Juva Paljusurma 8 / 22

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Juva Paljusurma 8 / 22

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009037831.html

Juvan epäilty paljusurma yllätti naapuruston – juhlinta kiinnitti huomiota ennenkin
Poliisi epäilee, että nelikymppinen mies kuoli kylpypaljuun hukuttamalla.


ITÄ-SUOMEN poliisilaitos kertoi tiistaina tutkivansa epäiltyä henkirikosta Juvalla Etelä-Savossa.

Poliisi epäilee nelikymppisen paikkakuntalaisen miehen kuolleen kylpypaljuun hukuttamisen seurauksena viikonloppuna.
Uhri löytyi istuvasta asennosta pienestä ilmatäytteisestä kylpypaljusta, jonka pohjalla oli muutamia kymmeniä senttejä vettä. Ruumiissa havaittiin mahdollisia ulkoisen väkivallan merkkejä.
Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi tappona, josta epäillään 35-vuotiasta paikallista miestä. Häntä esitetään keskiviikkona vangittavaksi.
Epäilty rikospaikka sijaitsee Juvan keskustan tuntumassa omakotitalon piha-alueella, jonne pieni kylpypalju oli pystytetty.
Virkavalta jatkaa teknistä ja taktista tutkintaa selvittääkseen, onko kyseessä rikos vai mahdollinen tapaturma.

TIISTAINA illansuussa aivan Juvan kirkonkylän keskustan kupeeseen muutama vuosikymmen sitten rakennetulla omakoti- ja rivitaloalueella oli rauhallista.
Niin rauhallista kuin pienehkön savolaiskunnan elokuun lopun iltana voi kuvitella olevankin. Ihmisiä ei juuri ollut liikkeellä, eikä talojen pihoillakaan paljon liikettä näkynyt. Tunnelmasta ei voinut päätellä, että alueella olisi hiljattain tapahtunut henkirikos.
Tieto lauantaisesta paljukuolemasta oli levinnyt monien juvalaisten tietoon huhupuheina jo viikonvaihteessa sosiaalisen median kautta.
Tiistaina tullut tieto siitä, että poliisi epäileekin tapauksessa henkirikosta, oli kuitenkin monille yllätys.

– Kyllä täällä poliisit kävivät minultakin kyselemässä, mitä olen nähnyt ja kuullut. Tuossa he juhliaan pitivät, mutta en minä sen enempää asiasta tiedä. Sen tiedän, että äänekkäitä juhlia talossa on pidetty aikaisemminkin ja kyllä siellä poliiseja on tarvittu ennenkin, epäilyn surmapaikan naapurustossa asuva mies sanoi. Nimellään hän ei halunnut havainnostaan kertoa.
Saman vahvistivat myös kaksi saman kadun varressa keskustelemassa ollutta miestä.
Toinen mies totesi, että talossa on pidetty juhlia jo pidemmän aikaa.
– Paljukuolema ei ollut minulle mikään yllätys, mutta se, että se onkin mahdollinen henkirikos, se kyllä yllätti. En minä sellaista osannut epäillä.

Kadun toisella puolella rivitalossa asuva mies puolestaan kertoi, että poliiseja on tarvittu ennenkin rauhoittelemaan talossa tapahtunutta kovaäänistä juhlintaa.
– Siellä on ollut usein paljon porukkaa, ja bassojen jumputus on kuulunut laajalle. En tunne tarkemmin talon väkeä, mutta kuulematta sitä juhlintaa ei ole voinut olla.

Sen verran tapaus on kuitenkin järkyttänyt naapurustoa, että osa kadun asukkaista ei halunnut sanoa tuntemuksistaan yhtään mitään. Aivan kuin epäilty henkirikos olisi saanut heidät pelkäämään, sillä Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan uhrilla oli rikostaustaa. Lisäksi molemmat ovat tunnettuja harrastuksestaan voimailupiireissä.

Tekstiä muokattu 30.8. kello 22.20: muokattu kauttaaltaan.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Juva Paljusurma 8 / 22

Post by -Uta- »

Uutta tietoa Juvan epäillystä paljusurmasta
Mies löytyi kuolleena pienestä paljusta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/31a3 ... 67ba28572b
Jatta Lapinkangas
Eilen klo 20:28


Noin 40-vuotias mies löytyi kuolleena pienestä paljusta elokuun viimeisenä viikonloppuna Juvalta.

Talossa oli aiemmin samana päivänä juhlittu noin kymmenen hengen voimin, mutta juhlaväki oli sittemmin poistunut paikalta. Alkuillasta ulkopuolinen henkilö huomasi pihalla olleesta paljusta jotain erikoista ja soitti hätäkeskukseen. Alkujaan tehtävä tuli tavanomaisena kuolemantapaustehtävänä.

Viranomaisten saapuessa paikalle asunnolla ei ollut enää kuin kaksi henkilöä, joista toinen oli paljussa kuolleena. Mies oli ilmeisesti huomannut toisen miehen kuolleen, mutta ei silti soittanut paikalle apua.

