Lohja Epäilty murha 3.8.22

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Lohja Epäilty murha 3.8.22

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009000147.html
Poliisi on vanginnut kaksi epäiltynä Lohjalla tehdystä murhasta
Poliisi pyytää havaintoja epäillyn henkirikoksen alueelta Lohjalta viime keskiviikolta.

LÄNSI-UUDENMAAN poliisi epäilee kahta henkilöä murhasta, joka tapahtui Lohjalla keskiviikkona 3. elokuuta. Epäillyt on vangittu käräjäoikeuden päätöksellä.

Keski-ikäinen mies sai surmansa Lohjalla Opettajantiellä viime viikon keskiviikkona. Uhrin kuolemaan johtanut tilanne tapahtui kerrostalossa yksityisasunnossa. Poliisi ei esitutkinnan tässä vaiheessa kerro tapauksen yksityiskohdista enempää.
Poliisi otti paikan päältä kiinni toisen rikoksesta epäillyistä henkilöistä. Toisen henkilön poliisi otti kiinni muutama päivä epäillyn rikoksen tapahtumisesta.

POLIISI pyytää havaintoja viime keskiviikon tapahtumista, jotka sijoittuvat osoitteeseen Opettajantie 4. Havaintojen avulla poliisi kartoittaa mukana olevien henkilöiden liikkeitä ja tekemisiä Virkkalan alueella.
Havainnot voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Lohja Epäilty murha 3.8.22

Post by -Uta- »

Nainen tukehdutti ex-miehensä, syytöntä epäiltiin murhasta
Perättömän ilmiannon vuoksi syytön mies oli lyhyen aikaa vangittuna murhasta epäiltynä.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c9d ... 9dc9292df7
Joonas Alanne
Perjantai 23.12.2022 klo 12:41


55-vuotias nainen tuomittiin entisen aviomiehensä tukehduttamisesta.
Rikos tapahtui elokuussa 2022 miehen asunnolla Lohjalla.

Nainen oli kuristanut miestä takaapäin ja peittänyt kädellään tämän hengitystiet. Mies yritti tehdä vastarintaa ja raapi naisen käsivarsia, mutta ei saanut otetta irrotettua.

Sekä mies että nainen olivat tekoaikaan kovassa humalassa. Miehen veren alkoholipitoisuus oli noin 4 promillea, minkä vuoksi hän ei kyennyt puolustamaan itseään.

Väitti ensin itsemurhaksi
Nainen oli tapahtuma-aikaan tapailusuhteessa entisen aviomiehensä kanssa. Parilla oli yhteisiä lapsia. Teon jälkeen nainen soitti ensin lapsille ja vasta tuntia myöhemmin hätänumeroon. Hänellä oli kuitenkin ensimmäisellä kerralla vaikeuksia muistaa osoitetta.

Toisessa puhelussa nainen väitti, että mies olisi riistänyt henkensä hänen silmiensä edessä laittamalla muovipussin päähänsä. Hätäkeskuspäivystäjä ei kuitenkaan naisen selitystä uskonut, koska tämä myös väitti miehen ruumiin olevan harmaa ja kylmä.

– Kymmenessä minuutissa ei kuolleen iho mene harmaaksi, huomautti päivystäjä.

Syytti syytöntä
Naista epäiltiin välittömästi henkirikoksesta, mutta poliisikuulusteluissa hän muutti jälleen tarinaansa. Hän väitti, että miehen kuoleman aiheutti ulkopuolinen, kolmikymppinen mies, jonka rikosasiassa miesystävä oli ollut aiemmin todistajana. Naisen mukaan hänen kertomuksensa muuttui, koska kyseinen mies oli uhannut häntä.

Poliisi otti kolmikymppisen miehen kiinni. Tutkinnan aikana häntä epäiltiin murhasta. Mies ehti olla vangittuna lyhyen aikaa, kunnes poliisi pystyi vapauttamaan hänet epäilyksistä. Häneen kohdistettiin myös muita pakkokeinoja, kuten laite-etsintää.

Myöhemmin nainen tunnusti aiheuttaneensa miesystävänsä kuoleman. Hän myönsi kuristaneensa miestä, mutta kiisti muuten peittäneensä tämän hengitysteitä. Todistajana kuultu oikeuslääkäri kuitenkin totesi miehen hengitysteiden ulkopuolella olevien vammojen sopivan hengitysteiden peittämiseen.

Ei lieventäviä perusteita
Kuristamista oli naisen mukaan edeltänyt riitatilanne, jonka aikana mies oli ärsyttänyt naista. Naisen mukaan mies oli pahoinpidellyt häntä vuodesta 1986 lähtien. Osasta tapauksista hän oli tehnyt rikosilmoituksen mutta peruuttanut ne aina myöhemmin.

Oikeus katsoi, että teko täyttää tapon tunnusmerkistön eikä siihen liittynyt sellaisia poikkeuksellisia olosuhteita, joiden vuoksi tapausta tulisi arvioida lievemmin surmana. Kuolemaan myötävaikutti miehen humalatila.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Raija Orvokki Taskisen taposta ja väärästä ilmiannosta 9 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan omaisille yhteensä yli 34 000 euroa kärsimyksestä ja hautajaiskuluista viivästyskorkoineen sekä väärän ilmiannon uhrille kärsimyksestä 3500 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
Post Reply