Järvenpää - Pahoinpitely jalkakäytävällä 1.6.2019

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Järvenpää - Pahoinpitely jalkakäytävällä 1.6.2019

Post by -Uta- »

Mies pahoinpideltiin Järvenpäässä - poliisi kaipaa apua epäillyn tekijän tunnistamisessa
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... essa_81000
02.06.2019 klo 16.27
Itä-Uusimaa

Järvenpäässä, Postikadun ja Sibeliuksenkadun risteyksessä jalkakäytävällä, tapahtui eilen lauantaina 1.6. noin klo 21.25. pahoinpitely, missä uhri sai vakavia vammoja. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä törkeä pahoinpitely.

Kuvassa näkyvän miehen epäillään liittyvän tapaukseen ja Itä-Uudenmaan poliisi pyytää yleisön apua epäillyn tekijän tunnistamisessa. Kaikki tapaukseen liittyvät tiedot ja havainnot pyydetään ilmoittamaan Itä-Uudenmaan poliisin vihjepuhelimeen p. 050 456 3471.

epäilty_Järvenpää
https://www.poliisi.fi/instancedata/pri ... 295ee7d688

---

Järvenpäässä viikonloppuna 1.6. tapahtuneeseen pahoinpitelyyn epäilty mies ilmoittautui poliisille
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... ille_81031
03.06.2019 klo 14.58
Itä-Uusimaa

Järvenpään keskustassa lauantaina 1.6. noin klo 21.25 tapahtuneeseen pahoinpitelyyn epäilty mies on tänään iltapäivällä itse ilmoittautunut poliisille.

Pahoinpitelyn uhri menehtyi sunnuntaina sairaalassa pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin, joten tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa nyt rikosnimikkeellä tappo.

Tapauksen esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, joten tällä hetkellä poliisi ei tiedota tapauksesta enempää. Tutkintaa jatketaan nyt epäillyn ja silminnäkijöiden kuulusteluilla. Teon mahdollinen motiivi ei vielä ole poliisin tiedossa.

---

Järvenpäässä viikonloppuna 1.6. tapahtuneeseen väkivallantekoon epäilty mies vangittiin tänään
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... naan_81128
06.06.2019 klo 13.22
Itä-Uusimaa

Järvenpään keskustassa lauantaina 1.6 tapahtuneeseen väkivallantekoon epäilty mies vangittiin tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä taposta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä. Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa ja tässä vaiheessa poliisi ei tiedota tapauksesta enempää.


User avatar
itäviitta
Posts: 518
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Järvenpää - Pahoinpitely jalkakäytävällä 1.6.2019

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/96f5 ... e498df6f75

27-vuotias potki vastaantulijan kuoliaaksi Järvenpäässä – väittää, ettei muista mitään

Kihlakunnansyyttäjä esitti 27-vuotiaalle miehelle tapposyytteen perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Syyttäjän mukaan syytetty iski nyrkillä sattumalta kohtaamaansa vanhempaa miestä, joka kaatui kadulle.
Sitten nuorempi mies potki voimakkaasti maassa makaavaa 59-vuotiasta miestä.

Väkivalta päättyi sivullisten väliintuloon.
Syytetty on tunnistanut itsensä poliisin hänelle esittämistä kuvista. Kuvassa näkyy Adidas-paita, josta taltioitu veri täsmää uhrin DNA:han.Syytetty on tunnistanut itsensä poliisin hänelle esittämistä kuvista. Kuvassa näkyy Adidas-paita, josta taltioitu veri täsmää uhrin DNA:han.
Syytetty on tunnistanut itsensä poliisin hänelle esittämistä kuvista. Kuvassa näkyy Adidas-paita, josta taltioitu veri täsmää uhrin DNA:han. VALVONTAKAMERA/ POLIISI
Apu tuli kuitenkin liian myöhään. Uhri sai vakavia aivovammoja, joihin hän menehtyi seuraavana päivänä Töölön sairaalassa.

Teko todisti ainakin kaksi naista ja mies. Joku heistä soitti auton äänimerkkiä. Eräs nainen soitti hätäkeskukseen. Nämä kolme kansalaista ovat perjantaina alkaneessa oikeudenkäynnissä todistajina.
27-vuotias poistui rikospaikalta, mutta sivullinen ehti ottaa hänestä valokuvia. Lisäksi hänestä taltioitui valvontakamerankuvia tuolta illalta.
Uhri ja syytetty eivät entuudestaan tunteneet toisiaan.

DNA todistaa yhteyden

He kohtasivat sattumalta Järvenpään keskustassa Postikadun ja Sibeliuksenkadun risteyksessä kesäkuun ensimmäisen päivän iltana.
Kello oli tuolloin noin puoli kymmenen. 27-vuotias oli juuri palannut Järvenpäähän Helsingistä yhdessä kahden kaverinsa kanssa.
Syytetty oli ollut päihtynyt. Hän kertoi juoneensa 7—9 olutta useissa eri baareissa.

27-vuotiaan poliisissa kertoman mukaan hän ei muista mitään rikoksesta eikä sen uhrista. Hän kuitenkin myönsi olevansa useissa valokuvissa, jotka ovat osa syyttäjän todistusaineistoa.
27-vuotiaan kytkevät rikokseen myös verijäljet. Hänen collegepaidasta on todettu verta ja siinä 59-vuotiaan DNA-tunniste.
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
-Uta-
Posts: 3494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Järvenpää - Pahoinpitely jalkakäytävällä 1.6.2019

Post by -Uta- »

Järvenpään mitään muistamaton katupotkija myöntää tekonsa
- mutta ei tunnusta tappoa, uhrin vanha äiti sairaalaan sydänoireiden vuoksi

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0bcf ... f0eba301ea
tiistai 15.10.2019 klo 1:01

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 27-vuotiaan Pasi Hannu Antero Langin neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.
- Rangaistus luettiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
- Syyttäjä oli ensisijaisesti vaatinut Langille rangaistusta taposta.
- Langin uhriksi joutui sattumalta kadulla vastaan tullut 59-vuotias.

Pöyristyttävä rikos sattui kadunkulmassa kesäkuun ensimmäisen päivän iltana Järvenpään keskustassa. 27-vuotias Hannu Antero Lang potki kuoliaaksi itseään selvästi vanhemman miehen. Uhri menehtyi aivovammaan. Hänellä oli myös muassa useita kylkiluumurtumia.

Lang oli ollut päivällä töissä ja sen jälkeen käynyt Helsingissä parin kaverinsa kanssa ravintolakierroksella. Kertomansa mukaan Lang oli nauttinut 7—9 iso olutta. Hän oli ollut humalassa kun saapui Järvenpäähän. Kadulla vartaloltaan atleettista Langia vastaan tuli hänelle entuudestaan tuntematon 59-vuotias mies. Tiedossa ei ole mitä miesten välillä tapahtui, puhuivatko he keskenään. Lang väittää, ettei muista tapahtuneesta mitään. Uhri puolestaan menehtyi seuraavana päivänä sairaalassa.

Yritti vielä puhua
Uhri yritti sanoa jotakin. Apuun tulleet sivulliset eivät kuitenkaan saaneet sanoista selvää.
Teolla oli kolme-neljä silminnäkijää. Eräs heistä soitti autonsa torvea kun ajoi paikalle miesten luo. Sivullisten väliintulo sai Langin poistumaan paikalta. Silminnäkijät saivat hänestä kuvia ja videon. Langin kulku Järvenpäässä tallentui myös valvontakameroihin.
Poliisi julkaisi kuvat epäillystä miehestä, jolla oli yllään Adidas-pusakka. Tästä kuvasta Langin kaverit tunnistivat tämän ja kertoivat miehelle itselleen. Lang ilmoittautui itse poliisille. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Langin neljän vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen ja passitti hänet vankilaan.

Vauva ei peruste lykkäykselle
Lang vastusti vangitsemista ja vetosi siihen, että hänelle on syntynyt lapsi ja hänen pitäisi osallistua ristiäisiin. Oikeus totesi kuitenkin, ettei vangittuna pitäminen ole tuomioon nähden kohtuutonta. Langin rangaistusta lievensi jonkun verran se, että hän ilmoittautui itse poliisille ja auttoi poliisia löytämään rikosaikaan käyttämänsä vaatteet. Lang myönsi oikeudessa, että oli kerran lyönyt asianomistajaa kasvoihin ja piti todennäköisenä, että tämä oli sen johdosta kaatunut maahan. Lisäksi Lang myönsi kerran potkaisseensa maassa makaavaa asianomistajaa. Tuo potku osui ylävartaloon, ei päähän.

Käräjäoikeus katsoi asian toisin. Tuomiossaan käräjäoikeus toteaa päähän suunnattuja potkuja olleen ainakin yksi. Lisäksi uhrin ylävartaloon oli osunut ainakin kaksi potkua.
Todistajat olivat nähneet nämä potkut. Ylävartaloon osuneista potkuista kielivät yläkylkiluiden murtumat. Oikeuslääkärin todistuksen mukaan ylemmät kylkiluut eivät tyypillisesti murru pelkästä maahan kaatumisesta.

”Todistajien varassa”
Lang toisti oikeudessa kantansa, ettei muista tapahtumasta mitään. Hän on todistajien kuvailun varassa. Lang katsoi, ettei ole syyllistynyt tappoon. Hän ei voinut pitää tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena asianomistajan menehtymistä. Lang myönsi syyllistyneensä tapon sijasta perusmuotoiseen pahoinpitelyyn sekä törkeään kuolemantuottamukseen.

Oikeus oli yhtä mieltä siitä, ettei Lang voinut mieltää uhrin kuolemaa varsin lyhytaikaisen tekonsa seuraukseksi tämän kaaduttua nurmikolle. Toisaalta Lang käytti varsin suurta voimaa. Langin menettely osoitti piittaamattomuutta. Hän oli välinpitämätön toisen hengestä ja terveydestä

Äiti sairaalaan, sisko sairauslomalle
Kuolleen miehen pojalle Langin tulee korvata kärsimyksestä 9 000 euroa, Uhrin siskolle korvausta määrättiin 5 000 euroa. Nainen järkyttyi veljensä väkivaltaisesta kuolemasta siinä määrin, että menetti työkykynsä ja tarvitsi ammattiapua palatakseen työelämään.
Oikeus määräsi Langin korvaamaan uhrinsa sisarpuolelle kärsimyksestä 4 000 euroa.
Uhrin vanha äidin kärsimyskorvaus on 6 500 euroa. Oikeudessa kävi ilmi, että kuolinuutinen mitä ilmeisemmin aiheutti vanhukselle sydämen eteisvärinän. Vanhus joutui sairaalahoitoon. Tuore käräjätuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Petri Elonheimo / IL

User avatar
-Uta-
Posts: 3494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Järvenpää - Pahoinpitely jalkakäytävällä 1.6.2019

Post by -Uta- »

Mies ihmetteli kipeää kättä ja kaverien hätäviestejä: Oli hakannut edellisyönä ohikulkijan hengiltä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/15eb ... 1b4e921ffe
Eilen klo 5:01

Selitystä hyökkäykselle ei tullut, koska mies väitti, ettei muista mitään.
- 27-vuotias mies joutui tapposyytteeseen selittämättömästä väkivaltarikoksestaan Järvenpäässä. Syyte ei menestynyt.
- Tuomio tuli törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
- Mies väitti menettäneensä muistinsa. Hän otti itse yhteyttä poliisiin, kun huomasi kuvansa julkisuudessa.

Image
^ Vuonna 1992 syntynyt mies (kuvassa) tuomittiin ehdottomaan vankeuteen kuolemaan johtaneesta päällekarkauksesta.
OSSI AHOLA, POLIISIItä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa henkirikosjutussa, jossa 27-vuotiasta miestä syytettiin 59-vuotiaan miehen tappamisesta Järvenpäässä kesäkuun 1. päivänä.
Käräjäoikeuden mukaan jutussa ei ollut tarpeeksi näyttöä tapon edellyttämästä tahallisuudesta.
Pasi Hannu Antero Lang tuomittiin neljän ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Jutussa oli kaksi keskeistä poikkeavaa piirrettä suhteessa tavanomaiseen henkirikokseen. Epäilty otti itse yhteyttä poliisiin nähtyään kuvansa julkisuudessa. Henkirikoksen uhri oli täysin satunnainen vastaantulija, jonka ei näytetty provosoineen tekijää millään tavalla.

Tuomittu väitti oikeudessa, ettei muistanut mitään surmahetken tapahtumista. Mies kertoi olleensa Helsingissä juhlimassa kaveriensa kanssa ja juoneensa 7-9 tuopillista olutta. Alla oli työpäivä, ja väitteensä mukaan mies oli nukkunut ja syönyt huonosti. Tuomittu kiisti huumeiden käytön. Hän muisteli palanneensa Järvenpäähän iltayhdeksän aikaan.

Kaverit tunnistivat poliisikuvista
Sunnuntaina 2. kesäkuuta mies lähti töihin, kuten lauantaina. Hän väitti ihmetelleensä, miksi käteen ja jalkaan sattuu. Illalla kavereilta alkoi tulla viestejä, joissa hämmästeltiin, miksi mies on poliisin julkaisemissa etsintäkuvissa.Mies tunnisti itsensä, soitti poliisin vinkkipuhelimeen ja ilmoitti tulevansa maanantaina selvittämään asiaa. Väitettynä mustana hetkenään mies oli hakannut 59-vuotiaan ohikulkijan hengiltä. Mies sai kuolettavat päävammat potkuista ja lyönneistä ja taisteli elämästään sunnuntaihin asti sairaalassa. Todistajat näkivät väkivallan, eikä Langilla ollut siihen sanomista. Tekijän vaatteista löytyi uhrin verta. - Havaitsin kaksi hahmoa toistensa kimpussa. Toinen oli kaatunut selälleen ja toinen oli käynyt hänen kimppuunsa. Se oli näyttänyt hakkaamiselta, autolla paikalle sattunut mies kertoi.

”Vaikutti erittäin kiihtyneeltä”
Mies soitti torvea lähestyessään. Hän havaitsi vielä yhden voimakkaan potkun ylävartaloon. Todistajan mukaan pahoinpitelijä lähti juoksemaan pois. Mies alkoi seurata tekijää autolla ja sai hänestä valokuvan. Myöhemmin poliisi etsi Langia valvontakamerakuvan avulla. – Hän oli vaikuttanut erittäin kiihtyneeltä puristellen käsiä nyrkkiin, hengittäen kiihtyneesti ja kulkien edestakaisin, todistaja kertoi. Tuomittu ei selittänyt tekoaan oikeudessa millään tavoin, vaan vetosi muistamattomuuteensa. Käräjäoikeuden mukaan tekijän väkivalta oli piittaamatonta ja välinpitämätöntä. Kyse ei kuitenkaan ollut taposta, koska tuomittu ei oikeuden mukaan voinut mieltää, että uhri kuolee väkivaltaan todennäköisemmin kuin selviytyy. Pahoinpitely oli todistajien mukaan lyhytkestoinen, ja uhri kaatui viheralueelle asfaltin sijaan. Tuomittu määrättiin uhrin läheisille yhteensä 24 500 euroa kärsimyskorvauksia. Korvattavaksi tulee myös pienempiä kuluja.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

SOLMU SALMINEN / IL

Post Reply