Vantaa 21.11.21 Vanhempien surma

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Vantaa 21.11.21 Vanhempien surma

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008422142.html
Uutta tietoa Vantaan henki­rikoksista: miehen epäillään surmanneen vanhempansa
Tutkinnanjohtajan mukaan vuonna 1984 syntyneen miehen epäillään surmanneen vanhempansa viikonloppuna Vantaalla. Poliisipartio tavoitti epäillyn, kun tämä käveli kadulla poliiseja vastaan.

POLIISILLA oli sunnuntaina näkyviä operaatioita eri puolella Vantaata. Maanantaina poliisi tiedotti tutkivansa kahta perheen sisäistä henkirikosta Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan Ilta-Sanomille, että vuonna 1984 syntyneen miehen epäillään surmanneen vanhempansa. Tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä vahvistaa, että ruumiit löydettiin vanhempien asunnosta. Sekä epäilty että uhrit ovat vantaalaisia.
– Tässä epäillään, että oma poika on surmannut vanhempansa. Rikosnimike, eli onko kyseessä epäilty murha vai tappo, on tällä hetkellä mietinnässä, Tyynelä sanoo.

POLIISI ei toistaiseksi kommentoi henkirikosten tekotapaa tai muita yksityiskohtia. Epäilty oli tutkinnanjohtajan mukaan lähtenyt autolla pakoon teon jälkeen.
Hänet otettiin kiinni kello kuuden jälkeen sunnuntaina illalla.

– Hän oli ajanut tieltä ulos autolla, ja siinä oli paikalla ihminen, joka näki tapahtuman ja ilmoitti poliisille. Epäilty oli jonkin aikaa metsäalueella piilossa. Poliisi tapasi hänet, kun hän käveli kadulla partiota vastaan.
Ulosajo tapahtui Vantaan alueella. Sunnuntaiset poliisioperaatiot kytkeytyivät Tyynelän mukaan siihen, että poliisi yritti tavoittaa epäiltyä.

TUTKINNANJOHTAJA ei vahvista, mihin aikaan epäiltyjen surmien arvioidaan tapahtuneen.
Poliisi ei myöskään tässä vaiheessa kommentoi uhrien tarkkaa ikää, mutta toteaa vanhempien olevan noin parikymmentä vuotta 1984 syntynyttä epäiltyä vanhempia.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Vantaa 21.11.21 Vanhempien surma

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008423429.html
Naapurit kertovat: Vantaalla surmattu eläkeläis­pariskunta oli hoitanut sairasta poikaansa vuosia
Vanhemmat eivät saaneet pojalle hoitopaikkaa. Nyt poikaa epäillään vanhempiensa surmasta.


VANTAALLA viikonloppuna tapahtuneessa kaksoissurmassa kuoli eläkeläispariskunta, jonka epäillään joutuneen oman aikuisen poikansa surmaamaksi. Surmapaikalta paennut poika otettiin kiinni sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun hän oli ajanut tieltä ulos pakoautollaan.
Surmat tapahtuivat pariskunnan omakotitalossa Vantaalla. Maanantaina enää poliisin teipit muistuttivat ulospäin viikonlopun traagisista tapahtumista.
Naapurit tunsivat surmatun pariskunnan hyvin, sillä nämä olivat asuneet talossa 1980-luvulta lähtien. IS haastatteli viittä naapurustossa asuvaa henkilöä. He kertoivat yhtäpitävästi siitä, kuinka pariskunta oli hoitanut mieleltään sairasta poikaa kotonaan jo vuosien ajan.
– He olivat yrittäneet saada pojalle hoitopaikkaa, mutta sitä ei järjestynyt. Välillä hän oli jossakin hoidettavana vähän aikaa, mutta tuli aina takaisin, eräs naapuri kertoo.

Henkirikoksista epäilty poika on syntynyt vuonna 1984 ja asui surmattujen vanhempiensa luona. Pojan psyykkinen sairaus on ollut yleisesti tiedossa naapurustossa.
Aikamiespojan vihainen huuto oli tullut tutuksi IS:n haastattelemille naapureille. Heidän mukaansa poika oli välillä iloinen ja tervehti ystävällisesti, mutta usein hän myös käyttäytyi aggressiivisen oloisesti. Välillä mies huusi kovaan ääneen kotonaan, niin että ääni kiiri koko lähistön korviin.
Naapurit ihmettelevät, miksei vakavasti sairasta poikaa saatu pysyvään hoitoon, vaikka sitä oli yritetty.
– Nykyään kaikki ovat vain avohoidossa.
Tutun pariskunnan äkillinen kuolema saa naapurit hiljaisiksi.
– Heillä oli ollut muutenkin rankkaa.

SURMIEN paljastuttua eläkeläispariskunnan talolla oli iso poliisioperaatio. Havainnoitsijasta riippuen paikalla oli sunnuntaina kuudesta kahdeksaan poliisiautoa. Tavallisten autojen lisäksi paikalla oli silminnäkijöiden mukaan poliisin panssaroitu maastoauto. Karhu-ryhmän kerrotaan olleen paikalla.
Yhden havainnoitsijan mukaan epäilty pakeni paikalta surmattujen vanhempien henkilöautolla. Poliisi ei ole vielä vahvistanut, minä päivänä surmien epäillään tarkalleen ottaen tapahtuneen viikonlopun aikana.

Epäillyn sunnuntai-iltainen karkumatka päättyi ulosajoon toisaalla Vantaalla, noin vartin ajomatkan päässä kotitalolta.
Auto ajautui ulos jyrkässä mutkassa. Törmäys oli sen verran raju, että maantiekaide vääntyi mutkalle.
– Hän oli ajanut tieltä ulos autolla, ja siinä oli paikalla ihminen, joka näki tapahtuman ja ilmoitti poliisille. Epäilty oli jonkin aikaa metsäalueella piilossa. Poliisi tapasi hänet, kun hän käveli kadulla partiota vastaan, tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä kuvaili kiinniottoa Ilta-Sanomille.

Poliisi ei tutkinnallisiin syihin vedoten maanantaina kertonut tarkempia tietoja henkirikostutkinnasta. Maanantaina virkavallan harkinnassa oli vielä sekin, tutkitaanko eläkeläisparin surmia tapon vai murhan rikosnimikkeellä.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa 21.11.21 Vanhempien surma

Post by -Uta- »

Vanhempiensa murhasta epäillyn pojan huuto kantautui naapureiden pihoihin Vantaalla
- tuttava ei arvannut, että viikon takainen kohtaaminen jäisi viimeiseksi
Poliisi kertoo nyt tutkivansa tapausta nimikkeellä murha.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03f5 ... 7e7ce7aa54
Kia Kilpeläinen
Eilen klo 17:06


Image
Lähialueen asukkaat kertovat, että 80-luvulla syntynyt epäilty asui vanhempiensa kanssa. PETE ANIKARI

Vanhempiensa surmasta epäilty vuonna 1984 syntynyt mies oli asunut vuosia vanhempiensa kanssa Vantaan Askistossa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo, että rikosnimike on esitutkinnassa nyt tarkentunut murhaksi. Tyynelä ei tässä vaiheessa kommentoi, liittyykö murhanimike teon suunnitelmallisuuteen, erityisen raakaa ja julmaan tekotapaan vai näihin kumpaankin.

Iltalehden haastattelemat lähialueen asukkaat olivat jo pidempään ajatelleet, että miehen mielenterveys ei ole kunnossa.– Kyllä sen varmaan kaikki tiesivät, että kaikki ei ole kunnossa, yksi lähialueella asuva sanoo.

Tiistaina iltapäivällä naapurustossa oli rauhallista. Parin päivän takaisista järkyttävistä tapahtumista muistuttivat ainoastaan surmatalon eteen tuodut kynttilät ja talon ovessa oleva poliisin nauha.

Useampi lähialueella asuva kertoo, että miehen huuto kuului usein naapureiden pihoille asti. Huutamista ei ollut kuulunut pelkästään viime aikoina, vaan se oli jatkunut lähialueen asukkaiden mukaan pidempään.

Osa Iltalehden haastattelemista naapureista sanoo metelöintiä riitelyksi, osan mielestä taas kuulosti enemmänkin siltä, että mies huusi itsekseen. Naapurit kuvailevat ääntä ”karjumiseksi” ja ”kauheaksi huudoksi”.

Yksi miehen tuntenut henkilö kertoo tavanneensa miehen viimeksi aivan hiljattain.
– Näin hänet viimeksi viime viikolla. Hän oli silloin ihan ok.

Tuttava sanoo, että hänen käsityksensä mukaan mies oli ollut välillä hoidossa mielenterveyteen liittyvien ongelmien vuoksi. Hänen mukaansa mies ei koskaan aiheuttanut häiriötä hänen läsnä ollessaan. – Meillä oli sopimus, että jos hänellä on huono päivä, hän ei tule.

Tausta
Vuonna 1984 syntyneen miehen epäillään surmanneen omat vanhempansa sunnuntaina Vantaalla.

Poliisi on kertonut, että epäilty poistui surmapaikalta autolla. Poliisi sai tiedon epäillyistä henkirikoksista nopeasti ja tästä johtuen poliisilla oli useita näyttäviä operaatioita eri paikoissa epäillyn tavoittamiseksi.

Iltalehden saamien tietojen mukaan ilmoitus ei tullut poliisille epäillyltä itseltään vaan ulkopuoliselta henkilöltä. Tyynelä vahvistaa, että epäilty ei itse ilmoittautunut poliisille. Epäilty ajoi tieltä ulos, minkä jälkeen poliisi löysi auton.

Epäillyn taustoista uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa 21.11.21 Vanhempien surma

Post by -Uta- »

37-vuotias mies vangittiin epäiltynä vanhempiensa murhasta Vantaalla
- eläkeläispariin kohdistettu väkivalta oli raakaa ja julmaa
Poliisi epäilee vuonna 1984 syntyneen miehen murhanneen noin 70-vuotiaat vanhempansa heidän kodissaan Vantaalla sunnuntaina 21. marraskuuta. Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty on myöntänyt teon kuulustelussa.
https://yle.fi/uutiset/3-12201524
KATRI KIRSI
24.11. 15:59 • Päivitetty 24.11. 16:37


Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona iltapäivällä vuonna 1984 syntyneen miehen vangittavaksi todennäköisin syin kahdesta murhasta epäiltynä.

Poliisi epäilee miehen murhanneen vanhempansa heidän kodissaan Länsi-Vantaalla viime sunnuntaina 21. marraskuuta. 37-vuotias epäilty asui yhdessä noin 70-vuotiaiden vanhempiensa kanssa. Poliisi on kuulustellut epäiltyä, ja hän on myöntänyt teon.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Tero Tyynelän mukaan henkirikoksessa on piirteitä, jotka täyttävät murhan tunnusmerkit. – Sen verran voin kertoa, että teossa oli käytetty teräasetta. Siitä tulee se teon raakuus ja julmuus, jonka perusteella epäilemme miestä murhasta, Tyynelä sanoo.

Epäilty henkirikos tuli ilmi, kun teosta epäilty ei saapunut sovittuun tapaamiseen. Henkilö, joka epäillyn piti tavata meni tämän asunnolle, josta eläkeläispariskunta löytyi kuolleena.

Epäilty saatiin kiinni myöhemmin sunnuntaina. Hän oli ajanut autolla ulos tieltä ja jatkanut matkaa jalkaisin. Poliisi tavoitti hänet tien varresta.

Syytteen noston määräpäivä on 16. helmikuuta 2021.


Poliisi kehottaa puhumaan ongelmista
Itä-Uudellamaalla on ollut viimeisen kuukauden aikana useita vakavia väkivaltarikoksia ja henkirikoksia. Suuri osa tapauksista on kytkeytynyt perhepiiriin.

Vantaalla epäillyn eläkeläispariskunnan murhan lisäksi muun muassa Porvoossa epäillään kahta murhaa, joiden uhreina kuolivat nainen ja pieni lapsi. Poliisi ei ole vielä vahvistanut, kuka on rikoksesta epäilty.

Ottamatta kantaa viimeaikaisiin rikosepäilyihin poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että omista huolista kannattaa aina puhua auttaville tahoille. Poliisin mukaan on edelleen erittäin harvinaista, että väkivalta tai henkirikos kohdistuisi satunnaisesti tuntemattomaan ihmiseen.

– Siksi onkin tärkeää, että lähipiirissä tunnistetaan mahdollinen avuntarve ja apua tarvitsevat ihmiset saataisiin riittävän ajoissa heidän kaipaamansa avun piiriin, sanoo apulaispoliisipäällikkö Seppo Kujala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi jatkaa viimeaikaisten tapausten tutkintaa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Vantaa 21.11.21 Vanhempien surma

Post by -Uta- »

Vanhempansa hengiltä puukottaneen sanat kuulusteluissa paljastivat täydellisen kylmäverisyyden
Miehen käytöksessä oli nähtävissä huolestuttavia merkkejä jo etukäteen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8221 ... 9d188388c2
Jatta Lapinkangas
Torstai 17.11.2022 klo 13:49


Eläkeikäisten vanhempiensa luona asunut 38-vuotias mies päätyi hyytävään tekoon marraskuussa 2021 Vantaan Askistossa. Mies puukotti yllättäen ja varoittamatta molemmat vanhempansa hengiltä. Teon jälkeen hän poistui paikalta.

Poliisin esitutkinta paljastaa kylmäverisen teon taustoja. Sekä miehen isä että veljet osasivat pelätä ennakkoon, että jotain veriteon kaltaista vielä tapahtuu.

21. marraskuuta 2021 iäkäs pariskunta oli viettänyt tavallista sunnuntaipäivää. Viikonloppuna oli vaihdettu autojen renkaita ja äiti oli juuri laittanut ruokaa. Paikalla olivat enää iäkkäät vanhemmat ja heidän 38-vuotias poikansa. Mies asui vanhempiensa luona. Yllättäen mies tarttui keittiöveitseen ja iski sillä äitiään. Olohuoneesta keittiöön tullut isä oli seuraava uhri.

Mies puukotti vanhempiaan useita kertoja ja jätti heidät keittiön lattialle makaamaan. Miehen mukaan vanhemmat pyysivät miestä lopettamaan puukotuksen, mutta hän ei huomioinut pyyntöjä. Veriteon jälkeen hän otti isänsä auton avaimet ja äitinsä lompakon, ja poistui paikalta.

– [Äiti] ainakin pyysi, että soittaisin ambulanssin, mutta minusta se oli jo liian myöhäistä siinä kohtaa. En siksi soittanut ambulanssia, mies kertoi esitutkinnassa.

Isä pelkäsi
Poliisin esitutkinta sekä veljien ja perhetutun kertomat asiat kuvaavat tilannetta, jossa 38-vuotiaan miehen elämänhallinta oli pahoin hukassa. Tilannetta sivusta seuranneiden kertomat seikat viittaavat osin myös päihde- ja mielenterveysongelmiin. Miehen tilanne paheni viime vuosina, ja mies muutti takaisin vanhempiensa luokse asumaan.

– Isäni on puhunut jo vuosia pelkäävänsä, että [mies] tekee heille jotain, toinen surmaajan veljistä kertoi esitutkinnassa.

38-vuotiaalla miehellä on kaksi omillaan asuvaa veljeä, jotka olivat tiiviisti yhteydessä vanhempiinsa. Vanhempi veljistä kertoi kuulusteluissa, että mies kävi heidän isänsä kimppuun useita kertoja. Kerran mies kuristi myös veljeään.

– Hän huusi silloin täyttä kurkkua minun ollessa siellä vanhemmillani. Se huuto kuului naapuriin asti. Sitten, kun minulle tuli mitta täyteen sitä huutamista niin menin sanomaan hänelle, että lopettaa sen huutamisen, minkä jälkeen hän kävi minun päälleni.

Veljen mukaan mies piinasi vanhempiaan; pyysi jatkuvasti rahaa, raivosi ja rikkoi tavaroita. – Se on ollut aikamoista helvettiä kaikille ja aiheuttanut vanhemmilleni jatkuvaa stressiä.

Veljen mukaan mies oli vielä lapsuudessaan iloinen ja nauravainen poika. Alamäki alkoi teini-iässä ja aikuisuuden kynnyksellä. – Kun olisi pitänyt alkaa ottamaan vastuuta omasta elämisestään ja tekemisestään, niin [miestä] ei tämä oikein kiinnostanut, veli kuvailee.

Kun viranomaiset toivat tiedon vanhempien kuolemasta ja epäillystä henkirikoksesta, oli veljille nopeasti selvää, että vain vanhempien luona asunut veli voi olla syyllinen. – En anna tätä ikinä anteeksi.

"He määräilivät”
Miehen ja hänen äitinsä whatsapp-viestikeskusteluiden perusteella mies tarvitsi vanhemmiltaan jatkuvasti rahaa, autokyytejä ja muun muassa savukkeita. Hän puhui äidilleen aika ajoin alatyylisesti.

Kuulusteluissa vanhempansa surmannut mies kertoi, että iäkkäät äiti ja isä haukkuivat häntä ajoittain. Surma-aamuna vanhemmat ottivat hänen mukaansa ”uuden vaihteen silmään auktoriteetin osalta”. – Minusta tuntui, että he määräilivät minua enemmän, ja sanoivat jotain asioita ikävään sävyyn minulle. – Minulla on isoja itsetunto-ongelmia, ja se on varmaan se syy, miksi olen heidät molemmat surmannut.

Miestä syytetään kahdesta murhasta. Hän on myöntänyt henkirikoksen, mutta ei murhaa rikosnimikkeenä.

Lähes vuosi myöhemmin alkaneessa oikeudenkäynnissä mies vastasi syytteisiin Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta. Puolustuksen mukaan mies teki surmat syyntakeettomana.
Post Reply