Kaksi suomalaisnuorta löytyi kuolleena Silja Europalta

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kaksi suomalaisnuorta löytyi kuolleena Silja Europalta

Post by -Uta- »

Kaksi suomalaisnuorta löytyi kuolleena Silja Europalta – tämä kaikki tapauksesta tiedetään
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5679 ... 23e2a97ef8
Tänään klo 12:28 (muokattu klo 16:12)

Tallink Siljan mukaan molemmat kuolleet löytyivät hyteistä.
Image
Silja Europan hytistä löytyi vainaja. Tallink Silja / Marko Stampehl

Tallink Silja Europa -laivalta on löytynyt sunnuntaina aamuyöllä kaksi vainajaa.
Viron poliisilta kerrotaan Iltalehdelle, että molemmat vainajat ovat Suomen kansalaisia.
Noin kolmelta aamuyöllä löytynyt vainaja on 25-vuotias nainen. Pari tuntia myöhemmin noin kello viideltä aamulla löytynyt on 21-vuotias mies.

Poliisin mukaan kummassakaan tapauksessa ruumiista ei löytynyt väkivallan merkkejä, mutta poliisi selvittää kummankin kuolinsyytä. Poliisi korostaa, että tapaukset eivät liity toisiinsa. Nuoret eivät siis oletettavasti ole tunteneet toisiaan.

Europa-laiva oli saapunut Tallinnan satamaan kello 22 lauantai-iltana ja jatkoi takaisin Helsinkiin sunnuntaina kello 12.30.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvisti jo aiemmin Iltalehdelle yhden kuolemantapauksen. Toisesta kuolemantapauksesta kertoivat aiemmin Ilta-Sanomat ja STT. Nöjd kertoo nyt, että molemmissa tapauksissa kuolleen löysi samassa hytissä majoittunut kanssamatkustaja, joka oli ilmoittanut asiasta henkilökunnalle. Sen jälkeen paikalle on kutsuttu ambulanssi ja poliisi.
Iltalehden saaman vihjeen mukaan Tallinnan satamassa on ollut tänään paljon poliiseja.
Laiva pääsi kuitenkin Nöjdin mukaan lähtemään Helsinkiin sunnuntaina normaalin aikataulun mukaisesti.

Harvinainen tapaus
Helsingin poliisi ei vielä hieman ennen kello 16:tta iltapäivällä ollut saanut tietoa tapauksesta. Rikoskomisario Anne Hietala kertoo, että Viron poliisi on voinut toimittaa kuolinviestin kuolleiden kotipaikkakuntien poliisilaitoksille. Iltalehden tiedossa ei toistaiseksi ole, millä paikkakunnilla kuolleet asuivat. – Yleensä ulkomailla kuolleiden asiat hoidetaan Helsingin poliisilaitoksella, Hietala sanoo. Marika Nöjd sanoo, että on hyvin harvinaista, että kuolemantapauksia sattuu laivalla kaksi samana yönä. Myös se on harvinaista, että kuolleet ovat nuoria. Yleensä laivalla sattuneissa kuolemantapauksissa kyse on iäkkäistä henkilöistä. Yleisin kuolinsyy on sairauskohtaus.
– Iäkäs henkilö on saattanut tuntea olonsa jo kotona vähän huonoksi ja lähteä silti laivalle, Nöjd kuvailee.

Kia Kilpeläinen / IL
monoliitti
Posts: 1372
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Kaksi suomalaisnuorta löytyi kuolleena Silja Europalta

Post by monoliitti »

Verikoe paljastanee ovatko ottaneet jotain myrkyllistä yhdessä tai useampien kesken. Onkohan ollut muillakin matkustajilla oireita.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kaksi suomalaisnuorta löytyi kuolleena Silja Europalta

Post by -Uta- »

Virolaislehti: Nuori suomalaisnainen kuoli Silja Europalla sairauskohtaukseen
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e26 ... 964265a23a
Eilen klo 19:48

Viron poliisin mukaan toisen Tallink Silja Europalta löydetyn suomalaisruumiin kuolinsyy on selvinnyt.

Sunnuntaina uutisoitiin kahden suomalaisnuoren kuolemasta Tallink Silja Europalla. 25-vuotias nainen ja 21-vuotias mies löytyivät kumpikin hytistään. Ruumiissa ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä. Viron poliisin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa.

Virolaislehti Postimees-lehden mukaan 25-vuotias nainen kuoli sairauskohtaukseen.

Viron poliisi kertoi jo aiemmin Iltalehdelle, ettei pidä kuolemia epäilyttävinä. Rikostutkintaa ei ole käynnistetty, vaan Viron poliisi on tutkinut asiaa kuolemansyyn selvittämisenä.

21-vuotiaan suomalaismiehen kuolinsyy on Viron poliisin ja rajavartiolaitoksen lehdistöedustajan mukaan määrittämättä.

Tallinkin tiedottaja Marika Nöjd on kommentoinut Postimees-lehdelle, että kuolleet matkustajat olivat koko ajan laivalla. He eivät käyneet maissa.

Antti Halonen /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kaksi suomalaisnuorta löytyi kuolleena Silja Europalta

Post by -Uta- »

Kaksi nuorta suomalaista kuoli Silja Europalla – syyt tragedioiden takana ovat nyt selvillä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/be2 ... dc6f8f1d60
Eilen klo 10:23

Kummankin suomalaisen kuolema liittyi omaan terveydentilaan, eikä Viron poliisi epäile tapauksissa rikosta.

Viron poliisi on saanut selville toisenkin Silja Europa -laivalla kuolleen suomalaisen kuolinsyyn. Viron poliisi on jo aiemmin tiedottanut 25-vuotiaan suomalaisnaisen kuolleen sairauskohtaukseen. Viron poliisi ei ole missään vaiheessa uskonut, että kummankaan suomalaisen kuolemaan liittyisi rikosta tai esimerkiksi väkivaltaa, eikä se ole käynnistänyt kuolemista rikostutkintaa.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen tiedottaja Annika Maksimov kertoi keskiviikkona Iltalehdelle sähköpostitse, että myös 21-vuotias suomalaismies kuoli Silja Europalla terveydellisistä syistä. – En voi kertoa tarkemmin, sillä kyse on henkilökohtaisista terveystiedoista, mutta kuolinsyy liittyy henkilön terveyteen.

Oleellisinta on se, ettei ole syytä epäillä väkivaltaista kuolemaa, sanoi Maksimov. Maksimovin mukaan suomalaismiehen kuolema ei liittynyt tapaturmaan tai onnettomuuteen tai muuhunkaan ulkoiseen seikkaan. Miehen tarkkaa kuolinaikaa Maksimov ei kertonut.

Viime hetket

Kaksi nuorta suomalaista löydettiin Tallinkin Silja Europa -laivalta kuolleina aamuyöllä vasten sunnuntaita 20. lokakuuta. Suomalaiset olivat löydettäessä omissa hyteissään, eivätkä he näytä tunteneen toisiaan tai viettäneen laivalla aikaa yhdessä.

Viron poliisi ei ole ainakaan vielä tiedottanut kuolleiden suomalaisten viime hetkistä laivalla. Mitä he tekivät, ja keiden seurassa? Tallink Silja -varustamon viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo Iltalehdelle, ettei hän tiedä, onko Viron poliisi pyytänyt Silja Europan valvontakameranauhoitteita nähtäväkseen. – Jos on pyytänyt, niin varmaankin suoraan laivalta. Poliisihan ei ole missään vaiheessa epäillyt kuolemissa rikosta, Nöjd toteaa.

Kuolemat Tallinnan-laivoilla ovat erittäin harvinaisia, ja jos niitä tapahtuu, ovat kuolleet lähes poikkeuksetta seniori-ikäisiä. Kuolinsyy on useimmiten sairauskohtaus.

Sami Lotila /IL
Post Reply