Vainaja oli pienessä, ilmalla täytettävässä paljussa. Hänen päänsä oli pinnan yläpuolella ja poliisit huomasivat hänessä merkkejä, jotka viittasivat ulkoiseen väkivaltaan. – Nyt selvitetään, oliko kyseessä henkirikos vai tapaturmainen kuolema, sanoo rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi pitää yhtenä mahdollisuutena, että mies on hukkunut paljuun.
– Palju oli verrattain pieni, sellainen ilmalla täytettävä amme.

Paikalla ollut 35-vuotias mies otettiin silti kiinni henkirikosepäilyyn liittyen. Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi miehen taposta epäiltynä. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.
Miehellä ei ole merkittävää rikostaustaa. Kahden viime vuoden aikana hänellä on ollut ulosotossa saatavia joitakin tuhansia euroja.

”Traagista”
Alle 6 000 asukkaan kuntaa kuvataan pieneksi ja rauhalliseksi lintukodoksi. Sen takia henkirikosepäily on otettu järkyttyneenä vastaan.

– Ei tälle paikkakunnalle mikään pieni tapaus ole. Ei voi sanoa, että ihan joka kuukausi tällaista tapahtuisi, eräs juvalainen sanoo.

– Kaiken kaikkiaan traagista.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Juva Paljusurma 8 / 22

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009451854.html
Illanvietto päättyi karmeaan näkyyn: Paljussa lojui ruumis
Juvan elokuinen paljukuolema oli syyttäjän mukaan tapaturma, ei henkirikos.


Syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen tapauksessa, jota poliisi tutki niin sanottuna Juvan paljusurmana.
Syyttäjä katsoi, että kyse oli todennäköisesti tapaturmasta ja jätti syytteen henkirikoksesta nostamatta.

Nelikymppinen juvalainen mies löytyi kaverinsa omakotitalon terassilla sijainneesta kylpypaljusta hukkuneena 27. elokuuta viime vuonna. Ilmoituksen vainajasta teki naapuri.
Syyttäjän mukaan asiassa tehtiin perusteellinen ja kattava esitutkinta, jossa selvitettiin, oliko mies kuollut henkirikoksen seurauksena.
Poliisi epäili hukkuneena löytyneen miehen 35-vuotiasta kaveria taposta.

Henkirikoksesta epäilty mies kertoi kuulusteluissa, että talossa oli edellisenä päivänä juhlittu useamman vieraan voimin. Vieraiden lähdettyä miehet olivat menneet kahdestaan paljuun.
Taposta epäilty mies kertoi jossakin vaiheessa siirtyneensä takapihan pöydän ääreen ja nukahtaneensa siihen. Myöhemmin hän oli havahtunut hereille ja nähnyt kaverinsa olevan yhä paljussa, kasvot puoliksi veden alla.
Kertomansa mukaan epäilty yritti kammeta kaveriaan ylös ja hälytti naapurin avukseen.
Kuulusteluissa epäilty kiisti syyllistyneensä rikokseen.
Tapaus herätti keskustelua savolaiskunnassa loppukesästä.

Kuolemansyytutkimuksissa selvisi, että paljusta löytynyt mies oli kuollut hukkumalla. Poliisin selvitettäväksi jäi, oliko kyse hukkumisessa vai hukuttamisesta.
Syyttämättäjättämispäätöksessä kerrotaan, että asiassa kuultiin useita todistajia. Osa heistä oli naapureita, joilla oli kuuloyhteys talon pihamaalle. Asiassa kuultiin myös talossa iltaa viettäneitä vieraita.
Kukaan todistajista ei ollut havainnut, että epäillyn ja hukkuneen miehen välillä olisi ollut riitaa illanaikana. Todistajien mukaan miehet olivat kavereita, joiden välillä ei tiettävästi aikaisemminkaan ollut erimielisyyksiä.
Todistajien mukaan illanvieton aikana ei ollut tapahtunut mitään eriskummallista.
Syyttäjän mukaan epäillyn puhelimesta löytyi kuvia, joiden perusteella kesäiltaa oli vietetty iloisissa tunnelmissa.

Teknisessä tutkinnassa tehtiin rekonstruktio tapahtumista. Syyttäjän mukaan esille ei noussut seikkoja, joiden perusteella epäillyn kertomus olisi vaikuttanut epäuskottavalta.
Syyttäjä katsoi, ettei asiassa ollut näyttöä siitä, että kaveri olisi aiheuttanut miehen kuoleman, vaan kyse oli mitä ilmeisemmin tapaturmasta.
Hukkuneen miehen veren alkoholipitoisuus oli myöskin huomattavan korkea.
Ainoa väkivaltaan viittaava seikka oli oikeuslääketieteellisten tutkimusten perusteella se, että hukkuneen takaraivosta löydettiin kuhmu. Vamma oli tutkimusten mukaan syntynyt korkeintaan kolme päivää aiemmin ja viimeistään kuolemaan johtaneiden tapahtumien yhteydessä.
Syyttäjän mukaan vammaa ei kuitenkaan voitu yhdistää suoraan miehen kuolemaan. Asiassa ei enää epäillä rikosta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply