoa surmissa.

Miehen epäillään surmanneen kolme suomalaista joulukuun alussa Brasilian itärannikolla lähellä João Pessoan kaupunkia.

Lääkäripariskunta ja heidän hoitajaystävänsä löydettiin ammuttuina sokeriruokopellon laidalta. Surmin motiivi liittyi taloon, jota suomalaispariskunta oli myymässä.
http://www.hs.fi/kotimaa/Brasilian+suom ... 5551416949

Paikallinen uutissivusto, josta löytyy etsimällä lisää tietoa:
http://www.globo.com/
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by Harriet »

eli nämä arvailut että ei siellä saada ketään kiinni, näin iso maa kyseessä, poliisi n täysin toimeton ja saamaton jne, osoittautuvat täysin perusteettomaksi.

Ahdasja vihamieliset suomalaiset toimittajat vain lietsovat vihaa Brasilia kohtaan, vaikka Suomessa rikollisia hyyssätään ja murhaajat selviävät muutaman vuoden tuomiolla.

tässä vielä tosin huonolaatuinen kuva epäillystä joka on napattu tuosta pidätysvideosta, jonka linkitin tänne, toi ei peittele edes kasvja kuten Suomessa on tapana

Image

http://g1.globo.com/paraiba/noticia/201 ... egado.html

Varmaan lisää selviää lähitulevaisuudessa, kuulemma tideotustilaisuus järjestetään lähipäivinä.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: 3 suomalaista ammuttu Brasiliassa 3.12.12

Post by härkä »

Printti Aamulehdessa on tänään 11.3.2012 uutinen , jonka on MTV 3 ensin julkaissut.

Surmista epäiltynä oleville vaaditaan pitkiä rangaistuksia.
Brasilian poliisin erikoisoperaatioiden ryhmästä kerrotaan , että murhien maksimituomio voi olla 30 vuotta.
Epäiltynä ovat 58 - vuotias mekaanikko ja 51-vuotias liikkeenharjoittaja.
Epäillyt ovat myöntäneet ruumiiden kätkemisen , mutta kiistävät surmat.
Syyttäjä kuitenkin vaatii näille kahdelle yllämainitun kaltaista rangaistusta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply