HKI Pasila - Nainen tappoi äitinsä 22.05.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI Pasila - Nainen tappoi äitinsä 22.05.2022

Post by -Uta- »

Kolmekymppistä naista syytetään äitinsä taposta Helsingissä – syyttäjä: Riita johti kuristamiseen
Syytteiden mukaan nainen meni äitinsä asuntoon Itä-Pasilassa ja kuristi tämän kuoliaaksi.
https://yle.fi/uutiset/3-12620930
KATRI KIRSI
13.9. 14:14


Image
Naista syytetään taposta Helsingin käräjäoikeudessa. Kuva: Toni Määttä / Yle

Kolmekymppisen naisen syytteitä taposta alettiin käsitellä tänään Helsingin käräjäoikeudessa.
Syytteiden mukaan nainen tappoi oman äitinsä tämän kotona Helsingin Itä-Pasilassa 22. toukokuuta.


Syytteiden teonkuvauksen mukaan nainen oli sopinut tapaamisen äitinsä kanssa tämän asunnolle. Heille oli tullut riitaa, jonka seurauksena tytär kuristi äitinsä kuoliaaksi.

Uhrin kuoltua syytetty poistui paikalta. Äidin ruumis löydettiin asunnosta vasta viiden päivän päästä 27. toukokuuta.

Syytetty tunnusti poliisin esitutkinnassa käyneensä äitinsä luona 20. toukokuuta. Hän kertoi tuolloin menettäneensä siellä hermonsa.

Syyttäjä vaatii naiselle 11–12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta taposta.

Nainen kiistää syytteet. Syytetyn kirjallisen vastauksen mukaan hän ei ollut paikalla rikoksen tekoaikaan.

Vuonna 1989 syntynyt nainen on ollut vangittuna taposta epäiltynä toukokuun lopusta lähtien.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Pasila - Nainen tappoi äitinsä 22.05.2022

Post by -Uta- »

Äitinsä kuristamisesta syytetty tytär avautuu rikos­podcastissa – kylmäävää puhetta teoista, joista ei ole jäänyt kiinni
Haastattelussa nainen kertoo aggressiiviseen sävyyn vankilaelämän dramatiikasta ja väkivallasta. Hänet on aiemmin tuomittu tapon yrityksestä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009068640.html
Sanni Mattila
14.9. 19:35


Image
Taposta epäilty nainen on aiemmin istunut vankeustuomiota Hämeenlinnan naisvankilassa.
Hänen viimeisimmän rikoksensa epäillään tapahtuneen Itä-Pasilassa.


HELSINGIN käräjäoikeudessa alettiin tiistaina käsitellä tapausta, jossa 33-vuotiaan naisen syytetään kuristaneen äitinsä kuoliaaksi USB-kaapelijohdolla. Rikos on syyttäjän mukaan tapahtunut toukokuussa Helsingin Itä-Pasilassa uhrin asunnolla.

IS:n selvityksen mukaan taposta syytetyllä naisella on runsaasti aiempaa rikoshistoriaa. Keväällä 2021 hän oli haastateltavana verraten tunnetussa rikosaiheita käsittelevässä podcastissa. Hän oli juuri vapautunut vankilasta.

Liki tunnin mittaisessa haastattelussa hän kertoo muun muassa naisten karusta asemasta rikollismaailmassa, omista koettelemuksistaan ja halusta elää rikoksetonta elämää.

VANKILAAN hän päätyi aiemman väkivaltarikoksen takia. Nainen tuomittiin keväällä 2019 tapon yrityksestä 3,5 vuoden vankeuteen.

Hän oli tuolloin ensikertalaisena vankilassa.

– Istuin siitä puolet.

Käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että hän oli puukottanut toista naista monitoimityökalulla hengenvaarallisesti reiteen ja vatsaan.

– Kävi sitten niin, että hermo meni. Yksi aamu päätin, että kun yksikin rotta tulee vastaan, niin mä vedän sitä veitsellä ja niinhän siinä sitten kävi, nainen kertoo kiihtyneen kuuloisena podcastissa.

OIKEUDESSA nainen kiisti tappamistarkoituksen. Hän kertoi, ettei ole väkivaltainen, vaan ”puolustaa itseään, mutta tässä se meni vähän överiksi”.

Tapon yritys tallentui valvontakameroihin. Nainen poistui puukotuksen jälkeen paikalta, eikä jäänyt katsomaan, miten uhrille kävi. Uhri pelastui ulkopuolisten antaman avun ansiosta. Hänet kiidätettiin Meilahden sairaalaan hätäleikkaukseen.

IS:n selvityksen mukaan nainen on tapon yrityksen lisäksi tuomittu lukuisista lievemmistä rikoksista, kuten ryöstöistä, varkauksista, huumausainerikoksista ja petosrikoksista.

PODCASTISSA nainen sanoo rempseästi, ettei hän ole jäänyt kiinni kaikista tekemistään rikoksista.

– Mä olen paljon tehnyt asioita. Kaikestahan ei jää kiinni. Jos mä olisin kaikesta viiden vuoden aikana jäänyt kiinni, niin mullahan olis monta näitä tapon yrityksiä.

Osasyynä risaiseen elämäntilanteeseen oli naisen mukaan pitkä päihdehuuruinen parisuhde, jossa hän joutui kaltoinkohdelluksi ja hyväksikäytetyksi.

Hän halusi pysyä kotona lasten kanssa, mutta sortui rikolliseen elämään uudelleen ja uudelleen.

– Kukaan ei ole tukena tuolla kadulla, paskamaailmassa.

