HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

https://poliisi.fi/-/helsingin-poliisin ... oinpitelya
4.10.2021 15.24

Laajasalossa tapahtui epäilty henkirikos sunnuntaina
Poliisi tarkasti sunnuntaina 3.10. iltapäivällä Helsingin Laajasalossa sijaitsevan yksityisasunnon.
Tarkistuskäynti tehtiin hätäkeskuksen ilmoituksen perusteella. Naapureiden mukaan asunnosta
oli kuulunut aamulla avunhuutoja.

Asunnosta löytyi menehtynyt mies, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

– Tapauksesta on aloitettu esitutkinta, ja tapahtumien kulkua pyritään selvittämään rikospaikkatutkinnan ja kuulustelujen avulla, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Tapausta tutkitaan tappona. Rikoksen johdosta ei ole suoritettu kiinniottoja. Asiasta tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

Poliisi kaipaa yleisövihjeitä Laajasalon henkirikoksesta
https://poliisi.fi/-/poliisi-kaipaa-yle ... rikoksesta
7.10.2021 15.06
UUTINEN

Helsingin poliisi tiedotti maanantaina 4.10. epäillystä taposta Laajasalossa. Nyt poliisi pyytää vihjeitä tapahtumista.

Poliisi tarkasti Laajasalossa Rudolfintiellä sijaitsevan yksityisasunnon sunnuntaina 3. lokakuuta, koska asunnosta oli kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä. Asunnosta löydettiin mies, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Poliisi aloitti välittömästi rikoksen tutkinnan, mutta rikoksesta epäillystä ei ole toistaiseksi saatu tarkempia tietoja tai tuntomerkkejä.

Naapureilta saatujen tietojen mukaan asunnosta oli kuulunut meteliä sunnuntaiaamuna noin kello 8.30 aikoihin. Poliisi pyytää yleisön havaintoja erityisesti Rudolfintien ja Gunillantien liepeillä kyseiseen aikaan liikkuneista henkilöistä, jotka ovat mahdollisesti käyttäytyneet epäilyttävästi.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan ensisijaisesti numeroon 046 922 4651 soittamalla tai Whatsapp-viestillä. Havaintoja voi ilmoittaa myös sähköpostitse [email protected].
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

Kolme ihmistä vangittiin epäiltyinä murhasta Helsingin Laajasalossa
Poliisi tiedotti lokakuussa, että Rudolfintiellä sijaitsevasta asunnosta oli naapureiden mukaan kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä. Asunnosta löytyi kuollut mies.
https://yle.fi/uutiset/3-12174948
STT 4.11. 17:16 • Päivitetty 5.11. 07:14

Helsingin käräjäoikeudessa vangittiin torstaina kaksi miestä ja yksi nainen todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Iältään vangitut ovat noin kolmekymppisiä.

Tutkinnanjohtaja Jari Koski vahvisti STT:lle, että vangitsemiset liittyvät Helsingin Laajasalossa lokakuun alussa tehtyyn henkirikokseen.

Aluksi tapausta tutkittiin epäiltynä tappona.
– Siinä on tullut semmoisia viitteitä, että rikosnimikettä on korjattu. Pitää painottaa, että se on tutkintanimike edelleen eli se vastaa tämänhetkisen tutkinnan tilannetta. Tällä hetkellä edetään sillä tavalla, että tutkitaan murhana, sanoi Koski.

Poliisi tiedotti lokakuussa, että Rudolfintiellä sijaitsevasta asunnosta oli naapureiden mukaan kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä noin puoli yhdeksän aikaan aamulla. Asunnosta löytyi kuollut mies, jonka poliisi epäili joutuneen henkirikoksen uhriksi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

Laajasalon mystinen henkirikos: kolmas mies vangittiin, poliisi vaitonainen
Laajasalossa tapahtui lokakuun alussa henkirikos, jota Helsingin poliisi tutkii murhana.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f0b9 ... 42e1a8bf1e
Petri Elonheimo
Kia Kilpeläinen
05.11.2021 klo 11:24 (muokattu 13.11.2021 klo 10:31)


Helsingin käräjäoikeus on tähän mennessä vanginnut yhteensä neljä henkilöä Laajasalossa tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltynä. Vangitut ovat iältään noin 30-vuotiaita.
Eilen perjantaina käräjäoikeus vangitsi 33-vuotiaan helsinkiläismiehen. Vangitsemisen peruste on murha.

Yksi viikko sitten vangituista henkilöistä on kuitenkin sittemmin vapautettu. Tällä hetkellä lukkojen takana on siis kolme henkilöä. – Kyseisen epäillyn osalta vangitsemisen edellytys oli ”syytä epäillä” eli ei niin vahva edellytys, toteaa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Yksi aiemmin vangituista oli nainen. Koski ei ota kantaa vapautetun henkilön sukupuoleen. – Tutkinta on tällä hetkellä niin hankalassa vaiheessa, etten voi enempää kertoa.

Naapuri kuuli avunhuutoja
Rikostarkastaja Koski sanoo, että poliisilla on käsitys siitä, mitä asunnossa on tapahtunut, mutta asiaa ei voi vielä avata julkisuuteen. Hän ei myöskään kommentoi sitä, mikä on ollut vangittujen suhde uhriin. Koski kuitenkin lupaa, että poliisi tiedottaa asiasta enemmän heti kun voi.

Poliisi hälytettiin paikalle Helsingin Laajasalossa sijaitsevalle Rudolfintielle sunnuntaiaamuna 3. lokakuuta, kun kerrostaloasunnosta kuului avunhuutoja ja tappelun ääniä. Naapureilta saatujen tietojen mukaan asunnosta oli kuulunut meteliä sunnuntaiaamuna noin kello 8.30.

Poliisit löysivät asunnosta kuolleen miehen, mutta epäillystä tekijästä ei aluksi saatu tarkempaa tietoa tai tuntomerkkejä.

Poliisi on aiemmin kertonut tutkivansa henkirikosta tappona. Sittemmin rikosnimike kuitenkin muuttui murhaksi.

Henkirikos luokitellaan murhaksi, mikäli se on tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Teon on myös oltava kokonaisuutena arvostellen törkeä. Vakaa harkinta tarkoittaa käytännössä sitä, että tekoa on suunniteltu ennalta.

– Henkirikostutkinnoissa nimikettä tarkastellaan sen mukaan, millaista tietoa meillä on tapahtuneesta. Tässä se on jossain vaiheessa muutettu murhaksi. Syytä en pysty avaamaan vielä julkisuuteen, Koski totesi viikko sitten Iltalehdelle

Juttu on julkaistu alun perin 5. lokakuuta. Täydennetty tuoreilla tiedoilla 13. lokakuuta ja kirjoitettu osin uudelleen.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

Poliisi epäilee kahta miestä murhasta Helsingin Laajasalossa
- asunnosta kuului tappelua ja avunhuutoja, paikalta löytyi kuollut mies
Poliisi selvittää edelleen kahden murhasta epäillyn miehen osallisuutta tapahtumiin.
Aiemmin murhasta epäiltiin myös naista, mutta hänet on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta.
https://yle.fi/uutiset/3-12259262
KATRI KIRSI
5.1. 10:09 • Päivitetty 5.1. 10:26


Helsingin poliisilla on edelleen kesken esitutkinta Laajasalon epäillystä henkirikoksesta, joka tapahtui aamulla 3. lokakuuta 2021.

Poliisi meni Rudolfintiellä sijaitsevaan yksityisasuntoon tarkastuskäynnille, koska asunnosta oli kuulunut avunhuutoja ja tappelun ääniä. Paikan päältä löytyi kuolleena noin 35-vuotias mies. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Naapureiden mukaan asunnosta oli kuulunut meteliä sunnuntaiaamuna kello 8.30 aikoihin. Poliisille on sittemmin selvinnyt, että henkirikos tapahtui kyseiseen aikaan. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhana.

Henkirikoksesta epäiltynä on vangittuna kaksi miestä, joiden osallisuutta tapahtumiin selvitetään yhä. Aiemmin teosta epäiltynä vangittiin myös nainen, mutta hänet on vapautettu tutkintavankeudesta. Epäillyt ovat noin kolmekymppisiä.

Poliisin ei ole mahdollista tiedottaa tapahtumien kulusta, epäiltyjen roolista tai muista rikoksen yksityiskohdista enempää. Tavoitteena on turvata esitutkinta ja tapauksen mahdollinen oikeuskäsittely.

Esitutkintaviranomainen voi antaa tietoja salassa pidettävästä esitutkinta-asiakirjasta, ellei tietojen antaminen vaaranna rikoksen selvittämistä tai tutkinnan tarkoituksen toteutumista.

– Jotta saamme epäillyn rikoksen selvitettyä, en voi kertoa tapauksesta yksityiskohtaisesti, sanoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.(siirryt toiseen palveluun)

Jutussa on syytteen nostamisen määräpäivä 4. helmikuuta 2022. Syyttäjänä toimii aluesyyttäjä Gita Isoranta.
Juttu saadaan syyteharkintaan todennäköisesti tammikuun puolivälin tienoilla.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

Kahta miestä syytetään murhasta Laajasalossa: Iskivät miestä teräaseilla kymmeniä kertoja – naapurit kuulivat uhrin avunhuudot
Syytteiden mukaan miehet tappoivat Helsingissä Laajasalossa asuneen miehen iskemällä tätä teräaseilla ainakin 32 kertaa.
https://yle.fi/uutiset/3-12350108
KATRI KIRSI
9.3. 10:30 • Päivitetty 9.3. 13:49


Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään niin sanotun Laajasalon murhajutun käsittely. Kahta noin 30-vuotiasta miestä syytetään murhasta. Epäilty henkirikos tapahtui sunnuntaiaamuna 3. lokakuuta 2021 Helsingissä Laajasalossa.

Syyttäjän mukaan vuonna 1988 syntyneet miehet menivät uhrin asuntoon aikeenaan kohdistaa häneen väkivaltaa. He sammuttivat matkapuhelimensa ennen asuntoon menemistä. Asunnolla he iskivät miestä asunnosta ottamallaan veitsellä ja toisella veitsellä ainakin 32 kertaa eri puolille kehoa.

Uhri pyysi miehiä lopettamaan ja huusi apua. Naapurit kuulivat avunhuudot ja hälyttivät poliisin paikalle. Poliisin tultua tarkastuskäynnille asunnosta löytyi noin 35-vuotias mies kuolleena.

Syyttäjä vaatii kahdelle syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Perusteena on rikoksen erityinen raakuus ja julmuus sekä törkeys.

Syytetyt olivat valmistautuneet tekoon ja uhriin oli kohdistettu väkivaltaa täysin yllättäen tämän omassa kodissa. Uhrilla oli huonot mahdollisuudet puolustautua kahta miestä vastaan.

Toinen syytetyistä on toimittanut käräjäoikeuteen kirjallisen ennakkovastauksen. Hän kiistää syytteen. Syytetyn mukaan hän ei ollut kyseisellä asunnolla teon aikaan. Yle ei tavoittanut toisen syytetyn avustajaa kommentoimaan syytteitä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5224
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI - Laajasalossa epäilty henkirikos 3.10.2021

Post by -Uta- »

Laajasalon henkirikoksesta tuomitulle yli 10 vuotta vankeutta – toisen miehen syytteet hylättiin.
Viime vuoden lokakuussa Helsingin Laajasalossa tehty tappo oli syyttäjän mukaan erityisen raaka. Yli kymmenen vuoden vankeustuomion saanut mies oli iskenyt uhriaan veitsellä yli 30 kertaa.
https://yle.fi/uutiset/3-12390129
STT, OTSO KARHU
4.4. 17:35


Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään vuonna 1988 syntyneen miehen kymmenen vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen noin 35-vuotiaan miehen taposta. Samalla toisen taposta syytettynä olleen vuonna 1988 syntyneen miehen syytteet hylättiin.

