Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by -Uta- »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8a32 ... 45b128e50e
Tänään klo 11:11

Merten mysteerit
Image
Arkistokuvassa Silja Europa. Vuonna 2003 risteilyaluksella kadonnutta Niko Arkkea ei ole koskaan löydetty. RONI LEHTI

Vuosien varrella useita nuoria miehiä on kadonnut jäljettömiin risteilyaluksilla.
Omaiset eivät saa ikuisen arvoituksen äärellä rauhaa.

Markus Leväniemi:
Taija Virtanen muistaa yhä elävästi, miltä tuntui saapua kotiin ”ilman poikaa”.
– Mukanamme olivat vain Markuksen vähäiset tavarat, kengät ja ostamansa tuliaiset.
Markus Leväniemi oli Toni ja Taija Virtasen 18-vuotias serkkupoika Markus Leväniemi, jolle pariskunta oli ostanut Tukholman-risteilyn joululahjaksi. Mukaan lähti myös Virtasten perheen silloinen au pair. Seurue nousi Viking Isabellaan Turussa loppiaisena 2007.
– Me lähdimme mukaan valvojiksi, sillä Markuskin oli vasta 18-vuotias, Taija Virtanen muistelee.
Virtanen kuvailee avuliasta ja ystävällistä Markusta heille hyvin läheiseksi. Markuksen äidin menehdyttyä poika asui Tonin vanhempien luona, ja vuosien varrella hänestä tuli Tonille ennemmin veli kuin serkku.
- Olimme samaa perhettä ja tiiviisti tekemisissä. Reissussa Markus puhui tulevaisuudestaan ja kyseli myös Tonilta mielipiteitä esimerkiksi armeijan suhteen. Hän olisi valmistunut seuraavana keväänä ylioppilaaksi sekä LVI-asentajaksi.
Joukkion matka lähti käyntiin hyvissä tunnelmissa, mutta nopeasti siihen alkoi hiipiä epämiellyttäviä sävyjä.

Tyrmäystippoja?
Taija Virtanen muistaa olleensa laivan yökerhon tanssilattialla, kun filmi meni poikki.
- En ollut juonut kovinkaan paljoa, joten jälkikäteen ajateltuna tilanne oli hyvin omituinen. En muista tapahtumasta mitään.
Asiaa ei tuoreeltaan sen enempää murehdittu, vaan Taija saatettiin hyttiin lepäämään aviomiehen jäädessä nuorten seuraan.
- Jossain vaiheessa Tonikin oli sitten tullut hyttiin Markuksen ja au pairin jäädessä vielä juhlimaan.
Pikkutunneilla pariskunta havahtui hyttiin kömpivään Markukseen.
- Tuossa vaiheessa olin jo itsekin toennut. Markus ei vaikuttanut mitenkään erityisen päihtyneeltä, mutta selitti joutuneensa ”painimaan” laivan turvamiehen kanssa. Se kuulosti meistä omituiselta. Kehotimme häntä painamaan päätä tyynyyn.
Pian Markus päätti kuitenkin vielä poistua hytistä. Mukaansa tämä otti ainoastaan puhelimensa. Jopa kengät jäivät hyttiin.

"Känniset nuoret”
Kun Virtaset tammikuun 8. päivän aamuna heräsivät hytistä kahdestaan, he eivät vielä osanneet olla kovinkaan huolissaan.
- Kävimme aamupalalla ja nukuimme vielä hetken. Olimme edeltävänä iltana laivalla törmänneet muihin raumalaisnuoriin, jotka olivat Markuksen kavereita. Oletimme tietenkin, että nuoret ovat jääneet heidän hyttiinsä.
Muutaman tunnin kuluttua he törmäsivät tuttuihin nuoriin vain saadakseen kuulla, ettei Markus ollut viettänyt yötä näiden kanssa. Huoli alkoi nousta.
- Nuoret kertoivat, että Markus olisi joutunut ongelmiin jonkun porukan kanssa.
Päivän aikana Markusta kuulutettiin Virtasten pyynnöstä useaan otteeseen – tuloksetta. Taija Virtasen mielestä henkilökunnan asenne heidän huoltaan kohtaan oli hyvin vähättelevää, jopa törkeää.
- Nauroivat päin naamaa ja totesivat, että känniset nuoret, kyllä siivoja sen viimeistään löytää. Me kuitenkin tiesimme, että jokin oli vinossa, tuollainen ei ollut Markuksen tapaista.

Takaisin laivalle
Lopulta alus lipui takaisin Turun satamaan, eikä Markusta edelleenkään näkynyt. Virtaset ja heidän mukanaan ollut au pair ohjattiin ulos laivasta kuin kenet tahansa matkustajat.
- Henkilökunnan edustaja kertoi tutkineensa nauhoja ja sanoi, ettei Markus ollut noussut pois Tukholman päässä. Meille ilmoitettiin, että halutessamme voisimme mennä tekemään katoamisilmoituksen Turun poliisiasemalle. Sen jälkeen laiva lipui takaisin merelle.
Järkyttynyt pari suuntasi poliisiasemalle, jonka jälkeen heidän oli matkattava kotiin ilman Markusta
- Tuolloin olimme ihan shokissa.
Kun laiva seuraavana päivänä palasi takaisin satamaan, Virtaset olivat muiden omaisten kanssa satamassa odottamassa.
- Kävimme henkilökunnan johdolla laivaa läpi.
Poliisi ei Virtasten mukaan koskaan astunut kyseiseen laivaan Markuksen katoamiseen liittyen. Poliisi pitää tiukasti kiinni siitä, ettei mikään tapauksessa viittaa rikoksen mahdollisuuteen.
Taija Virtanen koki asenteen hyvin loukkaavaksi.
- Myöskään meidän hankkimaamme etsijäkoiraa ei saanut viedä laivalle, koska poliisi ei suostunut hankkimaan virka-apupyyntöä.

Valvontakameranauhat
Poikkeuksen asiaan teki Virtasen mukaan eräs tutkija, joka kuulusteli heitä hyvin pian tapahtuman jälkeen. Tuolloin he olivat saaneet jo nähdä laivan turvakameratallenteet. Taija Virtasen mukaan niissä näkyi epäilyttäviä yksityiskohtia.
- Ensinnäkin kamerassa näkyi, miten Markus työntää ulkomaalaistaustaista miestä pois hyttimme ovelta. Mies antaa Markukselle tölkin ja poistuu. Pian Markus nojailee hyttikäytävän seinään, päästään kiinni pidellen, Virtanen väittää.
Toisessa pätkässä Markus näkyi hänen mukaansa juoksemassa hätääntyneen oloisena. Näytti siltä, että nuorukainen yritti soittaa jollekin.
- Siellä ei kuitenkaan ollut kenttää.
Taija Virtasen mukaan omaisten annettiin katsoa ainoastaan kohdat, joissa Markus itse näkyi – ei esimerkiksi sitä, kuka astui hyttikäytävän ovesta hänen jälkeensä.
- Oudolta tuntuu myös se, että niin Markuksen tapauksessa kuin muidenkin nuorten miesten katoamisissa, hyvin monet valvontakamerat sattuivat olevan huollossa, hän huomauttaa
Markusta ei koskaan löydetty kuolleena saati elävänä. Tapaus on omaisille täysi arvoitus vielä lähes 12 vuoden jälkeenkin. Virtasten oma intuitio on yhä se, että jotain hämärää tapaukseen liittyy.
- Laivalta autokannen kautta poistuvia ei edes tarkistettu millään tavalla, sitä kautta on mahdollista kuljettaa kuka tahansa ulos. Uskomme, että näin kävi myös Markukselle.

Heitäkään ei koskaan löydetty

Niku Patronen: Paimiossa asunut 19-vuotias Niku Patronen nousi Viking Isabellaan 16. kesäkuuta vuonna 2006. Patronen lähti matkaan lyhyellä varoitusajalla ystäväporukkansa kanssa, kun yksi joukkiosta perui matkan viime hetkillä. Aluksen yökerhossa Patronen vietti aikaa kahden nuoren aasialaistaustaisen naisen kanssa. Laivan valvontakamera tallensi Patrosen kyseisten naisten seurassa laivan hyttikäytävällä 17. kesäkuuta klo 03.45. Patrosen jäljet päättyvät tähän. Poliisin tutkinnassa Patrosen seurassa olleita aasialaisnaisia ei löytynyt laivan matkustajaluettelosta.

Niko Arkke: Turkulainen yrittäjä ja rakennusalan opiskelija Niko Arkke katosi Silja Europalla 18. lokakuuta vuonna 2003. Ystäviensä kanssa matkalla ollut Arkke nähtiin viimeisen kerran aluksen discossa hieman yhden jälkeen yöllä. Arkken seurassa oli kyseisellä hetkellä useita vieraita naisia. Tämän jälkeen mies katosi jäljettömiin, jättäen jälkeensä myös puhelimensa. Poliisin tutkinnassa Arkken seurassa olleita naisia ei ole onnistuttu tavoittamaan.

Lasse Siltala: Helsinkiläinen 22-vuotias kokki Lasse Siltala katosi Viking Gabriella -alukselta 6. lokakuuta vuonna 2002. Siltalasta tehtiin viimeinen näköhavainto laivan kuudennessa kerroksessa aamuyöllä noin klo 01.30.

Raine Roivanen: Turkulainen 19-vuotias Raine Roivanen katosi laivaristeilyllä joulukuussa 1998. Roivanen nähtiin viimeisen kerran aamuyöllä 5. joulukuuta, laivan kahdeksannessa kerroksessa.

Toni Nordborg: Helsinkiläinen 24-vuotias Toni Nordborg katosi Viking Cinderellalla 28. tammikuuta vuonna 1998. Viimeinen havainto vaimonsa ja 1-vuotiaan lapsensa kanssa matkustaneesta Nordborgista on tehty yöllä laivan käytävällä. Poliisin tutkimuksissa ei todettu, että vuonna 1973 syntynyt Nordberg olisi poistunut laivasta sen palattua satamaan.

Kimmo Reinelä: Helsinkiläinen, YK-komennukselta palannut 27-vuotias Kimmo Reinelä katosi Silja Symphony -alukselta 22. joulukuuta vuonna 1993. Viimeinen näköhavainto Reinelästä tehtiin aamuyöllä klo 04.30.

Petri Koivusalo: Helsinkiläinen 19-vuotias Petri Tapani Koivusalo katosi Sally Albatross -risteilyalukselta 12. joulukuuta vuonna 1992. Koivusalo katosi kello 02.00–09.00 välisenä aikana, jolloin alus oli Tallinnan edustalla.

Juttuun on korjattu 24.8.2019 kello 12.55 tieto Nordborgista tehdystä viimeisestä näköhavainnosta.

Linda Rantanen / IL
User avatar
Nemesia
Posts: 48
Joined: Tue Oct 25, 2016 4:05 pm

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by Nemesia »

Patrosen ja Arkken katoamisia yhdistää heidän seurassaan katoamisajan läheisyydessä olleet vieraat naiset, joita ei tavoitettu. Leväniemen seurassa nähtiin seurueeseen kuulumattomia vieraita henkilöitä. Hänen ei ehkä ollut tarkoitus olla pitkään poissa hytistä, sillä hän jätti kenkänsä hyttiin.

Toni Nordborgin tapauksesta oli tekeillä Kadonneet - sarjan jakso ''Syvä kuin meri'' , mutta omaiset peruivat suostumuksensa jaksolle myöhemmin. Jakso tehtiin lopulta kertoen Timo Suikkasen katoamisesta.

Niku Patronen https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/1 ... u-patronen

Timo Suikkanen https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/08/2 ... -suikkanen
uh oh the skies are red
better run
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by -Uta- »

Kiitos lisäyksistä, Nemesia!

Väkisinkin tulee mieleen, että olisiko noissa useimmissa tapauksissa kuitenkin syynä jotain muuta kuin pelkästään omin avuin laivalta tipahtaminen. Hyvänä esimerkkinä voisi olla Taija Virtasen mielipide Markus Levänimen tapauksessa, että "henkilökunnan asenne heidän huoltaan kohtaan oli hyvin vähättelevää, jopa törkeää. - Nauroivat päin naamaa ja totesivat, että känniset nuoret, kyllä siivoja sen viimeistään löytää. Me kuitenkin tiesimme, että jokin oli vinossa, tuollainen ei ollut Markuksen tapaista".

PS. Ajattelin laittaa tämän Merten mysteerit Kauan sitten kadonneisiin, mutta jotenkin se vaan lipsahti tänne.
Ylläpito voisi ehkä siirtää?
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by Queen »

Tämä Markus Leväniemen katoaminen on mielenkiintoinen ja kieltämättä tuntuu jääneen heikolle selvittämiselle.

Hän siis lähti matkaan Turusta su 7.1.2007 Isabellalla. Mukana seurueessa olivat Markuksen serkku Toni Virtanen, Tonin vaimo Taija sekä Tonin ja Taijan au-pair Lola Seemann, 21 v. Hän oli kotoisin Saksasta Hannoverin lähistöltä ja oli ollut ko. perheessä vasta marraskuusta 2006 lastenhoitajana.
Niin Markus kuin Tonin perhekin asuivat Raumalla.

Eri mahdollisuudet katoamiselle:
* Yhtenä vaihtoehtona pidettiin, että Markus olisi noussut Tukholmaan laivasta. Kameroissa ei näkynyt tällaista ja koko ajatus tuntuu tyhmälle, koska Markuksella ei ollut edes kenkiä jalassaan kadotessaan.
* Vahvimpana mahdollisuutena pidän, että tähän katoamiseen liittyy Lolan touhut laivalla. Lola ja Markus seurustelivat.
Kun pari oli yöllä lähtenyt laivan baarista hyttiä kohti (seurue majoittui samassa 4 hengen hytissä), oli heitä vastaan tullut tummaihoinen, englantia puhuva, ruotsalaismies, jonka kanssa Markus ja Lola jäivät juttelemaan. Markus kyllästyi, lähti hyttiinsä, mutta Lola jäi sille tielleen.
Jossain valvontakamerassa näkyi tämä keskustelu, mutta myös tilanne, jossa ilmeisesti tämä sama mies oli Markuksen seurueen hytin ovella. Markus vaikutti kuvissa työntävän häntä poispäin ovelta. Mies ojensi Markukselle juomatölkin. Markus nautti juoman miehen lähdettyä. Tämän jälkeen Markus oli pidellyt kaksin käsin päätään seinään nojaten, minkä jälkeen hän ilmeisesti lähti etsimään Lolaa.
Eli - lähtikö Lola siis tämän vieraan miehen matkaan?
Antoiko mies juomatölkissä Markukselle jotain tyrmäystippoja tms. ? (Aiemminhan Taijakin epäili saaneensa jotain tippoja juomassaan, mistä kyllä ei ole varmuutta)
Oliko miehellä käsitys, että Lolalla ja Markuksella oli kahden hengen hytti ja kun hän "tyrmäisi" Markuksen, voisi hän viettää aikaansa Lolan kanssa rauhassa?
Miksi Lolan menemisiä ei ole paremmin selvitelty?

* Miksi ei selvitelty lainkaan kenenkä vartijan kanssa Markus oli paininut yöllä ja miksi? Tilanne tapahtui jo aiemmin iltayöstä, eikä se ilmeisesti sinänsä ollut vakava, koska Markus oli itsekseen naureskellut asialle. Mutta silti.

* Eikö saatu selville keitä oli siinä seurueessa, jolle Markus oli osoittanut portaikossa jotain? Markus siis tuli portaita alas, vastaan tuli seurue, jossa oli mm. romanimies, 2 turkkilaiselta vaikuttavaa miestä ja maastoasuinen mies. Markus osoitti heille jotakin tulosuunnastaan ja oli näyttänyt pelästyneelle. Mitä siellä ylhäällä mahtoi olla? Jos seuruetta olisi päästy kuulemaan, asia olisi selvinnyt.

*Itsemurha on tietty yksi mahdollisuus. Markuksella oli kyllä selvät sävelet elämälleen suunnitteilla, mutta pettyikö hän Lolan käytökseen? Lola oli ilmeisesti sitä mieltä, että heidän seurustelunsa ei nyt kovin vakavalla pohjalla ollut, mutta olipa Markus miettinyt yhdessä asumistakin.

Vahvasti on tunne, että jos Lolan tekemiset olisi selvitetty, niin Markuksen kohtalo olisi ratkennut. Nyt se on myöhäistä.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by härkä »

Kun laiva seuraavana päivänä palasi takaisin satamaan, Virtaset olivat muiden omaisten kanssa satamassa odottamassa.
- Kävimme henkilökunnan johdolla laivaa läpi.
Poliisi ei Virtasten mukaan koskaan astunut kyseiseen laivaan Markuksen katoamiseen liittyen. Poliisi pitää tiukasti kiinni siitä, ettei mikään tapauksessa viittaa rikoksen mahdollisuuteen.
Taija Virtanen koki asenteen hyvin loukkaavaksi.
- Myöskään meidän hankkimaamme etsijäkoiraa ei saanut viedä laivalle, koska poliisi ei suostunut hankkimaan virka-apupyyntöä.

Ote avauksesta.
Tuo on outoa. Onhan tuossa montakin seikkaa , jotka voisivat viitata rikoksen suuntaan.
Ja miksi se paini ?
Romanit , turkkilaiset ja Lola sun muuta ??

Kuten olen jo joskus kauan sitten todennutkin , on laivoilla jotenkin kuivan maan baareihin verrattuna poikkeava tunnelma.
Tunnelman kevennys:
https://www.youtube.com/watch?v=RNJmYEM2Sek
Lolia on muitakin , kuin Kinksien tai Paten Lolat. :mrgreen:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by Queen »

Korjaus omaan kirjoitukseeni: Markuksen tapaamaan seurueeseen kuului romaninainen, ei -mies.
Tutkailin myös tätä "painiottelua vartijan kanssa" ja se todennäköisesti on sittenkin ollut aamupuolella yötä (kirjassa Jälkiä jättämättä).
Tosin onko sitä mahtanut oikeasti tapahtuakaan? Kameroista sitä ei oltu löydetty.

Rikosylikonstaapeli Kokko oli sanonut tästä koira-asiasta, että tätä oli tiedusteltu koiraohjaajalta. Koirasta ei kuulemma olisi ollut hyötyä Turun satamassa, Tukholman saaristoetsinnöissä ehkä, mutta se taas olisi ollut Ruotsin poliisin asia.

Tämä Lola oli kutsuttu kuultavaksi jossain vaiheessa. Hän oli itse sanonut, että poliisi esitti vain pari kysymystä ja asia oli sillä selvä. Tässä oli kait kielimuurikin esteenä. Minusta tämä on käsittämätöntä. Lola oli ihminen, jolla olisi eniten ollut annettavaa asian selvittämiseksi, joten ei kai olisi ollut iso asia tilata tulkki paikalle. Hänen käytöksessään on todella ollut toivomisen varaa Markuksen suhteen. Heti, kun neitokainen pääsi ensimmäiselle risteilylleen, hän ei kauaa vanhentunut, kun lähti vieraan miehen kanssa.

Kehitin tästä Markuksen katoamisesta teoriankin:
Taija tuli sairaalloiseksi ja epäili saaneensa tyrmäystippoja.
Kuka hänet olisi mahtanut tyrmätä? Taija on kuvasta päätellen hyvin kaunis nainen, joten kyllähän tällaista tapahtuu, mutta Taijan mies Toni istui ravintolassa samassa pöydässä. Hän ei kuulemma tanssi edes maksusta, joten hän luultavasti oli lähes koko ajan paikalla. Muu seurue tanssi. Kenenkään ulkopuolisen miehen olisi ollut turhaa käydä häntä "tyrmäämässä", koska Toni huolehti hänet hyttiin pahoinvoinnin yllättäessäkin
.
Entä jos tyrmäys oli tarkoitettu Markukselle ja sen olisi tehnyt Lola?
Näin hän olisi saanut Markuksen siirtymään hyttiin ja olisi itse saanut elämänsä ensimmäisellä risteilyllä bailata oikein huolella (kuten sitten tekikin, koska hän oli ollut yön poissa hytistä ja kameroissa näkyi, että hän oli jossakin vaiheessa kakkoskannella ulkomaalaisten miesten seurassa).
Tyrmäys ei siis onnistunut.
Tonikin meni Taijan seuraksi hyttiin. Markus ja Lola jäi jatkamaan juomista. Kun heidän oli tarkoitus mennä hyttiin käymään, jäi Lola suustaan kiinni ruotsalaismiehen kanssa. Hän lupasi mennä Markuksen perässä hyttiin, ei mennyt.
Entä jos tehtiin uusintayritys päästä perässä seurailevasta Markuksesta eroon? Lola kaivoi tippapullonsa esiin, juomatölkkiin ainetta, Markus saateltiin hytin ovelle ja annettiin hänelle juoma. Lola ehkä uskoi, että Markus menisi juoman juotuaan hoitelemaan pahoinvointiaan hyttiin. Näin ei käynytkään, Markus piteli päätään hetken ja lähti jälleen Lolaa pyydystämään.
Kannella 10 ei ollut tuolloin valvontakameroita. Markus oli ennen lopullista katoamistaan kävellyt portaita, mutta ei ilmaantunut kerroksiin. Menikö hän 10-kannelle? Oliko siellä joku muukin?
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by Queen »

Jatkan jahkaamista. :mrgreen:
Ei itsemurhakaan tietysti mahdoton vaihtoehto ole, oli sitten kyse vaikka Kiinan keisarista, mutta Markuksen asiat kuulostivat olevan hyvällä tolalla. Hänellä oli suvussa/perhepiirissä läheisiä ihmisiä tukenaan, hänellä oli runsas ystäväpiiri, hän oli menossa armeijaan, eikä se tuntunut olevan vastenmielistä (päinvastoin) ja hänellä oli koulutukseen liittyviä suunnitelmia (LVI-asentaja). Hän oli ostanut heti laivalle saavuttuaan tuliaiset kavereille, suvun lapsille sekä ostanut tarjottavat seuraavan viikonlopun bileisiin.
Hänellä oli tarkoitus veljensä (vai serkkunsa?) kanssa lunastaa kodin pihapiirissä ollut talo asunnoksi. Eli suunnitelmia oli.
Tietysti Lolan toiminta on pistänyt mielen matalaksi. Markus mahdollisesti suhtautui heidän suhteeseensa sittenkin vakavammin kuin Lola.
Kävi muuten niin, että Taijan ja Toninkin perheessä masennus sai vallan katoamisen jälkeen ja yhteistuumin oli päädytty siihen, että Lolan on parempi muuttaa toiseen perheeseen aupairiksi.
Olen muuten pääasiassa tukeutunut kirjoituksissani Ei jälkeäkään -kirjan tietoihin (taisin aiemmin kirjoittaa nimen väärin), mutta olen vuosien varrella myös tallentanut Markuksen katoamiseen liittyviä tietoja itselleni.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by härkä »

Ankaran miettimisen jälkeen :

Minusta tuo risteilyn alkuasetelma on hieman outo.
On siis au-pair isäntäperhe , miehen serkku ja tämä au-pair Lola.
Lola ollut Suomessa ainoastaan noin 2 kuukautta.
Kaikki majoittuivat samaan , tod.näk. ahtaaseen hyttiin.

Emme ilmeisesti varmuudella tiedä Markuksen ja Lolan välisen suhteen laatua ja syvyyttä ?
Jo pelkästään Lolan majoittuminen samaan hyttiin isäntäperheen kanssa on minusta outoa. Ja kun vielä lisätään tämä Markus siihen.
Yksityisyydestä ei juurikaan ole asetelmassa tietoa.

Jos vielä seurueen keskinäisissä suhteissa on tapahtunut alkumatkan aikana jotakin Lolalle odottamatonta , on Lola voinut jopa tieten tahtoenkin yrittää välttää yöpymistä samassa hytissä muun seurueen kanssa ?
Emme voi tietää.
Lola on voinut vetää miehiä puoleensa , mutta on myös saattanut itsekin hakeutua toiseen seuraan.
Lolan , Markuksen ja isäntäperheen välillä on vissiin ollut ainakin osittainen kielimuuri , joskin samankaltainen asetelma voi muodostua aivan samankielisten ja maalaistenkin ympärille.

On saattanut myös muodostua tilanne , jossa voisi olettaa Markuksen jopa häirinneen Lolan aikeita toisten miesten kanssa ?
Minusta Lolalla on ollut oikeutensa valita.
Jos tuonkaltainen tilanne olisi syntynyt , voisivat seuraukset olla kahdensuuntaiset.

Kyllähän Lolalla tietty vastuu näin ajatellen Markuksen katoamisesta olisi , mutta tilanne usein elää. Varsinkin , jos ollaan alkoholin vaikutuksen alaisena.
Aivan varmasti Lola voisi valaista asiaa , jos häntä pääsisi jututtamaan.
Siis Hannoveriin seuraavaksi ! :mrgreen:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by Queen »

Juu, eli oli siis Toni ja Taija, sekä Lola ja Markus. He majoittuivat 4-hengen hyttiin. Lola oli Tonin ja Taijan kotona au-pairina. Toni oli Markuksen serkku eli heitä oli 4 ihmistä, selitinkö taas niin vuolaasti, että tuntui, että hytti oli enemmänkin täynnä. :D
Itse olen Lolan oikeudesta sikäli eri mieltä, että jos olisi niin kova halu ollut mennä muiden miesten kanssa, niin eikö olisi voinut (olla reilua) kertoa tästä Markukselle? Niin no, en tiedä, vaikka olisi kertonutkin. Mutta esim. kun Lola jäi suustaan kiinni ruotsalaisen kanssa, oli hän luvannut mennä hyttiin Markuksen perässä (ilmeisesti itse kertonut, että oli luvannut, koska eihän tätä kukaan muu voinut tietää) . Ei mennyt. Miksei?
Tässä Markuksen katoamisessa on eräs seikka, mikä eroaa yleisesti laivalta kadonneiden tarinoista; Markus oli vielä aamulla todistettavasti elossa. Yleensä laivoilla kadonneet katoavat yön pimeimpinä tunteina. Jos ajattelee itsemurhaa, nuo aiemmat tunnit ovat ymmärrettäviä (laskuhumala) , mutta jos ihminen selviää aamuun, tekeekö hän itsemurhan? En tiedä.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Merten mysteerit - Vuosien varrella useita nuoria miehiä kadonnut...

Post by härkä »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/18- ... #gs.2zuvoi
Image
Markus ja Lola olivat ihastuneet toisiinsa ja tapailleet pari kuukautta. Matkalla satamaan Taija kertoi Lolalle 19-vuotiaasta Niku Patrosesta, joka oli kadonnut samalla laivalla vain vuotta aiemmin.
Kuva ja ote linkistä.

On muutakin mielessä , mutta mihin aikaan Lola palasi hyttiin , tai muuten tapasi isäntäperheen ?
Onko isäntäperheen lapsista mitään tietoa ? Missä olivat session ajan ?
Yleensähän au-pairit vahtivat lapsia , eivät serkkuja.

Ja mitenkähän se ihastumisen määritelmä tässä kohtaa toteutuu ?
Oltiinko oltu jo peräti petihommissa ennen hyistä risteilyajankohtaa ?
Laivojen kannet ovat muuten liukkaat talvisin. Ainakin joissain aluksissa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply