Nokia Harjuniitty 9.11.22 epäilty tappo

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Nokia Harjuniitty 9.11.22 epäilty tappo

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009191865.html
Uutta tietoa: Poliisi tutkii epäiltyä tappoa Nokialla
Image

Nokian Harjuniityssä oli keskiviikkoiltana poliisioperaatio, joka liittyi henkirikokseen. Tällä hetkellä tapausta tutkitaan tappona.

Nokian Harjuniityssä oli keskiviikkoiltana käynnissä henkirikokseen liittyvä poliisioperaatio. Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotti torstaina, että nimikkeenä on tällä hetkellä epäilty tappo. Teon epäillään tapahtuneen Nokialla yksityisasunnossa.
Poliisi on ottanut kiinni miehen epäiltynä rikoksesta.

Keskiviikkoiltana Nokian Harjuniityssä oli Aamulehden silminnäkijän havaintojen mukaan paikalla oli poliisin tutkinta-auto, ruumisauto, ja kaksi tummaa autoa. Aamulehden tietojen mukaan operaatio alkoi illalla jo noin kuuden aikaan.
Rikoskomisario Jari Luoto vahvisti Aamulehdelle hieman ennen kello 23:a, että poliisilla on tutkinta käynnissä. Aamulehden toimittajan Tiia Lesosen mukaan poliisit poistuivat paikalta hieman ennen kello 23:a.
Päivitys 10.11.2022 kello 12.44: Juttuun on päivitetty Sisä-Suomen poliisilaitoksen tämänhetkiset tiedot tiedotteen perusteella.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Nokia Harjuniitty 9.11.22 epäilty tappo

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009195658.html
Nokian taposta epäillyllä miehellä pitkä historia parisuhde­väki­vallasta: vuosien pahoinpitely kärjistyi tapon yritykseksi

Nokian Harjuniityn taposta epäilty tuomittiin vuonna 2020 yli kolmen vuoden vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä.
Nokian henkirikoksesta epäilty mies on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa viimeisten kymmenen vuoden aikana tapon yrityksestä ja yhdeksästä pahoinpitelystä.
Suurin osa rikoksista kohdistuu miehen silloiseen avopuolisoon. Pahoinpitelyjä on käsitelty Pirkanmaan käräjäoikeudessa ainakin vuodesta 2015 lähtien. Pahoinpitelyistä mies sai ensin sakkoja, minkä jälkeen tuomio koveni ehdolliseksi vankeudeksi.

Vuonna 2018 mies pahoinpiteli avovaimonsa kolmesti aikana, jolloin oli vielä ehdollisessa vankeudessa. Tämän vuoksi ehdollinen vankeus pantiin täytäntöön ja miehelle määrättiin vuosi ehdotonta vankeutta. Mies valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen, mutta hovioikeus piti Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaisun ennallaan.

Vapauduttuaan vankilasta mies tuomittiin vuonna 2020 tapon yrityksestä, joka kohdistui aiemmin pahoinpideltyyn naiseen. Mies löi huhtikuussa 2020 uhria keittiöveitsellä selkään lapaluun alapuolelle. 20 senttiä pitkä veitsi lävisti koko oikean maksalohkon ja osui keuhkoon. Lisäksi se aiheutti uhrille runsasta verenvuotoa, kylkiluun murtuman ja ilmarinnan. Uhri itse soitti itselleen hätäkeskuksesta apua aamulla ja pääsi sairaalahoitoon.

Mies tuomittiin vuonna 2020 kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply