Australia - Sarjamurhaaja Ivan Milat

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Australia - Sarjamurhaaja Ivan Milat

Post by -Uta- »

Ivan Milat
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ivan_Milat

Ivan Robert Marko Milat (27. joulukuuta 1944 – 27. lokakuuta 2019 oli sarjamurhaaja,
jonka uhreiksi joutui useita retkeilijöitä Australian Uudessa Etelä-Walesissa.

Murhat
Sarjamurhatapaus tuli julkiseen tietoon 20. syyskuuta 1992,
kun metsästä löytyi kahden surmatun ruumiit.

Ensimmäisen löysivät sattumalta Ken Seily ja Keith Caldwell 20. syyskuuta.

Seuraavana päivänä poliisikonstaapelit Roger Gough ja Suzanne Roberts löysivät kolmenkymmenen metrin päässä ensimmäisestä ruumiista myös toisen. Poliisi tiedotti, että vainajat olivat brittituristit Caroline Clarke ja Joanne Walters. Kumpaakin oli puukotettu ja Clarkea lisäksi ammuttu.

Lokakuussa 1993 löytyivät kuolleina vuodesta 1989 kadoksissa olleet 19-vuotiaat James Gibson ja Deborah Everist. Heidät oli puukotettu kuoliaiksi.

20-vuotias müncheniläinen Simone Schmidl löydettiin surmattuna 1. marraskuuta 1993. Hän oli kadonnut 20. tammikuuta 1991.

Läheltä häntä löytyivät 3. marraskuuta saksalaisten Anja Susanne Habschiedin (20) ja Gabor Kurt Neugebauerin (21) ruumiit. Kuten muitakin uhreja, heitä oli puukotettu ja/tai ammuttu ja käytetty seksuaalisesti hyväksi.

Oikeudenkäynti ja tuomio
Läpimurto murhatutkimuksissa saavutettiin vuonna 1994.
Todistajiksi tuotu 20-vuotias retkeilijänainen sekä brittituristi Paul Onions. Sarjamurhaaja oli tarjonnut kummallekin kyytiä vuonna 1990. Milat yritti epäonnistuneesti murhata liftarit. Onions tunnisti kuljettajan myöhemmin poliisin valokuvista. Maaliskuussa 1996 alkanut oikeudenkäynti johti Milatin tuomitsemiseen elinkautiseen vankeusrangaistukseen seitsemästä murhasta.

Vaikka Milat on todistetusti tappanut vain seitsemän ihmistä, mm. hänen veljensä Boris arvioi haastattelussa toukokuussa 2005, että Milatilla olisi ollut kaikkiaan noin 20 uhria. Veli myös totesi, että "kaikkialla, missä Ivan on työskennellyt, ihmisiä on kadonnut". Tällä hetkellä Australiassa on kymmenen selvittämätöntä murhatapausta, joista poliisi epäilee Milatia.

Milat kuoli 74-vuotiaana vankilassa ruokatorven ja vatsan syöpään.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Australia - Sarjamurhaaja Ivan Milat

Post by -Uta- »

Australian liftarimurhaaja on kuollut
- 74-vuotias Milat kuoli vankilassa sunnuntaina 27.10.2019
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b20 ... d94cf7a41c
27.10.2019 klo 12:42

Ivan Milat on yksi Australian historian pahimmista sarjamurhaajista.
Hän tappoi 1980- ja 1990-lukujen taitteessa ainakin seitsemän ihmistä.

Australialainen Ivan Milat tunnetaan backpacker -murhaajana. Hän vaani reppureissaajia, otti liftarit kyytiin, surmasi ampumalla sekä puukottamalla ja lopulta hautasi matalaan hautaan. Kasvot alaspäin, kädet selän takana.

Milat tappoi ainakin seitsemän 19–22-vuotiasta nuorta vuosien 1989 ja 1992 välissä. Uhrien joukossa on kolme saksalaista, kaksi brittiä ja kaksi australialaista. Osan hän surmasi parina, osan yksin. Hän kuljetti uhrinsa Belanglo State Forestiin Uuden Etelä Walesin osavaltiossa. Poliisi on epäillyt, että ainakin yksi selvittämätön murha olisi Milatin tekosia.

He luottivat autoilijoiden hyvään tahtoon. Se oli aikaa ennen matkapuhelimia. He olivat täysin eristyksissä, Sydneyn yliopiston kriminologian tohtori Tyrone Kirchengast kommentoi BBC:lle uhrien haavoittuvaisuutta.

Milatin puolustusasianajajat yrittivät aikanaan oikeudessa sälyttää murhista vastuun Milatin veljelle. 14 sisaruksen katraassa useammalla veljellä oli ongelmia viranomaisten kanssa. Kaksi naispuolista liftaria syytti Milatia myös raiskauksesta vuonna 1971, mutta syytteet kaatuivat.

Milat vältti rikosoikeudellisen vastuun pitkään. Hänet saatiin kiinni avaintodistaja Paul Onionsin avulla. Brittimies oli reppureissulla Australiassa ja Milat otti hänetkin kyytiin. Nuori huomasi kuitenkin köyden sekä aseen autossa ja onnistui pakenemaan moottoritiellä. Onions vältti myös Milatin luodit, jotka hän ampui miehen perään. Henkensä edestä pakeneva Onions pysäytti toisen auton ja pääsi karkuun. Hän luki Milatin hirviöteoista vasta vuosia myöhemmin. Hänet lennätettiin Australiaan vuonna 1996 todistajaksi.

Tutkinnassa Milatilta löydettiin uhrien omaisuutta kuten leirivarusteita. Myös murha-aseet löytyivät. – Ei ole epätavallista, että sarjamurhaajat keräävät uhrien omaisuutta ”trofee-palkinnoiksi”. Se on osa psykopaatin liiallista itseluottamusta. He uskovat pystyvänsä huijaamaan kaikkia manipuloinnin tai charmin avulla, Kirchengast kommentoi BBC:lle.

Milat lopulta erotti asianajajansa, kun tämä kehotti tunnustamaan teot. Kyseessä oli sama juristi, joka oli päästänyt hänet pälkähästä raiskaussyytteiden suhteen. Lopulta hänet tuomittiin seitsemään peräkkäiseen elinkautiseen vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Vuonna 2005 ilmestynyt kauhuelokuva Wolf Creek perustuu löyhästi Australian liftarimurhiin.

Antti Halonen /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Australia - Sarjamurhaaja Ivan Milat

Post by -Uta- »

Image
Backpackers bodies were all discovered in the Belanglo State Forest, south-west of Sydney
and 80 miles west of the New South Wales city of Wollongong in Australia.


Image
Ivan Milat (1944-2019)

ImageImage
VICTIMS
https://donaldelley.wordpress.com/2019/ ... innocence/
Post Reply