HKI - Malmilla epäilty henkirikos 24.10.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI - Malmilla epäilty henkirikos 24.10.2022

Post by -Uta- »

Helsingin Malmilla paljastui henki­rikos varhain aamulla
Poliisi epäilee keski-ikäisen miehen joutuneen tapon uhriksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009155260.html
Sanni Mattila
14:59


HELSINGIN poliisi on aloittanut esitutkinnan epäillystä henkirikoksesta,
josta poliisi sai tiedon aikaisin maanantaina 24. lokakuuta.


Virkavalta meni rikospaikalle hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen perusteella.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että uhri on keski-ikäinen mies. Kaksi henkilöä on otettu kiinni, ja heidän osuuttaan tapahtuneeseen selvitetään.

– Epäilty teko on tämänhetkisten tietojen perusteella tapahtunut yksityisasunnossa. Emme pysty vielä kertomaan tekotapaa tai arvioimaan mahdollista motiivia, koska yksityiskohtien paljastaminen julkisuuteen voisi vaarantaa alkutekijöissään olevan esitutkinnan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen tiedotteessa.

LEHTOSEN mukaan rikosta tutkitaan tällä hetkellä tapon rikosnimikkeellä, mutta nimike saattaa tutkinnan edetessä muuttua.

Poliisin mukaan kaikki asianosaiset ovat keski-ikäisiä, jotka ovat tunteneet toisensa entuudestaan. Epäilty tekoväline on poliisin hallussa.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuulusteluilla ja tekemällä teknistä tutkintaa. Epäillystä henkirikoksesta tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä, poliisi kertoo.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Malmilla epäilty henkirikos 24.10.2022

Post by -Uta- »

Oikeus tuomitsi 45-vuotiaan miehen teräaseella Helsingin Malmilla tehdystä taposta
Mies tuomittiin 10 vuoden vankeuteen taposta.
https://yle.fi/a/74-20018608
STT
17.2. 16:49


Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 45-vuotiaan miehen vankeuteen viime lokakuussa tapahtuneesta taposta. Tuomion mukaan mies tappoi uhrin yhdellä teräaseen iskulla kaulaan Malmin kaupunginosassa sijaitsevassa asunnossa.

Mies kiisti syytteen ja sanoi, ettei muista tapahtumia. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei hänen syyllisyydestään jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Mies oli esimerkiksi varhain aamulla soittanut hätäkeskukseen ja kertonut asunnosta löytyneestä miehestä, jolla oli kaulassa haava.

Lääkärinlausunnon mukaan uhrin haava oli sellainen, että se vuoti runsaasti nieluun ja että verta tuli ulos suun kautta. Oikeus katsoi, ettei mies olisi voinut tietää veren olevan peräisin kaulassa olevasta haavasta, ellei olisi tekijä. Lisäksi miehen dna:ta löytyi veitsestä.

Käräjäoikeus tuomitsi Viktor Kalapovin, 45, kymmenen vuoden vankeuteen ja maksamaan uhrin läheiselle korvauksena 8 000 euroa.
Post Reply