Venäjän Karjalassa kuuden ihmisen murha 1.8.2023

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Venäjän Karjalassa kuuden ihmisen murha 1.8.2023

Post by -Uta- »

Venäläismediat: Kuusi ihmistä murhattiin Karjalassa – epäiltyjen joukossa Ukrainassa taistellut Wagner-sotilas
Molemmilla pidätetyillä miehillä on alla aiempia tuomioita.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009759900.html
Katri Tarkkala
3.8. 10:50


VENÄJÄN Karjalassa tapahtui tiistaina kuuden ihmisen murha. Murhista epäiltynä on pidätetty kaksi venäläismiestä, joista toinen on Ukrainassa aiemmin taistellut Wagner-sotilas, kertovat venäläismediat.

Teko tapahtui Äänisjärven rannalla sijaitsevassa Derevjannojen kylässä. Severreal.org-uutissivuston mukaan murhat tehtiin kahdessa talossa, jotka sijaitsevat vain 200 metrin päässä toisistaan.

Sivuston mukaan ensimmäisessä talossa surmattiin isä ja poika, toisessa kolme miestä ja nainen. Molemmat talot yritettiin polttaa jälkikäteen jälkien peittelemiseksi.

Epäillyt otettiin kiinni kuusi tuntia tekojen jälkeen.

Molemmilla pidätetyillä miehillä on alla aiempia tuomioita.

Toinen on tuomittu aiemmin varkauksista, autovarkauksista, ryöstöistä, raiskauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Toinen taas on suorittanut tuomiot varkauksista, ryöstöistä ja murhan yrityksestä. Miehet suorittivat tuomionsa samassa vankilassa.

Jälkimmäisen miehistä kerrotaan olevan myös palkkasotilasyhtiö Wagnerin sotilas.

Karelia News ( https://karelia.news/news/10096599/kogo ... v-karelii/ ) -sivuston mukaan paikalliset asukkaat sekä lähde lainviranomaisista vahvistivat, että toinen miehistä olisi taistellut Wagner-sotilaana Ukrainassa ja palannut takaisin Venäjälle keväällä.

Myös Barents Observer ( https://thebarentsobserver.com/en/secur ... ht-ukraine ) on kertonut, että miehen sosiaalisen median sisältö on vahvistanut tämän taistelleen Ukrainassa useiden kuukausien ajan.

WAGNER-SOTILAITA palasi sankoin joukoin takaisin Venäjälle kesäkuun lopussa. Palkka-armeijan johtaja Jevgeni Prigozhin kertoi kesäkuisen kapinayrityksen jälkeen, että 32 000 Wagner-sotilasta olisi palannut vapaina miehinä rintamalta siviiliin.

Wagner-joukoissa on taistellut entisiä vankeja, joille luvattiin armahdus, mikäli he sotivat Ukrainaa vastaan.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina Wagner-sotilaista, jotka tekevät paluunsa jälkeen rikoksia eri puolella Venäjää ja kylvävät kauhua. HS:n mukaan paikallisten huolesta viestivät muun muassa Prigozhinille osoitetut avoimet kirjeet, joita venäläiset ovat kirjoittaneet verkkosivulla Napisati.ru.
Post Reply