Iida ”Ibi Love” Lukander (44v) kateissa, tavattu viimeksi 6.7.2023

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Iida ”Ibi Love” Lukander (44v) kateissa, tavattu viimeksi 6.7.2023

Post by -Uta- »

Idolsista tuttu laulaja Iida Lukander on kadonnut
Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja 44-vuotiaasta Iida Lukanderista, jota ei ole tavoitettu heinäkuun jälkeen.
https://www.is.fi/viihde/art-2000009773500.html
Jenna Lempinen
14:52


IDOLS-LAULUKILPAILUSTA tuttu Iida Lukander, 44, artistinimeltään Ibi Love, on kadonnut, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Poliisin tiedotteen mukaan suomalainen Iida Lukander on tavattu viimeksi Tanskassa 6.7. Tuolloin hän liikkui tanskalaisessa Køgen kylässä, joka sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta. Lukander on tuolloin kertonut aikovansa suunnata kohti Ranskaa. Hänen tiedetään aiemmin liikkuneen rekan kyydissä maasta toiseen, mutta edellisen havainnon jälkeen hänen liikkeistään ei ole varmuutta.

Poliisi on julkaissut kuvan Lukanderista ja pyytää havaintoja. Kuvassa Lukanderilla on vaaleanruskeat rastahiukset. Hän käyttää vaatetuksenaan usein toogaa ja käärii päähänsä turbaanin. Mukanaan hänellä on ollut iso ruskea kassi, jossa on tennis- ja padelmailoja.

Image
KUVA: POLIISI

Katoamisesta on kirjattu poliisille sekalaisilmoitus.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Iida ”Ibi Love” Lukander (44v) kateissa, tavattu viimeksi 6.7.2023

Post by -Uta- »

Tämä kaikki Idolsista tutun Iida "Ibi Love" Lukanderin, 44, katoamisesta tiedetään
poliisi selvittää uusia vihjeitä, tutkinnassa kuitenkin suuri haaste
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tam ... #gs.4efkt1
JULKAISTU 10.08.2023 12:47

Image

Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää edelleen havaintoja heinäkuussa kadonneesta Iida Lukanderista, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Ibi Love.

Vuonna 2005 Idols-laulukilpailuun ensimmäistä kertaa osallistunut Iida Lukanderin, 44, katoamisesta ei ole tullut poliisin tietoon juurikaan uutta tietoa.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti eilen keskiviikkona, että Lukander on tavattu viimeksi Tanskassa 6. heinäkuuta. Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallion tiedossa ei ole, miten Lukanderiin on viimeisen kerran oltu yhteydessä.

Se kuitenkin tiedetään, että ennen katoamistaan Lukander on liikkunut tanskalaisessa Køgen kylässä, joka sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta. Suomen poliisi onkin Kallion mukaan ollut yhteydessä kollegoihinsa Tanskassa. Lukanderia ei tällä hetkellä etsitä Tanskassa aktiivisesti poliisin toimesta.

– Sieltä on selvitetty erilaisia seikkoja, mutta aika vähin tuloksin, Kallio toteaa MTV Uutisille puhelimitse.

Viimeisimmän tiedon mukaan Lukander oli matkaamassa kohti Ranskaa. Kallio ei osaa ottaa kantaa siihen, onko Lukander ollut matkassa yksin.

Lukanderin tiedetään liikkuneen maasta toiseen rekan kyydissä. Tutkinnanjohtaja ei osaa sanoa, onko kyse ollut liftaamisesta vai miksi Lukander on matkustanut nimenomaan rekalla.

– Olen siinä käsityksessä, että hän on ollut jonkinlaisella matkalla. Tarkempia yksityiskohtia ei ole antaa valitettavasti.

Lukanderista tehtiin katoamisilmoitus heinäkuussa
Lukanderista on tehty katoamisilmoitus poliisille Kallion muistikuvien mukaan keskiviikkona 19. heinäkuuta. Poliisi tiedotti asiasta vasta nyt, sillä Lukanderista ei ole tehty havaintoja heinäkuun alun jälkeen.

Kallio täsmentää, että tällä hetkellä poliisilla ei ole varmaa tietoa Lukanderin olinpaikasta. Tiedossa ei siis ole, onko hän Suomessa vai edelleen ulkomailla. Tästä syystä poliisi ei ole voinut suorittaa kohdennettuja etsintöjä.

– Toinen syy on se, että Suomen poliisilla on toimivalta tietysti Suomen alueella tehdä erilaisia toimenpiteitä, mutta ei meillä ole toimivaltaa lähteä muiden maiden alueelle suorittaa poliisitehtäviä, hän sanoo.

Poliisi on vastaanottanut keskiviikkoisen tiedottamisen jälkeen Kallion mukaan "jonkin verran" vihjeitä, joita poliisi pyrkii nyt selvittämään. – Olemme saaneet erilaisia vihjeitä siitä, missä häntä olisi mahdollisesti nähty tai tavattu. – Suurin osa vihjeistä on sellaisia, että havainnot olisi tehty Suomesta, Kallio kertoo MTV Uutisille.

Poliisi ei epäile rikosta – toistaiseksi
Poliisitiedotteen mukaan Lukanderin katoamisesta on kirjattu poliisille sekalaisilmoitus – mitä se tarkoittaa?

– Se on lähinnä poliisikieltä. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että hänestä on kirjattu ilmoitus "kadonnut henkilö", mikä tarkoittaa sitä, että kyse ei ole rikosasiasta.

Toistaiseksi ei siis ole viitteitä siitä, että Lukanderin katoamisessa epäiltäisiin rikosta. Tutkintanimikkeet voivat tietenkin muuttua, kun poliisi saa lisätietoja Lukanderin liikkeistä.

Sosiaalisessa mediassa kerrotaan, että Lukanderista on tehty myös kansainvälinen katoamisilmoitus. Kallio ei kuitenkaan mene ilmoituksen yksityiskohtiin.

– Poliisi on nyt tehnyt kaikki ne toimet, joita on tehtävissä – ottamatta kantaa yksityiskohtaisesti siihen, mitä etsintäkuulutus pitää sisällään.

Poliisi ja Lukanderin läheiset ovat käyneet keskustelua jatkotoimenpiteistä. Kallio ei kuitenkaan voi kertoa suunnitelmien yksityiskohtia.

– Lähtökohta on se, että yritämme saada selville, missä hänestä on tehty varmoja havaintoja, jotta voisimme kohdentaa tarkempia selvitystoimia hänen tavoittamisekseen.

Kallio sanoo poliisin tiedottavan tapauksesta, kun asiassa on uutta tiedotettavaa.

Osallistui Idolsiin – useammin kuin kerran
Iida Lukander tunnetaan myös taiteilijanimellä Ibi Love. Hän osallistui Suomen Idols-laulukilpailuun ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja herätti tuolloin huomiota erikoisella käytöksellään.

Hän palasi kilpailuun osallistujaksi myös vuonna 2011, jolloin hän esiintyi karvalakki päässään. Hänet nähtiin Idols-lavalla myös vuosina 2007 ja 2008, jolloin hän ryntäsi lavalle voittajan julkistuksen jälkeen.

Vuonna 2007 Idolsin finaalilähetyksessä voittajaksi julistettiin Ari Koivunen, seuraavana vuonna puolestaan Koop Arponen.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Iida ”Ibi Love” Lukander (44v) kateissa, tavattu viimeksi 6.7.2023

Post by -Uta- »

Uusi käänne Iida ”Ibi Love” Lukanderin etsinnöissä – Poliisi löysi tavaroita
Tanskan poliisi on jahdannut katoamistapauksen uusia johtolankoja.
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... 952df7c280
Onni Kalin
Eilen klo 14:47


Idols-laulukilpailusta tutuksi tulleen Iida ”Ibi Love” Lukanderin, 44, tavaroita on löytynyt Tønderin kaupungin läheisyydestä, kerrotaan Tanskan poliisista Iltalehdelle. Tønder sijaitsee lähellä Tanskan ja Saksan välistä rajaa.

Iltalehden lähteiden mukaan Lukander oli suunnitellut kiertomatkaa Euroopan eri maihin ennen katoamistaan 6. heinäkuuta 2023.

Silminnäkijähavaintojen mukaan Lukanderin on myös nähty liikkuvan alueella hiljattain, ja Tanskan poliisi onkin pyytänyt maan kansalaisilta lisää vihjeitä Lukanderin löytämiseksi.

Tanskan poliisi on myös etsinyt valvontakameratallenteita Kööpenhaminan eteläpuolella sijaitsevassa Køgen kunnassa. Tanskan poliisin tiedottajan mukaan he yrittävät saada selkoa Lukanderin liikehdinnästä Køgessa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Iida ”Ibi Love” Lukander (44v) kateissa, tavattu viimeksi 6.7.2023

Post by -Uta- »

Poliisin etsimä nainen on nähty hyväkuntoisena Euroopassa
https://poliisi.fi/-/poliisin-etsima-na ... euroopassa
Julkaisuajankohta 15.8.2023 14.56
UUTINEN


Länsi-Uudenmaan poliisi pyysi 9.8. havaintoja suomalaisesta naisesta, jota lähiomaiset eivät olleet tavoittaneet heinäkuun alun jälkeen. Poliisille tulleen havainnon perusteella nainen on kunnossa.

Poliisin saama luotettava havainto on tullut Euroopasta. Poliisin käsityksen mukaan naisella ei ole hätää, eikä hänen esimerkiksi epäillä joutuneen rikoksen uhriksi. Näin ollen poliisi ei enää tässä vaiheessa tarvitse uusia havaintoja naisen olinpaikasta.
Post Reply