Haastattelussa nainen kertoo aggressiiviseen sävyyn vankilaelämän dramatiikasta sekä uhkailusta ja väkivallasta, joita hän on itsekin kohdistanut muihin vankeihin.

Vankitovereiden kanssa syntyi ongelmia monenkirjavista asioista.

Podcastissa käsitellään myös naistenvälisiä suhteita kiven sisässä. Haastateltava kertoo esimerkiksi harrastaneensa seksiä matkasellissä, johon hän päätyi toisen naisvangin kanssa noin vuorokauden ajaksi.

LÄHITULEVAISUUDESSA naisella voi olla edessään pidempi vankilatuomio. Syyttäjä vaatii hänelle 11–12 vuoden vankeutta äitinsä surmaamisesta.

Syyttäjän mukaan nainen oli surmapäivänä käynyt ostamassa USB-johdon Helsingin keskustassa sijaitsevasta elektroniikkamyymälästä. Sen jälkeen hän oli mennyt äitinsä asunnolle Itä-Pasilaan.

Syyttäjän näkemyksen mukaan kaksikko riitaantui, ja tytär kietoi ostamansa johdon äidin kaulan ympärille. Kuristaminen oli kestänyt useita minuutteja. Ruumis löytyi asunnosta vasta viikon kuluttua.

Äiti asui yksin, mutta naisen tavaroita löytyi asunnolta teon jälkeen.

TELEVALVONTATIETOJEN mukaan nainen oli ennen surmapäivää ollut tiiviisti yhteydessä äitiinsä. Yhteydenpito oli kuitenkin oletetun surma-ajankohdan jälkeen loppunut täysin, eikä tytär ollut enää tavoitellut äitiään.

Erään todistajan mukaan syytetty oli myös ilmaissut aikeita ulkomaille lähdöstä.

Nainen oli nyt syytteessä olevan rikoksen aikaan ehdonalaisessa vapaudessa aiempien rikostensa vuoksi.

Helsingin käräjäoikeus käsittelee tapposyytettä vielä ensi viikon perjantaina ja antaa tuomionsa myöhemmin.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Pasila - Nainen tappoi äitinsä 22.05.2022

Post by -Uta- »

Hyväntahtoisen äidin hirveä kohtalo – oma tytär kuristi kuoliaaksi
Lastensa parasta ajatellut 66-vuotias nainen löytyi toukokuussa surmattuna asunnostaan.
Taposta tuomittu tytär sai liki 11 vuoden vankeustuomion.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009118148.html
Sanni Mattila
6.10. 16:48


HELSINGIN käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan Anniina Inga Evita Huhtiranta-Tscherepin 10 vuoden ja 7 kuukauden vankeuteen äitinsä taposta. Rikos tapahtui toukokuussa Helsingin Itä-Pasilassa. Ruumis löytyi vasta viikko tekoajankohdan jälkeen.

Image
Käräjäoikeuden mukaan tappo oli tehty impulsiivisesti, pitkään kyteneen vihan ja voimakkaan suuttumuksen vallassa.
KUVA: POLIISI


Käräjäoikeus katsoi, että tytär oli tappanut 66-vuotiaan äitinsä tämän asunnossa päihteidenkäyttöön liittyneen riidan seurauksena. Tytär oli kuristanut äidin kuoliaaksi laturinjohdolla. Hän oli hankkinut laturin kauppakeskuksesta vain joitakin tunteja aikaisemmin ja lähtenyt käymään äitinsä luona. Surmapaikalla oli merkkejä kamppailusta. Muun muassa makuuhuoneen ovi oli irronnut saranoiltaan.

OIKEUS katsoi, että iäkkään naisen puolustautumismahdollisuudet olivat hyvin heikot. Tytär oli ilmeisesti istunut uhrinsa päällä kuristamisen aikana.

– Teko on näin ollen tehty joskin impulsiivisesti, mutta pitkään kyteneen vihan ja voimakkaiden suuttumuksen vallassa, käräjäoikeus lausui tuomiossaan.

Teon jälkeen tytär oli viettänyt aikaa uhrin asunnossa – apua hakematta. Asunnosta löytyi myös tyttärelle kuuluvia tavaroita.

Esitutkinnassa kuultujen sisarusten mukaan heidän äitinsä oli todella auttavainen, välittävä ja sydämellinen ihminen, joka oli aina halunnut vain lastensa parasta.

Äiti eli yksinään ja vietti rauhallista elämää. Hän oli yrittänyt auttaa ongelmaista tytärtään ja huolehtinut uupumukseen saakka tämän tilanteesta.

Sisarten mukaan Huhtiranta-Tscherep oli välillä majaillut äitinsä luona. Konflikteja syntyi siitä, että äiti ei sietänyt tyttären päihteidenkäyttöä.

Kuulusteluissa tytär ei halunnut selvittää asiaa. Hän tyytyi sanomaan, että oli ”menettänyt hermonsa”, mutta ei avannut asunnon tapahtumia sen enempää.

Hän kiisti syyllisyytensä, mutta oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

NAINEN vaati päästä mielentilatutkimukseen, mutta käräjäoikeus ei katsonut sitä tarpeelliseksi.

Huhtiranta-Tscherep teki rikoksensa ollessaan aiemman ehdollisen vankeustuomionsa koeajalla. Hänellä on runsaasti aiempaa rikoshistoriaa.

Pitkän vankeustuomion lisäksi hänet määrättiin maksamaan 12 00 euron kärsimyskorvaukset jokaiselle kolmelle sisarukselleen ja korvaamaan tuhansia euroja oikeudenkäyntikuluja.

Tuomittu passitettiin Hämeenlinnan vankilaan, jossa hän on ollut aiemminkin istumassa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.
Post Reply