Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by -Uta- »

Tunnistatko kadonneen Jaakon?
Poliisi pyytää havaintoja yli puoli vuotta kadoksissa olleesta miehestä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/400a ... 9970317d00
14.11.2018 klo 15:23

Huhtikuun katoamisen jälkeen miehestä ei ole havaintoja.

Poliisi kertoi keskiviikkona pyytävänsä havaintoja 61-vuotiaasta Jaakko Juhani Brillistä.
Image

Viimeisen kerran Brilli on nähty Varkaudessa perjantaina 6. huhtikuuta 2018.
Sen jälkeen miehen olinpaikasta ja liikkeistä ei ole saatu tietoa.
Poliisi kuvailee Brilliä noin 170 senttiä pitkäksi, hoikaksi mieheksi. Hänen vaatetuksestaan ei ole tietoa, mutta katoamisen aikaan Brillillä oli parta ja poninhännälle laitetut hiukset. Havainnot ja muut tiedot Brillistä ja hänen liikkeistään pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisilaitoksen numeroon 0295 455 358 tai vihjepuhelimeen numeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]
Last edited by -Uta- on Wed Nov 21, 2018 3:41 pm, edited 1 time in total.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6.4.2018

Post by -Uta- »

Poliisi: Kadonneen Jaakko Brillin etsintä muuttui henkirikostutkinnaksi - yksi vangittu
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3190 ... d342c2a942
Tänään klo 13:07

Poliisi kertoi viikko sitten keskiviikkona etsivänsä Varkaudessa kadonnutta Jaakko Brilliä.

Itä-Suomen poliisi on aloittanut Varkaudessa kadonneen Jaakko Brillin tapauksessa henkirikostutkinnan.

61-vuotias Jaakko Brilli on nähty viimeksi Varkaudessa huhtikuun alussa.
Brilliin liittyvä tutkinta aloitettiin omaisten tekemän ilmoituksen perusteella kadonneen henkilön tutkintana. Tutkimuksissa esiin tulleiden seikkojen perusteella poliisi päätti aloittaa asiassa esitutkinnan nimikkeellä tappo. Poliisi epäilee, että Brilli on joutunut henkirikoksen uhriksi 6-8.4.2018 viikonloppuna Varkaudessa. Brillistä ei ole havaintoja kyseisen viikonlopun jälkeen.

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, joka on poliisin vaatimuksesta vangittu todennäköisin syin taposta epäiltynä Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä tiistaina 20. marraskuuta.

Tutkinnallisista syistä kiinniotetusta tai tutkinnasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää. Poliisi tiedottaa asiasta lisää kun se on mahdollista
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by -Uta- »

Havaintoja ajoneuvosta Brillin katoamiseen liittyen pyydetään
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... taan_76193
29.11.2018 klo 12.33
Itä-Suomi

Itä-Suomen poliisi on jatkanut Jaakko Brillin katoamiseen liittyvän henkirikosepäilyn tutkintaa. Poliisi epäilee että Brilli surmattiin Varkaudessa yksityisasunnossa 6-8.4 viikonloppuna. Poliisi on ottanut kiinni ja käräjäoikeuden päätöksellä on vangittu tekoon todennäköisin syin epäiltynä varkautelainen Brillille tuttu henkilö. Muiden mahdollisten henkilöiden osallisuutta asiaan ei voida tässä vaiheessa täysin poissulkea. Tutkinnallisista syistä epäillyn henkilöllisyydestä tai muista esitutkinnassa esille tulleista seikoista ei tiedoteta vielä enempää. Tapaukseen saattaa liittyä kuvan mukainen Fiat Scudo pakettiauto, jonka liikkeistä 6-11.4 välisellä ajalla pyydetään havaintoja. Havainnot pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin [email protected] Myös tietoja Brillin liikkeistä otetaan edelleen vastaan. Poliisi jatkaa tutkintaa kuulusteluilla sekä teknisillä tutkimuksilla.

Fiat scudo
https://www.poliisi.fi/instancedata/pri ... 2be655d688
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by -Uta- »

Poliisi epäilee: Varkaudessa vuosi sitten kadonnut mies tapettiin – ruumis yhä kateissa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1b63 ... 925865fa68
Tänään klo 12:46

Kadonneelle miehelle läheinen henkilö on vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo, että vuosi sitten Varkaudessa kadonneeksi ilmoitettu mies on todennäköisesti joutunut henkirikoksen uhriksi. Ruumista ei ole toistaiseksi löydetty.

Itä-Suomen poliisilaitoksen Varkauden poliisiasemalle tehtiin marraskuussa 2018 mieshenkilön katoamista koskeva ilmoitus. Tapausta on alustavien selvitysten jälkeen tutkittu esitutkinnassa tappo-nimikkeellä, vaikka rikoksen uhriksi joutuneen miehen ruumis on toistaiseksi vielä kateissa, kertoo Itä Suomen poliisilaitos.
Esitutkinnassa Itä-Suomen poliisilaitos on tehnyt tiivistä yhteistyötä muun muassa Keskusrikospoliisin taktisen ja rikosteknisen tutkinnan kanssa sekä muiden viranomaistahojen kanssa.

Kadonneelle miehelle läheinen henkilö on vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä. Esitutkinta-aineisto siirretään syyteharkintaa varten Itä-Suomen syyttäjäalueelle. Syyte asiassa on nostettava tammikuun loppuun mennessä. Poliisi on määrännyt koko esitutkinta-aineiston salassa pidettäväksi. Oikeudenkäynnin ja oikeudenkäyntiasiakirjojen julkisuudesta päättää tuomioistuin.

Linda Laine /IL
karhu
Posts: 9
Joined: Wed Apr 02, 2014 11:46 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by karhu »

Julkaistu 29.11.2018 12:48
Itä-Suomen poliisi on jatkanut Jaakko Brillin katoamiseen liittyvän henkirikosepäilyn tutkintaa.
Poliisi epäilee että Brilli surmattiin Varkaudessa yksityisasunnossa viikonloppuna viime huhtikuun alussa.
--------

Viesti
Kirjoittaja Nakuti » Ti Tammi 01, 2019 3:10 pm
Henkirikoksen suoritettuaan tekijä on kuljettanut Brillin ruumiin fiat scudolla Kuhmoon, jossa hävittänyt ruumiin polttamalla. Uskoisin tämän olevan poliisilla tiedossa. Väitettäni tukee muutama yksityiskohta, jotka jätän toistaiseksi mainitsematta.

Kuhmossa Poliisi etsi kahta punaista muovipulkkaa , pressuja Teeriniemen tien ympäristöstä ja nuotio
paikkoja,, ei koskaan tiedottanut etsintöjen mitään tulosta tuottaneen..

Kuhmolainen 31.5.2019

Poliisilla laajat etsinnät Teeriniemessä

Poliisi on haravoinut tällä viikolla Kuhmon Teerieniemeä [sic] viime vuonna henkirikoksen uhriksi joutuneen Jaakko Brillin tapaukseen liittyen.

Vanhempi rikoskonstaapeli Markku Lamberg Varkauden poliisiasemalta kertoo, että Teeriniemeä on tutkittu kolmen tutkijan, kahden ruumiskoiran sekä puolustusvoimilta virka-apuna pyydettyjen varusmiesten avustuksella. Etsinnät päättyivät keskiviikkona.

-Jotakin löytöjä on tehty, mutta ne pitää käyttää laboratoriossa ennen kuin tiedämme, liittyvätkö ne henkirikosjuttuun. Jos viitteitä tähän juttuu löytyy, mahdollisesti tulemme etsimään vielä uudemman kerran, Lamberg sanoo.

Hän sanoo, että etsinnän kohteena oli ruumis, ruumiin osia tai vaatteita, mutta ei voi vahvistaa, löydettiinkö jotakin niistä.

-Uhri surmattiin huhtikuussa ja meille tehtiin ilmoitus lokakuussa. Se vähän vaikeuttaa tutkintaa, kun aikaa on kulunut niin paljon.

Poliisi pyysi yleisöltä vinkkejä tapaukseen liittyen joulukuussa, kun se omiin tutkimuksiinsa nojaten epäili, että uhri olisi tuotu Kuhmoon.

Tuolloin poliisi etsi kahta muovipulkkaa, jotka oli ostettu Nurmeksen Tokmannilta 8. huhtikuuta. Lisäksi kateissa oli retkipatja ja kiikarit, uudet kumisaappaat ja pari pressua, joiden epäiltiin liittyvän tapaukseen.

-Emme saaneet yleisöltä vinkkejä, mutta muun tutkinnan kautta tuli sen verran vahvaa näyttöä siitä, että Teeriniemeen olisi hävitetty ruumis, että halusimme käydä sen läpi, Lamberg kertoo.

Jakko [sic] Brilli ilmoitettiin kadonneeksi huhtikuussa Varkaudessa. Itä-Suomen poliisi ilmoitti marraskuussa, että Brillin tapauksessa on aloitettu rikostutkinta.
karhu
Posts: 9
Joined: Wed Apr 02, 2014 11:46 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by karhu »

Savon Sanomien tietojen mukaan poliisi on ainakin löytänyt tutkittavia näytteitä, joista tarkistetaan, onko niissä kyse kadonneen miehen osista eli joko miehestä tai hänen vaatteistaan.

Mahdollista vainajaa on kuitenkin tämän hetken tietojen mukaan yritetty hävittää, minkä lisäksi se on ehtinyt olemaan maastossa jo pitkän ajan.

Yhdysvalloista juuri tullut mies katosi
Koko tapahtumavyyhti on ollut hyvin erikoinen. Kadonnut mies on varkautelainen 60-vuotias mies, jolla on päihde- ja häiriötaustaa, mutta joka aikuisiällä paransi tapojaan, kouluttautui päihdetyöntekijäksi ja työskenteli välillä myös uskonnollisessa katulähetyksessä.

Maaliskuussa 2018 mies kävi Yhdysvalloissa, jossa hän joutui epäillyksi lievästä väkivaltarikoksesta. Yhdysvaltojen viranomaiset julkaisivat miehen nimen, kuvan ja rikosepäilyn julkisissa pidätystiedoissaan.
------------------------------------------------
Poliisi epäilee, että varkautelainen yli vuoden kateissa ollut mies on tapettu ja ruumis hävitetty Varkaudesta noin 290 kilometrin päähän Kuhmoon.

Käräjäoikeus on vanginnut teosta epäiltynä 42-vuotiaan naisen jo viime marraskuussa. Nainen pysyy edelleen vangittuna.
karhu
Posts: 9
Joined: Wed Apr 02, 2014 11:46 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by karhu »

Mies palasi Suomeen ja hänestä tehtiin viimeinen varma havainto pian matkan jälkeen pääsiäistä seuraavalta viikolta Varkaudesta. Poliisi epäilee, että mies tapettiin Varkaudessa viikonloppuna 6.–8. huhtikuuta.

Miehen omaiset tekivät kadonneesta ilmoituksen poliisille lokakuussa eli yli puoli vuotta mahdollisen henkirikoksen jälkeen, kun miestä ei tavoitettu lukuisista yhteydenottoyrityksistä huolimatta.

Vangitulla naisella ei juuri rikostaustaa
Marraskuussa poliisi otti kiinni varkautelaisen 42-vuotiaan naisen. Käräjäoikeus vangitsi naisen epäiltynä taposta.

