Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by Harriet »

Satamakatu 5c jossa uhri asui ja jossa hän surmattiin.

Image


Sent via Tapatalk
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä »

Aiemmin on mietitty, miksi Aaltonen tuli kotiin taksilla ? Vaikka oli lyhyt matka.
Baarihan oli heti Koskikeskuksen takana Tammerkoskesta katsottuna.

Jospa Aaltonen pelkäsi ylittaa koski ja ne Kehräsaaren hämykujat ?
Olisiko ollut uhkaa ilmassa jo tekoa ennen ?
Toisaalta. Miten tekijä sitten pääsi yöllä sisään ?
Muistaakseni taksikuski on sanonut Aaltosen tulleen yksin.

Kadonneen / Löytyneen E - Afrikkalaisen ketjussa on hämykujista Harrietin ottamia kuvia.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by Harriet »

Maikkarin sivuilla julkaistu tänään. Ei taida olla mitään uutta tässä


Pasi Aaltosta kuvailtiin rauhalliseksi ja eläinrakkaaksi mieheksi. Aaltonen oli ammatiltaan tarjoilija ja työskenteli eri puolella Tamperetta. Surma-aikaan hän oli työtön, mutta etsi uutta työpaikkaa.
Kengät ovat tutkinnassa hyvä lähtökohta. Muun muassa silminnäkijähavaintojen perusteella pystyimme yhdistämään jalkineet surmapaikkaan. Tekijä on mahdollisesti ottanut kengät mukaansa, jotta häntä ei pystyttäisi niiden perusteella tunnistamaan, tutkinnanjohtaja Juha Siljamäki kertoo.

Suomalaiset kengät oli tarkoitettu lähinnä kevyeen teollisuustyöhön ja ne valmistettu vain hetkeä ennen surmaa, vuonna 2001. Tämän vuoksi poliisi on kaivannut vihjeitä myös Pohjois-Suomesta, Sievin alueelta.

Pasi Aaltonen oli homoseksuaali ja poliisi kertoikin poikkeuksellisesti miehen seksuaalisen suuntautumisen, sillä se voi liittyä surman mahdolliseen motiiviin.

– Mustasukkaisuus on varteenotettava motiivi, tutkinnanjohtaja sanoo.

Aaltosen surmaan liittyen on tullut vuosien aikana kymmeniä vihjeitä ja useita henkilöitä on kuultu rikokseen liittyen. Rikospaikalta on myös otettu useita kuitunäytteitä, sormenjälkiä, mutta rikoksen ratkaiseva vihje on jäänyt uupumaan.

– Vihjeitä tuli varsinkin alkuvaiheessa, mutta varsinaista vinkkien tulvaa ei ole tullut missään vaiheessa. Sellaisia vinkkejä on varmasti olemassa, mitä poliisin tietoon ei ole tullut. On poikkeuksellista, että rikos säilyisi ainoastaan yhden tekijän tiedossa, vuosia on kuitenkin jo kulunut. Hyviä vihjeitä yhä kaivataan, omaisille olisi tärkeää saada surma selvitettyä, tutkinnanjohtaja Juha Siljamäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta sanoo

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä Pasi Aaltosen surmaan liittyen.
Aaltosen surma tapahtui Tampereella 23.-24. elokuuta välisenä yönä vuonna 2002.
Vinkkitiedot voi ilmoittaa puhelimitse numeroihin ‪0295 445544‬ tai ‪0295 445505‬ tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]



http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... in/5300914


Sent via Tapatalk
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017030 ... =aamulehti

Uutta tietoa 15 vuotta vanhasta mysteerisurmasta: Pasi Aaltosella oli jotain pelättävää Tampereella
Torstai 9.3.2017 klo 08.02
Tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin raa'asti teräaseella kotonaan vuonna 2002. Poliisi kertoo nyt, että surman tekoväline on poliisin hallussa.

Pasi Aaltonen koiriensa kanssa poliisin 15 vuotta sitten julkaisemassa kuvassa. Aaltonen surmattiin vuonna 2002.
Nuhteettomana ja innokkaana koiraharrastajana tunnettu tarjoilija Pasi Aaltonen, 38, surmattiin raa'asti elokuun lopun yönä vuonna 2002 kotonaan Tampereen keskustassa Satamakadulla. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Siljamäki Sisä-Suomen poliisista paljastaa Iltalehdelle, että teräase, jolla raaka surma tehtiin, on nyt poliisin hallussa. Hän ei paljasta tutkinnallisista syistä, oliko teräase surmaajan mukana, kun hän tuli Aaltosen asuntoon, vai oliko teräase Aaltosen kotona. Poliisi ei myöskään kerro, mistä surma-ase löydettiin. Aaltosen surmasta tulee pian viisitoista vuotta, ja tekijä on edelleen vapaana.
- Vaikka rikoksesta on jo aikaa, uskomme, että se vielä selviää. Tutkintaa ei ole lopetettu. Joku kantaa sisällään raskasta taakkaa ja surmasta tietää varmasti moni muukin tai ainakin epäilee. Otamme vihjeitä edelleen vastaan, Siljamäki sanoo.
Tutkinnassa on ilmennyt seikkoja, jotka viittaavat siihen, että Aaltosella oli jotain pelättävää Tampereella.

Viimeinen ilta

Hämeenlinnasta kotoisin ollut Pasi Aaltonen työskenteli Tampereella ravintoloissa tarjoilijana, mutta vakityöpaikkaa hänellä ei surmahetkellä ollut, vaan hän etsi töitä. Aaltosta kiinnosti mahdollisesti myös pieneläinhoitajan ammatti. Aaltonen vietti loppukesän perjantai-iltaa Tampereen keskustassa eri ravintoloissa. Varma havainto hänestä oli noin kello 21 surma-iltana ravintola Ale-Pub Pikajunassa Rautatienkadulla. Alkuillasta häntä ehkä nähtiin koskenrannalla Koskipuiston Pystybaarissa. Iltansa hän päätti mitä todennäköisimmin kaupungin gaybaarissa Mixeissä Otavalankadulla. Aaltosta oli nähty gaybaarissa ennenkin.

- Todennäköisesti hän poistui Mixeistä yksin, Siljamäki kertoo.

Miten Aaltonen päätyi kotiinsa, ottiko hän taksin Hämeenkadulta tai Koskikeskuksen edestä vai Koskipuistosta, vai kävelikö hän kotiin, on epäselvää. On eri versioita Aaltosen viimeisistä hetkistä. On arvioitu, että hän kävi baari-illan jälkeen ulkoiluttamassa kahta kotona häntä odottanutta koiraansa puistossa tai Ratinan suvannon alueella ja sillä matkalla tapasi surmaajan, jonka toi kotiinsa. Vai oliko hän sopinut tapaamisen kotiinsa?
Poliisi vahvistaa, että yöllä Satamakadulla kävellyt mies, joka kantoi mukanaan Sievin turvajalkineita, liittyy rikokseen. Mies jatkoi matkaansa Näsilinnan katua ylös, yllään tummat housut ja vaalea paita. Mustat kengät löydettiin myöhemmin Näsilinnankadulta, ne ovat kokoa 42. Asunnosta löydettiin myös valkoinen Adidas-merkkinen sukka, joka on poliisin mukaan surmaajan.
Raaka surma tuli julki viikon kuluttua, kun rappuun alkoi kuulua koirien ulinaa asunnosta. Janoiset ja nälkäiset koirat olivat olleet kuolleen isäntänsä kanssa asunnossa.
- Tekijä sai viikon etumatka tutkinnasta, oli valitettavaa, että niin monta päivää kului. Se vaikeutti tietysti tutkintaa, Siljamäki sanoo.

Motiivi auki

Tiettävästi Aaltonen eli sinkkuna, mutta ainakin tuttuja hänellä oli Kemijärvellä, mihin hän tutkinnan mukaan oli suunnitellut muuttoa Tampereelta.
Voiko motiivina surmaan olla mustasukkaisuus?
- Tietysti voi, mitään ei voi sulkea pois, Siljamäki sanoo.
Poliisi pyytää vihjeitä ja havaintoja surmaan liittyen sähköpostiosoitteeseen: [email protected]


Ketjussa edellä Harrietin ja minun ottamia kuvia ko. talosta.Siksi en laita tämän jutun kuvia erikseen.
Mielenkiintoinen tieto on tuo Aaltosen kotipaikka. Hämeenlinna.

Tuli mieleen , josko Aaltonen olisi hengaillut jonkun naisen kanssa ja tästä joku Gaykkonen olisi vetänyt herneen nenuun ??
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005145362.html

Raisa Räisäsen mysteeristä ja Pasi Aaltosen murhasta paljastui erikoinen yhteys – keskiössä tamperelainen pubi
Raisa Räisäsen katoamistapaus on yhä mysteeri

Raisa Räisänen katosi Tampereella lokakuussa 1999. Tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin kotonaan elokuussa 2002.
Raisa Räisänen, 16, katosi Tampereen keskustasta jäljettömiin lokakuussa 1999. Tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin kotonaan elokuussa 2002. Tapaukset tuskin liittyvät toisiinsa, mutta niillä on erikoinen yhteys.

Viime viikolla poliisi kertoi, että tamperelaismies oli vuonna 2013 kertonut eräälle pubinomistajalle ampuneensa Raisan ja haudanneensa ruumiin tiluksilleen Pälkäneelle.
IS:n tietojen mukaan tamperelaismies teki tunnustuksensa DD-Pubin tiskillä paikan silloiselle omistajalle vuonna 2013. Tunnustaja ja pubin omistaja ovat sittemmin kuolleet.
Pubin omistaja kertoi tunnustuksesta eräälle henkilölle vuonna 2014. Tarinan kuullut henkilö kertoi tiedon poliisille 2015. Tänä keväänä ja ensi kesänä poliisi aikoo tehdä etsintöjä tunnustajan tiluksilla Pälkäneellä.
DD-Pub, jossa tunnustus kerrottiin, sijaitsi Tampereen Satamakadulla samassa talossa, jossa tarjoilija Pasi Aaltonen, 38, surmattiin elokuussa 2002.

Pasi Aaltonen oli tullut baarikierroksen jälkeen kotiinsa ja käynyt sen jälkeen ulkoiluttamassa kahta koiraansa. Mahdollisesti tuolla reissulla hänen seuraansa liittyi joku henkilö, joka myöhemmin yöllä puukotti Pasi Aaltosen hengiltä.
Tietenkin tuollainen on huomioitu. Tapaukset ovat kuitenkin kumpikin oma asiansa.
Tapaus paljastui vasta viikon kuluttua, kun Aaltosen koirien tuskaisa haukunta kiinnitti talon muiden asukkaiden huomiota.
– Tietenkin tuollainen on huomioitu. Tapaukset ovat kuitenkin kumpikin oma asiansa, sanoo Aaltosen murhajutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Siljamäki.

Etsintöjä tunnustajan tiluksilla

Raisa Räisäsen katoamisjutun tutkinnanjohtaja, krp:n rikoskomisario Paavo Tuominen on vaitonainen siitä, missä paikassa Raisan ampumista koskeva tunnustus tehtiin.
– Siitä ei mitään poliisi ole kertonut. Jos muuta kautta saa selville, niin..., Tuominen sanoo.
– Tämä on keskeneräistä tutkintaa. Ei me ole kerrottu mitään.
Tuomisen mukaan tunnustus on epävarmalla pohjalla muun muassa siitä syystä, että ns. tunnustaja on ollut alkoholin vaikutuksen alainen. Paljon julkisuudessa olleista jutuista tulee usein valetunnustuksia.
Sen verran vakavissaan poliisi kuitenkin on, että tunnustajan tiluksilla tehdään etsintöjä.

Jälkiä asunnon lattiassa

DD-Pubin entisen työntekijän mukaan paikan silloinen omistaja kertoi kuulemastaan tunnustuksesta useille henkilöille ennen kuolemaansa. Seuraavana vuonna (2015) joku kuulijoista kertoi tietonsa poliisille.
Pasi Aaltosen surma aiheutti DD-Pubin talossa erinäisiä toimenpiteitä. Nimittäin surmapaikan lähistöltä löytyi 42:n numeron Sievin turvajalkineet, jotka liittyvät tekoon. Kengät ovat olleet surmaajan jalassa tekoaikaan. Niistä löytyi jälkiä Aaltosen asunnon lattiasta, ja kengistä on löytynyt surmaajan dna.
– Poliisi kävi mittaamassa minunkin jalkani kokoa, kertoo eräs talon asukkaista.
– Talon miespuolisten asukkaiden kenkien koko tutkittiin. Ei varmaan lasten ja nuorten eikä vanhusten, mutta meikäläisen ikäisten, kertoo talossa asunut mies.
Oheisella videolla kerrotaan, mistä Raisa Räisäsen katoamistapauksessa on kysymys.


DD-Pubi on ilmeisesti sama paikka , missä nyt on joku kiinalais tms. paikka. Siitä näkyy vähäm Harrietin ja omien ottamieni kuvien yhteydessä. ( Ketjussa aiemmin. )
Kohtalaisen lähellä Hämeenkadun Sokosta ja ns. Alarantaa , jonka kautta pääsee es. Koskikeskukseen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä »

Google auton kuva vuodelta 2009.
Pubi vielä Satamakadulla silloin.
https://www.google.fi/maps/@61.4949573, ... 56!6m1!1e1
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/a/201202538?c=1522737894164

Uutta tietoa tuntemattomasta tappajasta, joka surmasi Pasi Aaltosen raa'asti 16 vuotta sitten Tampereella – Tunnetko tähän profiiliin sopivan miehen?
Aamulehden saamien tietojen mukaan rikospaikalta saatiin teknisessä tutkinnassa esiin verinen jalanjälki ja sellaista teknistä näyttöä, jonka perusteella poliisi epäilee myös surmaajan olleen tekemisissä koirien kanssa. Pasi Aaltonen oli koiraharrastaja, mutta surmaajaan liittynee muita koiria.
TÄHTIJUTTU TILAAJALLE
17.10.2018 19.06 – PÄIVITETTY 08.14
Tampereella vuonna 2002 surmatulla Pasi Aaltosella oli kaksi koiraa.

Tuomas Rimpiläinen

Helteisenä lauantaina 23. elokuuta vuonna 2002 Pasi Aaltonen päästi asuntoonsa surmaajan. Seuraavalla viikolla naapurit valittivat pahasta hajusta ja koirien ulvonnasta Tampereen Satamakatu viiden C-portaassa.

Perjantaina iltapäivällä 30. elokuuta kiinteistönhuoltaja meni asuntoon ja löysi sieltä ruumiin. Työtön 38-vuotias tarjoilija Pasi Aaltonen oli surmattu raa'asti veitsellä.

TÄHTIJUTTU
Tämä juttu on vain Aamulehden tilaajalle


Kunnioitan Aamulehden linjausta koskien lukuoikeuksia. :D

Minulle tulee tällä hetkellä printtiversio , mutten ole vielä käynyt laatikolla. :mrgreen:
Ilmeisesti kyse on siitä , että epäillään myös tekijällä olleen koira/ koiria.
Olisi löytynyt jalanjälki , siis ilman kenkää oleva jälki.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by härkä »

Laatikolla käyty.

Asunnosta on ilmeisesti löytynyt viitteitä, että myös tekijällä olisi koira. Erilaisia karvoja nähtävästi.
Myös verinen jalanjälki on ollut asunnossa.

Tekijä on siis ollut asunnossa ilman kenkiä. Kenkien kuva on lehdessä. Ovat ihan uuden oloiset ja es. Sievin logo näkyy kulumattomana pohjallisessa.
Silminnäkijä on antanut aika tarkkoja tuntomerkkejä.

Tekijä on rapusta poistuttuaan ylittänyt Satamakadun , edennyt Näsilinnankatua muutaman 10 metriä ja jättänyt jalkineet nr 33 porttikongiin.
https://www.google.fi/maps/@61.4954461, ... 312!8i6656
Jatkanut kohti Hämeenkatua.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by Queen »

On tämä taas valitettavaa, että nämäkin tiedot annettiin näin myöhään, 16 vuotta tapahtumasta.

