Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7261
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012040 ... 7_uu.shtml

Turkulainen Minna Suominen, 46, katosi jo tammikuun lopulla.


Minna Suominen täytti tiistaina 46 vuotta. Hän on noin 155-160 senttiä pitkä, ja hänellä on pitkät tummanruskeat hiukset. Minnalla on tatuoinnit nilkoissa ja olkapäässä. (JANI MÄKINEN)

Läheiset ovat etsineet turhaan Minna Suomista tammikuun lopulta asti. Viimeisin hänestä saatu elonmerkki on pankkikortin käyttö 28. tammikuuta.

Minna Suominen asui miesystävänsä luona Turun Pansiolla osoitteessa Tähkiönkatu 6-8. Miesystävä kuoli tammikuun 23. päivä, ja Minnan katosi todennäköisesti pian sen jälkeen. Omaisilla ja ystävillä ei ole tarkkaa tietoa hänen liikkeistään.

- Sen tiedän, että Minna on vienyt koiran hoitoon miesystävän kuoleman jälkeen, mutta ei ole hakenut sitä pois, kertoo Minnan äiti.

Ystävä tietää, että Minna on kärsinyt mielenterveysongelmista. Hän ilmoitti poliisille Minnan katoamisesta tammikuun loppupuolella, mutta etsintöihin ei heti ryhdytty. Poliisi kehotti odottamaan pari viikkoa.


Tavarat jäivät

Minnan kaikki tavarat puhelinta myöden olivat kuolleen miesystävän asunnossa, eikä mikään viittaa suunnitelmalliseen lähtöön. Eniten Minnan äitiä ihmetyttää, ettei tytär kertonut aikeistaan mitään kahdelle lapselleen.

- Pojat ovat Minnalle hyvin tärkeitä, ei hän heitä olisi jättänyt.

Turussa liikkuu huhuja Minnan kohtalosta, mutta kadonneen löytymiseen johtavia vihjeitä ei ole tullut. Äitiä pelottaa, millaisia uutisia on tulossa.

- Kyllä rupeaa tulemaan outo olo, kun näin paljon kuluu aikaa. Tämä asia on koko ajan mielessä. Ja Minnan pojille tämä on kaikkein kauheinta.

Äiti oli yhteydessä poliisiin viimeksi noin viikko sitten. Hän pahoittelee, miten vaikea on saada jutun tutkijaa kiinni.

- Vastaajaan ei oikein tällaisessa asiassa halua jättää viestiä. Ja poliisi sanoi, että aikuinen ihminen saa halutessaan olla kadoksissa. Se tuntui vähän oudolta.

SOILA SARONIEMI
[email protected]


Saattaa olla , että kadonnut on tehnyt ns. henkilökohtaisen ratkaisun.
Mutta on toki muitakin vaihtoehtoja. Tuo poliisin kommentti siitä , että aikuinen ihminen saa halutessaan kadota , vaikuttaa tässä tapauksessa sanalla sanoen hieman oudolta. Onhan kadonneella nuo lapset ja miesystävä on kuollut.
Lapset ovat siis jonkun toisen miehen.

Omasta halusta katoaminen on mielenkiintoinen asia. Onhan sitä kadottu aikoinaan vaikkapa Amerikkaan ja tultu varsin varakkaana takaisin. Joku katoaa pariksi viikoksi kaverin mökille nauttimaan virvokkeita.
Jotkut katoavat nykyään Thaimaahan , jotkut Espanjaan tai kuka minnekin ?
Olisiko hyvä jotenkin määritellä se vapaaehtoisen katoamisen raja ?
Kuka on oikeutettu katoamaan ja kuka taas ei ?

Tosiasiahan on se , ettei poliisi voi tutkia tämänkaltaista rikostutkinnanomaisesti ja se jättää paljon tutkinnan ulkopuolelle. Resursseja ei ole ja tavallaan tutkimatta jättäminen on tietyllä tapaa ymmärrettävää.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2461
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by Queen »

Aikalailla tulee itsellekin mieleen, että kyllä Minna on tehnyt itsemurhan. Missä sitten ruumis? Olisiko hänelle jossain rakkaassa paikassa? Tietty, 'kanto kaskessa' on se, että hän jätti lapsensa, mutta jos ei vaan nähnyt mitään muuta ulospääsyä tilanteesta. Jos hän katsoi, ettei pysty yksin selviytymään lasten kanssa ja tietysti tuollaisen järkytyksen jälkeen ei muutoinkaan ole ihan kurssissaan.
Millainen lie hänen perhetilanteensa ennen katoamista? Tarkoitan, millaista se elämä on ollut. Onko hän ollut hyvin riippuvainen miehestään.
Toinen mahdollisuus olisi tietysti, että hän olisi jo miehen eläessä ollut tekemisissä jonkun ulkopuolisen miehen kanssa. Jotain olisi sitten tapahtunut, että mies olisi tehnyt Minnasta lopun. Muutoin hän tuskin tässäkään tapauksessa olisi jättänyt lapsiaan.
Minkähän ikäisiä nuo lapset olivat?
Tässä tapauksessa ei ole mitään hyvää odotettavissa! Surullista!
Lisäys: Tuli myös mieleen, jospa tuo mies nro 1 on myös aikanaan kuollut ja elämä tuntunut ylitsepääsemättömältä. Miten sitten kestäisi jo toisen kerran saman jutun?
User avatar
härkä
Posts: 7261
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012040 ... 8_uu.shtml

Kadonnut Minna ihmetyttää poliiseja

Torstai 5.4.2012 klo 14.50

Turusta kadonneen Minna Suomisen läheiset ovat etsineet naista tammikuun lopulta asti tuloksetta.

Viimeisin havainto kahden lapsen äidistä on tehty tammikuun 28. päivä, kun hän käytti pankkikorttiaan.

Tutkintaa johtavan rikoskomisarion Veikko Koirasen mukaan tutkintoihin ei ryhdytty heti, koska aikuinen ihminen saa halutessaan olla kadoksissa.

- Eihän se mukavaa ole, mutta kuka tahansa voi poistua ilmoittamatta siitä kenellekään, jos vain niin haluaa, Koiranen kommentoi.

Poliisi on tutkinut Suomisen katoamista suorittamalla useita kyselyitä ja kuulemisia asian tiimoilta.

- Tutkimuksissa on päästy vähän eteenpäin, mutta tilanne on hyvin epäselvä, eikä asiaan ole saatu mitään ratkaisua, Koiranen kertoo.

Tapauksessa ei epäillä tällä hetkellä rikosta, mutta Koirasen mukaan kaikki vaihtoehdot on pidettävä avoimena.

Suomisen kaikki tavarat puhelinta myöden ovat löytyneet hänen edesmenneen miesystävänsä asunnosta.

- Ei hän mitään korvaamatonta ole jättänyt. Todella oudolta tämä pitkäaikainen katoaminen kuitenkin tuntuu, Koiranen sanoo.

Suominen on 155-160 senttiä pitkä ja hänellä on pitkät tummanruskeat hiukset. Naisella on tatuoinnit olkapäässä ja molemmissa nilkoissa. Turun poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki Suomiseen liittyvät havainnot ja vihjeet numeroon 050 456 2225.


Viimeinen havainto on käynti pankkiautomaatilla 28.1. Sen jälkeen ei mitään.
Poliisi siis tietänee , paljonko Minna on tuolloin nostanut ?
Kun sanotaan , että kaikki tavarat ovat kuolleen miesystävän asunnossa , voisi se tarkoittaa , että myös rahat ja pankkikortti. Jäikö Minnalle kuitenkin rahaa ja kuinka paljon ? Tutkinta on kuitenkin vähän edistynyt- sanotaan.

Lapsien ikää ei ole kerrottu. He voivat olla isänsäkin luona.
Lumen pinta tulee jokatapauksessa laskemaan lähipäivien aikana. Jos olisi yksinkertaisesti niin , että olisi päätynyt sellaiseen paikkaan , ettei ensin huomattu ja sitten olisi satanut uutta lunta päälle. Tammikuun lopun jälkeen on satanut varmaan Turussakin paljon. Tosin en tunne Turun lumitilannetta.
Olisiko voinut mennä laivaan ? Voi nimittäin olla , että sitä ei ole tutkittu. Kysehän ei ole rikoksen epäilystä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7261
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071 ... 8_uu.shtml

Tammikuussa kadonnut Minna surmattiin

Maanantai 16.7.2012 klo 16.06 (päivitetty klo 16.16)

Kadonnut Minna ihmetyttää poliisia

Hän ei ollut pitänyt mitään yhteyttä läheisiinsä 17.1.2012 jälkeen, mitä pidettiin epätavallisena, sillä sitä ennen hän oli ollut heihin yhteydessä päivittäin.

Kuluneen kevään ja alkukesän aikana on poliisin tutkinnassa voitu todentaa huhut Minna Elise Suomisen joutumisesta henkirikoksen uhriksi. Rikospaikaksi on selvinnyt Turun Pansiossa Tähkiönkadulla sijaitseva yksityisasunto.

Rikoksen tekijät ovat olennaisilta osin poliisin tiedossa, mutta Suomisen ruumis on edelleen kadoksissa.

Poliisi pitää todennäköisenä, että Suomisen ruumis on surmaamisen jälkeen hävitetty jätesäkkeihin paketoituna. Hävityspaikka on todennäköisesti ollut Turun seudulla ja enintään noin tunnin ajomatkan päässä Pansiosta. Poliisi epäilee, että säkit on hävitetty pienehköltä sillalta tammikuun lopulla sulavana virtaavaan keskikokoiseen puroon tai jokeen upottamalla.

