Page 1 of 1

Oulu - Henkirikos Iin keskustan alueella 29.1. 2022 aamuyöllä

Posted: Tue Feb 01, 2022 9:37 am
by -Uta-
Oulun poliisi tutkii henkirikosta ja henkirikoksen yritystä
https://poliisi.fi/-/oulun-poliisi-tutk ... n-yritysta
29.1.2022 15.00
UUTINEN


Oulun poliisilaitoksen alueella tapahtui kaksi vakavaa väkivallantekoa lauantaina 29.1. aamuyöllä.
Teot tapahtuivat Iissä ja Kajaanissa.


Poliisi tutkii Iin keskustan alueella yksityisasunnossa teräaseella tapahtunutta tekoa tämän hetken tapahtumatietojen perusteella tappona. Uhri ja tekijä ovat paikkakuntalaisia miehiä ja olivat tuttuja toisilleen.

Samoihin aikoihin Kajaanissa yksityisasunnossa tapahtunutta teräaseen käyttöä tutkitaan tapon yrityksenä. Uhri ja tekijä olivat tässäkin tapauksessa paikkakuntalaisia ja tuttuja toisilleen.

Molemmissa tapauksissa on ollut todistajia lähettyvillä, joiden kuulemisella saadaan lisäselvyyttä tapahtumien kulkuun.

Poliisi ei tiedota viikonlopun aikana tapahtumista enempää tutkinnallisiin syihin vedoten.

Re: Oulu - Henkirikos Iin keskustan alueella 29.1. 2022 aamuyöllä

Posted: Wed Jun 22, 2022 4:08 pm
by -Uta-
Naapurinsa Iissä surmanneelle yli yhdeksän vuotta vankeutta
Tuomittu epäili naapurin rikkoneen hänen ulko-ovensa ikkunan.
https://yle.fi/uutiset/3-12439269
STT
10.5


Oulun käräjäoikeus tuomitsi tiistaina taposta nuoren miehen, joka surmasi naapurinsa tammikuun lopulla Iissä Pohjois-Pohjanmaalla. Oikeus langetti Anssi Matias Moilaselle, 19, yhdeksän vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion.

Tuomiosta ilmenee, että Moilanen tuli naapurinsa asunnolle, kävi tämän kimppuun ja löi tätä puukolla useita kertoja muun muassa kaulaan, kasvoihin ja ylävartaloon. Aiemmin illalla hän oli käynyt kahdesti tähän käsiksi pihalla.

Oikeudessa kuultiin todistajina kahta miestä, jotka kertoivat olleensa tuomitun kanssa iltaa viettämässä tämän asunnolla. Alkoholia oli nautittu melko runsaasti.

Moilanen kertoi oikeudessa, että naapuri oli pihalla uhkaillut hänen kaveriaan. Todistajien mukaan hän kävi naapurinsa kimppuun pihalla.

Miehet kertoivat erottaneensa pihalla Moilasen naapuristaan ja vieneensä tämän kävelylle rauhoittumaan. Kävelyltä palattaessa miehet havaitsivat, että Moilasen ulko-oven ikkuna oli potkaistu sisään.

Moilanen kertoi oikeudessa, että hän oli epäillyt naapuriaan ikkunan rikkomisesta ja käynyt uudelleen tähän käsiksi pihalla. Tämän jälkeen hän oli hakenut asunnoltaan puukon ja mennyt soittamaan naapurin ovikelloa.

Tuomitun ja todistajien lausunnoista ei käynyt ilmi, oliko miesten välillä ollut aiempia riitoja.

Käräjäoikeuden mukaan veriteko ei täyttänyt murhan tunnusmerkkejä, koska se ei ollut vakaasti harkittu eikä siihen liittynyt esimerkiksi pitkään jatkunutta voimakasta väkivaltaa.