Tuosta vieraiden koirankarvojen vihjeestä voisi ajatella, että niiden asuntoon jättäjällä on itsellään koira - ehkä. On tietysti mahdollista, että joku on vieraat koirankarvat jättänyt jo aiemmin, mutta olivatko ne sellaisessa paikassa (esim. hylätyissä kengissä tms.), että ollaan varmoja asiasta. Toinen mahdollisuus on, että mies on ollut koirien kanssa tekemisissä jossain muualla, eikä itse omistanut koiraa.

Nuo kaikki tapahtuman koirat ovat mitä todennäköisemmin jo kuolleet.

Jos tästä vihjeestä olisi aiemmin kerrottu, ehkä koiraihmiset olisivat voineet auttaa tutkintaa. Onko Pasi esim. tutustunut mieheen koirapuistossa, koirien koulutuskokoontumisessa, näyttelyssä tms. paikassa?

Yksi hyvä juttu olisi ollut tarkistaa Pasin käyttämä eläinlääkäri. Olisiko hän voinut katsoa kortistoistaan mahdollisesti Pasin ja koiriensa kanssa samanaikaisesti käyneitä miehiä tai muuten muistaa tuntomerkkien perusteella, kuka henkilö voisi olla kyseessä? Enää hänelläkään tuskin on kortistoja tuolta ajalta, eikä kukaan pysty muistamaan noin vanhoja asioita, luulisin. Ehkäpä poliisi on nämä tarkistanutkin.

Oli myös yllätys, että asunnossa oli kissakin piilossa. Ilmeisesti sekin Pasin.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Pasi Aaltonen, tapettiin kotiinsa, 23.–24.8.2002 Tampere

Post by Queen »

Pitäisikö tätä alkutilannetta katsoa täysin eri kantilta.
Nythän on paljon ajateltu, että
a) tekijä odotteli Pasin kotiin tuloa ja tuli samalla oven avauksella sisään tai
b) Pasi ja tekijä sopivat jossakin ravintolassa, että Pasi menee edeltä pissattamaan koirat ja mies tulee sitten perästä päin hänen asunnolleen tai
c) tekijä muutoin ilmaantui asunnolle Pasin kotiuduttua.

Entä jos tekijä ei tullutkaan asunnolle, vaan hän OLI jo siellä.

Mistäpä me tiedämme, etteikö hän ole saapunut sinne esim. päivällä tai bunkannut siellä ties kuinka kauan?
Jospa Tekijä on tullut aiemmin asunnolle ja pyytänyt, että saisi levätä siellä jonkun aikaa. Pasi on sanonut menevänsä itse ulos, mutta antanut miehelle luvan jäädä nukkumaan. Kun Pasi on palannut, mies ei olekaan häipynyt, vaan on koisannut maha pyöreänä Pasin sängyssä syötyään ensin jääkaapin tyhjäksi.

Pahimmassa tapauksessa tekijä on röyhkeänä tyyppinä käyttänyt Pasin asuntoa jo aiemminkin majapaikkanaan kiristäen Pasia, että jos et päästä asuntoon, hän kertoo tämän miesystävälle, että heillä on suhde.
Pasihan oli kertonut pelkäävänsä jotakin Tampereella ja hänellä oli aikeenaan muuttaa pohjoiseen miesystävän luokse ja siirtyä eläintenhoitoalalle.

Yrittiköhän Pasin miesystävä tavoittaa häntä tuon viikon aikana, jolloinka Pasi makasi kuolleena asunnossaan? Eivätkö he pitäneet toisiinsa yhteyttä päivittäin tai edes viikottain? Kai Pasilla oli puhelin? Ei tämä nyt mihinkään liity, tuli vaan mieleeni.

Mahtoiko tekijä ottaa Pasin asunnosta lähtiessään rahaa tai muuta omaisuutta? Mitään isompaahan hän ei kantanut silminnäkijän mukaan kuin nuo kenkänsä. Ajattelin, jos tilanne on mennyt, kuten edellä ajattelin, ehkä mies tarvitsi rahaa yösijan hankkimiseen, ravintolaan tai matkustamiseen pois paikkakunnalta?
Post Reply