Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7666
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6bed ... a8a0819a0c
Naisen epäillään surmanneen lapsensa Tampereella

Epäillyn teon jälkeen nainen hyppäsi sillalta alas.
Poliisi epäilee naisen surmanneen lapsensa Tampereella. Epäilty henkirikos tapahtui Tampereen Särkijärven Lukonlahdella.
Poliisi sai lauantaina puoli kolmen aikaan iltapäivällä tiedon onnettomuudesta, jonka mukaan henkilö oli pudonnut sillalta Pyhäjärventiellä lähellä Hervannan liittymää.

Onnettomuutta tutkittaessa poliisi sai uuden ilmoituksen epäillystä hukkumisesta Lukonlahdella. Tapahtumapaikalla oli pieni lapsi menehtyneenä.
Asiaa selvittäessä oli syytä epäillä, että kyseiset tapahtumat liittyvät toisiinsa.
Sillalta pudonneen naisen epäillään surmanneen lapsensa. Nainen on vammojensa vuoksi hoidettavana sairaalassa.

Image
https://www.google.com/maps/place/Lukon ... d23.822365
Lukonlahti on Särkijärven Hervannan puoleinen vesialue.
Suht. lyhyt matka Pyhäjärventien ja Hervannan valtaväylän risteysalueelle.
Tosin siinä on toinenkin silta hieman ko. risteyksestä länteen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 578
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/39e8 ... 8544618932
Lapsen surma järkyttää asukkaita tapahtumapaikalla Tampereella: ”Naapuri on poissa tolaltaan vieläkin”

Lenkkeilijä löysi hylätyt lastenrattaat ja soitti poliisille.
Poliisi epäilee äidin surmanneen lapsensa Tampereella.
Epäillyn teon jälkeen nainen hyppäsi tai putosi läheiseltä maantiesillalta. Nainen on sairaalahoidossa.
Iltalehti vieraili tapahtumapaikalla. Tragedia järkytti alueen asukkaita pahoin.
Poliisin operaatio alkoi Pyhäjärventieltä. Lapsi löytyi menehtyneenä Särkijärven Lukonlahden rantavedestä.
Koko Hallilan alue on järkyttynyt lauantai-iltapäivän tragediasta, jossa äidin epäillään surmanneen lapsensa ja hypänneen sillalta alas maantielle. Hallila sijaitsee tragedian kahden keskeisimmän tapahtumapaikan välissä.

Tampereen poliisi sai ensin lauantaina puoli kolmen aikaan iltapäivällä tiedon onnettomuudesta, jonka mukaan henkilö oli pudonnut sillalta Tampereen Pyhäjärventiellä lähellä Hervannan liittymää.

Myöhemmin poliisi sai ilmoituksen epäillystä hukkumisesta Lukonlahdella. Tapahtumapaikalla oli pieni lapsi menehtyneenä. Poliisi tiedotti lauantaina, että on syytä epäillä kyseisten tapahtumien liittyvän toisiinsa.
Lapsensa surmaamisesta epäilty ja sillalta putoamisessa loukkaantunut nainen oli sairaalahoidossa vielä sunnuntaiaamuna. Nainen sai putoamisessa vakavia vammoja.

Tyhjät lastenvaunut
Iltalehti tapasi Pyhäjärvenkadulla syvästi järkyttyneen koiranulkoiluttajan, jonka naapuri oli noin kello kolmen aikaan lauantaina iltapäivällä löytänyt aivan pururadan tuntumasta tyhjät lastenvaunut.
– Naapuri on poissa tolaltaan vieläkin, asukas kertoi Iltalehdelle lauantai-iltana.
– Hän oli ollut lenkillä tutuilla teillä metsässä ja hän kiinnitti huomiota tyhjiin lastenvaunuihin. Hän oli huhuillut alueella jonkin
– Naapurini on ollut aivan järkyttynyt koko päivän, kun uutiset kertoivat, mikä suru-uutinen ja järkytys liittyi lastenvaunuihin.
Poliisi vahvisti sunnuntaiaamuna Iltalehdelle, että sivullisen löytämät lastenvaunut liittyvät henkirikokseen.

"Poliisit estivät kulkuni”
Havumetsänkadulla asuva ulkoilija kertoo nähneensä poliisin menevän Hallilan alueella sijaitsevaan omakotitaloon lauantaina iltapäivällä.
– On alueella nähty poliiseja tänään, hän lisää.

Iltalehden lauantaina iltakävelyltään tavoittama nainen kertoo olleensa myös neljän aikaan iltapäivällä kävelyllä surmapaikalla, eli arviolta tuntia–kahta tapahtumien jälkeen.
– Oli aivan hiljaista, mutta kun lähestyin aluetta, niin poliisit estivät kulkuni. Olin siellä varmaan ainoa lenkkeilijä juuri silloin. On tämä järkyttävää.

Hallilaan ajavan bussilinja kahdentoista päätepysäkki sijaitsee noin puolen kilometrin päässä Särkijärven rannasta. Tragedia on vetänyt vuoroa kuljettavan Marko Mielosen hiljaiseksi.
– Olen itse kahden lapsen isä ja tämä oli valtava shokki ja järkytys, Mielonen kuvailee.
– Tuossa päätepysäkin vieressä on lenkkipolku, joka johtaa surma-alueelle.
Samoin sanoin tilannetta kuvailee myös vastaan pyöräilevä pariskunta.
– Kyllä tämä on suuri järkytys.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7666
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000007998732.html
Uutta tietoa Särkijärven epäillystä henkirikoksesta: Sillalta pudonneen naisen epäillään murhanneen lapsensa, poliisi vaatii naista vangittavaksi – Hervannassa pidetään tiistaina muistohetki
Lapsi löytyi kuolleena rantavedestä lauantaina. Tiistaina kuolleena löydetylle lapselle järjestetään muistohetki Hervannan kirkossa.

TILAAJILLE

Tampereen poliisi sai lauantaina 22. toukokuuta kello 14.25 hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan henkilö oli pudonnut alas sillalta Pyhäjärventielle lähellä Hervannan liittymää. Onnettomuus liittyi Tampereella tapahtuneeseen henkirikokseen.

Poliisi vaatii 38-vuotiasta naista vangittavaksi pienen lapsensa murhasta epäiltynä Tampereella.
Henkirikoksen epäillään tapahtuneen viime lauantaina. Poliisi sai tuolloin kello 14.25 hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan nainen oli pudonnut sillalta Pyhäjärventielle Hervannan liittymän lähellä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by -Uta- »

Sisä-Suomen poliisi pyytää havaintoja henkirikokseen liittyen
https://poliisi.fi/-/sisa-suomen-poliis ... n-liittyen
25.5.2021 11.04
UUTINEN


Lauantaina 22.5.2021 löytyi pieni lapsi menehtyneenä rantavedestä Tampereella.
Rikoksesta epäilty tekijä on pidätetty.


Sisä-Suomen poliisi sai lauantaina 22.5.2021 klo 14.25 hätäkeskukselta tehtävän onnettomuudesta, jonka mukaan henkilö oli pudonnut alas sillalta Pyhäjärventielle lähellä Hervannan liittymää. Tutkittaessa kyseistä onnettomuutta poliisi sai uuden ilmoituksen epäillystä hukkumisesta Tampereen Lukonlahdella.

Tapahtumapaikalla oli löytynyt pieni lapsi menehtyneenä rantavedestä. Sillalta pudonneen naisen epäillään surmanneen lapsensa. Nainen on hoidettavana vammojensa vuoksi sairaalassa. Nainen on pidätettynä ja häntä esitetään vangittavaksi huomenna keskiviikkona 26.5.2021.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä murha. Poliisi jatkaa tiiviisti tapahtumaan liittyvien yksityiskohtien selvittämistä ja havaintojen tehneiden kuulusteluja. Poliisi on edelleen kiinnostunut kaikista uusista havainnoista tapahtumaan liittyen. Havainnot pyydetään ilmoittamaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin [email protected] tai puhelimitse numeron 0800 900 22.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran huomenna 26.5.2021 vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen, jonka jälkeen poliisi keskittyy esitutkinnan suorittamiseen.
User avatar
härkä
Posts: 7666
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1b18 ... c84d04f923
IL:n tiedot: Tampereella lapsensa murhasta epäilty äiti on korkeasti koulutettu Venäjä-tuntija

Pienen lapsen murhasta epäilty ja vangittu 38-vuotias tamperelaisäiti on korkeasti koulutettu nainen.
Murhaepäilty on Venäjän liike-elämää tutkinut ekonomi.
Yhtenä lukuvuonna hän opiskeli Pietarin valtionyliopistossa.
Tutkintonsa hän sai Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Tampereella lapsensa murhasta epäilty nainen valmistui joitakin vuosia sitten Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi. Hän on oikeutettu käyttämään ekonomin arvonimeä.
Naisen opinnot keskittyivät Venäjän suuntaan.

Hän opiskeli aikanaan Helsingin kauppakorkeakoulussa liikevenäjää ja venäjänkielistä yritysviestintää. Lisäksi hän oli vaihto-opiskelijana Pietarin valtionyliopiston johtamistaidon laitoksessa.
Pietarissa suoritettuja opintoja luettiin hänen hyväkseen yhteensä 16 opintoviikkoa 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä hyväksytyssä kauppatieteiden kandidaatin tutkinnossa.

Tutkielman aihe Venäjältä
Naisen kandidaatintutkinnon pääaine oli johtaminen. Opintojaan nainen jatkoi myöhemmin Aalto-yliopistossa, nyt tähdäten kauppatieteiden maisteriksi.

Murhaepäilty nainen hyödynsi Venäjä-osaamistaan myös maisteritutkinnon opinnäytetyössä. Tutkielma käsitteli yrityselämää Venäjällä.
Tutkielmastaan nainen sai kolmosen eli hyvän arvosanan. Maisteritutkinnon keskiarvo oli 2.95. Hän oli siis opiskelijana keskitasoinen, mutta melko hidas suorittaja.
Naisen tausta ei näyttäisi olevan venäjänkielinen. Ainakaan opintojen alkuvaiheessa hän ei ollut liikevenäjässä mikään mestari.

Profiili ”Venäjän Facebookissa”
38-vuotiaasta naisesta ei löydy julkisia työsuhdetietoja internetistä eikä myöskään Suomen kaupparekisteristä. Hänellä ei ole missään vaiheessa ollut yritystä Suomessa eikä hän ole ollut sellaisen johdossa.
Hänellä on ollut profiili venäläisessä Facebookin vastineessa Vkontaktessa.

Vkontakte on Venäjän suosituin sosiaalisen median verkkosivusto.Vkontakte on Venäjän suosituin sosiaalisen median verkkosivusto.
Vkontakte on Venäjän suosituin sosiaalisen median verkkosivusto. FOTOLIA
Ennen epäiltyä henkirikosta tamperelainen oli myös aktiivinen Facebookin käyttäjä. Henkilökohtaiset tiedot eivät olleet näkyvillä julkisesti, mutta naisen laajat tykkäykset olivat. Nyt kaikki on poistettu.

Poistettujen tykkäystensä perusteella perusteella naisen tärkein suuntautuneisuus on vauvan ja pienten lasten hoito. Hän on fanittanut useita lastenvaatekauppoja ja lastentarvikekauppoja, mutta myös vaihtoehtoisia kauppoja, kuten kirpputoreja.
Hän on tykännyt myös julkisista lasten ja perheiden palveluista, mutta myös vapaaehtoisjärjestöjen tarjoamista palveluista. Mielenterveysasioita hoitavat tahot ovat saaneet naiselta tykkäyksiä.
Tamperelainen lienee tiennyt erittäin hyvin, mistä yrittää hakea apua mahdollisiin ongelmiin lapsen kanssa.

Ekologisuus ja luonnonläheinen vauvan- ja terveydenhoito näyttävät olevan niin ikään lähellä naisen sydäntä. Hän on fanittanut eläinsuojelutahoja ja kissahoitoloita.
Tamperelainen on kiinnostunut myös teatterista. Kolme poliitikkoakin on saanut häneltä tykkäyksen.
Kun kyseessä on Venäjän oloja opinnäytetyössään tutkinut ekonomi, niin huomiota herättää, ettei tamperelainen näytä Facebookissa fanittaneen mitään venäläisyyteen liittyvää tai business-henkistä Facebook-sivua.


Ainoa epäilty
38-vuotias tamperelaisnainen on edelleen ainoa epäilty lapsensa surmaajaksi.

Sisä-Suomen poliisi tutkii 22. toukokuuta Tampereella paljastunutta tekoa murhana. Nainen löytyi vakavasti loukkaantuneena iltapäivällä Pyhäjärven tieltä sillan alta Hervannan liittymän kohdalta.
Pian tämä jälkeen poliisi sai ilmoituksen kuolleesta lapsesta. Pienokaisen ruumis löytyi Tampereen Särkijärven Lukonlahden rantavedestä. Lähellä olivat myös hylätyt lastenvaunut.

Naisen ja lapsen löytöpaikkojen välinen etäisyys on noin kaksi kilometriä. Välissä on metsää ja Hallilan pientaloalue.
Rikoskomisario Jari Luodon mukaan nainen on edelleen sairaalassa ja hän on niin ikään käräjäoikeuden murhasta epäiltynä vangitsema.
Luoto kertoo, että poliisi on pystynyt kuulemaan naista vammoista huolimatta. Luoto ei ota kantaa vammojen laatuun.

Rikostutkinta on vasta alkuvaiheessa. Silti poliisilla alkaa olla kuva tapahtuneesta ja sen mahdollisista taustasyistä. Yksityiskohtia on kuitenkin vielä paljon selvittämättä.
Poliisi kaipaa edelleen yleisöhavaintoja naisesta ja lastenvaunuista Tampereen Lukonlahden ja Hallilan suunnasta 22. toukokuuta. Havainnot pyydetään ilmoittamaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin [email protected] tai puhelimitse numeron 0800 900 22.


Ollaanpas sitä oltu uteliaita. :mrgreen:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by -Uta- »

Äitiä epäillään lapsen murhasta Tampereella, lapsi löytyi rantavedestä kuolleena, esitutkinta valmistui
Pieni lapsi löytyi kuolleena rantavedestä Tampereen Särkijärveltä toukokuun 22. päivänä. Asia on lähtenyt syyteharkintaan tänään.
https://yle.fi/uutiset/3-12262160
ANU LEENA HANKANIEMI
7.1. 15:16 • Päivitetty 7.1. 15:19

Äitiä epäillään lapsen murhasta Tampereella. Lapsi löytyi menehtyneenä rantavedestä viime toukokuussa.
Poliisi kertoi asian esitutkinnan päättyneen.

Asia on lähtenyt syyteharkintaan tänään. Lapsen äitiä epäillään murhasta.

Pieni lapsi löytyi kuolleena rantavedestä Tampereen Särkijärveltä toukokuun 22. päivänä. Lähes samaan aikaan lapsen löytymisen kanssa murhasta epäilty nainen putosi alas maantiesillalta Pyhäjärventiellä, lähellä Hervannan liittymää. Tapaus järkytti syvästi ihmisiä.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 28. tammikuuta.
User avatar
itäviitta
Posts: 578
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 02557.html
Ensihoitolääkäri kuuli sillalta pudonneen naisen järkyttävät sanat – äitiä syytetään lapsensa murhasta
Mielentilatutkimuksen mukaan murhasta syytetty äiti oli lapsen kuolinhetkellä syyntakeeton. Oikeus antaa ratkaisunsa helmikuun lopulla.

Pienen lapsensa murhasta epäiltyä naista vastaan nostettuja syytteitä käsiteltiin torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Vastaaja seurasi oikeudenkäyntiä etäyhteyden kautta Niuvanniemen sairaalasta.

39-VUOTIAS nainen sai torstaina syytteet seitsemän kuukauden ikäisen lapsensa murhasta viime vuoden toukokuussa. Syytteen mukaan nainen murhasi lapsensa vakaasta harkinnasta.
Syyttäjän mukaan äiti oli suunnitellut tekoa pitkään ja päätti toimia, kun muu perhe – tuolloin reilun kahden vuoden ikäinen isoveli ja lasten isä – lähti Tampereelta toiselle paikkakunnalle Pirkanmaalla.
Teon kuvauksessa kerrotaan, miten äiti oli antanut lapselleen Opamox-lääkettä soseeseen sekoitettuna. Syyttäjän mukaan tarkoituksena oli, että lapsi näin menehtyisi.
ÄITI päätti vielä imettää lastaan. Imetyksen aikana lapsi oksensi sosetta, mutta äiti laittoi sitä takaisin lapsen suuhun.
Tämän jälkeen äiti laittoi lapsensa rattaisiin ja lähti kävelylle. Nainen päätyi Tampereella syrjäiselle Särkijärven Lahdesjärven rannalle. Kun nainen huomasi, ettei lapsi olekaan kuollut, hän laittoi lapsen vatsalleen rantaveteen.
Ruumiinavauksessa todettiin lapsen kuolleen hukkumiseen. Osasyyksi katsottiin lääkkeiden vaikutus.

LAPSEN ruumiin löysi rantaan sauvakävelylle mennyt iäkäs aviopari. Ensin pariskunta luuli, että rantavedessä oli vaatekappale. Kun he kokeilivat vaatetta sauvalla, he luulivat ensin sitä nukeksi.
Paikalta poistunut nainen oli pudottautunut Hallilan ylikulkusillalta Ysitielle puolisen tuntia aikaisemmin.
– Olen murhannut lapseni!
Siinä huuto, jonka ensihoitoyksikön lääkäri muistanee pitkään. Huutaja oli tielle pudonnut nainen, jota lääkäri oli tullut hoitamaan.

Pian selvisi, mitä nainen tarkoitti. Lääkäri sai kuulla, että lähistöltä oli löytynyt pieni lapsi elottomana rantavedestä.
ÄITI myönsi menetelleensä syytteen mukaisesti, mutta kiisti murhan. Sen sijaan hän myönsi lievemmän henkirikoksen, ensisijaisesti lapsensurman tai vaihtoehtoisesti tapon tai surman.
Syyttäjän mukaan kyse ei voinut olla lapsensurmasta, koska tämä koskee vain pian synnytyksen jälkeen tapahtuvaa henkirikosta.
Syyttäjä piti tekoa erityisen raakana ja julmana, koska se kohdistui puolustus­kyvyttömään lapseen. Äiti oli syytteen mukaan hankkinut etukäteen tietoa lapsen­murhista ja Opamoxin maksimiannostuksesta jo muutaman viikon ajan.

ÄITI seurasi oikeudenkäyntiä kasvot peitettynä etäyhteydellä Niuvanniemen sairaalasta.
– Sanalla sanoen päämieheni on järkyttynyt – ja se on lievästi sanottu. Kokemus on ollut koko perheelle hyvin traumaattinen. Siinä oikeastaan kaikki, mitä voin tässä vaiheessa kommentoida, asianajaja Heini Rekola kommentoi äidin tilaa IS:lle.
THL totesi mielentilatutkimuksessaan syyntakeettomaksi teon aikaan.
Oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että nainen piti lastaan ”vaurioituneena”. Nainen kertoi myös ravistelleen lastaan. Lääkäri oli todennut naiselle, ettei lapsessa ole mitään kehitysvammaa tai vastaavaa.
Äiti oli ajatellut tappavansa myös itsensä.

UHRIN KOLMIVUOTIAAN isoveljen edunvalvojan sijainen ja vastaajan asianajaja vaativat oikeudenkäynnin julistamista salaiseksi. Edunvalvojan sijainen perusteli pyyntöä asianomistajan alaikäisyydellä.
– Esitän salassapitoa, ettei hänen elämänsä vaikeutuisi tämän takia enempää kuin se väistämättä jo tähän mennessä vaikeutunut, edunvalvojan sijainen sanoi oikeudelle.
Salassapitopyyntöä perusteltiin sillä, että oikeudenkäynnissä käsitellään perheen yksityiselämään liittyviä asioita kuten terveystietoja.
Oikeus päätti kuitenkin pitää oikeudenkäynnin osin julkisena. Ratkaisua perusteltiin yhteisön tiedontarpeella.
Isoveli vaatii äidiltään 3 000 euron korvausta kärsimyksestä. Oikeus antaa ratkaisunsa 28. helmikuuta.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Äiti tappanut lapsensa ? Pyhäjärventie / Lukonlahti.

Post by -Uta- »

Pieni lapsi löytyi kuolleena rantavedestä Tampereella – äidille tuomio lapsensurmasta syyntakeettomana
Pieni lapsi löytyi kuolleena rantavedestä Tampereen Särkijärveltä toukokuussa 2021. Nainen määrättiin mielentilatutkimukseen jo poliisin esitutkinnan aikana.
https://yle.fi/uutiset/3-12336200
MARI JÄNTTI
28.2. 14:10 • Päivitetty 28.2. 15:01


Viime toukokuussa lapsensa surmannut nainen on tuomittu lapsensurmasta syyntakeettomana.
Pirkanmaan käräjäoikeus antoi päätöksensä maanantaina.


Pieni lapsi löytyi kuolleena rantavedestä Tampereen Särkijärveltä toukokuussa 2021. Lähes samaan aikaan lapsen löytymisen kanssa nainen putosi alas maantiesillalta Pyhäjärventiellä, lähellä Hervannan liittymää. Tuomittu nainen oli ensin yrittänyt surmata lapsen lääkkeillä. Kun tämä ei ollut onnistunut, hän oli hukuttanut lapsen.

Syyttäjä vaati naiselle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei nainen syyllistynyt tappoon, surmaan tai murhaan. Tekotapaa ei voida pitää erityisellä tavoin raakana, koska nainen oli yrittänyt välttää aiheuttamasta lapselle kipua ja pyrki olemaan mahdollisimman nopea.

Noin neljäkymmentävuotias nainen tuomittiin lapsensurmasta syyntakeettomana, joten hän ei saa teosta rangaistusta. Nainen määrättiin mielentilatutkimukseen jo poliisin esitutkinnan aikana. Mielentilatutkimuksen mukaan nainen ei ole pystynyt hahmottamaan tekoaan.

Lapsensurmaa koskevan säännöksen mukaan nainen, joka on synnytyksestä johtuvassa uupumuksessa tai ahdistuneisuudessa surmannut lapsensa on tuomittava lapsensurmasta vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Tämä säännös koskee vain tilanteita, joissa uupumus tai ahdistus on seurannut synnytyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Post Reply