Vangitsemista on Savon Sanomien tietojen mukaan jatkettu, ja poliisi ja syyttäjä ovat saaneet pitkittyneen esitutkinnan takia jatkoaikaa syytteen nostamisen.

Naisella ei ole juurikaan rikostaustaa. Hänet on tuomittu aiemmin vain törkeästä rattijuopumuksesta, kun hän ajoi aiemmin Kuopiossa kolarin vahvassa humalassa kyydissään pieni lapsensa. Lisäksi oikeudessa on käsitelty yksi hänen toinen liikennerikkomuksensa.

Nainen työskenteli aiemmin yrittäjänä Kuopiossa, mutta asui viime ajat Varkaudessa.

Savon Sanomien tietojen mukaan nainen ainakin ensialkuun kiisti syyllistyneensä henkirikokseen. Poliisi ei enää kommentoinut, onko nainen myöntänyt tai kiistänyt teon tänä keväänä.

Poliisi pyysi viime talvena havaintoja myös naisen Fiat Scudo -pakettiauton liikkeistä. Nainen oli yrittänyt myydä punaista autoaan netissä viime marraskuussa.

Poliisi kuitenkin takavarikoi sen rikostutkintaa varten.

Poliisi on myös jäljittänyt kadonneen miehen ja rikoksesta epäillyn naisen liikkeitä televalvontatiedoista.

Savon Sanomien tietojen mukaan naisen epäillään liikkuneen henkirikokseen liittyen Varkaudesta mahdollisesti Nurmekseen ja sieltä Kainuuseen.

Esitutkinta on vielä kesken eikä sen valmistumisen ajankohtaa toistaiseksi tiedetä.
karhu
Posts: 9
Joined: Wed Apr 02, 2014 11:46 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by karhu »

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa

25.11.2019 klo 11.55
Itä-Suomi

Itä-Suomen poliisilaitoksen Varkauden poliisiasemalle marraskuussa 2018 tehtyä mieshenkilön katoamista koskevaa ilmoitusta on hänen katoamiseensa liittyvien alustavien selvitysten jälkeen esitutkinnassa tutkittu tappo -nimikkeellä, vaikka rikoksen uhriksi joutuneen miehen ruumis on toistaiseksi vielä kateissa.

Esitutkinnassa Itä-Suomen poliisilaitos on tehnyt tiivistä yhteistyötä jutulle määrätyn syyttäjän, KRP:n taktisen ja rikosteknisen tutkinnan sekä muiden viranomaistahojen kanssa.

Kadonneelle miehelle läheinen henkilö on vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Esitutkinta-aineisto siirretään syyteharkintaa varten Itä-Suomen syyttäjäalueelle. Syyte asiassa on nostettava 31.1.2020 mennessä.

Poliisi on määrännyt koko esitutkinta-aineiston salassa pidettäväksi. Oikeudenkäynnin ja oikeudenkäyntiasiakirjojen julkisuudesta päättää tuomioistuin.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kauko Kuismin, puh. +358 29 545 6634
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by -Uta- »

by karhu » Tue Dec 17, 2019 12:50 am
by karhu » Tue Dec 17, 2019 12:53 am
by karhu » Tue Dec 17, 2019 12:56 am
by karhu » Tue Dec 17, 2019 12:59 am
Kiitos lisätiedoista nimimerkki Karhulle!

Tässä samalla huomaan, että olen tainnut kirjoittaa uhrin sukunimen
ketjun aloitusotsikkoon hiukan väärin, pitäisi varmaankin olla Brilli?
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Varkaus - Jaakko Juhani Brill - 6-8. 4. 2018

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4a6c ... d2d32b47b6

Naista syytetään paloittelusurmasta Varkaudessa

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa puidaan paloittelusurmaa.
Syyttäjä vaatii pohjoissavolaiselle naiselle vankilatuomiota taposta.
Ruumis jäi kateisiin paloittelun ja polttamisen vuoksi. Oikeus joutuu pohtimaan vaikeita näyttökysymyksiä.
Syyttäjän mukaan nainen puukotti miehen hengiltä ja jätti tämän virumaan aluksi asuntoonsa.
Pohjois-Savon katoamistapaus paljastui väitetyksi paloittelusurmaksi. Arkistokuva Kuopion oikeus- ja poliisitalolta.Pohjois-Savon katoamistapaus paljastui väitetyksi paloittelusurmaksi. Arkistokuva Kuopion oikeus- ja poliisitalolta.

Kuopiolainen, tatuointiyrittäjänä toiminut nainen on joutunut Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syytteeseen taposta.

Syyttäjän mukaan jutussa on kyse paloittelusurmasta: vastaaja jätti puukottamansa miehen kuolemaan asuntoon, palasi rikospaikalle ja hävitti ruumiin. Teko tapahtui 6.–7.4.2018 Varkaudessa, eli rikostutkinta ja syyteharkinta on kestänyt lähes kaksi vuotta.

Pitkällinen haastehakemus kertoo syyttäjän näkemyksen tapahtumien kulusta. Nainen myöntää paloittelun, mutta oikeusjutun alkutiedot viittaavat siihen, että tappo kiistetään.
Uhriksi joutunut 61-vuotias mies nähtiin viimeisen kerran elossa huhtikuun alussa, kun hän poistui ravintolasta kotiinsa naisen kanssa. Hänellä oli ollut jonkinasteinen suhde syytettyyn, ja osapuolet olivat myös asuneet jonkin aikaa samassa osoitteessa.

Paljon välineostoksia

Syyttäjä väittää, että vastaaja puukotti miestä tämän kotona. Mies saattoi kaatua lattialle ja jäädä makaamaan verta vuotaen. Syyttäjän mukaan nainen puukotti uhria kaulan alueelle ja jätti tämän heikossa kunnossa kotiinsa.
Poliisitutkinnan ja syyttäjän mukaan nainen palasi asunnolle ja löysi ruumiin. Nainen kävi Kuhmossa ja osti kolmen päivän aikana retkikirveen, sahoja, suojapeitteen ja kulmahiomakoneen. Lisäksi hän hankki pesuaineita ja moottoriöljyä.
Vielä kymmenen päivää väitetyn henkirikoksen jälkeen nainen hankki muun muassa pisto- ja puukkosahan teriä.

Etsi piilopaikkaa

Naisen väitetty hävitystoiminta jatkui. Uhri ilmoitettiin kadonneeksi, ja poliisi alkoi etsiä häntä. Nainen siivosi ja tyhjensi uhrin asunnon ja ilmoitti muutosta vappuna. Hän irtisanoi asunnon ja palautti avaimet. Samaan aikaan nainen alkoi siirtää uhrin omaisuutta itselleen. Tästä syystä häntä syytetään törkeästä varkaudesta. Nainen siirsi väitetysti yli 2 000 euroa uhrin pankkitililtä ja anasti vainajan käteissäästöt, 7 500 euroa.

Nainen myöntää hävittäneensä ruumiin. Hän paketoi vainajan makuupussiin ja paloitteli sen useaan osaan. Nainen ajoi Kuhmoon etsimään piilopaikkaa vainajalle, muttei löytänyt sitä talvikelin vuoksi. Lopulta syytetty poltti ruumiinosat tynnyrissä Varkaudessa.
Syytetyn hallusta takavarikoitiin lisäksi 8 grammaa metamfetamiinia.
Nainen on odottanut oikeudenkäyntiä tutkintavankeudessa marraskuusta 2018 alkaen. Hänet on määrätty mielentilatutkimukseen. Syyttäjä on esittänyt useita vaihtoehtoisia syytteitä, alimmillaan heitteillepanon ja törkeän kuolemantuottamuksen.
Kierrä minut rannan puolelta
Post Reply