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja ja arviota tällaisesta paikasta sekä mahdollisia tietoja muista tähän rikokseen liittyvistä havainnoista. Pienetkin havainnot tai mieltä askarruttamaan jääneet seikat liittyen edellä kuvattuun tapahtumakokonaisuuteen pyydetään välittämään poliisille.

IL


Tässä olisi tilaisuus esittää arvioita mahdollisista pudotuspaikoista. Turun suunnalla asuvat huom !
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
v-a-45
Posts: 54
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:25 pm

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by v-a-45 »

Turun pakkaset tammikuussa 2012. http://www.accuweather.com/fi/fi/turku/ ... her/134768
Asteet 17- 30.01 -2 ja -10 välillä, vasta helmikuussa alkaneet "kovemmat" pakkaset.
On ilmeisesti lunta ollut, mutta mitenhän mahtaa joet jäätyä?
Vesistöt

Turun tärkeimmät vesistöt ovat kaupungin läpi kulkeva Aurajoki, Maarian allas, pienet järvemme Kakskerranjärvi ja Illoistenjärvi sekä Turun edustan merialue.
http://www.turku.fi/Public/default.aspx ... deid=12148
Seeking
Posts: 513
Joined: Wed Feb 24, 2016 2:46 pm

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by Seeking »

Kahden lapsen äiti surmattiin - poliisi saanut vihdoin vihjeitä myös ruumiin sijainnista
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016121 ... 4_uu.shtml
Turun Keskusrikospoliisi pyysi viime viikolla vihjeitä viisi vuotta sitten kadonneesta Minna Suomisesta.
Kahden lapsen äiti Minna Suominen katosi Turun Pernosta tammikuussa 2012.
Alussa tapausta tutkittiin katoamisena, mutta jo saman vuoden kesällä varmistui, että tapauksessa epäillään henkirikosta
Viime viikolla KRP laittoi Suomisen katoamisesta tiedotteita muun muassa kaupan ikkunoihin ja pyysi vihjeitä viiden vuoden takaisesta surmasta.
KRP:n rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmin mukaan ihmiset ovat yllättävän hyvin muistaneet viiden vuoden takaisia asioita.
- Kiitämme kaikkia, jotka ovat olleet yhteydessä. Olemme saaneet alle kymmenen vihjettä, jotka ovat olleet hyviä. Niistä on aiheutunut jo jonkin verran toimenpiteitä ja niitä selvitellään vielä, Topi-Hulmi KRP:stä kertoo.
Rikosylikomisarion mukaan motiivi perheenäidin surmalle on yhä arvoitus. Poliisilla on edelleen useampia epäiltyjä tapauksissa.
Suominen nähtiin viimeksi miesystävänsä asunnolla, mutta miesystävää ei epäillä henkirikoksesta. Miesystävä menehtyi luonnollisesti vain muutama päivä Suomisen katoamisen jälkeen.
Asunnolla oli Suomisen katoamishetkellä paikalla myös muita henkilöitä.
- Jälkeenpäin asunnolta on löydetty verta, joka kuuluu uhrille, Topi-Hulmi kertoo.
Suomisen ruumis on kuitenkin yhä kateissa. Myös tästä KRP on saanut vinkkejä viimeisen viikon aikana.
- Ne ovat selvittelyn alla, rikosylikomisario kertoo.
User avatar
härkä
Posts: 7261
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by härkä »

Hyvä kun tapaus nousi esiin. Tulin näköjään laittaneeksi jo valmiiksi henkirikoksiin vuonna 2012.

Jos asunnosta on löytynyt uhrin / kadonneen verta , on varsin luultavaa hänen voineen saada surmansa jo siellä.
Tekijät olisivat näin asunnossa olleita `?
Jos ruumis löytyy , voi se valaista lisää.

Varmasti tästä Turun puolessa huhuja kiirii.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2461
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Minna Suominen 46 v. 28.1.12 Turku

Post by Queen »

Jo tuolloin heinäkuussa 2012 uutisoitiin, että Minna on todennäköisesti joutunut henkirikoksen uhriksi Pansion Tähkiönkadulla sijaitsevassa asunnossa. Tuolloin kerrottiin poliisin olevan tietoinen tekijöistä, mutta ruumis oli ja on kadoksissa. Ruumiin epäiltiin joutuneen jätesäkkiin paketoituna johonkin Turun seudun vesistöön.
Surma-ajaksi haarukoitiin tuolloin 20.-21.1., mikä tarkoittaisi sitä, että Minna ei itse ole käyttänyt pankkikorttia, eikä vienyt koiraa hoitoon, vaan homma on lavastusta.
Post Reply