Molemmat miehet olivat alun perin syytettynä murhasta. Murhasyytteet hylättiin, ja ne muuttuivat toisen miehen kohdalla tuomioksi taposta.

Molemmat miehet kiistivät syyllisyytensä rikoksiin. Tuomittu mies sanoi, ettei päihteidenkäytön takia muista päivästä mitään.

Tuomittu iski uhria yli 30 kertaa
Henkirikos tehtiin viime vuonna Helsingin Laajasalossa 3. lokakuuta. Syyttäjän mukaan tuomittu oli mennyt uhrin asuntoon aikeenaan aiheuttaa hänelle väkivaltaa.

Asunnolla tuomittu iski uhria asunnosta ottamallaan veitsellä ja toisella veitsellä ainakin 32 kertaa eri puolille kehoa.

Uhri pyysi miestä lopettamaan ja huusi apua. Naapurit kuulivat avunhuudot ja hälyttivät poliisin paikalle. Poliisin tultua paikalle uhri löytyi asunnosta kuolleena.

Keskeiseksi näytöksi taposta nousivat uhrin keittiöstä löytyneet veriset kengänjäljet, jotka tutkimusten perusteella olivat koon 43,5 kengistä. Tuomitun miehen kengänkoko on 43, toisen syytetyn 46. Tuomitun kotoa löytyi myös tyhjä kenkälaatikko, joka kuului vastaavanmallisille kengille.

Syyttäjä vaati teosta elinkautista vankeusrangaistusta rikoksen erityiseen raakuuteen ja julmuuteen vedoten. Syyttäjän mukaan tuomittu oli valmistautunut tekoon ja uhriin oli kohdistettu väkivaltaa täysin yllättäen tämän omassa kodissa. Uhrilla oli huonot mahdollisuudet puolustautua.

Tuomittu mies on ollut vangittuna viime marraskuun alusta asti. Hänet velvoitetaan korvaamaan erilaisia oikeudenkäyntikuluja ja muita korvauksia yhteensä noin 50 000 euron edestä.

Teon motiivi ei selvinnyt tutkinnassa.
Tuomitun Jimmy Michael Laguksen tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Toisen syytteet kumottiin
Alun perin syytettynä oli myös toinen vuonna 1998 syntynyt mies. Syyttäjä epäili, että myös toinen mies olisi ollut mukana asunnossa henkirikoksen aikana, ja epäili hänen osallistuneen tappoon.

Toisen miehen syytteet hylättiin lopulta kokonaan. Oikeuden mukaan näyttöä toisen miehen osallisuudesta veritekoon ei saatu.

Käräjäoikeus katsoi, että rikospaikkatutkinnan ja naapureiden havaintojen perusteella asiassa jäi näyttämättä, että tekijöitä asunnolla olisi ollut enemmän kuin yksi.

Toinen syytetty kertoi lähteneensä tuomitun luota aamukuudelta ja päätyneensä lähistölle ulos jatkamaan juomista kahden vieraan miehen kanssa. Seuraavan kerran hän sanoi nähneensä tuomitun, kun tämä tuli ehkä paria tuntia myöhemmin paikalle sekavan oloisena ja laukku mukanaan.

Valvontakameroihin samana päivänä tallentunutta laukkua ei myöhemmin enää löydetty. Mies kertoi myös, että tuomittu oli tunnustanut teon hänelle samana aamuna.

Oikeus katsoi, että toisen miehen kertoma vaihtoehtoinen tapahtumakulku oli mahdollinen ja todennäköinenkin.
Post Reply