Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
SiSu
Posts: 131
Joined: Wed Nov 14, 2012 6:19 pm

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by SiSu »

.... kamalaa, ja vielä kamalampaa kerron. Miksikö? No, ehkäpä siksi ettei vastaavaa tapahtuisi. Hän katsoi tiukkaan, kun vein auton vuosi sitten "normi" - korjaamoon. Korjaaja oli vaihtunut. Kysyi ystävällisesti, että voisi katsastaa/ korjata tuoda auton takaisin "täyden palvelun" hommana. Sain Audin vara- autoksi.

P.S. Ei jarrulevyjen ja palojen vaihto ollut kallista. Kysyessäni vaihto-autoja... hinta oli kohtuuton. Eli?
Mikäli tämä ihminen ei saanut uni-apnealaitetta. Ymmärsin varsin nopeasti, että tässä on ihminen, joka ei osaa bisnes- elämää. Kiltti kuin mikä ja pamg!
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by itäviitta »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005242981.html

MTV: Hirvensalmen perhesurman motiivi selvillä – isä yllätti pahaa-aavistamattomat pojat täysin

Julkaistu: 6.6. 19:48
Käytössä ei ollut puukkoa tai ampuma-asetta.
Hirvensalmen perhesurmassa hyökkäyksen kohteeksi joutuneet pojat tulivat täydellisesti isänsä yllättämäksi. Teon motiivi liittyy perheen isän taloudellisiin vaikeuksiin. Tutkinnan etenemisestä kertoo Itä-Suomen poliisi MTV:lle.
Isän tekovälineenä oli jonkinlainen lyömäase. MTV:n tietojen mukaan tekovälineitä oli useampia, mutta käytössä ei ollut puukkoa tai ampuma-asetta.

Perhesurma tapahtui Hirvensalmella 24. huhtikuuta. Perheen äiti löysi kotiin saapuessaan asunnosta perheen isän kuolleena ja heidän kaksi poikaansa pahasti loukkaantuneina. 20-vuotias poika menehtyi myöhemmin sairaalassa vammoihinsa. Perheen 16-vuotias poika on toipumassa ja poliisi on puhuttanut häntä useamman kerran.
16-vuotias on poliisin mukaan muistanut tilannetta edeltäviä tapahtumia loogisesti, mutta itse rikostapahtumaan liittyviä muistikuvia hänellä ei ole. Poika sai tapauksen aikana vammoja päähänsä, ja näillä saattaa olla merkittävä vaikutus hänen muistamattomuuteensa.
Itä-Suomen poliisi on saanut KRP:n tutkintalausuntoja tapahtumapaikalta otetuista näytteistä. Niiden perusteella on hahmotettu tapahtumien kulkua tekopäivän iltana.
Tuttava kertoi teon jälkeen huhtikuussa IS:lle, että isällä oli viime aikoina ollut sekä yksityiselämään että yrittämiseen liittyneitä ongelmia, joista hän oli avoimesti kertonu
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by itäviitta »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017061 ... 0_u0.shtml

Hirvensalmen perhesurmasta selviytynyt poika pääsi sairaalahoidosta
Keskiviikko 14.6.2017 klo 15.04
Hirvensalmen perhesurmasta hengissä selvinnyt 16-vuotias poika on siirretty kuntoutukseen toipumaan vammoistaan.
Hirvensalmen perhesurma tapahtui 24. huhtikuuta. Järkyttävä veriteko paljastui perheen äidin palattua kotiin töistä maanantai-iltana.

Tutkinnanjohtaja Juha Paukkunen kertoo, että poika ei ole enää välittömässä sairaalahoidossa.
- Hän on nyt kuntouttavassa hoidossa kuntoutumassa niistä vammoista, Paukkunen kertoo.
Lääkärien arvioiden mukaan parhaimmassa tapauksessa poika kuntoutuu täysin ennalleen.

- On kuitenkin mahdollista, että jotain voi jäädä, mutta se nähdään ajan kuluessa. Tietenkin kun kyse on nuoresta miehestä, ovat edellytykset hyvät, Paukkunen sanoo.
16-vuotias sai vakavia päävammoja huhtikuun lopussa Hirvensalmella tapahtuneessa perhesurmassa. Pojan 20-vuotias veli kuoli sairaalassa seuraavana päivänä tapahtuneesta.
Perheen isän epäillään hyökänneen täysin yllättäen poikiensa kimppuun lyömäaseeksi soveltuvalla esineellä.
- Tekovälineitä on vain yksi, jolla isä kohdisti teot molempiin poikin. Tällä hetkellä en kuitenkaan voi avata mikä esine on kyseessä, Paukkunen kertoo.
Myös isä löydettiin kuolleena paikalta. Hänen epäillään surmanneen itse itsensä.
- Tässä on käytetty eri tekovälinettä, mutta kyse on kuolemansyyn selvittämisestä eikä sitä voi avata julkisuuteen. Kyse ei ole rikosasiasta, Paukkunen perustelee.

Parempaan suuntaan

Muuta motiivia teolla ei ole löytynyt taloudellisen ahdingon lisäksi. Perheen isän autokorjaamo oli suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.
Yrityksen myynnistä oli kuitenkin jo sovittu ja isä oli työsuhteessa jo uudessa työpaikassa.
- Siinä mielessä on todella yllätyksellistä ajoittaa tällainen poikkeuksellinen teko kohtaan, jossa asiat ovat menossa parempaan suuntaan. Tietysti emme pysty päättelemään mitä hän ajatteli, pitikö hän sitä epäonnistumisena vai minä, Paukkunen kertoo.
Tekopäivänä maanantaina perheen isä oli ollut normaalisti töissä. Vanhempi poika haki isän kylältä kotiin ennen tekoa.
Nuoremman pojan viimeinen muistikuva isästä ja veljestään on se, kun he tulivat kotiin kylältä.
Tämän jälkeen nuorempi poika on tehnyt asioita itsekseen, eikä ole seurannut mitä muut tekevät kotona.
Pojan muistikuvat päättyvät täysin yllättäen tapahtuneeseen hyökkäykseen. Hän ei ole pystynyt lainkaan puolustautumaan tekoa vastaan.
- Nuorempi poika ei edelleenkään muista tapahtumia ja sen varaan ei voida laskea, että hän koskaan niitä tulee muistamaankaan, Paukkunen toteaa.

Ei enää rikospaikka

Perheen vanhemmat olivat hakeneet avioeroa vuosina 2009 ja 2012. Ensimmäistä hakemusta ei viety loppuun, mutta vuonna 2013 pariskunta tuomittiin avioeroon.
Siitä huolimatta pariskunta asui yhä yhdessä surman tapahtuessa.
Perheen äidin virallinen kuulustelu on yhä tekemättä. Poliisi odottaa ensin KRP:n verijälkianalyysien valmistumista.
- Se ei ole ainakaan ollut päällimmäisenä pointtina, että motiivina olisi jotain parisuhdeongelmia, vaikka toki tästä teemasta varmasti äitiä vielä kuullaan. Pojathan ja koko perhe olivat hyvin pidettyjä kylillä, Paukkunen toteaa.
Surmat tapahtuivat perheen kotona, jota pidettiin pitkään suljettuna rikospaikkatutkimusten vuoksi. Nyt koti on kuitenkin vapautettu eristyksestä.
Paukkusen käsityksen mukaan äiti ei kuitenkaan ole osoittanut halua palata kotiin.
- Nyt hänellä on vapaa pääsy sinne, mutta oletan, ettei hän ole kauhean halukas välttämättä menemään sinne.
Paukkusen mukaan äiti on toipunut alkujärkytyksestä niin, että häntä on pystytty normaalisti tutkinnan aikana puhuttamaan.
- Hänen toipumisensa alkoi sillä sekunnilla, kun selvisi, että nuorempi pojista jää elämään, Paukkunen sanoo.

Äkkipikaistuksissa

Hirvensalmen perhesurmaa tutkitaan tappona ja tapon yrityksenä. Mitään suunnitelmallisuutta ei ole poliisin mukaan tullut esiin.
- Tämä on enemmänkin äkkipikaistuksissa tai jossain mielentilassa tehty kuin harkittu tai suunnitelmallinen teko, Paukkunen kertoo.
Tapaukseen ei liity myöskään alkoholia, mikä on poikkeuksellista suomalaisissa henkirikoksissa. Paikalta ei ole löydetty myöskään minkäänlaista viestiä isältä.
Tutkinnanjohtaja odottaa tällä hetkellä KRP:n verijälkianalyysien valmistumista ennen kuin hän lausuu tarkemmin tapahtumien kulusta.
Yksi tutkittavana olleista verijäljistä löytyi talon ulkopuolelta.
- Tiedän kyllä kenelle se kuuluu, mutta odotellaan ensin kaikki lausunnot ennen kuin lausun asiasta, Paukkunen toteaa.
Kierrä minut rannan puolelta
Bodominlapsi
Posts: 95
Joined: Mon Oct 26, 2015 12:18 pm

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by Bodominlapsi »

Hienoa että tutkinnanjohtaja avaa vähän tilannetta. Tapaus on varmasti järkyttänyt paikkakunnalla ja tällaisilla epätietoisuutta vähentävillä lausunnoilla lienee terapeuttinen vaikutus.
SiSu
Posts: 131
Joined: Wed Nov 14, 2012 6:19 pm

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by SiSu »

Kyllä täällä kylällä on ihmiset varsin hämmentyneitä ja surullisia tapahtumasta. Kaikilla, joiden kanssa olen puhunut on sama hämmästynyt asenne: hän! Ei ikinä olisi voinut etukäteen uskoa. Tästä sitten herääkin kauhea ajatus: "Olemmeko me kaikki latentisti valmiita tekemään hirmutöitä, kun olosuhteet vain osoittautuvat juuri meille otolliseksi"? Pahaa pelkään, että vastaus on myönteinen, jonka poikkeus vahvistaa.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017081 ... 8_u0.shtml

Poliisi Hirvensalmen perhesurmasta: "Isällä ei ollut parisuhdeongelmia tai riitoja poikien kanssa"
Torstai 10.8.2017 klo 08.41
Isä löi poikia useita kertoja pään alueelle omavalmisteisella pajavasaralla.
Hirvensalmen perhesurman esitutkinta on saatu päätökseen.
Poliisi on varma, ettei tapaukseen liity ulkopuolisia.
Teon motiivina poliisi pitää pitää taloudellisia vaikeuksia.

Rikoskomisario Juha Paukkunen Itä-Suomen poliisista kertoo, että Hirvensalmen perhesurmaan johtaneiden tapahtumien kulku on saatu selvitettyä. Epäselväksi on jäänyt vain tapahtumien järjestys.
- Kokonaisuuden kannalta sillä ei ole suurta merkitystä, mutta täydellisen esitutkinnan kannalta olisi ollut hyvä saada selville, kumpaan pojista väkivaltaa kohdistettiin ensin, Paukkunen kertoo.
Perheen 16-vuotias poika on toipunut vammoistaan hyvin, mutta rikostapahtumaan liittyviä muistikuvia hänellä ei ole vieläkään. Muistikuvat jäävät entiseen navettarakennukseen, jossa poika oli ollut korjaamassa moottoripyörää.
Tapahtumapaikalla olivat vain perheen isä ja hänen kaksi poikaansa. Molemmat pojat löytyivät kuitenkin asuinrakennuksen sisältä, eikä ole selvillä, missä vaiheessa nuorempi poika on päässyt tai tuotu taloon.

Taloudellisia vaikeuksia

Molemmat pojat on yllätetty, ja heitä on lyöty useita kertoja pään alueelle.
- Käsitykseni mukaan tekoväline oli omavalmisteinen pajavasara, jota myös moskaksi kutsutaan. Se on tavallista vasaraa huomattavasti suurempi ja voi painaa noin kilon. Sellaisella taotaan esimerkiksi rautaa muotoonsa, Paukkunen sanoo.
Perheenisä löytyi kuolleena asuintalon tuvasta. Isän kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi ei kerro tarkemmin hänen kuolintavastaan.
Teot ovat tapahtuneet parin tunnin sisällä alkuillasta. Perheenäidille tapahtumat selvisivät, kun hän palasi kotiin työmatkaltaan.
Paukkusen mukaan teon motiivina voidaan pitää taloudellisia vaikeuksia, sillä muitakaan ongelmia perheellä ei ollut.

- Isällä ei ollut esimerkiksi parisuhdeongelmia tai riitoja poikien kanssa. Kai hän mietiskeli talousvaikeuksiaan niin syvällisesti, että päätyi jonkinlaiseen umpikujaan. Mutta tämä nyt on spekulaatiota.
Esitutkinta on saatu päätökseen, mutta Paukkunen kertoo, että se avataan uudelleen, jos perheen nuorempi poika alkaa muistaa asioita. Siinä tapauksessa hänen lausuntonsa liitetään mukaan. Poliisi on kuitenkin varma, ettei tapaukseen liity ulkopuolisia.
- Loppujen lopuksi yksinkertainen tapaus, vaikka se on hyvin monisyinen.

TEEMU KAKKO
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
SiSu
Posts: 131
Joined: Wed Nov 14, 2012 6:19 pm

Re: Hirvensalmi 24,4,17 Perhetragedia 2 kuollut

Post by SiSu »

Viimeinen viesti tähän. Hieman mielikuvittelen asiaa: Tekijä oli nuorempana miehenä ollut kyseisessä autokorjaamossa harjoitelijana. Entinen omistaja oli vakaa ja taitava korjaaja, jota X katsoi unelmoiden korjaamosta. Aika vain oli ajanut unelman ohi. X, joutui ottamaan velkaa........ pojat, katsoivat netistä isän vaihto-autojen hintaa.... "Iskä! Sua on kusetettu ja paljon!".... Itse X:n autoja katselleena 30-40% liikaa hintaa ja jäivät makaamaan sinne korjaamolle, tietysti.
Post Reply