Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Poliisi epäilee henkirikosta ja henkirikoksen yritystä Turussa
https://poliisi.fi/-/poliisi-epailee-he ... ta-turussa
13.6.2021 15.11
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisilla oli sunnuntaina 13.6.2021 operaatio Turun Nummessa. Operaatio käynnistyi, kun poliisi sai puolenpäivän aikaan ilmoituksen epäillystä väkivallanteosta yksityisasunnossa Kotimäenkadulla. Poliisi löysi yksityisasunnosta kaksi henkilöä, joista toinen oli menehtynyt ja toinen vakavasti loukkaantunut. Poliisi epäilee asiassa henkirikosta ja henkirikoksen yritystä.

Poliisi otti teoista epäillyn kiinni lähistöltä. Sekä uhrit että epäilty tekijä ovat aikuisia. Operaatiosta ja epäillyn kiinniotosta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Poliisi tekee sunnuntain aikana tapahtumapaikalla teknistä ja taktista tutkintaa.

Tapaus on siirtynyt esitutkintaan, joka on aivan alussa. Tapauksen tutkinnanjohtaja tiedottaa tapahtuneesta lisää aikaisintaan maanantaina 14.6.2021 tai tätä myöhemmin, kun poliisi on saanut uutta tietoa tapahtumista.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Turun sunnuntaista väkivallantekoa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä
https://poliisi.fi/-/turun-sunnuntaista ... yrityksena
14.6.2021 11.11
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi jatkaa sunnuntaina Turussa tapahtuneen väkivallanteon selvittämistä. Asiaa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Epäilty on alustavassa puhutuksessa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

Turussa sunnuntaina puolenpäivän aikaan tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta etenee.

Poliisi sai tehtävän Nummen kaupunginosassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, mistä löytyi kaksi henkilöä: surmansa saanut mies ja vakavasti loukkaantunut nainen. Väkivaltarikoksen uhriksi joutuneet ovat 30–40-vuotiaita.

Poliisi sai epäillyn tekijän kiinni lähistöltä. Alustavassa puhutuksessa noin 30-vuotias mies on myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

– Henkilöt ovat tuttuja toisilleen, joten kyse on heidän välisistä suhteistaan. Esitutkinnassa on alustavasti selvinnyt, että väkivallan syynä on henkilöiden välinen riita-asia. Tapahtumista ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille, sanoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mika Paaer.

Poliisilla oli tapaukseen liittyen sunnuntaina operaatio Turun Nummessa. Lisäksi poliisi on tehnyt tapahtumapaikalla teknistä ja taktista tutkintaa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

TURUN SEUTU
Poliisi tutkii Turun sunnuntaista epäiltyä henkirikosta murhana ja murhan yrityksenä
Epäily tekijä on otettu kiinni.
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008053923.html
STT
11:48


Image
Poliisit tekivät tapahtuma-alueella tutkintaa. KUVA: BO STRANDEN.

Turussa sunnuntaina tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkintaa jatketaan murhan ja murhan yrityksen tutkintana, kertoi Lounais-Suomen poliisi maanantaina. Teosta epäilty on poliisin mukaan alustavassa puhutuksessa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

Poliisi sai sunnuntaina tehtävän Nummen kaupunginosassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, mistä löytyi surmansa saanut mies ja vakavasti loukkaantunut nainen. He olivat poliisin mukaan iältään 30–40-vuotiaita.

Poliisi kertoo saaneensa epäillyn tekijän kiinni lähistöltä.

–  Henkilöt ovat tuttuja toisilleen, joten kyse on heidän välisistä suhteistaan. Esitutkinnassa on alustavasti selvinnyt, että väkivallan syynä on henkilöiden välinen riita-asia, sanoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer tiedotteessa.

Poliisin mukaan tapahtumista ei aiheutunut vaaraa sivullisille.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Turun Nummen murhatutkinta etenee – poliisi: teko vaikuttaa suunnitelmalliselta
Riita johti vakavaan väkivaltaan Turun Nummessa. Poliisi epäilee, että tekoa oli suunniteltu.
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008119963.html
Niko Ranta
14:01


TURUN Nummen kaupunginosan rauha järkkyi sunnuntaina puolen päivän aikoihin 13. kesäkuuta. Yksityisasunnosta löytyi kuollut mies ja vakavasti loukkaantunut nainen. He olivat poliisin mukaan 30–40-vuotiaita. Poliisi tutkii asiaa murhana ja murhan yrityksenä.

Teosta epäilty 27-vuotias mies saatiin tekopaikan lähistöltä kiinni. Tutkinnanjohtajan sijainen, rikoskomisario Kristiina Kontio kertoo IS:lle, että teko oli epäilyn mukaan suunnitelmallinen.

EPÄILYN mukaan tekoa olisi suunniteltu ”joitakin päiviä”. Miehellä ja uhreilla oli jonkinlaista riitaa. He olivat tuttuja keskenään.
– Pikaistuksissa tehty tappo tämä ei ole.
– Tämä (päätös) ei ole syntynyt ihan siinä hetkessä ja tilanteessa.
– Ei puhuta valtavan pitkäaikaisesta riidasta, mutta riitaa on kuitenkin ollut ennen tekoa. Ja sitten tekijälle on ehkä syntynyt ajatus, että jotain pitää tehdä, ja näin siinä lopulta kävi, Kontio sanoo.

TEOSSA on käytetty niin sanotusti kättä pidempää, mutta Kontio ei raota tekovälinettä tai tekovälineitä tutkinnallisten syiden takia.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi teosta epäillyn miehen muutamia päiviä tapahtuneen jälkeen, ja hän on yhä vangittuna. Poliisin mukaan mies on pääpiirteissään myöntänyt veriteon.
– Tapahtumien kulku on myös pääpiirteissään selvä, Kontio kertoo.

Syyte pitää nostaa 2.syyskuuta mennessä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Turun Nummenmäen kesäkuisen henkirikoksen epäilty mielentilatutkimukseen
Epäilty on ollut tutkintavankeudessa kesäkuun puolivälistä alkaen.
https://yle.fi/uutiset/3-12039609
EINO KOSSILA
29.7. 13:38 • Päivitetty 29.7. 13:50


Varsinais-Suomen käräjäoikeus on määrännyt Nummen kesäkuisesta henkirikoksesta epäillyn mielentilatutkimukseen keskiviikkona.
Mielentilatutkimusta pyysi epäillyn oikeusavustaja, kertoo tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisista.

Turun Nummen kaupunginosassa tapahtui 13. kesäkuuta henkirikos, jossa kuoli yksi ihminen ja toinen loukkaantui vakavasti. Poliisi tutkii tapausta murhana ja murhan yrityksenä. Epäiltynä on noin 30-vuotias henkilö, joka sai itsekin teon yhteydessä vammoja.

Alustavaksi motiiviksi poliisi on kertonut mahdollisen riidan uhrin ja epäillyn välillä. Epäilty on tutkintavankeudessa.

Syyte on nostettava viimeistään syyskuun alussa. Kontio ei usko, että mielentilatutkimus venyttäisi syytteennostoaikataulua, mutta itse oikeuskäsittelyä mielentilatutkimus voi viivyttää.

Kontion mukaan esitutkinta on edennyt tapauksessa hyvin.

– Epäilty on ollut osaltaan yhteistyökykyinen. On pystynyt kertomaan teosta ja tapahtumista, mutta itse rikosnimikettä hän ei ole myöntänyt.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta ja murhanyrityksestä
- Turun Nummessa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely alkoi
Syytetty surmasi puukolla toisen miehen ja vahingoitti vakavasti toista asunnolla ollutta ihmistä kesäkuussa.
Syyttäjä vaatii epäillylle rangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä.
https://yle.fi/uutiset/3-12102086
JOHANNA LEHTOLA
16.9. 10:17 • Päivitetty 16.9. 10:21


Syyttäjä vaatii kesäkuussa Turun Nummen kaupunginosassa tapahtuneesta henkirikoksesta elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja murhanyrityksestä.

Syytetty oli mennyt haastehakemuksen mukaan Turun Nummen kaupunginosassa sijaitsevalle asunnolle ja puukottanut asunnossa olevaa naista useita kertoja eripuolille kehoa. Sen jälkeen epäilty oli surmannut paikalla olleen miehen usealla puukoniskulla.

Haastehakemuksen perusteella puukotettu nainen selvisi hengissä vain, koska syytetty oli soittanut tuttavalleen ja kertonut teostaan. Tuttava oli soittanut hätäkeskukseen ja hälyttänyt apua.

Syytetty on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa miehen kuoleman ja naisen loukkaantumisen.

Useita syytteitä
Murhasyytteen ja murhan yrityksen lisäksi Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee tapauksessa huumausaineen käyttörikosta ja virkamiehen vastustamista. Epäilty oli itsekin loukkaantunut, hänet oli viety sairaalaan henkirikoksen kiinniottotilanteen jälkeen.

Sairaalassa epäilty oli yrittänyt ottaa häntä vartioimassa olleen poliisin virka-aseen ja rimpuillut rauhoittamisyrityksiä vastaan.

Käräjäoikeus käsittelee myös syytteitä alkuvuonna tapahtuneista pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Syyttäjä katsoo, että epäilty on tuomittava kaikista teoista yhteiseen vankeusrangaistukseen, joka ei voi olla murhan takia vähempää kuin elinkautinen vankeusrangaistus.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Mies surmasi toisen Turun Nummessa ja haavoitti naista – syyttäjä vaati rangaistusta murhasta, oikeus katsoi tekijän alentuneesti syyntakeiseksi. Oikeus tuomitsi syytetyn alentuneesti syyntakeiseksi murhasta ja murhanyrityksestä. Lisäksi tuomio tuli viidestä muusta rikoksesta.
https://yle.fi/uutiset/3-12401358
JOHANNA LEHTOLA
12.4. 13:38 • Päivitetty 12.4. 15:44


Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Turun Nummessa kesällä 2021 tapahtuneesta henkirikoksesta syytetyn miehen alentuneesti syyntakeisesta murhasta ja murhan yrityksestä vankeusrangaistukseen.

Vankeusrangaistuksen pituus on 15 vuotta. Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli surmahetkellä alentuneesti syyntakeinen, mikä takia oikeus ei tuominnut syytettyä elinkautiseen.

Syytetty surmasi puukolla toisen miehen ja vahingoitti vakavasti asunnolla ollutta naista viime vuoden kesäkuussa. Syyttäjä vaati epäillylle rangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä.

Syytetty on tunnustanut aiheuttaneensa miehen kuoleman ja vahingoittaneensa toista. Käräjäoikeus katsoi, että syytetty on tuomittava murhasta, koska oli kertonut tunteja etukäteen uhreille aikovansa surmata naisen ja tämän seurassa olevan miehen. Tämä osoitti oikeuden mukaan tekijän toimineen vakaasti harkiten.

Useita tuomioita
Lisäksi syytetty tuomittiin alentuneesti syyntakeisesta huumausaineen käyttörikoksesta, alentuneesti syyntakeisesta virkamiehen vastustamisesta, alentuneesti syyntakeisesta pahoinpitelystä ja alentuneesti syyntakeisesta rattijuopumuksesta.

Osa syytteistä oli tapahtunut alkuvuonna 2021.

Oikeus määräsi syytetyn maksamaan myös mittavat vahingonkorvaukset muun muassa kivusta, särystä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta, sekä kärsimyksistä ja elatuksen menettämisestä, yhteensä yli 72 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Turku - Henkirikos Nummen Kotimäenkadulla 13.6.2021

Post by -Uta- »

Hovioikeus ei korota Turun Nummen tappajan tuomiota – miehelle vaadittiin elinkautista
Mies murhasi toisen miehen puolitoista vuotta sitten Turun Nummessa. Hän vahingoitti paikalla ollutta naista vakavasti.
https://yle.fi/uutiset/74-20003434
3.11. 16:26

Turun hovioikeus pitää ennallaan Turun Nummessa kesällä 2021 tapahtuneen murhan ja murhan yrityksen Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa annetun tuomion. Mies surmasi puukolla toisen miehen ja vahingoitti vakavasti asunnolla ollutta naista.

Hän oli surmahetkellä alentuneesti syyntakeinen, minkä takia oikeus ei tuominnut häntä elinkautiseen.

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut valitti tuomiosta ja vaati elinkautista molemmista rikoksista.

Hovioikeus katsoi, että vastaajalta puuttui muutoksen hakuun oikeuttava perustelu.

Muilta osin hovioikeus jatkaa käsittelyä. Käräjäoikeus määräsi syytetyn maksamaan mittavat vahingonkorvaukset muun muassa kivusta, särystä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta, sekä kärsimyksistä ja elatuksen menettämisestä, yhteensä yli 72 000 euroa.
Post Reply